Zeg nee tegen azc Brunssum

Quoted post

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2825

2015-12-09 12:45

Blijkbaar een internationale ziekte, het goochelen met cijfers en daarmee bewust een stemming creëeren:

Experten spreken uitspraak De Wever over 'analfabeten' onder vluchtelingen tegen

 

'Hoogstens 10 procent van de vluchtelingen is in te schakelen op de arbeidsmarkt. Een groot deel is analfabeet.' Straffe uitspraken van Bart De Wever, maar wel ferm tegengesproken door mensen in het veld.

"Migratie is positief", zei Bart De Wever maandag in Terzake. "Maar alleen als je er controle over hebt. Nu is de instroom totaal ongecontroleerd. We maken de mensen wijs dat de vluchtelingen allemaal hoogopgeleid zijn en dat ze hier morgen kunnen werken. Terwijl men in Duitsland heeft vastgesteld dat hoogstens 10 procent ingeschakeld kan worden op de arbeidsmarkt. Het grootste deel is helemaal niet opgeleid. Een groot deel is analfabeet."

SHARE

'Uit onderzoek blijkt dat 19 procent van de vluchtelingen bij zijn erkenning een job heeft. Vier jaar na de erkenning is dat 55 procent'

JULIEN VAN GEERTSOM

Het Duitse percentage waar De Wever naar verwijst, is gelanceerd door de Bundesagentur für Arbeit. Die 10 procent is echter een schatting en slaat bovendien op het aantal vluchtelingen dat dadelijk een job vindt. Het spreekt voor zich dat weinigen de eerste weken nadat ze in Europa arriveren, meteen aan de slag kunnen.

Veel nuttiger is het te kijken naar de activering wanneer ze al een tijdje hier zijn. De cijfers van de Dienst Maatschappelijke Integratie zijn beduidend positiever. "Uit een onderzoek van enkele jaren terug blijkt dat 19 procent van de vluchtelingen bij zijn erkenning een job heeft", zegt Julien Van Geertsom. "Vier jaar na de erkenning is dat 55 procent." Dat betekent ook dat 45 procent géén werk heeft. Al zijn de mensen in het veld wel optimistisch als het gaat over de huidige vluchtelingen. "In vergelijking met in het verleden ligt het opleidingsniveau van mensen uit Syrië en Irak beduidend hoger", zegt Rudy Coddens, OCMW-voorzitter in Gent. "We hebben het dan over ingenieurs, IT'ers, leerkrachten of dokters. Velen hebben ook een goede kennis van het Engels."

Dat een groot deel analfabeet is, zoals De Wever zegt, is dan ook niet juist volgens Coddens. "Het is wel zo dat er ook een grote groep jongemannen is die gezien hun leeftijd eenvoudigweg geen hogere opleiding kunnen hebben."

 

Bron

 

Tja, waar herkennen we dit van in Nederland?

Reacties


Gast

#2831 Re:

2015-12-09 14:16:39

#2825: Stop de opmars van EXTREEM RECHTS -  

 Spreekt zichzelf tegen he?? Vanwege leeftijd geen hoge opleiding, maar wel dokter leerkracht ICT enz uhuh. En daarbij de werkeloze in Nederland zijn niet-alledaagse fabrieksarbeiders , dus asielzoekers vinden geen werk of worden voorgetrokken!