Zeg nee tegen azc Brunssum

Quoted post

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1595

2015-11-18 18:47

IS-aanhangers schakelen over op Telegram om aan Anonymous te ontkomen

 

IS raadt zijn aanhangers aan om over te schakelen naar de populaire berichtendienst Telegram, na bedreigingen door hackerscollectief Anonymous. Dat meldt UK Business Insider. Via Telegram geeft IS naar verluidt tips over hoe aanhangers hacking kunnen vermijden.

Kort na de aanslagen in Parijs verklaarde hackerscollectief Anonymous IS de oorlog, waarna volgens Anonymous meer dan 5.500 Twitteraccounts van IS-sympathisanten werden afgesloten. Om te ontsnappen aan Anonymous raadt IS zijn aanhangers aan om voortaan de berichtenapp Telegram te gebruiken. Een account van IS op Telegram bevat tips in het Arabisch en het Engels om hacking te voorkomen. Zo wordt IS-aanhangers onder meer aangeraden geen links te openen, tenzij ze de bron kennen, en "constant" van IP-adres te wisselen. IS-sympathisanten mogen ook "niet praten met mensen die je niet kent op Telegram" of via direct messages op Twitter. 

De voorbije dagen heeft Anonymous ook persoonlijke informatie van IS-aanhangers gelekt, waaronder hun naam en adres. Ook geeft Anonymous openbare tips voor iedereen die pro-IS-websites wil hacken.

Inmiddels maken veiligheidsdiensten zich zorgen over het toenemende gebruik van berichtenapps zoals Telegram door IS. Dergelijke berichtendiensten zijn volledig versleuteld en quasi onmogelijk om af te tappen. Net zoals bij Snapchat vernietigen de berichten op Telegram zichzelf na verloop van tijd. 

"Er zijn heel wat technologische mogelijkheden beschikbaar vandaag die het veiligheidsdiensten uitzonderlijk moeilijk maken, zowel technisch als legaal, om hen het inzicht te verschaffen dat ze nodig hebben om terroristische activiteiten bloot te leggen", zei CIA-directeur John Brennan maandag nog.

Reacties


Gast

#1598

2015-11-18 19:18:42

#1595: Stop de opmars van EXTREEM RECHTS -  

 Nou als we nu anonymous hun werk laten doen, kunnen we hier met vluchtelingen in alle rust leven, want heeft het voor IS leden geen zin meer om hier te zijn. Te weinig conmunicatie.