Zeg nee tegen azc Brunssum

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie Zeg nee tegen azc Brunssum.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2851 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-10 10:13

En we hebben Domrechts nodig om zoiets onschuldigs als een etentje compleet te verpesten met hun terreur

 

Alsnog etentje voor asielzoekers in Nijmegen

NIJMEGEN - 

De Nijmeegse gemeenteraad is ontsteld over de bedreigingen en beledigingen die zijn geuit rond het plan om een kookavond voor vluchtelingen te organiseren. Het woonzorgcentrum waar de kookavond zou plaatshebben moest de bijeenkomst op het laatste moment afgelasten vanwege de dreigende sfeer die ontstond, nadat de PVV zich op internet tegen het initiatief keerde. Om een gebaar te maken, nodigt de gemeenteraad nu vluchtelingen en vrijwilligers uit aan de gemeentelijke kerstmaaltijd.

Volgens de PVV zou de veiligheid van de bejaarde bewoners in het geding zijn als er 's avonds asielzoekers in het centrum zouden rondlopen. ,,Intimidatie en bedreigingen. Dat is een sfeer waar we ons zorgen over maken'', aldus de Nijmeegse fractievoorzitters donderdag.

De kookavond was verzonnen door bewoners van de wijk waar ook tentenkamp Heumensoord te vinden is. Nu het woonzorgcentrum de keuken niet meer beschikbaar durft te stellen, kan het plan niet doorgaan.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2852 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-10 10:16

Vijf seconden zoekwerk. Te moeilijk voor Domrechts:

 

Schurft bij patiënt Laurentiusziekenhuis Roermond

Redactie 1Limburg
Geplaatst opdonderdag 3 december 2015 - 16:27
 
Bij een patiënt van het Laurentiusziekenhuis in Roermond is schurft geconstateerd.

De patiënt meldde zich woensdag met huidklachten bij de poli dermatologie. 

Medicijnen
Na een acute opname werd donderdag de diagnose scabiës oftewel schurft gesteld. Na behandeling met medicijnen is de patiënt weer naar huis gestuurd, om daar de vervelende jeukklachten uit te zieken. De patiënt die een kamer deelde met de schurftpatiënt is bijvoorbeeld preventief behandeld, en ontslagen.

Ontsmetting
Het ziekenhuis heeft verschillende maatregelen genomen om te voorkomen dat ook anderen besmet raken. De ruimtes op de acute opname en de dermatologie waar de patiënt verbleef worden daarom ontsmet. Dat betekent dat ze drie dagen lang niet toegankelijk zijn. Ook worden er geen nieuwe bezoekers toegelaten op de afdeling dermatologie.

Huisarts
Mensen die woensdag of donderdag op de twee afdelingen zijn geweest, zijn per brief op de hoogte gesteld. In de brief staat dat ze zich bij jeuk of andere huidklachten moeten melden bij een huisarts.

Jeuk
Schurft is niet gevaarlijk, maar de besmettelijke ziekte veroorzaakt wel vreselijke jeuk. Mensen die besmet zijn krijgen daar pas na twee tot zes weken last van. De ziekte wordt veroorzaakt door de schurftmijt en is goed te behandelen. 

 

Uitbraak van schurft op universiteit Maastricht

Redactie De Limburger
Geplaatst opwoensdag 15 april 2015 - 7:18
 
Onder studenten van de Universiteit Maastricht (UM) is schurft vastgesteld.

Verschillende studentenverenigingen hebben bij de GGD Zuid-Limburg gemeld dat leden last hebben van de huidziekte. Hoe omvangrijk de uitbraak is, is niet bekend. Huisartsen zijn namelijk niet verplicht dit aan de GGD te melden. Arts infectieziekten Volker Hakkert van de GGD stelt dat de eerste gevallen half maart zijn gemeld. 

Besmettelijke ziekte
Studenten van de UM en Zuyd Hogeschool hebben dinsdag een e-mail ontvangen van de GGD waarin wordt gewaarschuwd voor de besmettelijke ziekte. Volgens de gezondheidsdienst is de aandoening ongevaarlijk, maar bijzonder besmettelijk bij langdurig lichaamscontact en in gevallen waar mensen dicht op elkaar leven, zoals bij studenten vaak het geval is. 

