Zeg nee tegen azc Brunssum

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie Zeg nee tegen azc Brunssum.


Anonymous

#3576

2016-01-22 21:37

Nee, wat is JOUW probleem? "Maar nu staat het midden in een woonwijk naast een school en als je de media moet geloven al veel gebeurd". Waar slaat dat op? Heeft met het bericht waar jij zogenaamd op reageert helemaal niets te maken en dan vraagt ieder normaal mens dus "waar heb je het over?".


Gast

#3577

2016-01-23 05:44

 Je weet toch ondertussen dat die jandoedel nooit inhoudelijk ergens op ingaat. Hij maakt meteen weer een bocht van 180º en begint over heel iets anders. Hij zal het inmiddels wel weer over Brunssum hebben. Wat hij dan bedoelt met "al veel gebeurd" is een raadsel. Hoeveel vrouwen en kinderen zijn er dan al aangerand of zelfs verkracht? Ik tart hem een lijstje te maken met wat er dan zoal "gebeurd" is met en door asielzoekers in Brunssum, dan zal ik een lijstje maken met wat de brave bezorgde Brunssumer in de tussentijd zoal heeft uitgevreten. Zou hij voor de zoveelste keer kunnen zien voor wie hij nu eigenlijk angst zou moeten hebben. Wietkwekerijen, schietpartijen, mensenhandel, woningovervallen, inbraken, geweldpleging, dat moet allemaal kunnen, dat is Nederlandse cultuur, dat zijn de Nederlandse normen en waarden, die we vooral moeten behouden. Maar een asielzoeker die zich beklaagd omdat hij duizenden kilometers heeft gereisd en na maanden hier op een houtje bijten nog steeds niet weet of hij (tijdelijk) mag blijven of dat hij weer verder moet trekken, nee, dat is belachelijk, dat moet niet kunnen. Met zo'n jandoedel blijf je toch niet in discussie gaan?


Gast

#3578 Re:

2016-01-23 09:26

#3576: -  

 Ik heb geen probleem! Ik reageer op iemand. Geef mijn mening en dat doe ik netjes! Wat ik bedoel is dat dat azc er al 20 jaar is geweest en er nooit problemen zijn geweest. Mooi, maar nu staan ze naast een school. En zijnde er pas en genoeg voorgevallen. Hoef ik echt geen rijtje van te maken. In 20 jaar niks en kijk Keulen en Zweden enz. Lees terug zou ik zeggen 


Gast

#3579

2016-01-23 15:42

Joodse vastgoedzwendelaars

 

Na drie hele weken is er nog steeds nauwelijks iets bekend over dat apocalyptische massaverkrachtingsdrama in Keulen. Duizend vrouwen hebben inmiddels aangifte gedaan, als we tenminste NOS-correspondent Jeroen Wollaars mogen geloven, die driftig de Duitse huis-aan-huisbladen uitspelt, en er zijn dertig verdachten in beeld, allemaal Noord-Afrikanen, waarvan een aantal blijkbaar een vluchtelingstatus heeft. 

Duizend slachtoffers, en toch heeft de politie de zaak dagenlang onder de pet weten te houden. Niemand van de slachtoffers of de omstanders heeft iets getweet in die Oudejaarsnacht, laat staan gefilmd, en dat blijf ik mysterieus vinden. Ik ben niet alleen, zelfs Hans Janmaat-vereerder Meindert Fennema vertrouwt het zaakje niet.

Immigrantengespuis

Dat weerhoudt de vaderlandse pers er evenwel niet van steeds delirischer tekeer te gaan tegen vluchtelingen, moslims en Arabieren. Opvallend is dat vooral de linkse pers het racistische beest in zich de vrije loop laat. Ik moest van de week mijn onderkaak van de grond rapen toen ik dit stuk in De Groene Amsterdammer las, waarin de auteur het niet laat bij racistisch gescheld op moslims en/of Arabieren, maar er zelfs Italiaanse Amerikanen en joodse vastgoedzwendelaars van langs geeft. 

U leest het goed, van joodse vastgoedzwendelaars tot Mohammed Bouyeri, dat is wat je volgens Dirk Bezemer binnenhaalt met al dat immigrantengespuis. Volgens hem brachten de Italiaanse immigranten in de VS aan het begin van de twintigste eeuw een vorm van misdaad ‘die ze in de VS nog niet hadden meegemaakt’. 

