Zeg nee tegen azc Brunssum

Quoted post

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2228 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-28 18:05

Duizenden demonstranten tegen luchtaanvallen op IS

Mensenmassa op de been in Engeland en Spanje om te protesteren tegen bombardementen die vooral burgerslachtoffers maken

Duizenden mensen hebben zaterdag in verschillende Britse en Spaanse steden gedemonstreerd tegen de bombardementen op IS in Syrië. Volgens de demonstranten maken de luchtaanvallen vooral onschuldige burgerslachtoffers.

In Londen liepen de betogers voor het huis van premier Cameron in Downing Street. Daarbij werden leuzen gescandeerd als ‘We willen geen oorlog’ en ‘David Cameron, schaam je’. Ook in andere steden werden demonstraties gehouden tegen de oorlogsplannen van Cameron. Het Britse parlement beslist waarschijnlijk komende week of het land luchtaanvallen boven Syrië zal gaan uitvoeren. Op dit moment bombarderen de Britten IS alleen nog boven Irak.

In Spanje werd gedemonstreerd tegen de bombardementen op Syrië die al plaatsvinden en die worden uitgevoerd door onder andere Frankrijk en de Verenigde Staten. Duizenden demonstranten kwamen samen in onder meer Madrid, Barcelona en Sevilla. De organisator van de demonstraties, No en nuestro nombre (Niet in onze naam), verzamelde de afgelopen weken meer dan 30.000 handtekeningen tegen de luchtaanvallen.

Nederland voert op dit moment nog geen luchtaanvallen uit boven Syrië, wel boven Irak. Als het aan de Amerikanen ligt komt daar gauw verandering in. Eerder deze maand diende het Pentagon een officieel verzoek in bij de Nederlandse regering om de luchtaanvallen uit te breiden van Irak naar buurland Syrië. 

Bron: Nu.nl
Beeld: YouTube

Reacties


Gast

#2230 Re: Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-28 19:24:33

#2228: Stop de opmars van EXTREEM RECHTS - Het ware gezicht van Extreem Rechts 

 Niet on onze naam, dat is wat moslims zetten op fb, om te laten zien dat ze het niet met IS eens zijn. Ik ga er dan maar vanuit dat de demonstranten moslims zijn. Hebben ze ook een idee hoe we IS dan kunnen verslaan?? Oh ja met liefde