Schurft wordt veroorzaakt door de schurftmijt die zich in de huid boort en daar vervolgens eitjes legt. 

Jeuk en rode uitslag of bultjes
De voornaamste symptomen zijn jeuk en rode uitslag of bultjes. Bij vermoedens van besmetting wordt studenten aangeraden direct een huisarts te contacteren. Schurft is goed te behandelen. Het is belangrijk dat na een diagnose iedereen die met de patiënt in aanraking is geweest, wordt geïnformeerd. Ook als zij geen klachten hebben zullen zij gelijktijdig moeten worden behandeld.

 
 

Weer schurftuitbraak in Maastrichts ziekenhuis 

Foto: ANP
 
Gepubliceerd: 13 januari 2014 12:21Laatste update: 13 januari 2014 12:38
 
Het academisch ziekenhuis in Maastricht is voor de tweede keer in enkele maanden tijd getroffen door een uitbraak van de besmettelijke huidziekte schurft. 
 

Het ziekenhuis heeft alle vijfduizend medewerkers opgeroepen zich bij aanhoudende jeuk te melden en te laten behandelen. Dat maakt het ziekenhuis maandag bekend.

Bij vijf medewerkers werd de huidziekte scabiës of schurft onlangs geconstateerd.

De op zich ongevaarlijke ziekte wordt overgedragen door relatief langdurig huidcontact, bijvoorbeeld bij de verzorging van patiënten. Het ziekenhuis adviseert bezoekers en patiënten die lang last hebben van jeuk zich bij hun huisarts te melden.

Ook in oktober werd het Maastrichtse ziekenhuis door schurft getroffen. Of er een verband bestaat, is niet duidelijk.

 

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2853 Zo kan het ook:

2015-12-10 10:19

Al vluchtend getrouwd Syrisch stel krijgt feestje in Tilburg

Hun 'huwelijksreis' bestond uit een overtocht in een plastic boot en een met gevaren doorspekte reis door vijf landen. De Syrische Berivan Rashid (23) en Salah Ibesh (25) trouwden in Turkije, op hun vlucht van Syrië naar Nederland. Nu, drie maanden later, voelen ze zich in Tilburg in de zevende hemel.
 
We danken heel Nederland
Berivan en Salah

De hele goegemeente lijkt te willen meehelpen om het kersverse bruidspaar volgende week een geweldig huwelijksfeest te geven. Zo zitten de twee deze woensdag in de werkplaats van kunstenaar Ro-Nalt Schrauwen.

De bruidegom een beetje nerveus, de bruid met een vrolijke, volle lach. Ze smeden onder leiding van Schrauwen hun eigen gouden trouwringen. ,,Fijn, heel fijn,'' zegt Salah in het Engels. ,,We danken heel Nederland.''

Want niet alleen de trouwringen zijn een cadeau, het hele feest krijgen ze aangeboden. Het luxehotel Auberge du Bonheur stelt de bruidssuite beschikbaar. Muzikanten werken belangeloos mee. ,,Binnen 10 minuten meldde een cateraar zich'', zegt Sara van den Brink, die als een spin in het web bij de voorbereidingen is betrokken. ,,We zijn nog wel op zoek naar een bruidsjurk.''

De wijk helpt
De Tilburgse woont naast Sint Jozefzorg, de locatie waar vluchtelingen worden opgevangen. Ze startte al eerder het vrijwillige buurtinitiatief 'de wijk helpt' op Facebook, alwaar Tilburgers een steentje kunnen bijdragen aan de opvang van vluchtelingen. Ze leerde Berivan en Salah kennen tijdens haar bezoekjes aan de opvang in Tilburg-Noord.

,,Ze waren bij een feest waar ook vluchtelingen welkom waren. 'De volgende keer met zwart pak en witte jurk', zei Salah.'' Van den Brink nam de uitdaging aan.

Haar oproepje op 'de wijk helpt' nam in een mum van tijd een grote vlucht. Van den Brink kreeg zelfs stagiaires van opleiding De Rooi Pannen (onder meer opleiding voor horeca en evenementen) aangeboden om alles in goede banen te leiden. Ze lacht. ,,Dat was wel nodig ook. De aanmeldingen blijven binnenstromen.''