De oorspronkelijke bevolking nagenoeg uitgeroeid en verdreven naar reservaten waar de culturele genocide vrolijk doorging, slavernij, een bloedige burgeroorlog, racisme, schrijnende armoede, veroorzaakt door de wreedst denkbare vorm van roofkapitalisme, maar Amerika verloor zijn onschuld met de komst van de Italiaanse maffia, mensen! En leren wij daarvan? Welnee! Wij zetten de deur wijd open voor Arabische verkrachters! Van uw belastingcenten!

Gevluchte mannen

Niks weten we nog, maar volgens Beatrijs Ritsema, in Vrij Nederland, komt ‘de pro-vluchtelingenovertuiging in botsing met de veroordeling van het seksueel geweld dat heeft plaatsgevonden’. 

De ‘pro-vluchtelingenovertuiging’, alsof medemenselijkheid niet iets vanzelfsprekends is maar een overtuiging, een geloof, een dwaling, die het onmogelijk maakt om seksueel geweld te veroordelen. Je kunt niet én vluchtelingen willen opvangen, én tegen seksueel geweld zijn, vriend. Het is van tweeën één!

Volgens Wouter Bos, in de Volkskrant, redeneren we, door erop te wijzen dat seksueel geweld een probleem is in alle culturen, ‘specifieke problemen van gevluchte mannen’ weg. 

Nee dat doen we helemaal niet, we wijzen erop dat seksueel geweld door witte mannen, zelfs als dat op grote schaal gebeurt, nooit voor enige ophef zorgt en dat het dus op z’n zachtst gezegd nogal opmerkelijk is om er met overslaande stem de meest racistische bagger uit te blèren, nu al bijna een maand lang elke dag die God geeft, zonder dat er nog maar iets bewezen is. Voor zover mij bekend was de enige Syrische vluchteling, die betrokken was bij die massa-aanrandingen, iemand die een Amerikaanse vrouw uit de klauwen van de aanranders heeft gered. 

Spreekwoordelijke neger

Toch wordt die Keulse Oudejaarsnacht hardnekkig tot vluchtelingprobleem gemaakt en het lijkt erop dat het ingrijpende gevolgen voor het Europese vluchtelingebeleid zal hebben. Is het politiek correct, zoals Bos betoogt, om te wijzen op de kwalijkheid daarvan? Neen. Het is politiekcorrect om het hardnekkig niet te willen hebben over het seksuele geweld dat vrouwen met een ‘pro-vluchtelingovertuiging’ ten deel valt. Hassnae en haar moeder moeten worden verkracht van de mannen (en vrouwen) die zich zo drukmaken om de aanranding van ‘onze vrouwen’. Iedere vrouw die weigert mee te gaan in de anti-vluchtelingenhetze, wordt verkrachting toegewenst. 

Heb je als vrouw kritiek op kinderbedreiger Jan Roos, die van uw belastinggeld op nationale televisie vrouwen aanrandt? Dan moet je verkracht worden. Heb je een mening die de medewerkers van The Post Online niet aanstaat? Dan moet je verkracht worden. Door een ‘spreekwoordelijke neger’. Dan moet er een ‘negerpik in je hol‘. 

Wil je dat seksueel geweld wordt aangepakt? Dan moet je achter de daders aan, en dat zijn dus niet de vluchtelingen. Je mag als vrouw hopen dat er een Syrische vluchteling in de buurt is als je ’s nachts Jan Roos op straat tegenkomt. Want van je witte landgenoten moet je het dan niet hebben.

 

We hebben beeld en geluid van de "meneer" met een huilend kind op de arm. #dominverzet pic.twitter.com/h5HgPy30S7

— Haxis of Evil (-at-petrakramer) January 23, 2016

 

_______________

 

Maar dat verhindert de bezorgde Nederlander absoluut niet om toch zijn vooroordelen uit te spreken en onschuldige mensen erom te veroordelen. "Geef mijn mening en dat doe ik netjes!" Het is maar wat je "netjes" noemt.


Gast

#3580 Re:

2016-01-23 18:01

#3579: -  

 Tuurlijk nog zeggen dat het een vooropgezet plan was en allemaal een fabeltje. Dat is pas te erg voor woorden! "Mysterieus". Daarbij als een blanke in Nederland wat doet veracht ook iedereen het, maar ja die kun je moeilijk terug sturen he? Die zijn al thuis. Niet echt een vergelijking om te maken vind ik. ja klopt ik geef mijn mening netjes. Dat het jou niet aan staat wat ik schrijf daar kan ik niks aan doen.


