Zeg nee tegen azc Brunssum

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie Zeg nee tegen azc Brunssum.


Gast

#2176 Re: Objectief vastgesteld!

2015-11-27 10:34

#1: -  

 Degene die achter deze petitie zitten zijn Somaliërs. Zij moeten terug naar HUN land van herkomst, naar Mogadishu. Als dat niet mogelijk is, Syrië lijkt veel op Somalië. Dan moeten ze daar maar mee akkoord gaan. Aldus vastgesteld door de objectieve overheid.

Fijne reis terug! 

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2177 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-27 10:56

PVV krijgt vluchtelingenopvang Heumensoord niet dicht

Geplaatst op 26 november 2015   Laatste update   26 november, 13:48
 
NIJMEGEN - De noodopvang voor vluchtelingen op kamp Heumensoord bij Nijmegen blijft open. Een poging van PVV'er Alexander Kops om de opvang door de rechter te laten sluiten, is mislukt.

Kops vond dat de noodopvang, waar met dieselolie wordt gewerkt, een te groot gevaar was voor de drinkwatervoorziening.

Vervuild
Waterbedrijf Vitens pompt grondwater op onder Heumensoord en levert dat aan 250.000 inwoners van Nijmegen en omgeving. Als olie in het grondwater lekt, kan dat ernstig vervuild raken.

Niet-ontvankelijk
De rechtbank in Arnhem oordeelde dat Kops niet-ontvankelijk is. Hij is een van de 250.000 afnemers van het drinkwater en zijn belang onderscheidt zich niet van alle andere afnemers. En dat is volgens de wet wel noodzakelijk om als belanghebbende te gelden.

 

Bron

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2178 Re: Re: Re:

2015-11-27 11:05

#2175: - Re: Re:  

 Precies.      


Gast

#2179 Re: Re: Objectief vastgesteld!

2015-11-27 11:06

#2176: - Re: Objectief vastgesteld!  

 Van tijd tot tijd komen er reacties die werkelijk te dom zijn om op te reageren.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2180 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-27 11:08

Niet alleen in Amerika

'Durven we echt te beweren dat racisme geen Nederlands probleem is? Of kiezen we er misschien voor om de lelijkheid niet te zien?'

Faces of Death. Kennen we die nog? Een omstreden filmserie waarin te zien was hoe mensen op gruwelijke wijze verongelukten of om werden gebracht. Echte horrorbeelden werden afgewisseld met geënsceneerde scènes, alleen wist je nooit wat er nu precies nep was. Ik zat op de middelbare school toen de imitatie Traces of Death uitkwam en de serie opnieuw een hit werd. Wat er te zien was op de illegaal gekopieerde videobanden werd op het schoolplein smakelijk naverteld, zodat de watjes zoals ik, die onze bloeddorst beperkten tot een nauwelijks gebakken biefstukje, ook konden meegenieten.

Tegenwoordig hoeven puisterige pubers niet meer te wachten tot hun broer of zus 16+ films voor ze gaat huren bij de videotheek. Het internet staat vol met gruwelfilmpjes, waarbij ook zelden getwijfeld hoeft te worden aan de authenticiteit. Meestal kies ik ervoor om niet te kijken. Ik hoef de fysieke onthoofding van een IS-gijzelaar niet te zien om me de pijn voor te kunnen stellen die zijn familie moet voelen, of om kwaad te worden op de waanzin en de wreedheid van islamistisch terrorisme. Ik maak me geen illusies over gewelddadige realiteit, maar als ik niet klik kan ik die dag gewoon nog lachen, en dat is ook wat waard. 

Doorzeefd met politiekogels
Toch dwong ik mezelf om te kijken naar de video die vandaag – op last van de rechter – werd vrijgegeven door de politie van Chicago. Op de video is te zien hoe een 17-jarige zwarte jongen, Laquan McDonald, doorzeefd wordt met politiekogels. Jason van Dyke, een witte politieman, schoot zijn magazijn van 16 kogels leeg in het jongenslijf dat met het eerste schot al weerloos op de grond lag, en was aan het herladen, toen een collega hem maande het vuren te staken. 

Hij had – waarschijnlijk – een mes in zijn handen. So what? Sinds wanneer rechtvaardigt het vasthouden van een mes onmiddellijke doodstraf uitgevoerd door een eenmansvuurpeloton? Op de beelden is duidelijk te zien dat de politie loog over het feit dat McDonald stekende bewegingen naar de agenten zou hebben gemaakt en dat het schieten noodweer was. Ook is al maanden bekend dat de politie beveiligingsbeelden van de plaatselijke Burger King, waarop de executie werd vastgelegd, illegaal in beslag nam en vernietigde. De daders zijn de hoeders der wet, de mensen die betaald worden 'To Protect and Serve'.

Het gaat niet om een incident. Politiegeweld tegen zwarte mensen is structureel in de VS. Freddie Gray, Tamir Rice, Tanisha Anderson, Michael Brown, Eric Garner, allemaal waren ze ongewapend en allemaal stierven ze als gevolg van politiegeweld. Hoeveel het er precies zijn is niet bekend, omdat de politie het niet bijhoudt, maar er komen elke maand nieuwe gevallen bij. Buiten de dodelijke slachtoffers zijn er ook nog talloze voorbeelden van fysieke en mentale schade door racistisch politiegeweld. 

Hopeloos naïef
Het is lekker makkelijk om te denken of te roepen dat het allemaal criminelen zijn die het vast wel verdiend zullen hebben, maar dat is hopeloos naïef en bovendien een kwaadaardige ontkenning van de werkelijkheid. Bankier Kamilah Brock werd zonder pardon achter het stuur van haar BMW vandaan gesleept en opgesloten in een ggz-instelling omdat de politie niet geloofde dat de auto van haar was of dat ze op Twitter gevolgd werd door president Barack Obama (wat niet alleen een feit was, maar ook nog eens kinderlijk eenvoudig te verifiëren). Profbasketballer Thabo Sefolosha moest het feit dat hij aanwezig was in een nachtclub waar een steekpartij plaatsvond met een gebroken been bekopen en kreeg daarnaast ook nog eens drie aanklachten aan zijn broek. Sefolosha, een beroemde multimiljonair met de middelen om de beste advocaten te betalen, vocht de tenlastelegging aan en won. Maar de meeste van zijn lotgenoten hebben dat geluk niet. 

