Zeg nee tegen azc Brunssum


Gast

/ #3457 Tja…

2016-01-08 18:13

Politieke aardverschuiving

Ik vind het een raar verhaal, van die massa-aanrandingen in Keulen. Eerst verklaarde de Keulse politie dat de Oudejaarsnacht rustig verlopen was, een paar dagen later bleken er op een plein honderden vrouwen te zijn aangerand en verkracht door duizend Arabieren. 

Dat is een big budget Cecil B. DeMille-spektakel, maar terwijl het tegenwoordig het hele internet overgaat als je een koekje uit de trommel pikt, omdat er altijd wel net iemand zijn telefooncamera op je heeft gericht, is er vooralsnog niet één filmpje, niet één foto opgedoken van die massaverkrachtingen. 

Er is ook helemaal niks over getweet tijdens die Oudejaarsnacht. Vind ik ook vreemd, want als de trein van Vlissingen naar Amsterdam 30 seconden in een weiland stilstaat, is dat binnen de kortste keren uitgebreid gedocumenteerd op Twitter. Duizend Arabieren, massaverkrachtingen, nul tweets, nul foto’s, nul filmpjes. En niet dat mensen te druk waren met ingrijpen om te filmen of te tweeten: zelfs de politie, las ik vol ongeloof, stond erbij en keek ernaar.

Rellende Noord-Afrikaanse mannen

Dat is dezelfde politie die eerder nog beweerde dat, op die Oudejaarsnacht die vreedzaam was verlopen, ze datzelfde plein had schoongeveegd vanwege rellende Noord-Afrikaanse mannen. Eerst veeg je een plein schoon, daarna ga je machteloos toe staan kijken hoe duizend Arabieren vrouwen verkrachten. En je maakt niet eens een filmpje.

Het waren dan ook geen duizend Arabieren, bleek al snel, het waren er honderd. En er waren veertig aangiftes, van berovingen, waarvan een klein aantal in combinatie met aanrandingen. Nu blijken er, geloof ik, 106 vrouwen aangifte te hebben gedaan en in één geval zou het om een verkrachting gaan, en daarna dook er nog ergens een verkrachting op en die verdwijnt weer en duikt weer op, erg vaag allemaal.

Desalniettemin blijven onze kwaliteitskranten spreken van duizend verkrachtende Arabieren, waarbij aandachtsjunkies als Jan Jaap de Ruiter alweer hijgerig verklaren dat de Arabische cultuur de oorzaak is, of het islamitische geloof, of allebei. 

Misdaadjournalist

En dan blijkt het opeens om Syrische vluchtelingen te gaan. NOS-correspondent Jeroen Wollaars voert één of ander vaag type op als ‘ervaren misdaadverslaggever‘ die het zeker weet: Het waren vluchtelingen, maar damaggieniezegge van ‘policor’ Duitsland. Het journalistieke principe van ‘één bron is geen bron’ wordt totaal in de wind geslagen en NOS bericht doodleuk, op basis van de beweringen van die ene kerel waarvan niemand weet wie hij precies is, dat het vluchtelingen waren. 

De volgende dag doet NRC het ook: “Het waren vluchtelingen!” Wierd Duk, medewerker van het door Bert “Daar moet een negerpik in” Brussen opgerichte The Post Online, die al maanden grossiert in allerlei horrorverhalen over vluchtelingen, zit bij Jinek te hyperventileren over vluchtelingen die ‘onze vrouwen’ belagen. Francisco van Jole heeft die uitzending feilloos geanalyseerd: niemand is geïnteresseerd in de slachtoffers van dat verschrikkelijke seksuele geweld. Het enige waar heel Nederland in is geïnteresseerd, is de afkomst van de daders en die zullen en moeten Arabische vluchtelingen zijn.