Gast

#3581

2016-01-23 18:06

Amsterdam - Dat Japan een uiterst strenge asielprocedure kent, weerhield 7586 migranten er het afgelopen jaar niet van hun geluk in het land van de rijzende zon te beproeven.

Daarmee kende het Aziatische land een recordaantal asielaanvragen, 52 procent méér dan in 2014. Ter vergelijking: naar Europa staken het afgelopen jaar meer dan één miljoen mensen over. Het keizerrijk geeft vooralsnog echter geen krimp: 27 asielzoekers kregen in 2015 een verblijfsstatus.

Dan vraag je je toch af wat het verschil is tussen die 27 en alle anderen? 


Gast

#3582

2016-01-23 18:11

Jorn Jonker


Den Haag - Asielzoekers die een verblijfsvergunning ontvangen, krijgen daarna direct voorrang bij het aanvragen van toeslagen. De PVV is kwaad over deze „voortrekkerij” van vluchtelingen door de overheid.

Sinds eind vorig jaar vraagt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) de huur- en zorgtoeslagen aan voor asielzoekers die net een verblijfsvergunning hebben gekregen, staat in een brief die de organisatie aan gemeenten stuurde. De papierwinkel wordt hen dus uit handen genomen door de overheid.

Voorheen deed VluchtelingenWerk dat voor een deel van deze mensen met een verblijfsvergunning, maar het COA gaat die taak nu overnemen omdat de organsiatie over het hele land zit en alle vluchtelingen kan helpen.

Het papierwerk wordt niet alleen voor ze gedaan, dankzij afspraken met de Belastingdienst krijgen de statushouders hun toeslagen ook nog eens veel sneller. Voor de vluchtelingen is er minder bureaucratie. Zo vervallen er bijvoorbeeld identiteitschecks die wel gelden voor autochtone Nederlanders omdat het COA garant staat voor de vreemdeling.

Volgens het Orgaan kan het daardoor allemaal „veel sneller” met de uitbetaling, staat in de brief. VluchtelingenWerk, de Belastingdienst en het Platform Opnieuw Thuis, een samenwerkingsverband van onder andere meerdere ministeries, bevestigen dat de nieuwkomers op deze manier voorrang krijgen bij de toeslagen.

PVV-Kamerlid Fritsma is hier ziedend over en noemt het „meten met twee maten”. Hij wijst erop dat veel autochtone Nederlanders grote moeite hebben met het krijgen van hun toeslagen. „Gaat u nu ook de aanvragen voor huur- en zorgtoeslag voor gewone Nederlanders regelen, of blijft u Nederlanders structureel slechter behandelen dan statushouders”, schrijft hij in Kamervragen aan staatssecretaris Dijkhoff (Veiligheid en Justitie).

Platform Opnieuw Thuis regelde dat het COA deze papierwinkel op zich gaat nemen. „Dan kan het veel sneller”, zegt een woordvoerder. Een zegsman van de Belastingdienst meldt dat het toekennen van toeslagen zo veel vlugger kan omdat bijvoorbeeld een van de controlemaatregelen, het melden op een belastingkantoor, is geschrapt. „Een deel van het toezicht, wie doet de aanvraag, wordt zo overgenomen.” Volgens een zegsvrouw van staatssecretaris Dijkhoff is de snellere aanvraag geen manier van voorrang, maar bedoeld om achterstanden te voorkomen.

Om achterstand te voorkomen???? Ja bij de asielzoekers, want die achterstand komt wel bij de gewone burger!

degene die net een verblijfsstatus hebben gekregen zijn al maanden hier. Dan verwacht je dat na al dat vervelen ze al goed Nederlands kunnen? Dan is het net zo moeilijk voor hun als voor de Nederlanders die het niet kunnen!!! Daarbij maak een afspraak bij de belastingdienst die helpen je. Kun je wel pas na 2 maanden of zo terecht.


Gast

#3583

2016-01-23 22:08

Daaag, jandoedel!


Gast

#3584 Re:

2016-01-24 04:51

#3583: -  

 Tja.....


