Zeg nee tegen azc Brunssum


Gast

/ #3586

2016-01-25 15:43

Volgens de Europese politiediensten is Islamtische Staat (IS) bezig met het voorbereiden van grootschalige aanslagen in Europa. Het doel: zoveel mogelijk burgerslachtoffers maken. Dat zegt directeur Rob Wainwright van Europol maandag tijdens een bijeenkomst in Amsterdam.

Analisten hebben vastgesteld dat Frankrijk het grootste doelwit is. In een rapport staat: „Er is alle reden om aan te nemen dat IS, of door IS geïnspireerde terroristen, ergens in Europa een aanslag zullen plegen, in het bijzonder in Frankrijk”. Daarbij willen de terroristen zoveel mogelijk burgerslachtoffers maken.

In het rapport, dat gepresenteerd wordt tijdens een bijeenkomst met ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken van de Europese lidstaten, wordt ook gewaarschuwd voor terorristen die alleen handelen.

Ook wordt duidelijk dat uit onderzoek blijkt dat er geen aanwijzingen zijn dat extremisten systematisch gebruik maken van vluchtelingenroutes om onopgemerkt Europa binnen te komen. Wel bestaat het risico dat vooral Syrische vluchtelingen, zodra ze in Europa zijn aangekomen, worden benaderd door IS-ronselaars.

ach ja dan gaan we toch dood! Wat fijn dat Europa zich met die landen bemoeid geweldig