Bizar gesprekje

Nog niet één feit is er bekend, alles is gebaseerd op hear-say van onder andere de Keulse politie die zichzelf voortdurend spectaculair tegenspreekt, maar toch weet iedereen het zeker: het waren Syrische vluchtelingen. Arzu Aslan vraagt het Wierd Duk: Waarom moet je per se die afkomst benadrukken? Duk zegt het gewoon eerlijk: het gaat hem om een ‘politieke aardverschuiving’. Ik retweet een screenshot van dat bizarre gesprekje, meteen vult mijn tijdlijn zich met beauze witte mannen, waaronder de huisantisemiet van GeenStijl, Bart Nijman, die me verwijten dat ik niet kan lezen. 

Fuckerdefuck: het staat er gewoon! ‘Wat is het belang?’ -‘Dat dit mogelijk een politieke aardverschuiving tot gevolg heeft’. Maar ik ben een wegkijker, ik ontken de feiten, ik hou problemen onder de pet.

Het probleem is dat er, op basis van nul feiten, haat wordt gekweekt tegen allochtonen, Arabieren, moslims en vluchtelingen. Dat zelfs de sjiekste kranten alle journalistieke principes laten varen om zich hier in mee te laten slepen. In NRC stond bijvoorbeeld gisteren een oproep om vrouwen te bewapenen tegen donkere mensen. Arzu Aslan tweette: ‘Wanneer rechts zich massaal drukmaakt om vrouwenleed? Als het om niet-witte daders gaat. Jullie zijn walgelijk.’ Natuurlijk kreeg ze poep en ingewanden over zich heen, maar er staat maar één onwaarheid in die tweet: dat rechts zich druk zou maken om vrouwenleed. 

Vrouwen bewapenen

Vrouwenleed kan rechts niks schelen. De rattenvanger van Nederland, de immens populaire journalist Jan Roos, stond op nationale televisie een vrouw aan te randen, met overheidssubsidie, en dat vindt iedereen geweldig. Nou ja, niet die vrouw die werd aangerand, natuurlijk. In het stuk van Francisco van Jole wordt een Oktoberfest in Alkmaar genoemd waar de serveersters op zeker moment het werk neerlegden, uit protest tegen de massale aanrandingen, door witte bierdrinkers. Het enige bericht erover staat in een Alkmaars huis-aan-huisblad! Hier lees ik dat aanranden en verkrachten de normaalste zaak ter wereld is tijdens het Duitse Oktoberfest: ‘In 2014 waren er 720 arrestaties, waarbij 13 agenten gewond raakten en vonden er meerdere verkrachtingen plaats.’

Maar daar horen we Jeroen Wollaars niet over. Wierd Duk zwijgt. In NRC Handelsblad geen oproepen om vrouwen te bewapenen tegen dronken Duitsers. Want het zijn witte mannen, en dan is seksueel geweld blijkbaar niet erg.

Oriëntalistische seksfantasieën

Dat verhaal van die Keulse aanrandingen past te naadloos in het domrechtse discours over moslims en allochtonen. Het voldoet ook aan alle kenmerken van de oriëntalistische fantasieën waarin schrijvers en kunstenaars in de 18e eeuw grossierden: de geperverteerde donkere muzelmannen die roomblanke vrouwen bezoedelen. Ik lees verhalen over “vingers in alle gaten” die rechtstreeks lijken te zijn gekopieerd van de verhalen van het Tahrirplein. Daders die, voor de ogen van de machteloze politie, lachend hun verblijfsvergunningen verscheuren en zeggen dat ze morgen een nieuw gaan halen, dat ze hier zijn dankzij Merkel. 

Kun je het Merkels politieke tegenstanders makkelijker maken?

Maar geen spoor van aarzeling op de kwaliteitsredacties. Niemand die het vreemd vindt, niemand die vraagtekens zet. Want we willen zo graag dat het vluchtelingen zijn. We willen zo graag die politieke aardverschuiving. En eerst en vooral zijn we ‘islamcriticus’ en dán pas journalist.