Gast

#3585

2016-01-25 10:38

Vluchtelingen in asielzoekerscentra gaan voorlichting krijgen over homorechten. Het onderwijsmateriaal hiervoor zal hetzelfde zijn dat ook op scholen wordt gebruikt.
Minister Jet Bussemaker van Onderwijs zegt dat maandag in Trouw. Bussemaker wil met het initiatief "een veilige sfeer creëren in de centra".

De minister wil met de voorlichting duidelijk maken dat discriminatie jegens homoseksuelen niet wordt geduld. Bussemaker zegt tegen de krant dat we niet naïef mogen zijn en dat vluchtelingen uit landen komen waar homorechten niet vanzelfsprekend zijn en rechten van vrouwen ook niet altijd gerespecteerd worden.

De minister zegt ook vertrouwen te hebben in de onderwijsmethode. Het ministerie levert het voorlichtingsmateriaal, maar laat azc's vrij om een eigen aanpak te kiezen.

Gesprek
De voorlichting moet er volgens Bussemaker voor zorgen dat vluchtelingen het "moeilijke gesprek aangaan" en dat homoseksuele vluchtelingen in contact worden gebracht met de Nederlandse lhbt-gemeenschap.

Bussemaker wil COC, de belangenorganisatie van homoseksuelen, betrekken bij de informatievoorziening. Ook het Coa of Roze in blauw, de organisatie van homoseksuele agenten zouden hierin een aandeel kunnen krijgen. De minister zegt binnen een paar weken een conferentie te organiseren met alle partijen om afspraken te maken over de voorlichting.

Door: NU.nl


Gast

#3586

2016-01-25 15:43

Volgens de Europese politiediensten is Islamtische Staat (IS) bezig met het voorbereiden van grootschalige aanslagen in Europa. Het doel: zoveel mogelijk burgerslachtoffers maken. Dat zegt directeur Rob Wainwright van Europol maandag tijdens een bijeenkomst in Amsterdam.

Analisten hebben vastgesteld dat Frankrijk het grootste doelwit is. In een rapport staat: „Er is alle reden om aan te nemen dat IS, of door IS geïnspireerde terroristen, ergens in Europa een aanslag zullen plegen, in het bijzonder in Frankrijk”. Daarbij willen de terroristen zoveel mogelijk burgerslachtoffers maken.

In het rapport, dat gepresenteerd wordt tijdens een bijeenkomst met ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken van de Europese lidstaten, wordt ook gewaarschuwd voor terorristen die alleen handelen.

Ook wordt duidelijk dat uit onderzoek blijkt dat er geen aanwijzingen zijn dat extremisten systematisch gebruik maken van vluchtelingenroutes om onopgemerkt Europa binnen te komen. Wel bestaat het risico dat vooral Syrische vluchtelingen, zodra ze in Europa zijn aangekomen, worden benaderd door IS-ronselaars.

ach ja dan gaan we toch dood! Wat fijn dat Europa zich met die landen bemoeid geweldig


Gast

#3587

2016-01-25 19:06

AMSTERDAM - Meer dan de helft van de vluchtelingen die naar Europa komen, is niet op de vlucht voor een oorlog. Die mensen verlaten hun thuisland vanwege economische redenen en zouden snel moeten worden teruggestuurd. Dat zegt Eurocommissaris Frans Timmermans maandag in een interview met de NOS.

Volgens Timmermans gaat het om 60 procent van alle vluchtelingen die naar Europa komen. Hij baseert zich op de laatste cijfers van het Europese grensbewakingsagentschap Frontex. Het gaat volgens Timmermans vooral om mensen uit landen als Marokko en Tunesië, die via Turkije naar Europa willen reizen.

,,Om het draagvlak voor vluchtelingenopvang in stand te houden, moet je die mensen zo snel mogelijk uitzetten'', zegt Timmermans. ,,Dat zijn mensen waarvan je kunt aannemen dat ze geen enkele reden hebben om een vluchtelingenstatus aan te vragen.''

Volgens de voorzitter van de Europese Raad Donald Tusk moet de vluchtelingencrisis in Europa over twee maanden opgelost zijn. Lukt dat niet, dan vreest hij dat het vrije verkeer van personen en goederen binnen Europa moet worden beëindigd. Timmermans sluit zich daarbij aan, zegt hij tegen de NOS. ,,Als er geen haast gemaakt wordt, moeten we teruggrijpen naar de invoering van interne grenscontroles.'' Dat zou volgens de Eurocommissaris enorme economische gevolgen kunnen hebben. ,,Dat kan uren, en soms dagen, vertraging opleveren aan de Europese binnengrenzen. Dat levert veel schade op voor de transportsector.''