 

Bron

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2854 Domrechts ten voeten uit:

2015-12-10 10:22

Ik ben de laatste maanden extra alert op mensen die meningen verkondigen die niet gebaseerd zijn op feiten of op onderzoek. Feitenvrije opinies zijn nu ‘en vogue’. Het is een vorm van entertainment geworden. Op het moment dat ik deze woorden schrijf, wordt een kennis van mij op Twitter omcirkeld door wolven die hem proberen te verscheuren. 
 

Die roedel is opgehitst door een superwolf die - anoniem natuurlijk - een ‘analyse’ heeft geschreven waarin hij moeiteloos de rollen van aanklager en rechter combineert. 
De executie wordt overgelaten aan de meehuilende wolven. 
Dit zijn verschrikkelijke spektakels, omdat geen enkel onderscheid meer wordt gemaakt tussen feiten en veronderstellingen. Dit is iets van alle tijden, maar het is manifest geworden dankzij sociale media. […]

 

Bron

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2855 Dom, dom-, DOMrechts

2015-12-10 10:35

Donald Trump: “Moslims houden van me!”

Volgens Donald Trump vinden zijn moslimvrienden het voorstel moslims de toegang tot de VS te ontzeggen, “fantastisch”. In een interview met Don Lemon op CNN afgelopen nacht had The Donald zoals gebruikelijk het hoogste woord. Zonder een spier te vertrekken verklaarde Trump dat moslims zijn plan briljant vinden, dat “een van de meest vooraanstaande figuren uit het Midden-Oosten” hem heeft verteld dat hij moslims een grote dienst bewijst en dat hij “de minst racistische persoon is die je ooit hebt ontmoet”.

Trump’s voorstel de grenzen dicht te gooien voor moslims is hem op veel kritiek komen te staan, ook vanuit de Republikeinse Partij. Als reactie liet Trump weten dat het Republikeinse establishment maar beter wat voorzichtig kan zijn. Een té grote bek en The Donald stapt uit de partij om op eigen houtje campagne te gaan voeren, iets wat het Republikeinse establishment ten koste van alles wil voorkomen. Uit een poll eerder deze week bleek dat 68% van zijn kiezers hem dan zal volgen, wat de Democraten het presidentschap op een presenteerblaadje aan zou bieden.

Zoals te verwachten was, hebben Trump’s uitlatingen hem geen electorale schade opgeleverd. Volgens een poll van CNN liep hij in de cruciale staat New Hampshire  zelfs uit op zijn rivalen voor de Republikeinse kandidatuur. Trump steeg van 26% naar 32%, de rest volgt op grote afstand.


Gast

#2856 Re: Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-10 10:52

#2851: Stop de opmars van EXTREEM RECHTS - Het ware gezicht van Extreem Rechts 

 Mooi toch dat het bij de gemeente gebeurd. En alsof het zo is dat als pvv iets zegt het gebeurd hahaha dan was Wilders nu president. Echt dom links om dat te geloven


Gast

#2857 Re: Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-10 10:54


Gast

#2858 Re: Zo kan het ook:

2015-12-10 10:57

#2853: Stop de opmars van EXTREEM RECHTS - Zo kan het ook: 

 hahaha ja dat hebben ze nodig. Alle problemen opgelost. Zoooo dom van dat geld had je veel kunnen doen voor meerdere vluchtelingen waaronder kinderen, die het meer dan welke vluchtelingen ook verdienen. 5 gevaarlijke landen door????? 


Anonymous

#2859 Re: Re: Zo kan het ook:

2015-12-10 11:01

#2858: - Re: Zo kan het ook: 

 "Kinderen, die het meer dan welke vluchtelingen ook verdienen", maar die jij buiten de grenzen wilt laten wachten tot Nederland "zijn zaken op orde heeft". Jaja, selectief barmhartig. Echt iets voor Domrechts.


Anonymous

#2860 Re: Re: Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-10 11:02

#2856: - Re: Het ware gezicht van Extreem Rechts 

 Essentie van het bericht ("bedreigingen en beledigingen") weer gemist?