Dat zwarte Amerikanen bang zijn voor de politie en het afgelopen jaar massaal demonstreerden tegen racistisch politiegeweld is dus niet alleen volstrekt logisch maar ook broodnodig. Vooral omdat racistisch geweld zich geenszins beperkt tot de politie. Dylann Roof schoot deze zomer negen zwarte mensen dood in hun eigen kerk uit racistische motieven. De politie gebruikte geen geweld bij zijn aanhouding en kocht een maaltijd voor hem bij Burger King. George Zimmerman achtervolgde de ongewapende tiener Trayvon Martin, schoot hem dood en werd vrijgesproken. Afgelopen maandag schoten drie witte mannen vijf zwarte activisten neer, bij een demonstratie tegen de dood van Jamar Clark. Een zwarte man die overleed nadat hij op 14 november door de politie werd neergeschoten. Volgens ooggetuigen toen hij al geboeid op de grond lag. 

Mitch Henriquez
In Nederland mogen we het graag hebben over de racismediscussie die zou zijn overgewaaid uit de Verenigde Staten, maar ook hier gebeuren dingen die niet kloppen, zoals de dood van Rishi Chandrikasingen Mitch Henriquez. Ook hier werd aantoonbaar gelogen door het OM in de zaak Henriquez en pas later schoorvoetend toegegeven dat er wel degelijk sprake was van politiegeweld. Goddank zijn onze agenten minder 'trigger happy' en durven zwarte kinderen hier nog gewoon in een capuchontrui over straat, maar durven we echt te beweren dat racisme hier geen probleem is? Of kiezen we er misschien voor om, net zoals bij de gruwelfilmpjes, de lelijkheid niet te zien? 

Nederlanders zijn allemaal antiracisten, zolang het racisme zich maar duidelijk herkenbaar opstelt en tooit met witte puntmutsen en swastika's. Zodra het over subtielere vormen of gevolgen als discriminatie op de arbeidsmarkt of alledaags racisme gaat, ligt het ineens weer aan de lange tenen van zogenaamde 'zeurpieten'. Komt het al eens voor dat zwarte vrouwen op de voorpagina van een landelijke krant hun verhaal mogen doen over racisme, dan moet wit Nederland in de dagen erna natuurlijk wel in de gelegenheid gesteld worden om volledig leeg te lopen in racistische lezersbrieven ('ik mag dat zeggen, want ik ben ook allochtoon en kom uit Spanje') en nare cartoons waarin de uitgekauwde 'angry black woman' trope nog maar eens wordt afgestoft.

Misschien ligt het aan onze nog steeds overwegend spierwitte redacties, maar ik vind het zorgelijk dat we vorig jaar zomer wel alles konden lezen over rellen en plunderingen door zwarte activisten in Ferguson, terwijl nauwelijks werd uitgelegd waarom mensen zo boos zijn. Waarom heten schuimbekkende racisten in Steenbergen 'bezorgde burgers', maar zijn zwarte demonstranten in Gouda al gauw relschoppers? Dat media eufemismen als 'ophef' gebruiken bij massale protesten of het woord 'racistisch' consequent tussen aanhalingstekens plaatsen toont aan dat het racismeprobleem ofwel zwaar onderschat wordt, ofwel niet serieus genomen. Wat in het land van dreigende Zwarte Piet-fans in elk geval best wat vaker toegegeven mag worden, is dat we het fenomeen misschien toch niet zo goed begrijpen.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2181 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-27 11:15

Vooral moslima’s slachtoffer van islamofoob geweld door blanke mannelijke daders

Islamofoob geweld viert hoogtij in Nederland. Dat schrijft Meld Islamofobie in een persbericht bij het verschijnen van het rapport van Meld Islamofobie. In de periode januari tot en met juni van dit jaar zijn er bij Meld Islamofobie 89 meldingen geregistreerd van moslims die fysiek of verbaal zijn aangevallen op grond van hun religie. In het persbericht schrijft Meld Islamofobie verder: "Maar liefst 90% van de slachtoffers was vrouw en in de overgrote meerderheid van de gevallen was de dader man en blank. In een derde van de gevallen werd fysiek geweld gebruikt tegen het slachtoffer. Slachtoffers van islamofobie doen in de meeste gevallen geen aangifte bij de politie. In de gevallen waarbij sprake was van fysiek geweld heeft slechts 39% direct aangifte gedaan bij de politie."

In het vervolg van het persbericht schrijft Meld Islamofobie:

“Kankerverwekkend wijf dat je bent! Oprotten uit mijn land!”

Op 8 januari 2015, een dag na de aanslag op Charlie Hebdo, werd een 21-jarige Haagse gesluierde moslima op klaarlichte dag in haar gezicht geslagen door een man van middelbare leeftijd. “Kankerverwekkend wijf dat je bent! Oprotten uit mijn land!”, schreeuwde hij.

In de dagen daaropvolgend bleek dat dit niet zomaar een incident was. Over het hele land werden moslims belaagd en mishandeld. Dit was de aanleiding voor het ontstaan van Meld Islamofobie: een nationaal, onafhankelijk meldpunt dat islamofobische meldingen verifieert, rapporteert en monitort. Onder islamofobisch geweld verstaat de organisatie: fysiek, verbaal of non-verbaal geweld richting mensen, louter om hun islamitische achtergrond.

In de twee weken sinds de nieuwe aanslagen in Parijs op 13 november, ziet Meld Islamofobie opnieuw een piek in islamofoob geweld. De organisatie heeft sinds die datum 22 meldingen binnen gekregen en de meldingen blijven binnenstromen.

Opvallende bevindingen

Uit het onlangs verschenen rapport blijkt dat de meeste islamofobe incidenten (87%) overdag en in de openbare ruimten plaatsvonden, zoals op straat, in supermarkten, bij benzinepompen en in het openbaar vervoer. Hoewel er vaak omstanders waren (in 71% van de gevallen), greep in 80% van de gevallen niemand in. Het slachtoffer was meestal alleen (67%). In 11 gevallen had het slachtoffer minderjarige kinderen bij zich.

Urgent verzoek

Meld Islamofobie urgeert de overheid, de politie en het OM deze ernstige vorm van discriminatie hoog op de agenda te zetten. Erkenning van structureel geweld jegens moslims vereist een politiek betoog waarin inclusiviteit en het gelijkwaardig burgerschap van moslims veel meer benadrukt wordt.
Slachtoffers worden geadviseerd aangifte te doen en geweldplegingen te blijven melden om islamofoob geweld kenbaar te maken. Daarnaast zet de organisatie zich in maatschappelijk bewustzijn te creëren.