Hehe eindelijk


Gast

#3588

2016-01-25 21:39

Mölndal - Bij een steekpartij in een opvangcentrum voor jonge asielzoekers in de Zweedse plaats Mölndal is maandag een 22-jarige vrouw omgekomen. De verdachte is een bewoner van de opvang.

Andere bewoners probeerden de aanvaller tegen te houden maar konden niet voorkomen dat de vrouw gestoken werd. Ze overleed in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

In de opvang verblijven jongeren tussen de 14 en 17 jaar. De verdachte is een 15-jarige jongen, meldt de Zweedse krant Expressen. Zijn nationaliteit is niet bekendgemaakt. Het slachtoffer zou een medewerkster zijn.

De politie laat aan Zweedse media weten steeds vaker te moeten reageren op incidenten in asielzoekerscentra. Maandag vroeg politiechef Dan Eliasson om 4100 extra politiemensen om te helpen bij de aanpak van terrorisme, het uitvoeren van uitzettingen en incidenten met asielzoekers.

Zweden heeft sinds november de controles aan de grens verscherpt. In 2015 kwamen 160.000 asielzoekers het land binnen.

Allemaal fabeltjes weer he als er iets gebeurd?


Gast

#3589

2016-01-26 07:03

AMSTERDAM - Sinds de overheid scherper toeziet op de komst van haatzaaiende imams naar Nederland, zijn er al 23 geweerd. De cijfers lopen vanaf maart vorig jaar.

"We hebben acht visumplichtige sprekers geweerd", laat een woordvoerder van de NCTV weten. "Maar veel belangrijker is dat er zeker vijftien sprekers niet hebben opgetreden na overleg tussen lokale besturen en organisaties." Meerdere moskeeën overwegen bodemprocedures tegen de Staat te beginnen, of hebben er al een opgestart. 


Gast

#3590

2016-01-26 10:06

STOCKHOLM - Zweden is opgeschrikt door de brute moord in een asielzoekerscentrum. Een 15-jarige vluchteling stak een 22-jarige medewerkster van de asielopvang in Mölndal dood. De jongen wordt verdacht van moord en zit vast. Het slachtoffer werkte pas enkele maanden in het asielzoekerscentrum.

Alexandra Mezher werd maandag aangevallen in een opvangcentrum voor kinderen, in het westen van Zweden. Aan de steekpartij zou een gevecht tussen asielzoekers vooraf zijn gegaan. Collega’s van de vrouw moesten de jongen in bedwang houden tot de politie was gearriveerd.

Het 22-jarige slachtoffer werd na de aanval naar het ziekenhuis overgebracht, waar ze bezweek aan haar verwondingen. In de opvang werd een mes aangetroffen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Mezher wordt in de Britse krant Daily Mail door haar familie omschreven als een ’engel’. „Het is verschrikkelijk. Ze is vermoord terwijl ze haar werk deed. Ze was zo’n goed persoon, ze wilde alleen maar het juiste doen”, zegt een familielid.

Het incident was maandag in een opvang in de plaats Mölndal, bij de stad Gotenburg. In het centrum worden alleenreizende jongeren tussen veertien en zeventien jaar opgevangen. Over de toedracht van de steekpartij is niets bekend. De Zweedse premier Stefan Lofven bezocht het centrum maandagavond.

De steekpartij komt kort nadat de politie in Zweden had gevraagd om versterking vanwege het toenemende aantal incidenten bij opvangcentra. In een zwembad in Stockholm werd onlangs een aantal meisjes lastiggevallen door een groep vluchtelingen.

Lofven zegde tijdens zijn bezoek versterkingen toe. ,,De politie heeft meer werk door de situatie met de vluchtelingen. En dan heb je meer mensen nodig'', verklaarde hij. De politie zegt zeker 2500 mensen meer nodig te hebben. Door de inzet bij vluchtelingencentra, blijft ander werk liggen.

Zweden heeft sinds november de controles aan de grens verscherpt. In 2015 kwamen 160.000 asielzoekers het land binnen.

Ach ja kan gebeuren toch?


