Zeg nee tegen azc Brunssum

Quoted post


Gast

#766

2015-11-12 14:19

Dat had ik al uitgelegd en jij had dat weerlegd. Die mensen blijven niet in het zkh. Die komen uiteindelijk ergens te wonen en dus gaat mij het ook asn. Duidelijk dat je niet van hier komt. Zoals ik al eens zei Treebeek is Brunssum. Net als hoensbroek Heerlen is

Reacties

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#770 Re:

2015-11-12 14:28:18

#766: -  

 Treebeek is GEMEENTE Brunssum. Dat is toch niet hetzelfde? Je zegt toch zelf dat je in Treebeek woont; je zegt toch niet: "ik woon in Brunssum"?

Nee, die mensen blijven niet in het ziekenhuis, want de noodopvang is voor maximaal drie weken. Daarna worden ze ergens in Nederland in een AZC geplaatst en daar gaat de asielaanvraagprocedure lopen. Waar dat AZC is? Dat hoeft niet eens in Limburg te zijn, maar is daar waar er toevallig plaats is en waar de betrokkene geplaatst kan worden. Als die ooit een verblijfsstatus krijgt, dan wordt er gezocht naar een woning. Het is zeer onwaarschijnlijk dat die statushouder dan weer terug geplaatst wordt in Brunssum of Treebeek.

Dat er statushouders in Brunssum wonen en komen te wonen is logisch, want Brunssum en ook Treebeek vormen geen status aparte binnen Nederland. Wij moeten dus net zo goed de last dragen als elke andere gemeente ook.