Bron: persbericht van Meld Islamofobie

 


Gast

#2182 Re: Re: Re: Re:

2015-11-27 11:20

#2178: Stop de opmars van EXTREEM RECHTS - Re: Re: Re:  

 Oh ja als jij eruit moeten je gaat niet ben je illegaal. Als jij als vluchteling komt en niet in een azc gaat, maar rond zwerft in Nederland ben je illegaal

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2183 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-27 12:24

Twitterbot corrigeert: Geen mens is illegaal

Termen 'illegale immigrant' of 'illegaal' voor niet-erkende vluchtelingen zijn zo ingeburgerd, dat ze hun weg naar de politiek vinden

Geen mens is illegaal, maar toch spreekt men nogal eens over ‘illegale immigranten’. Nu de vluchtelingencrisis in Europa steeds extremere vormen aanneemt - denk alleen al aan de tien vluchtelingen die overleden nadat ze bovenop een trein sprongen, in de hoop zo in Engeland aan te komen, maar nu de dood vonden omdat ze werden geëlektrocuteerd - heeft iedereen een mening over de vluchtelingen. Ze worden van alles genoemd, zijn bijvoorbeeld ‘gelukszoekers’, alsof niet iedereen in zijn leven immer en altijd opzoek is naar geluk. Om iets aan de frame van de term ‘illegaal’ te doen, is er nu een Twitterbot, die gebruikers van de term corrigeert.

Twee Amerikaanse journalisten creëerden een Twitterbot die gebruikers van de Engelse term ‘illegal immigrant’ corrigeert. Automatisch krijg je een reply met de tekst “people aren’t illegal. Try saying ‘undocumented immigrant’ or ‘unauthorized immigrant’ instead”. 

Niet iedereen is, zoals je kunt verwachten, van de correctie gediend. Anderen vinden het juist fijn terecht gewezen te worden en reageren met een ‘goed punt!’

Patrick Hogan, één van de bedenkers van de Twitterbot laat in een verklaring aan BBC weten wat hun beweegredenen waren om de bot te maken:

"We zien dat de uitdrukkingen ‘illegale immigrant’ en ‘illegaal’ veel worden gebruikt in politieke debatten. Wij vinden het een zeer onmenselijke manier van verwijzen naar iemand."

 
 

Gast

#2184 Re: Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-27 12:37

#2183: Stop de opmars van EXTREEM RECHTS - Het ware gezicht van Extreem Rechts 

 Ja dat mogen zij vinden, maar als je hier niet hoort en je bent er toch of ze weten niet eens waar je zit ben je illegaal. Als je nu vuurwerk hebt is het ook illegaal, want je mag het hier nu niet hebben!


Gast

#2185

2015-11-27 13:45

Het gaat hier over mensen, niet over vuurwerk.

Wie bepaalt wie waar hoort?

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2186 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-27 13:51

Dijsselbloem gaat full PVV

 

‘Het zijn allemaal gelukszoekers die hierheen komen vanwege ‘onze’ uitkeringen en daarom moeten de grenzen dicht’ aldus de minister die eerder dreigde dat de Grieken maar gras moeten vreten als ze niet willen buigen voor de banken.
Jeroen Dijsselbloem die juist vanwege zijn aandeel in het uithongeren van de Grieken berecht zou moeten worden wegens oorlogsmisdaden, deed zijn uitspraken over vluchtelingen in een interview met het Belgische ‘De Tijd.’
Eerder gaven Halbe Zijlstra van de PVV met leden en Sybrand Buma (die met zijn partij de verantwoordelijkheid draagt voor de genocide op anderhalf miljoen Iraakse burgers) aan dat de grenzen het liefst dicht moeten en er vooral meer bommen op het Midden Oosten gegooid moeten worden om die vermaledijde vluchtelingen die aangetrokken door onze anusbleken en beloofde huizen en banen (kennelijk willen ‘ze’ toch wel werken…) massaal naar Europa komen – wel een paar tienden van een procent van de totale Europese bevolking – tegen te houden.

Dijsselbloem: 

‘Er zijn een paar landen die in de asielcrisis de zwaarste lasten dragen, omdat bij hen de meeste vluchtelingen opvang krijgen. Het gaat om Zweden, Duitsland, Oostenrijk, België en Nederland. We zitten in dezelfde situatie en proberen zo nauw mogelijk samen te werken.’

Bron

Je zou ook kunnen zeggen: met ongure en maffiose types als Orbán (premier van Hongarije), Borisov (Bulgarije) en Fico (Slowakije) heb je gewoon de verkeerde vrienden gekozen en het is immoreel dat af te wentelen op de mensen die vluchten voor door Europese landen mede veroorzaakt geweld.
Spreek hen aan zou ik zo zeggen.
Maar nee: zoals altijd met de sterke en sociale ex-sociaaldemocraten het geval is, worden de problemen afgewenteld op hen die het zwakst zijn en part noch deel hebben aan het veroorzaken van die problemen.

Nog een opmerkelijke uitspraak van Dijsselbloem in hetzelfde interview als de vragensteller opmerkt dat Italië en Griekenland – waar de meeste vluchtelingen in Europa aankomen – in het plannetje van Dijsselbloem er buiten gelaten (lees: verrekken kunnen, aan hun lot overgelaten) worden:

‘Er zijn landen waar vluchtelingen bijna geen onderdak of hulp krijgen. In Nederland krijgen ze een bed, voedsel, een veilige plek en een school voor hun kinderen. Onze normen liggen hoog en we willen dat zo houden. De vraag is nu echt of we dat ook kunnen.’

Bron

In Nederland heeft de rechter gisteren uitgesproken dat de Nederlandse regering heel sterk en sociaal vluchtelingen mag laten verrekken op straat als dat zo uitkomt.
Tot zover de normen van Bruin II waar subsidie-liberaal Dijsselbloem met verve deel van uitmaakt en die in het vraaggesprek dan ook liet blijken zeker begrip te hebben voor de om verkrachtingen joelende, met vuurwerkbommen en varkenskoppen smijtende ‘bezorgde burgers wier zorgen je serieus moet nemen en die je erbij moet betrekken':

‘We worstelen daarmee. We hebben de huizen niet. Het zet druk op onze begroting. Het creëert grote sociale spanningen in onze gemeenten, waar burgers zich afvragen waarom net bij hen zoveel vluchtelingen moeten worden opgevangen.

Bron

In Nederland vroegen volgens Vluchtelingenwerk Nederland tot en met oktober van dit jaar 33.493 mensen asiel aan. Hetgeen neerkomt op 0,19% van de totale bevolking in dit land.
Voor uitstekend onderbouwde informatie, feiten, cijfers en conclusies zijn de blogs van Flip van Dyke bij deze van harte aanbevolen.
Het aantal mensen dat zich spontaan aanbiedt als vrijwilliger om te helpen wanneer er vluchtelingen in een gemeente worden opgevangen, is zo groot dat organisaties als het genoemde Vluchtelingenwerk Nederland en het Rode Kruis de aanbiedingen nauwelijks kunnen verwerken.
Dus het geouwehoer over ‘grote sociale spanningen’ is op zijn vriendelijkst gezegd tendentieus gelul dat zo uit de koker van nazi’s als Martin Bosma had kunnen komen.