Gast

#3591

2016-01-27 05:29

ROSMALEN - Enkele tientallen bewoners van het asielzoekerscentrum in Rosmalen zijn dinsdagavond met elkaar op de vuist gegaan. Niemand raakte daarbij gewond. Wat de aanleiding was voor de massale vechtpartij, is niet bekend.

De hulpdiensten waren massaal naar het azc gekomen, meldt Omroep Brabant. De regionale nieuwszender telde twintig politie-auto’s, een ambulance en een arrestantenbusje. Ook de brandweer kwam langs, omdat er een brandmelding was gedaan, maar na inspectie van het complex bleek er niets aan de hand.

Het is de laatste tijd flink onrustig in het Rosmalense azc. Zo kondigde een groep asielzoekers vorige week een hongerstaking aan. Ze wilden met die actie overplaatsing naar een andere opvang afdwingen.

Dit bericht is verwijderd door de schrijver ervan (Toon details)

2016-01-27 05:32



Gast

#3593 Re: Re: Re: triest volk

2016-01-28 16:39

#154: - Re: Re: triest volk  

 Dat heet democratie, het volk zegt NEE niet meer azc's


Gast

#3594

2016-01-29 20:04

AZC.......het zijn meer GZC's beste mensen...GeluksZoekersCentra....

Kom op mensen, meer dan 95% is economisch gajes......dat willen wij hier niet!!!

Militair ingrijpen en al deze lui afvoeren naar waar ze vandaan komen!!!

Gast

#3595 Re:

2016-01-29 20:11

#3591: -  

 Opvang in eigen land???


Gast

#3596

2016-01-31 20:31

door Niels Kalkman en Inge Lengton


Zaandam - Ambulances zullen voorlopig niet zonder politiebegeleiding uitrukken naar het azc in Zaandam. Dit nadat een groep van zo’n dertig asielzoekers hulpverleners belaagde die zaterdag een man kwamen behandelen na een zelfmoordpoging.

Tegelijkertijd doet het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) onderzoek naar het incident. Voorlichter Jan-Willem Anholts: „Er wordt onderzocht of de groep die zich tegen de hulpverleners keerde, vervolgd kan worden.”

In de nacht van zaterdag op zondag verwondde een man, volgens andere azc-bewoners een Jonge Iraniër, zichzelf met een mes. Een grote groep bewoners maakte het werk van de ambulancebroeders onmogelijk, en de vijftien agenten moesten te hulp schieten om de menigte in toom te houden.

„Het ambulancepersoneel is weggegaan, omdat het te onveilig werd”, vertelt politiewoordvoerster Petrie Koenen. Volgens de zegsvrouw werd het ook de agenten te heet onder de voeten. „Ze hebben buiten gewacht tot de bewoners de man zelf naar brachten.”

Volgens Peter Duif van Ambulance Amsterdam, dat op de melding in Zaandam reageerde, had de uitruk in eerste instantie voorkomen kunnen worden als ’de eerstelijnszorg binnen azc’s beter was geregeld’. „Ik ga niet in op de medische omstandigheden van deze man”, legt Duif uit. „Maar hij had eerder gevraagd om hulp. Als daar beter op was gereageerd hadden we daar zaterdag niet heen hoeven rijden, met alle gevolgen van dien.”

Duif doet dan ook een oproep aan het COA om die eerstelijnszorg (huisarts, tandarts, maatschappelijk werker) ’beter te regelen’. „Als wij nodig zijn voor spoedritten, doen we dat natuurlijk. Maar door heel het land krijgen we signalen dat veel van die ritten naar azc’s voorkomen hadden kunnen worden als er eerder op de hulpvraag zou zijn gereageerd.” Zo’n twee keer per dag vindt er in een azc een zelfmoordpoging of zelfverminking plaats.

VVD-Kamerlid Azmani reageert bezorgd. „Voor asielzoekers geldt dat zij onze gastvrijheid niet horen te beantwoorden met geweld. Overtreed je de wet, dan pakken we dat hard aan. Als terugsturen niet mogelijk is, dan toch zeker gesloten opvang tot dat wel kan.” PvdA-Kamerlid Kuiken is voorzichtiger. Ook zij vindt dat hulpverleners met rust gelaten dienen te worden. Maar zij wil nu eerst weten „wat zich nu precies in deze opvang heeft plaatsgevonden” en „welke maatregelen er worden genomen tegen de daders”.

