Zeg nee tegen azc Brunssum

Quoted post

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2852 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-10 10:16

Vijf seconden zoekwerk. Te moeilijk voor Domrechts:

 

Schurft bij patiënt Laurentiusziekenhuis Roermond

Redactie 1Limburg
Geplaatst opdonderdag 3 december 2015 - 16:27
 
Bij een patiënt van het Laurentiusziekenhuis in Roermond is schurft geconstateerd.

De patiënt meldde zich woensdag met huidklachten bij de poli dermatologie. 

Medicijnen
Na een acute opname werd donderdag de diagnose scabiës oftewel schurft gesteld. Na behandeling met medicijnen is de patiënt weer naar huis gestuurd, om daar de vervelende jeukklachten uit te zieken. De patiënt die een kamer deelde met de schurftpatiënt is bijvoorbeeld preventief behandeld, en ontslagen.

Ontsmetting
Het ziekenhuis heeft verschillende maatregelen genomen om te voorkomen dat ook anderen besmet raken. De ruimtes op de acute opname en de dermatologie waar de patiënt verbleef worden daarom ontsmet. Dat betekent dat ze drie dagen lang niet toegankelijk zijn. Ook worden er geen nieuwe bezoekers toegelaten op de afdeling dermatologie.

Huisarts
Mensen die woensdag of donderdag op de twee afdelingen zijn geweest, zijn per brief op de hoogte gesteld. In de brief staat dat ze zich bij jeuk of andere huidklachten moeten melden bij een huisarts.

Jeuk
Schurft is niet gevaarlijk, maar de besmettelijke ziekte veroorzaakt wel vreselijke jeuk. Mensen die besmet zijn krijgen daar pas na twee tot zes weken last van. De ziekte wordt veroorzaakt door de schurftmijt en is goed te behandelen. 

 

Uitbraak van schurft op universiteit Maastricht

Redactie De Limburger
Geplaatst opwoensdag 15 april 2015 - 7:18
 
Onder studenten van de Universiteit Maastricht (UM) is schurft vastgesteld.

Verschillende studentenverenigingen hebben bij de GGD Zuid-Limburg gemeld dat leden last hebben van de huidziekte. Hoe omvangrijk de uitbraak is, is niet bekend. Huisartsen zijn namelijk niet verplicht dit aan de GGD te melden. Arts infectieziekten Volker Hakkert van de GGD stelt dat de eerste gevallen half maart zijn gemeld. 

Besmettelijke ziekte
Studenten van de UM en Zuyd Hogeschool hebben dinsdag een e-mail ontvangen van de GGD waarin wordt gewaarschuwd voor de besmettelijke ziekte. Volgens de gezondheidsdienst is de aandoening ongevaarlijk, maar bijzonder besmettelijk bij langdurig lichaamscontact en in gevallen waar mensen dicht op elkaar leven, zoals bij studenten vaak het geval is. 

Schurft wordt veroorzaakt door de schurftmijt die zich in de huid boort en daar vervolgens eitjes legt. 

Jeuk en rode uitslag of bultjes
De voornaamste symptomen zijn jeuk en rode uitslag of bultjes. Bij vermoedens van besmetting wordt studenten aangeraden direct een huisarts te contacteren. Schurft is goed te behandelen. Het is belangrijk dat na een diagnose iedereen die met de patiënt in aanraking is geweest, wordt geïnformeerd. Ook als zij geen klachten hebben zullen zij gelijktijdig moeten worden behandeld.

 
 

Weer schurftuitbraak in Maastrichts ziekenhuis 

Foto: ANP
 
Gepubliceerd: 13 januari 2014 12:21Laatste update: 13 januari 2014 12:38
 
Het academisch ziekenhuis in Maastricht is voor de tweede keer in enkele maanden tijd getroffen door een uitbraak van de besmettelijke huidziekte schurft. 
 

Het ziekenhuis heeft alle vijfduizend medewerkers opgeroepen zich bij aanhoudende jeuk te melden en te laten behandelen. Dat maakt het ziekenhuis maandag bekend.

Bij vijf medewerkers werd de huidziekte scabiës of schurft onlangs geconstateerd.

De op zich ongevaarlijke ziekte wordt overgedragen door relatief langdurig huidcontact, bijvoorbeeld bij de verzorging van patiënten. Het ziekenhuis adviseert bezoekers en patiënten die lang last hebben van jeuk zich bij hun huisarts te melden.

Ook in oktober werd het Maastrichtse ziekenhuis door schurft getroffen. Of er een verband bestaat, is niet duidelijk.

 

Reacties


Gast

#2857 Re: Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-10 10:54:06