In Libanon verblijven 1,17 miljoen vluchtelingen op 5,85 miljoen inwoners en in Jordanië 672000 op een bevolking van 5,6 miljoen mensen terwijl in Syrië bijna 8 miljoen mensen van huis en haard verdreven zijn en er daarnaast nog eens bijna 4 miljoen mensen dat land ontvlucht zijn.
Allemaal als gevolg van oorlogen waar Jeroen Dijsselbloem als minister (met zijn partij) mee verantwoordelijk voor is: het uitbreken ervan, het escaleren en het laten voortduren.


Gast

#2187 Re:

2015-11-27 13:56

#2185: -  

 de regering en die zegt weg! Ga je niet ben je ILLEGAAL. Heb het vb vuurwerk gegeven, mss snap je het dan!


Gast

#2188

2015-11-27 13:57

Nee dan ben je evengoed niet illegaal, maar illegaal hier aanwezig. Niet de mens is illegaal, maar zijn aanwezigheid. Het vuurwerk is wel illegaal. Misschien dat je het nu snapt?

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2189 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-27 14:48

Olivier Roy: 'Terrorisme beperkt zich tot de tweede generatie, en bekeerlingen'

27/11/15 om 02:43 - Bijgewerkt om 02:49

Olivier Roy, de Franse islamspecialist, politicoloog en socioloog, betoogt in Le Monde dat de terreurdreiging uitgaat van een heel specifieke groep, zijnde migrantenkinderen van de tweede generatie, en bekeerlingen. "Het gaat niet om de radicalisering van de islam, maar om de islamisering van het radicalisme".

In Frankrijk is de oorlogstaal heel luid te horen. Die taal gaat van de president uit, maar de roep om vergelding reikt verder, en is duidelijk aanwezig bij vele bewoners, beschrijven binnenlandse en buitenlandse journalisten.

Olivier Roy, 66, die tegenwoordig doceert in het Italiaanse Firenze, is niet opgezet met de oorlogsretoriek. Want, schrijft hij in Le Monde, oorlog "tegen wie en tegen wat?" Dat terrorisme is geen exportproduct van IS, de organisatie "put uit een reservoir aan geradicaliseerde Fransen" die, wat er ook in het Midden-Oosten gebeurt, "klaarstaan om hun persoonlijke revolte van een bloedige handtekening te voorzien. De verplettering van Islamitische Staat zal niets veranderen aan die revolte".

Het maakt voor de jonge jihadisten niet zoveel uit of ze nu bij IS of Al-Qaedaaansluiten. "Voorheen zochten ze aansluiting bij GIA" (de Algerijnse fundamentalistische terreurbeweging). "Morgen zullen ze onder een andere vlag vechten tenzij sterfte tijdens acties, toenemende leeftijd, of desillusie de rangen uitputten, wat in de jaren 70 bij uiterst links het geval was".

 

Vaste kenmerken

Sinds 1996 is het jihadisme een "heel stabiel fenomeen", aldus Roy. Het gaat om de radicalisering van twee soorten Franse jongeren, dat wil zeggen moslims van de tweede generatie en "autochtone" bekeerlingen. 

Het probleem voor Frankrijk is niet IS en "het kalifaat in de Syrische woestijn, dat vroeg of laat zal verdwijnen als een luchtspiegeling die een nachtmerrie is geworden".

"De echte vraag is te weten of die jongeren de avant-garde vormen van een komende oorlog dan wel mislukkelingen zijn" die in een plooi van de geschiedenis zullen verdwijnen.

Hierover zie je doorgaans twee versies, schrijft Roy. "Ruw gezegd: de culturele verklaring en de tiers-mondistische verklaring". De eerste gaat uit van de clash van beschavingen: de jongeren revolteren omdat er een probleem is met integratie van moslims. De tweede verwijst naar postkoloniaal leed, de Palestijnse zaak, de verwerping van westerse interventies in het Midden-Oosten en de racistische en islamofobe uitsluiting uit de samenleving, wat in één zin valt samen te vatten: "zolang het conflict tussen Israël en Palestijnen niet opgelost geraakt, zal de revolte blijven duren".

De beide verklaringen worden volgens Roy door de feiten tegengesproken.

Als de radicalisering structureel is, waarom zijn er dan zo weinig jihadisten? In Frankrijk gaat het om enkele duizenden op een totaal van meerdere miljoenen moslims. De jonge geradicaliseerden zijn bekend, werden op fiche gezet (fiche S).

Als we meer specifiek kijken om wie het gaat, zijn er 2 precieze categorieën, aldus Roy. Het gaat ofwel of jongeren die tot de tweede generatie van migratie behoren, die jong naar Frankrijk gekomen zijn, of in het land geboren werden als kinderen van gemigreerde ouders. Ofwel gaat het, en in toenemende mate, om bekeerlingen, die in principe de discriminatie niet aan den lijve ondervonden hebben.

"Bijna alle Franse jihadisten behoren tot een van deze twee categorieën. Wat betekent dat er zo goed als geen eerste generatiemigranten tussen zitten (zelfs geen recente migranten), en dat er vooral geen 'derde generatie' bijzit".

 

De breuk met de familie als gemeenschappelijk element 

Wat hebben de jihadisten uit de tweede generatie en de bekeerlingen gemeen? De breuk met de ouders, met de cultuur en de religie die ze vertegenwoordigen. De tweede generatie is verwesterst, kan uit de voeten in het Frans, heeft alcohol gedronken, shit gerookt, achter meisjes aangezeten in clubs. Velen hebben in de gevangenis gezeten. En dan worden ze op een dag wakker en (her)bekeren ze zich tot het salafisme. Wat wil zeggen tot een islam van regels die de cultuur verwerpt. Het salafisme verwerpt zowel de cultuur van de ouders als de westerse cultuur. Ze nemen de culturele islam van hun ouders niet over, terwijl de derde generatie al een eigen islam ontdekt, en weliswaar geen conflictloze verhouding heeft met de andere Fransen, maar een verhouding die leefbaar is. 

 

Op zoek naar radicaliteit

Het generatieprobleem, aldus Roy, is minder uitgesproken bij de Turkse migratie omdat daar de Turkse overheid het doorgeven van de culturele islam voor haar rekening neemt. 

Waar bekeerlingen vroeger kozen voor het soefisme (een filosofische vorm van islam die diametraal tegenover het salafisme staat) kiezen ze nu voor "de zuivere religie". Zoals de jihadisten van de tweede generatie blazen ze de bruggen op met het thuisfront, ze zoeken de breuk. Het salafisme slaat niet alleen aan omdat Saudi-Arabië het overal financiert, het komt goed uit voor jongeren die met hun verleden willen breken, omdat het geen culturele component heeft en jongeren in staat stelt zichzelf, op basis van simpele regels, heruit te vinden. Je moet dus vooral niet denken dat je die jongeren met een gematigde islam gaat paaien, aldus Roy. Ze zoeken juist radicaliteit. 