 


Anonymous

#2861 Re: Re: Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-10 11:03

#2857: - Re: Het ware gezicht van Extreem Rechts 

 Lul d'r maar weer over heen, of je dan intelligent lijkt.


Gast

#2862 Re: Re: Re: Zo kan het ook:

2015-12-10 11:45

#2859: - Re: Re: Zo kan het ook: 

 Nee hoor de echte mogen binnen. Volgens mij kunnen ze al in Griekenland of Turkije gescreend worden! Ja er zitten er al heel veel daar, maar ook genoeg die wel al gescreend zijn, dus ik zou zeggen zorg voor meer werkgelegenheid en stuur meer mensen erheen om te controleren!


Gast

#2863 Re: Re: Re: Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-10 11:46

#2860: - Re: Re: Het ware gezicht van Extreem Rechts 

 ja en? Ik heb gezegd dat dat niet door de pvv is dat het niet doorgaat. De macht van pvv is niet zo groot!


Gast

#2864 Re: Re: Re: Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-10 11:49

#2861: - Re: Re: Het ware gezicht van Extreem Rechts 

 nee hoor zo is het in mijn naaste omgeving school van kinderen noem maar op heb ik er nooit van gehoord! Daarbij als degene in het zkh in de kamer ernaast behandeld word uit voorzorg, maar het hele azc, waar ze volgens zichzelf op elkaar gepropt zitten niet klopt er iets niet, maar jij vind het waarschijnlijk weer normaal.


Gast

#2865

2015-12-10 11:50

En hoe zat het met de tbc??? Hoeveel gevallen heb je daar normaal in Nederland van??? En hoe zijn die eraan gekomen???? Gelukkig niet zo besmettelijk. Werkelijk daar hou je je mond weer over


Anonymous

#2866 Re: Re: Re: Re: Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-10 11:57

#2863: - Re: Re: Re: Het ware gezicht van Extreem Rechts 

  Wie interesseert het ook maar iets wat jij zegt? Alsof jij een autoriteit bent, alsof jij ook maar ergens de ballen verstand van hebt. Het gaat erom dat alweer de domrechtse terreur iets onmogelijk maakt. Wat jij meent in di tekst te moeten lezen is jouw probleem en daar hebben wij maling aan.


Anonymous

#2867 Re:

2015-12-10 11:58

#2865: -  

 Dat wordt toch gemeld in het artikel DAT JIJ GEPLAKT HEBT?!?

Vind jij jezelf zo interessant dat iedereen het voortdurend over jou en jouw woordbraaksels moet hebben?


Anonymous

#2868 Re: Re: Re: Re: Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-10 12:01

#2864: - Re: Re: Re: Het ware gezicht van Extreem Rechts 

 En het AZM en de universiteit dan? Volgens mij zitten daar ook mensen op elkaar gepropt en als je eindelijk, voor het eerst in jouw leven, eens een keer fatsoenlijk zou lezen, dan had je gezien dat het in het AZM al voor de zoveelste keer is uitgebroken.

Maar daar lees jij voor het gemak maar weer overheen hè lul? Dat negeer je voor het gemak maar weer hè lul? Doe maar weer net alsof je het niet gezien hebt, kijk maar weer weg, steek je kop maar weer in het zand. Dan bestaat het niet, hè lul?!?

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2869 Het WARE gezicht van Extreem Rechts

2015-12-10 12:05

Dresden onderzoekt mogelijkheid demonstraties van Pegida te verbieden

 

Pegida leider Lutz Bachmann poseert als Hitler. Het liet zijn aanhang steenkoud.

De stad Dresden gaat onderzoeken of het mogelijk is de wekelijkse demonstraties van de fascistische beweging Pegida te verbieden. Afgelopen maandag werd bij een demonstratie van de neonaziclub o.a. de islam vergeleken met AIDS en de Koran betiteld als “een licentie tot moorden”. In het verleden werd door sprekers bij de wekelijkse demonstraties van Pegida al openlijk betreurd dat de concentratiekampen uit de nazitijd inmiddels gesloten zijn.

