Tegen het mobiliteitsproject wijk Nekkerspoel - Pasbrug

Quoted post


Gast

#79 Re: Re: nuchter

2015-02-17 10:59

#78: - Re: nuchter 

 Inderdaad, de huidige proefopstelling bewijst al na twee dagen dat er hier veel overbodig verkeer was, sluipverkeer met andere woorden.

Hemeltergend hoe sommige (niet alle dus) bewoners een rustige plek kiezen buiten de stad en dan maar vinden dat ze naar believen onze wijk mogen gebruiken om zich met de auto te verplaatsen naar Mechelen. Een beetje solidariteit graag.  Ook stadbewoners hebben recht op veilige en leefbare straten. 

Ik, ik, ik... en de rest kan stikken. Daarom moeten we die verkeerslast spreiden en niet concentreren in een wijk die nu al kreunt onder de mobiliteitsdruk. 

En ja, als iedereen nu eens heel bewust zou nadenken over het minder gebruiken van de wagen. Zoveel kleine verplaatsingen kunnen veel beter gebeuren met fiets, te voet enz. Goed voor het milieu en je portemonnee: ecologie en economie gaan hand in hand.

 

Reacties


Gast

#80 Re: Re: Re: nuchter

2015-02-17 11:35:55

#79: - Re: Re: nuchter 

 De spreekwoordelijke aap uit de mouw. IK, jij dus, is in een straat gaan wonen met sluipverkeer (cfr.Zaventem) en dat wil ik nu niet meer. Dat al het verkeer nu maar door de andere straten raast. Dat is het toch dat je wil zeggen ! Keuze's moet je vooraf maken en niet achteraf afdwingen. Toch bedankt dat je van mijn rustige straat een drukkere straat hebt gemaakt. Mijn dank ook namens hondertal gedupeerden. En nee, onnodig om me te overtuigen van jullie geweldig plan.