"Het gaat", schrijft hij, "niet om de radicalisering van de islam, maar om de islamisering van het radicalisme".

 

Consternatie alom

En dat leidt tot consternatie bij de ouders, zowel moslims als anderen, die de politie bellen of die wanhopig naar Turkije trekken in de hoop hun kinderen terug te brengen. 

Behalve de breuk met de familie valt een ander kenmerk op: de jihadisten waren bijna nooit devoot tot ze radicaliseerden. Wel integendeel. De pers staat vol van halvelings verbaasde reacties van buren over wat een goede jongen het wel was, en hoe fel het meisje zich altijd in het uitgaansleven had gestort. Ze waren niet praktiserend. En dat was niet gelogen. Ze wilden niets verborgen houden. Eens ze (her)bekeerd zijn, tonen ze zichzelf zo op Facebook, in "een combinatie van nihilisme en hoogmoed, met een koud en kalm vermogen om te doden, zoals ook te zien was bij Breivik in Noorwegen".

In Syrië integreren ze zich niet in de samenleving die ze zogezegd willen verdedigen. Dat ze gebruik maken van seksslavinnen of van via het internet aangetrokken echtgenotes, toont dat ze niet geïntegreerd zijn. "Ze zijn eerder nihilistisch dan utopistisch".

 

Familiejihad

Ze radicaliseren met een klein groepje vrienden, waarmee ze een broederschap vormen. En dikwijls, geeft Roy aan, gaat het om echte familiebanden : de broers Abdeslam, de broers KouachiAbdelhamid Abaaoud die zijn 13-jarig broertje kidnapt, de broers Tsarnaev, die de aanslag pleegden tegen de marathon in Boston. 

Er is een affectieve band tussen de leden van een cel, het ene lid huwt met de zuster van een wapenbroeder, en dat is een groot verschil met de marxistische of nationalistische radicale bewegingen. Dat maakt dat de jihadisten ook veel minder blootstaan aan infiltratie door inlichtingendiensten.

Waar kiezen ze voor de islam als element van revolte? "Voor de tweede generatie is dat duidelijk: ze nemen een identiteit die hun ouders in hun ogen verkwanseld hebben. Ze ondernemen vaak ook vergeefse pogingen om hun ouders te herbekeren. De bekeerlingen kiezen de islam omdat dat het enige beschikbare is op de markt van het radicaal verzet. "IS vervoegen, geeft de zekerheid te terroriseren". 

 


Gast

#2190 Re:

2015-11-27 15:06

#2188: -  

 Dat is jouw mening. Dat mag


Gast

#2191

2015-11-27 16:19

DEN HAAG - Het kabinet luidt de noodklok over de mogelijke gevolgen voor onze welvaartsstaat van de hoge aantallen asielzoekers die zich in Nederland melden. "Je kunt niet doorgaan met deze instroom", zei premier Mark Rutte vrijdag.

Het kabinet blijft werken aan Europese oplossingen voor de asielinstroom, benadrukten Rutte en minister Jeroen Dijssselbloem van Financiën. "Maar als dat niet werkt moeten we bereid zijn onze eigen samenleving te beschermen en te zorgen dat dit niet leidt tot ontwrichting van onze verzorgingsstaat. Als de aantallen zo groot worden dat onze welvaartsstaat eronder bezwijkt, dan hebben we een groot probleem.", zei Dijsselbloem.

Rutte liet zich voorzichtiger uit, maar beaamde wel dat de hoge aantallen asielzoekers natuurlijk ook gevolgen kunnen hebben voor ons stelsel van sociale zekerheid en de betaalbaarheid daarvan.

Dijsselbloem zei dat hij "uiteraard niet" hoopt dat de toekomst van de EU op het spel staat. Maar de toekomst van 'Schengen' (vrij reizen binnen 26 Europese landen) staat volgens hem zeer onder druk. "Op dit moment is het de vraag of Schengen nog leeft. Zo serieus is het." Dijsselbloem herhaalde dat een mini-Schengen niet zijn voorkeur heeft, maar dat het noodzakelijk kan zijn als andere oplossingen niet werken.

Volgens Rutte streeft het kabinet naar een oplossing met alle andere EU-landen, maar als dat niet lukt wil het kabinet ook nadenken over maatregelen met de landen om ons heen of als Nederland alleen.

KIJK ZE WORDEN WAKKER! kun je wel zeggen maar zo weinig procent asiel zoeker, maar als we al jaren bezuinigen nu zul je eerst voor de Nederlanders het in orde moeten hebben voor je anderen gaat helpen. Dat vind ik niet onmenselijk maar normaal. Wij hebben er niks aan als alles zo duur gaat worden dat wij het niet meer redden!


Gast

#2192

2015-11-27 17:09

Ik vind Rutte eigenlijk wel een beetje op Wilders gaan lijken hmmmm

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2193 Zo kan het ook:

2015-11-27 17:27

Eerste 80 vluchtelingen dinsdag naar Brunssum

Redactie 1Limburg
Geplaatst opvrijdag 27 november 2015 - 17:02
 

De eerste 80 asielzoekers komen op dinsdag 1 december naar Brunssum. 

Dat maakt de gemeente vrijdag bekend.

Ziekenhuis
De vluchtelingen worden ondergebracht in het leegstaand deel van het Zuyderland-ziekenhuis. Op dit moment wordt dat geschikt gemaakt voor de opvang van asielzoekers. Over pngeveer 2 maanden moet alles klaar zijn, dan komen er nog eens 120 vluchtelingen naar het voormalige ziekenhuis.

De opvang in Brunssum is voor hooguit een jaar, besliste de gemeenteraad eerder deze maand. 

Lees ook: Raad Brunssum laat asielzoekers toe 

Protest
Toen bekend werd dat het voormalig ziekenhuis mogelijk een asielzoekerscentrum zou worden, werd het gebouw met hakenkruizen beklad. Ook was er een handtekeningenactie, die door 250 tegenstanders werd ondertekend.

Lees ook: Azc-locatie Brunssum beklad met hakenkruizen 

 
Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2194 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-27 17:29

Tu quoque

 

Politicoloog in ruste en raadslid voor GroenLinks in Bloemendaal Meindert Fennema fulmineerde in een opiniestuk op TPO in reactie op de obscure historicus Dirk Jan van Baar. Volgens de neoconservatieve historicus, die eerder vond dat Balkenende en Bush prima hadden gehandeld inzake Irak, is Wilders een fascist. Dat is een opmerkelijke uitspraak voor iemand die in 2011 schreef na een bezoek aan het Deense Malmö: “De weinige kleurlingen die je zag, maakten een welopgevoede indruk.” Volgens Van Baar is Wilders “volgens het schoolboekje” een fascist. Zo’n statement geeft geheel volgens plan een stortvloed aan verontwaardigde reacties uit de rechtse hoek. Volgens het recept van de echte die hardWilders fans is Van Baar een landverrader, links en dom.

