Zeg nee tegen azc Brunssum

Quoted post

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2807 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-08 19:59

Aparte opvang LHTB'er alleen in noodsituatie

DEN HAAG - 

Slachtoffers van discriminatie, bedreiging of geweld in de asielzoekersopvang worden alleen in acute noodsituaties op een andere plek ondergebracht. De daders worden aangepakt en overgeplaatst. Eventueel worden tegen hen nadere maatregelen genomen of volgt aangifte.

Dat is het uitgangspunt van het kabinet, zei minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) dinsdag in de Tweede kamer. De SP wilde weten wat nu precies de bedoeling is als homoseksuele, lesbische, biseksuele en transgender (LHBT'ers) vluchtelingen in het nauw komen. SP'er Jasper van Dijk zag licht tussen uitlatingen van diverse ministers.

Amsterdam heeft besloten een aantal slachtoffers in safehouses te plaatsen. Het kabinet kan zich daarin vinden, maar alleen als de veiligheid echt niet kan worden gegarandeerd. Alle asielzoekers moeten zich aan de Nederlandse normen en waarden houden, benadrukte de minister.

Ze krijgen daarover actieve voorlichting van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). De COA-medewerkers moeten alert zijn op misstanden, zei Van der Steur. De Tweede Kamer is het eens met deze aanpak, maar wees op situaties waarin LHBT'ers toch niet goed werden geholpen.

ChristenUnie en CDA wilden ook speciale aandacht voor christenen en andere religieuze 'minderheden' die tussen de vooral islamitische asielzoekers zitten. Zij durven soms niet voor hun religie uit te komen en zijn dan gedwongen om 's nachts mee te bidden met de moslims.

Van der Steur laat nog uitzoeken of en welke gevolgen er zijn voor de asielprocedure van daders.

 

Reacties


Gast

#2811 Re: Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-08 20:14:39

#2807: Stop de opmars van EXTREEM RECHTS - Het ware gezicht van Extreem Rechts 

 Erg! Laat maar binnen laat maar binnen. Hebben zeker nog niet getekend voor de normen en waarden