De stad onderzoekt nu of de demonstraties verboden kunnen worden op basis van “opruiing” (Volksverhetzung). Ze zal dan echter aan moeten tonen dat Pegida de openbare orde in gevaar brengt.

Bron: SZ-Online

 

Hoe lang nog voordat wij in Nederland doorkrijgen dat de Blonde Haatpruik precies hetzelfde doet? Hoeveel meer brandbommen, stenen door ruiten, kogelbrieven, doodsbedreigingen nog?

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2870 Het WARE gezicht van Extreem Rechts

2015-12-10 12:08

Zal de PVV ook dit kerstdiner verpesten voor de vluchtelingen?

Gemeente Nijmegen nodigt migranten van afgeblazen kookavond voor kerstfeest uit

In Nijmegen werd maandagavond in een woonzorgcentrum een kookavond gepland met een groep Syrische vrouwen. Het werd afgelast vanwege alle haat en bedreigingen die de locatiemanager van het centrum kreeg dankzij een #kominverzet oproep van PVV'er Marjolein Faber. De gemeente heeft nu besloten het goed te maken door de vluchtelingen welkom te heten bij het gemeentelijk kerstdiner.

Faber, fractievoorzitter in Gelderland en bekend van het nepotismeschandaal waarbij haar eigen zoon tienduizend euro betaald kreeg om de partijwebsite te beheren - schreef een brief die op weblog GeenStijl belandde waar de locatiemanager allemaal verwensingen naar het hoofd kreeg, waaronder de eloquente  'daar moet een keiharde arabische piemol in'. 

De avond werd afgelast en de PVV' er jubelde in een tweet om de overwinning, ondanks de angstige sfeer die haar oproep gecreëerd had.

De gemeente Nijmegen veroordeelt het afblazen van de kookavond en de reacties die daartoe geleid hebben. In een poging om de nare nasmaak weg te werken hebben de fractievoorzitters besloten vluchtelingen en vrijwilligers uit te nodigen voor het kerstdiner. In het AD wordt een woordvoerder geciteerd: 

"Intimidatie en bedreigingen. Dat is een sfeer waar we ons zorgen over maken.''

Het is te hopen dat de PVV zich niet weer geroepen voelt om roet in het kersteten te gooien door bedreigingen aan het adres van mensen te stimuleren en bejubelen.

 

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2871 Re: Re: Re: Re: Re: Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-10 12:12

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2872 Kijk eens naar de FEITEN

2015-12-10 12:15

Asielinstroom Asielzoekers Verblijfsvergunningen


Er bestaan nog steeds grote misverstanden over de definities asielzoekers, asielinstroom en wat dit betekent voor het aantal verblijfsvergunningen. Verwarring alom. In dit artikel -eigenlijk in één tabel- vat dat in een keer samen. Ik geef de componenten van de asielinstroom en bereken o.g.v. het aantal asielzoekers hoeveel verblijfsvergunningen dat oplevert. Tevens ook in de tabel het aantal tweede en vervolg aanvragen. Alles dus in één tabel. Ik bespreek de instroom, verblijfsvergunning en het jaar 2015.

 Asielinstroom bestaat uit:
 
– Asielzoekers (eerste aanvragers) melden zich spontaan in ons land voor bescherming o.g.v. het vluchtelingenverdrag
– In Nederland geboren kinderen van asielzoekers (zijn bij eerste aanvragen gevoegd)
– Tweede en vervolgaanvragen (van asielzoekers van wie eerdere aanvragen zijn afgewezen)
– Nareizigers hebben in ons land een verblijfsvergunning gekregen voor verblijf bij de voormalige asielzoeker met een verblijfsvergunning.
 
Nareizigers vragen dus geen asiel aan.
 
Het ministerie presenteert heel graag cijfers over de asielinstroom noemt dat dan asielzoekers die naar ons land zijn gekomen. Vrijwel iedereen denkt dat ook. Politici als Zijlstra en Wilders gaan vervolgens met die asielinstroomcijfers aan de slag alsof het asielzoekers zijn en komen met zotte berekeningen als een stad als Utrecht en een half miljoen mensen per jaar.
 