Fennema reageerde op Van Baar door hem te citeren en zich vervolgens af te vragen welk geschiedenisboek Van Baar had gelezen. “Het belangrijkste ideologische element van het fascisme is mijn inziens een principiële verwerping van de parlementaire democratie en van het idee van de fundamentele gelijkheid tussen de burgers van een land.” Hoe Wilders al dan niet in dit plaatje past, nadat hij de Tweede Kamer een “nepparlement” noemde, opriep tot verzet tegen gekozen volksvertegenwoordigers en al ruim tien jaar pleit voor vervolging van en minder burgerrechten voor minderheden, lijkt me een interessante studie voor zowel politicologen als historici. Volgens Fennema snapte Van Baar het allemaal niet. Wilders zou volgens hem juist dè geduchte concurrent van Hitler en Mussolini zijn geweest. Wilders is voor referenda, dus een democraat. Dat Hitler referenda gebruikte om de democratie buiten werking te stellen is Fennema blijkbaar ontgaan.

Er kwam dus geen discussie van mensen die, althans op papier, ergens verstand van zouden moeten hebben, maar een herhaling van beledigingen, verwijten en insinuaties die je ook op een Facebook-forum tegenkomt, bijvoorbeeld over het nationale immateriële erfgoed Zwarte Piet. Het was een juweeltje voor iedereen die wil begrijpen waarom je in het buitenland vrijwel nooit over een Nederlander hoort met een reputatie op het gebied van politieke wetenschap of geschiedenis. Dat werd nog eens bevestigd toen Joshua Livestro, hoofdredacteur van het conservatieve blog Jalta, zich in de discussie mengde. De voormalige adviseur van toen EU-commissaris Frits Bolkenstein en, op freelance-basis, van Sarah Palin was het helemaal eens met Van Baar en noemde Wilders een bedreiging voor de rechtsstaat. De voorspelbare reactie was dat ook Livestro nu links, dom en een landverrader werd genoemd.

Fennema slaat de plank volledig mis als hij argumenteert dat Wilders geen fascist kan zijn, omdat hij de democratie en de rechtsstaat respecteert. Volgens Wilders is zijn aanstaande proces een politiek en dus geen eerlijk proces en hebben de rechters zelfs voordat het proces is begonnen hun oordeel al klaar liggen. Daaruit blijkt nou niet bepaald respect voor de rechtsstaat. De talloze oproepen tot geweld, repressie en intimidatie onder zijn aanhangers ook niet. Fennema slaat de plank nog een keer mis als hij noemt dat Wilders pleit voor een referendum. Adolf Hitler was ook een fan van referenda, vooral waarin de bevolking gevraagd werd hem de absolute macht toe te kennen en het parlement buiten werking te stellen. Fennema noemt dat zijn politiek leider ook vegetariër is en zich net als Adolf Hitler zich afzet tegen ‘economisme’, maar “dat maakt van Jesse Klaver nog geen fascist”. Toen de CPN nog bestond was zo’n kanttekening waarschijnlijk goed geweest voor een royement.

Is Wilders een fascist? Er zijn veel klassieke fascistische kenmerken terug te vinden in zijn standpunten en uitlatingen en er zijn er die niet op hem of zijn beweging van toepassing zijn. De PVV is geen partij maar een manifest met een losse structuur van sympathisanten en een nogal liquide electoraat. Voor hen is Wilders gewoon de baas en is zijn wil wet. Kritiek wordt niet getolereerd en critici worden geweerd. De boodschap moet eenvoudig zijn omdat die anders niet begrepen kan worden. Wilders is een sentimenteel merk met alomtegenwoordigheid in de media. Wilders zegt dat hij als enige ‘het volk’ vertegenwoordigt, hij vertelt ‘het volk’ dat zij het enige echte volk zijn. Met andere woorden, iedereen die niet op hem stemt hoort niet bij ‘het volk’. De eenvoud van al deze punten en de herhaling ervan spreekt blijkbaar een hoop mensen aan.

Dat Fennema Wilders voorstelt als een geduchte concurrent van Hitler illustreert dat men Wilders meer kwaliteiten toedicht dan hij in werkelijkheid heeft. Eerder dit jaar was hij voor de zoveelste keer in de VS, dat hij bij ieder optreden het beste land ter wereld noemt, waar hij een etentje had met Michele Bachmann, de uitgerangeerde Republikeinse politica. Hij stuurde op Twitter een bericht waarin hij haar een geweldige en dappere vrouw noemde, wat opmerkelijk is in de wetenschap dat Bachmann vindt dat de vrouw ondergeschikt is aan de man. Het is nog opmerkelijker nadat Bachmann enkele weken terug vertelde dat ze opriep de joden in Israël te bekeren tot het christendom omdat de terugkeer van de messias aanstaande was. Je vraagt je af hoe zulke kronkels passen in het beeld van een Nederlandse politicus die zegt liberaal en pro-Israël te zijn.

Maar de PVV is meer. De beweging bestaat uit een bont gezelschap dat persoonlijk is geselecteerd door Wilders. Belangrijkste motief van het gezelschap is de strijd tegen de islam en links. Alles wat er mis is in de wereld is daarop terug te voeren en iedereen die dat niet onderschrijft is een handlanger dus de vijand. Vrijheid betekent dat je geen last hebt van de buren en jouw zuurverdiende geld kunt uitgeven aan zaken die het paradijs beloven. In het universum van de PVV gelooft men ook dat de islam zich via de baarmoeder verspreidt en ziet men in halfnaakte verweesde vluchtelingen een bedreiging voor het eigen bestaan in de marge. In een deel van onze samenleving wordt gejuicht als hulp aan verschoppelingen wordt ontzegd. Het is de ideologie van angst die maakt dat dat deel buiten de eigen kring en belevingswereld helemaal niemand meer vertrouwt. De perfecte terreur die door de consumenten zelf betaald wordt.

