Tegen het mobiliteitsproject wijk Nekkerspoel - Pasbrug

Quoted post


Gast

#78 Re: nuchter

2015-02-16 11:56

#76: - nuchter 

En wat die ecologische gevolgen betreft, en dat is al tot in den treure bewezen, dat het beperkt aantal omrijkilometers ruimschoots wordt gecompenseerd door het veranderende mobiliteitsgedrag.

Sommige mensen zullen de fiets nemen, andere mensen zullen hun verplaatsingen beter organiseren.

En gezien het vandaag erg duidelijk is geworden dat er maar een fractie van het verkeer door onze straten komt, dat het niet de buurtbewoners zijn die onze straten gebruikten, maar vooral doorgaand verkeer.

Weg al dat fijn stof! Een VERADEMING.

Reacties


Gast

#79 Re: Re: nuchter

2015-02-17 10:59:58

#78: - Re: nuchter 

 Inderdaad, de huidige proefopstelling bewijst al na twee dagen dat er hier veel overbodig verkeer was, sluipverkeer met andere woorden.

Hemeltergend hoe sommige (niet alle dus) bewoners een rustige plek kiezen buiten de stad en dan maar vinden dat ze naar believen onze wijk mogen gebruiken om zich met de auto te verplaatsen naar Mechelen. Een beetje solidariteit graag.  Ook stadbewoners hebben recht op veilige en leefbare straten. 

Ik, ik, ik... en de rest kan stikken. Daarom moeten we die verkeerslast spreiden en niet concentreren in een wijk die nu al kreunt onder de mobiliteitsdruk. 

En ja, als iedereen nu eens heel bewust zou nadenken over het minder gebruiken van de wagen. Zoveel kleine verplaatsingen kunnen veel beter gebeuren met fiets, te voet enz. Goed voor het milieu en je portemonnee: ecologie en economie gaan hand in hand.