Ook de maandelijkse rapportage van de IND is niet erg overzichtelijk. De volgende tabel geeft een overzicht van alle aspecten van de asielinstroom en hoeveel verblijfsvergunningen die uiteindelijk opleveren:

Bron: CBS De maanden november en december heb ik geschat. 
** De onderstreepte maanden ( en jaar 2015) zijn voorlopige cijfers. 
In september was de toestroom van asielzoekers zo groot dat een grote groep (+/- 4.200) niet in die maand een verblijfsvergunning kon aanvragen. Ik neem althans aan dat die groep asielzoekers zijn en niet overige instroom. Ik heb daarom bij september 4.200 asielzoekers bijgeteld en van oktober en november resp. 2.900 en 1.300 afgetrokken. 

Je zou het aantal asielzoekers kunnen optellen bij de nareis om zo tot een totaal aantal mensen te komen die ons land binnenkomen in het kader van asiel. Daar zijn een paar bezwaren tegen. Het zijn eerste asielaanvragen en verleende verblijfsvergunningen nareis. Appels en peren. Bovendien zitten In de asielaanvragen ook mensen die geen verblijfsvergunning krijgen. Voor de trends kijk je naar je naar asielaanvragen want die zorgen tenslotte voor tweede en vervolgaanvragen en de nareis. Kwestie van oorzaak en gevolg. Het is redelijk absurd om met de asielinstroom trends te berekenen want Dijkhoff dus constant doet in zijn wekelijkse nieuwsberichten. Helemaal onzin is het om tweede en vervolgaanvragen mee te tellen. Alsof iemand twee mensen wordt als hij twee aanvragen indient.
 
De huidige asielzoekers hebben niets te maken met de huidige nareis. De nareis die deze maand binnenkomt moet gelinkt worden aan asielzoekers die het hele jaar en zelfs vorig jaar naar ons land kwamen. De asielinstroom is dus geen goede weerspiegeling van wat er binnenkomt. Je kan er alleen wat mee bij de opvang van COA, maar dat is een ander verhaal.
 
Trends kan je er niet uithalen wat iedereen helaas wel doet. Het ministerie dus zeker niet in de laatste plaats:
 
In de week van maandag 16 tot en met zondag 22 november kwamen evenals in de daaraan voorafgaande week ongeveer 1700 asielzoekers naar Nederland. Daarmee blijft de asielinstroom onverminderd hoog. In 2015 zien we in tegenstelling tot eerdere jaren vooralsnog geen daling in de asielinstroom aan het einde van het jaar.
 
Vier keer jokken in een zo’n klein stukje tekst in het al eerder aangehaalde nieuwsbericht:
-Asielzoekers niet hetzelfde als asielinstroom.
-Er kwamen geen 1.700 ‘asielzoekers’.
-De asielinstroom bleef niet ‘onverminderd’ hoog.
-Wel degelijk een daling.
 
Ok, de laatste twee zijn misschien hetzelfde: 3,5 keer dan.
 
-Toegevoegd Ministerie kwam zojuist met cijfers asielinstroom van afgelopen week. De toon is wat veranderd: "De asielinstroom was afgelopen week ongeveer 1.300 aanmeldingen"
 
De instroom is nog altijd hoog voor de tijd van het jaar: december 2014 schommelde het aantal ingediende asielaanvragen tussen de 400 en 700 (inclusief nareis) per week. Maar laat u niet misleiden: die 1.300 is dus inclusief nareis en tweede en vervolgaanvraag. Het aantal asielzoekers was vorige week ongeveer 850. Dat gaat dus aardig in lijn met mijn verwachting voor de rest van de maand (2.500). Bovendien haalt het ministerie een truc uit die ze wel vaker toepassen: om niet te hoeven zeggen dat er sprake is van een doorgaande sterke daling sinds oktober, maken ze ineens de vergelijking met vorig jaar. Hoe anders in mijn tabel waarin ik vergelijk zowel met vorige maand als met vorig jaar.
 
Verblijfsvergunningen
 
Het belangrijkste is hoeveel verblijfsvergunningen er worden verleend. Zowel aan asielzoekers als aan de nareis. Dat zijn de mensen die een huis moeten hebben, werk, een uitkering etc.
 