De oud-VVD-er Wilders is in de eerst plaats een conservatieve opportunist die graag de media opzoekt. Hij plakt evenzo goed kapitalistische en nationalistische als quasi-socialistische standpunten bij elkaar, naar gelang het hem uitkomt. In die zin is Wilders een soort eclectisch politicus. Hij harkt op basis van krantenberichten en opiniepeilingen van alles bij elkaar, waardoor er altijd wel wat bijzit dat mensen aanspreekt. Vooral de aversie tegen ‘de elite’, de immigrant, de EU en de moslim spreekt veel mensen tot de verbeelding. Het geeft hen de mogelijkheid de ander de schuld te geven van hun eigen mislukte leven. Voeg daaraan toe de verandering van vermeende tradities die als bedreigend wordt ervaren, zoals het veranderen van de kleur van zwarte piet, en je hebt een potentieel leger van fanatici die de onaantastbare leider annex sinterklaas voor het hele jaar tot in de dood zullen volgen. Of in ieder geval gehoor geven aan zijn verzoek de samenleving geweldloos te ontwrichten. Er was maar één Hitler, er waren vele Eichmannetjes.

 

 

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2195 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-27 17:30

Waarom sluiten jongeren zich bij IS aan? (2)

 

Waarom jongeren zich bij IS aansluiten is uiteraard een zeer relevante vraag. Dat werving niet via de moskee maar via familie en vrienden verloopt, is evenwel geen antwoord op die vraag maar geeft aan op welke manierIS aan westerse rekruten komt. 

Dat IS jongeren de ‘kans op avontuur en roem’ en ‘een weg naar heldendom’ biedt, is zeker een motief voor enkelen. Maar avonturisme overtuigt niet als algemeen antwoord, want het trekt geen groot aantal rekruten. Heldendom alleen bij IS heeft bij lange na niet dezelfde aantrekkingskracht als eerder de Franse en Russische revolutionairen en de Duitse nazi’s. De rekrutering moet op andere factoren stoelen.

In het algemeen spelen drie factoren een doorslaggevende rol:
1. een zeer onrechtvaardige situatie
2. ontbreken of falen van democratie
3. een ‘paradijselijke’ ideologie

Over het tekenen door westerse imperialistische machten van vrij willekeurige grenzen in het Midden-Oosten en de steun aan dictators in aldus gecreëerde landen is op Krapuul al eerder bericht. Als daar nog een oorlog in Irak aan is toegevoegd die onder valse voorwendsels is gevoerd, dan wordt dat als onrechtvaardig cynisme ten top ervaren.

Bovendien is ontbreken of bijzonder slecht functioneren van democratie een voorwaarde voor het ontstaan van omvangrijk gewapend verzet. Democratische processen dempen. In een democratie kan er evenzeer sprake zijn van zwaar onrechtvaardige situaties, maar daar is ‘repressieve tolerantie’ (Herbert Marcuse) in gebruik. Dat wil zeggen dat tal van geavanceerde mechanismen ervoor zorgen dat onrechtvaardige situaties onvoldoende als zodanig herkend worden. Zo behandelt het in de eerste link aangehaalde artikel uit ‘The Independant’ niet echt de vraag waarom jongeren zich bij IS aansluiten, maar wordt er een verhaaltje omheen (frame) geconstrueerd. Dat leidt af van de werkelijke problemen. 

De twee bovengenoemde factoren zijn nog onvoldoende om veel jongeren aan te trekken. Zo is Tanja Nijmeijer een westerse uitzondering die zich heeft aangesloten bij de revolutionaire beweging FARC in Colombia. De ideologie van FARC is wellicht weinig inspirerend. Daarentegen is de ideologie van IS dat wel, althans voor veel westerse allochtonen. In democratieën in het Westen ervaren zij onrechtvaardige situaties het sterkst, bijvoorbeeld in de beruchte banlieues. Maar door de dempende mechanismen van democratie gaan hun noodkreten verloren. IS lijkt anders voor de volgelingen. Met behulp van een regime, dat gebaseerd is op niet-gecorrumpeerde koranregels, kan volgens de IS-ideologie een rechtvaardige, ‘paradijselijke’ samenleving worden opgebouwd. 

 

 

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2196 Zo kan het ook:

2015-11-27 17:33

M.I.A. op de bres voor vluchtelingen

Borders, wat is er aan de hand?

In haar nieuwste clip in Ivoorkust geschoten clip stelt de Britse artieste M.I.A. het lot van vluchtelingen aan de kaak. Krachtig en uitgesproken, zoals altijd.

Politics
What’s up with that?
Police shots
What’s up with that?
Identities
What’s up with that?
Your privilege
What’s up with that?
Broke people
What’s up with that?
Boat people
What’s up with that?

 

Gast

#2197

2015-11-27 18:15

DEN HAAG - Het wordt lastiger voor asielzoekers die hier mogen blijven om hun gezin te laten nareizen. Het proces gaat langer duren en familieleden moeten meer bewijs leveren. Van alle aanvragen was dit jaar een kwart bedoeld voor een nareiziger.

De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) heeft straks negen maanden om te beslissen over de gezinshereniging. Op dit moment heeft de IND hier drie tot zes maanden voor. Verder moeten vreemdelingen meer bewijs leveren dat het om familie gaat, bijvoorbeeld met foto's.

"We moeten het kritischer bekijken", aldus staatssecretaris Klaas Dijkhoff van Veiligheid en Justitie tegen het ANP. "We zijn nu heel veel capaciteit kwijt aan onderzoeken. Bij verzoeken voor Eritrea bijvoorbeeld moeten we wel 70 procent afwijzen van de gevallen waarin extra onderzoek nodig was. Maar we zijn dan heel veel mensen en geld kwijt aan dat onderzoek." . Aan mensen die weten dat hun verzoek niet klopt, en je weet toch of iemand geen familie is, gaan we daarom de kosten doorrekenen van een onderzoek dat voor niks is geweest."

De verlenging van de termijn is volgens de bewindsman vooral nodig omdat de aantallen zo zijn opgelopen, dat de termijnen niet worden gehaald. "We willen zo voorkomen dat we met dwangsommen te maken krijgen. En we mogen er volgens de EU-richtlijnen negen maanden over doen."

Verder worden mensen die overduidelijk geen kans maken op verblijf, sneller afgehandeld. "Iedereen die binnenkomt, wordt eerst op dezelfde manier behandeld, maar dan gaan mensen in een bepaald spoor. Mensen die totaal geen kans maken omdat ze bijvoorbeeld uit Servië komen, kunnen dan sneller worden afgedaan."

Mensen van wie het overduidelijk is dat ze recht hebben op asiel, worden op hun beurt weer sneller geholpen. Het gaat dan om mensen die uit heel gevaarlijke landen komen en ook nog hun papieren op orde hebben. "Dat hoeft niet zo lang te duren", aldus Dijkhoff, verwijzend naar de kosten die in deze gevallen dus onnodig zijn, bijvoorbeeld voor het langdurig gebruik van een advocaat.

 

Prima toch als ze ze dan ook echt uitzetten!

