Zeg nee tegen azc Brunssum

Quoted post

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2183 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-27 12:24

Twitterbot corrigeert: Geen mens is illegaal

Termen 'illegale immigrant' of 'illegaal' voor niet-erkende vluchtelingen zijn zo ingeburgerd, dat ze hun weg naar de politiek vinden

Geen mens is illegaal, maar toch spreekt men nogal eens over ‘illegale immigranten’. Nu de vluchtelingencrisis in Europa steeds extremere vormen aanneemt - denk alleen al aan de tien vluchtelingen die overleden nadat ze bovenop een trein sprongen, in de hoop zo in Engeland aan te komen, maar nu de dood vonden omdat ze werden geëlektrocuteerd - heeft iedereen een mening over de vluchtelingen. Ze worden van alles genoemd, zijn bijvoorbeeld ‘gelukszoekers’, alsof niet iedereen in zijn leven immer en altijd opzoek is naar geluk. Om iets aan de frame van de term ‘illegaal’ te doen, is er nu een Twitterbot, die gebruikers van de term corrigeert.

Twee Amerikaanse journalisten creëerden een Twitterbot die gebruikers van de Engelse term ‘illegal immigrant’ corrigeert. Automatisch krijg je een reply met de tekst “people aren’t illegal. Try saying ‘undocumented immigrant’ or ‘unauthorized immigrant’ instead”. 

Niet iedereen is, zoals je kunt verwachten, van de correctie gediend. Anderen vinden het juist fijn terecht gewezen te worden en reageren met een ‘goed punt!’

Patrick Hogan, één van de bedenkers van de Twitterbot laat in een verklaring aan BBC weten wat hun beweegredenen waren om de bot te maken:

"We zien dat de uitdrukkingen ‘illegale immigrant’ en ‘illegaal’ veel worden gebruikt in politieke debatten. Wij vinden het een zeer onmenselijke manier van verwijzen naar iemand."

 
 

Reacties


Gast

#2184 Re: Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-27 12:37:03

#2183: Stop de opmars van EXTREEM RECHTS - Het ware gezicht van Extreem Rechts 

 Ja dat mogen zij vinden, maar als je hier niet hoort en je bent er toch of ze weten niet eens waar je zit ben je illegaal. Als je nu vuurwerk hebt is het ook illegaal, want je mag het hier nu niet hebben!