De laatste drie kolommen gaan over het aantal verblijfsvergunningen dat op grond van het aantal asielzoekers in die maand of jaar uiteindelijk zal worden verstrekt. Ik heb al een artikel geschreven met o.a. de manier waarop ik het bereken: 75% van de asielzoekers krijgen een verblijfsvergunning en die zorgen dan gemiddeld voor 0,8 nareis per vergunninghouder. Dus van de 1.000 asielzoekers krijgen er 750 een vergunning en die zorgen voor 600 nareis. Samen 1.350 oftewel vermenigvuldig het aantal asielzoekers met 1,35 en je komt op het totaal aantal verblijfsvergunningen. Het is lastig voor mij om het nauwkeurig te berekenen omdat er geen cijfers zijn van wie nu precies nareis krijgt en hoeveel. Als die gegevens wel beschikbaar zijn dan kan je het preciezer uitrekenen. Niettemin denk ik dan mijn berekening niet ver van de werkelijkheid zal liggen.
 
Als je de cijfers ziet in de tabel dan is het aantal verblijfsvergunningen steeds hoger dan dan dat er werkelijk komen in dezelfde maand. Over heel 2015 is het verschil zelf 10.000. Er is dus achterstand in afhandeling asielaanvragen én nareis. De 25.000 is mijn eigen berekening.
 
2015
 
Ik heb een schatting gemaakt voor de rest van het jaar voor het aantal asielzoekers, asielinstroom en potentiële verblijfsvergunningen. Kijken we naar 2015 dan zien we ruim 42.000 asielzoekers, het aantal nareizigers dat naar ons land is gekomen bedroeg 15.000 en dat geeft samen met ruim 2.000 dubbele aanvragen een totale asielinstroom is bijna 60.000. Het aantal verblijfsvergunningen dat op grond van het aantal asielzoekers zijn afgegeven of zullen nog worden afgegeven bedraagt dan 57.000, waarvan bijna 32.000 voor asielzoekers en ruim 25.000 voor nareizigers. De asielinstroom was over 2015 bijna 60.000. Dat scheelt dus niet zoveel, maar toch is het verschil heel groot. Allereerst is het aantal nareis in de instroom 15.000, terwijl ik bereken dat die ogv het aantal verblijfsvergunningen voor asielzoekers 25.000 zou zijn. Dat scheelt dus 10.000. Dan zou de instroom 70.000 zijn. Dan willen de Zijlstra’s en Wildersen van deze wereld daar nog eens effe flink nareis over gaan berekenen en je komt uit op honderdduizenden. Het verschil met 2014 is dat dit jaar bijna 2x zoveel asielzoekers naar ons land zijn gekomen. En wat zegt directeur Lint van de IND? 4x zoveel.

 


Gast

#2873 Re: Re: Re: Re: Re: Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-10 12:26

#2866: - Re: Re: Re: Re: Het ware gezicht van Extreem Rechts 

 Mijn probleem? En welke is dat dan? Jullie probleem is dat pvv alles schuld is. Dat is het enige dat jullie kunnen generaliseren. Niet iedereen die angst heeft dat Nederland slechter word met asielzoekers is aanhanger van pvv of extreem Rechts. Ik heb mijn angst ja en ik heb mijn mening, maar ik stem geen pvv en ik gooi geen bakstenen en ik ga niet naar een demonstratie, laat staan schreeuwen. Dat maak jij er allemaal van!


Gast

#2874 Re: Re:

2015-12-10 12:29

#2867: - Re:  

 oh nee hoor jij reageert op MIJN stukje over schurft, maar zegt niks over de tbc. Hoe zou dat komen??? Kun je er niks over vinden? Aangezien je geen eigen mening hebt.


Anonymous

#2875 Re: Re: Re:

2015-12-10 12:34

#2874: - Re: Re:  

  Waarom vind je dat soort stukjes zo interessant? Mogen vluchtelingen niet ziek worden? Mogen mensen die aan veel meer bloot staan dan de vadsige Limburger achter zijn pc-tje en dus veel vatbaarder zijn dan diezelfde Limburger geen ziekten oplopen? Wat wil je met dat soort stukjes zeggen? Sensatie? Misrepresentatie? Opruien? Stemming kweken?