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2198 Zo kan het ook:

2015-11-27 18:28

Geen enkele Rode Kruis-vrijwilliger afgehaakt wegens vluchtelingen

Rode Kruis spreekt beweringen van de NOS over massaal hulp weigerende vrijwilligers tegen ... Tienduizenden meldden zich juist aan om te helpen

Bij het Rode Kruis is geen vrijwilliger bekend die hulp weigerde aan vluchtelingen. Dat heeft de hulporganisatie verklaard nadat de NOS beweerde dat 20 procent van de vrijwilligers vluchtelingen niet zou willen helpen. Volgens het Rode Kruis heeft de NOS interne documenten verkeerd begrepen. Het zou slechts gaan om enkele individuen die in een enquête aangaven bezwaren te hebben.

De NOS beweerde:

Het Rode Kruis zit hevig in zijn maag met duizenden vrijwilligers die niet bereid zijn hulp aan vluchtelingen te bieden. Dat blijkt uit interne stukken die in handen zijn van de NOS. Het Rode Kruis heeft onder meer een enquête gehouden onder bijna 1300 van de 30.000 vrijwilligers. Daarin geeft 20 procent aan geen vluchtelingen te willen helpen. 

Ze voeren verschillende motieven aan. Sommige daarvan "druisen tegen onze grondbeginselen in", stelt directeur Gijs de Vries van het Rode Kruis. Zo zijn er vrijwilligers die zeggen dat "ik liever de grenzen dicht zie", dat "er hier geen plaats voor hen is" of dat de meeste vluchtelingen gelukzoekers zijn. 

Het bericht baarde opzien en ongeloof omdat de organisatie juist opereert vanuit het idee dat ieder mens in nood recht heeft op hulp. In een verklaring naar aanleiding van het bericht stelt het Rode Kruis dat de NOS de resultaten van het onderzoek compleet verkeerd weergeeft:

Het Rode Kruis neemt afstand van suggestieve berichtgeving op de internetsite van de NOS, waarin het beeld ontstaat dat een aanzienlijk deel van de vrijwilligers (20%) vluchtelingen niet zou willen helpen omdat het om vluchtelingen gaat. Dat beeld is onwaar. In de door de NOS aangehaalde enquête hebben vrijwilligers vele motieven aangegeven waarom zij niet zouden kunnen helpen, variërend van familieomstandigheden tot de eigen medische situatie en van een nieuwe baan tot het feit dat er geen opvanglocaties in de buurt zijn. Enkele individuen hebben aangegeven dat zij vluchtelingen om principiële redenen niet zouden willen helpen. 

In de praktijk heeft nog geen enkele vrijwilliger dit voor zover bekend als argument gebruikt toen hij of zij werd opgeroepen. Desalniettemin neemt het Rode Kruis het signaal van enkele individuele uitspraken in de enquete serieus. De noodhulporganisatie staat voor hulpverlening aan iedereen volgens een aantal grondbeginselen, waaronder neutraliteit en onpartijdigheid; iedereen wordt geholpen ongeacht bijvoorbeeld religie, seksuele geaardheid of verblijfsstatus. De komende tijd bespreekt het Rode Kruis intern of er sprake is van een serieus probleem.

Het Rode Kruis heeft ruim 30.000 vrijwilligers en meer dan 34.000 Ready2Helpers. Duizenden van hen hebben zich zeer recent aangemeld. Zij zijn de afgelopen weken en maanden ingezet bij hulp in opvanglocaties, bij EHBO aan vluchtelingen, het sorteren en distribueren van kleding in de Welkom Winkels en bij hulpactiviteiten om contact met familie in het buitenland te herstellen. Het animo voor deze hulpactiviteiten is zeer groot; er is geen enkel signaal dat deze hulpverlening in gevaar is.

In september ging de NOS ook al de mist in met het verkeerd interpreteren van interne stukken. Toen meldde de nieuwsorganisatie op basis van NPO-documenten dat DWDD geld had ontvangen voor de promotie van het Koningslied. Daarvan bleek al snel niets te kloppen.

 
 
Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2199 Zo kan het ook:

2015-11-27 18:31

Akkoord: huisvesting voor 24.000 vluchtelingen

VANDAAG, 10:39
ANP / HUISMAN MEDIA

Het kabinet, gemeenten en provincies hebben een akkoord bereikt over de huisvesting van 24.000 vluchtelingen met een verblijfsvergunning. 

Gemeenten gaan snel zorgen voor sobere, tijdelijke woningen voor 14.000 vluchtelingen. Later komt er huisvesting voor nog eens 10.000 mensen die niet meer in een asielzoekerscentrum thuishoren. In totaal gaat het om zo'n 3500 nieuwe woningen waar steeds minimaal vier mensen in worden ondergebracht. 

Links- of rechtsom

De drie partijen hopen op deze manier de doorstroom weer op gang te brengen. Nu houden mensen met een verblijfsvergunning nog vaak plekken voor nieuwkomers bezet, omdat er onvoldoende woningen zijn. 

Landelijk en regionaal worden afspraken gemaakt over de gemeenten waar de nieuwe woningen moeten komen. Gemeenten die zich zich niet aan de afspraken houden, krijgen een boete. Hoe die regeling eruit gaat zien, moet nog worden uitgewerkt. 

Volgens voorzitter Van Zanen van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) moet iedereen links- of rechtsom aan de afspraken meewerken. 

Noodopvang

Per provincie komen er volgend jaar 2500 plekken in de noodopvang bij. De provincies krijgen daar ook de regie over. De gemeentelijke crisisopvang voor 72 uur kan dan verdwijnen. Daarmee moet er een einde komen aan het 'het gesleep' met asielzoekers van de ene sporthal naar de andere. 

Gemeenten krijgen met terugwerkende kracht over dit jaar veel meer geld voor de noodopvang voor 72 uur. De vergoeding van gaat van 40 naar 100 euro per persoon per nacht. 

Verder krijgen gemeenten flink veel extra geld voor investeringen in de integratie van vluchtelingen. Het bedrag gaat van 1000 naar 2370 euro per persoon. Dat gaat onder meer naar taallessen. "We willen dat de apotheker uit Aleppo hier een bijdrage komt leveren in plaats van gefrustreerd ergens te zitten wachten", zei vicepremier Asscher. 

Onderdeel van het akkoord is ook dat mensen met een vergunning een participatieverklaring moeten tekenen, waardoor ze vanaf dag één op de hoogte zijn van belangrijke waarden in de Nederlandse samenleving. 

 

Gast

#2200

2015-11-27 20:35

100den uit Algerije Marokko Pakistan willen binnen bij Griekenland Macedonië. Ze proberen gebruik te maken van de vluchtelingenstroom! Niet de hele wereld?????? Nou het begint eropte lijken! Gelukkig worden ze tegen gehouden, maar jij zou roepen kom binnen kom binnen.