Voorlopig zullen er bij spoedritten naar het azc in Zaandam dus politieagenten meegaan. „Net zoals gebeurt naar bepaalde uitgaansgebieden”, aldus Duif. Onderzocht wordt nog hoelang dat zo moet blijven, en of er vluchtelingen vervolgd kunnen en gaan worden voor het belagen van hulpverleners.

Dat kan allemaal. Is normaal vluchten Voorde oorlog en hier voor problemen zorgen ipv blij te zijn


Gast

#3597

2016-02-01 09:23

Den Haag - Kinderen uit moslimgezinnen hebben op steeds jongere leeftijd radicale ideeën. Dat zeggen betrokkenen uit het onderwijs en de moslimgemeenschap.

Dat meldt Omroep West maandag. De Haagse onderwijswethouder Ingrid van Engelshoven (D66) herkent de signalen. Volgens haar zijn er in Den Haag 'tientallen' moslimkinderen met radicale ideeën. Van Engelshoven: ,,Het is zorgelijk dat je soms al bij hele jonge kinderen ziet dat ze vatbaar zijn voor dergelijke ideeën. Dat vormt een potentieel groot gevaar voor de samenleving, de kinderen kunnen later verder radicaliseren en overgaan tot geweld.''

Abdelhamid Taheri, voorzitter van de as-Soennahmoskee in Den Haag: ,,We krijgen signalen dat kinderen van negen, tien jaar al extreme ideeën er op na houden'' en sympathie tonen voor organisaties als Islamitische Staat (IS).

Waar zouden ze dat nu van hebben? Hoeveel Nederlandse kinderen zijn aan het radicaliseren? Ligt toch echt aan het geloof


Gast

#3598

2016-02-04 07:46

OOSTENDE - België is opgeschrikt door een gruwelijke verkrachtingszaak. Zeven jongeren, onder wie twee asielzoekers, filmden de verkrachting van een 17-jarig bewusteloos meisje met een telefoon. Op de beelden is te zien hoe de daders tussen de 14 en de 25 jaar dansen en in het Arabisch zingen terwijl ze zich aan het meisje vergrijpen.

De verkrachting vond plaats in november, maar kwam pas onlangs aan het licht, schrijft Het Laatste Nieuws. Een 14-jarige jongen had aan klasgenoten een foto laten zien van hemzelf in legerkleding en met een machinegeweer. Toen de politie na een tip van de school nader onderzoek deed, werd het gruwelijke filmpje op de telefoon ontdekt.

Het slachtoffer werd woensdag pas door agenten op de hoogte gebracht van wat er gebeurd was. Zij dacht dat ze na een feestje slechts daar geslapen had. Mogelijk is ze gedrogeerd of was ze onder onvloed van alcohol.

De verdachten zijn twee Belgen en vijf Irakezen. Twee van hen zijn asielzoeker. Sommigen van hen omschrijven de verkrachting als de normaalste zaak van de wereld. „Eén van hen zei lachend dat het meisje niet moet klagen. ’omdat vrouwen toch alleen moeten luisteren naar de mannen’,” schrijft de krant over de verhoren. Een ander beweert dat „het meisje vroeg haar te pakken,” terwijl duidelijk te zien is op de beelden dat er geen beweging in haar lichaam zit.

Normaalste zaak van de wereld he of nee dat moet wel weer gelogen zijn toch?


Gast

#3599

2016-02-04 07:51

In Nederland zijn veel mensen die ook hulp nodig hebben,hulp die ze nodig hebben nadat dat dit achterlijke kabinet keuzes maakt om maar hielen te likken in Brussel.Kijk wat er met ons landje gebeurt.Langzaam naar de knoppen.....Ik ben zelf in de situatie terecht te gekomen waar ik moet terug vallen op instansies omdat ik een terminale ziekte heb.Nu ik met eigen ogen meemaak dat ik medische voorzieningen tekort ga komen en het beetje geld wat er is naar vluchtelingen gaat die hier de boel komen verzieken,word ik laaiend.De schoften in Den Haag vullen hun eigen zakken ,kunnen nergens eerlijk op antwoorden,verdoezelen hun fouten in een overvolle doofpot.Brunssum ik geef jullie mijn volle steun en hoop dat er bij juulie GEEN AZC komt.Met vriendelijke groet uit Brabant,...
Rob Ottenhof

Gast

#3600 Re:

2016-02-08 01:54

#3599: -  

 Dankjewel is alleen al te laat