Zeg nee tegen azc Brunssum


Gast

/ #3414 Re: Re: Re:

2016-01-07 19:47

#3409: - Re: Re:  

 "Wat het tegendeel moet bewijzen".

Is dit een wedstrijdje? Wat ik en anderen hier plakken is niet noodzakelijkerwijs om het tegendeel te bewijzen, maar om jou een bredere kijk op het geheel te geven.Het is jou gezegd, geschreven, gespeld en getekend, maar nog begrijp je dat niet.

Het gaat nu pagina's kang over wat er zich in Keulen heeft afgespeeld. Jij hamert al pagina's lang op de afkomst van de daders, waar nog niets concreets van bekend is, maar goed, je suggereert er graag op los en gelooft heel graag de sensatiebladen die de brandijzers al gloeiend heet hebben klaarliggen. Al pagina's wordt jou erop gewezen dat het ronduit schandalig is om zonder enige kennis van zaken te speculeren over de daders en alvast schuldigen aan te wijzen, maar NOG schandaliger dat het jou en die sensatiemedia geen lor interesseert wat er nou precies is gebeurd en hoe het met de slachtoffers is. Dat heeft niets met een "tegendeel" te maken, maar met de noodzaak om de wereld in méér dan één dimensie te zien.

Of die site van mij en de anderen "wel waar" is, dat doet er toch niet toe? Jij kunt evenmin volhouden dat "jouw site" de waarheid spreekt. Het gaat erom dat er meer zijden aan een medaille zitten dan alleen maar de kant die jij wilt zien. Jij weigert de achterkant te bekijken (want waarom zou die 'waar' zijn) en de zijkant erken je niet eens.

Open je ogen en zie dat de wereld niet zo eenzijdig is als jij hem wil zien. Want dat is precies de reden waarom er altijd mot is in de wereld. Een groep die niet kan opschieten met een andere groep en daarom die groep van alles de schuld geeft — als die groep geëlimineerd is, dan is alles opgelost. Of dat nou de Joden en de Romeinen zijn, de heidenen en de gelovigen, de Nederlanders en de Spanjaarden, de katholieken en de protestanten, de Amerikanen en de communisten, de Duitsers en de Joden, de Joden en de Palestijnen, de Europeanen en de moslims, de Soennieten en de Sjiiten en ga zo maar door.

Het is altijd hetzelfde liedje en het elimineren van die gewraakte groep heeft nog nooit iets opgelost. Niet verwonderlijk, want zo eenzijdig is de wereld niet, zo eenzijdig zijn problemen niet. Trouwens, hoe harder je probeert om een groep te elimineren, hoe harder die zal terugslaan. Slaan tegen harder slaan zal nooit eindigen in een knuffel. Maar zolang het nog niet mogelijk is om naar een andere planeet te emigreren zulen we toch met zijn allen deze aardkloot moeten delen, leuk of niet.