Zeg nee tegen azc Brunssum

Quoted post


Gast

#993

2015-11-13 20:41

Je maakt ervan wat jou goed uit komt. Als je niet zo hoogopgeleid bent weet je dat niet. Zeker niet als kind zijnde dat je dat had moeten doen en dat neemt het probleem nog niet weg als dat gebeurd. Weet je hoeveel Nederlanders in Duitsland enz werken. Dat heft mekaar wel op, maar ga jij in Syrië werken? En hoe kom je erbij dat je urgentie geval bent als het een vechtscheiding is. Dat is niet zo. Ik ben niet eens getrouwd, maar heb een samen leningscontract. Westerbork? Is het zo'n ramp ze apart te zetten tot je weet wat je binnen hebt gehaald? Ik vind van niet! En nee niet de schuld van de asielzoekers dat die kinderen in armoede leven, wel de schuld van de asielzoekers dat het nog langer duurt voor het opgelost is! Los eerst bestaande problemen van Nederland op voor je andere problemen binnen haalt

Reacties

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#994 Re:

2015-11-13 20:50:28

#993: -  

 Alle problemen moeten tezelfdertijd worden aangepakt, niet de een na de ander. Want wie maakt uit welk probleem eerder aan de beurt is dan een ander? Wat is urgenter: het kind dat zonder boterhammen naar school gaat of het gezin dat niet alleen geen boterhammen voor de hele dag heeft, maar ook geen huis, geen school, geen land, niets? Nou, ik zal je zeggen wat urgenter is: voor de ouders van het kind zonder boterham, is het dat kind; voor de mensen die helemaal niets meer hebben, is het zij zelf. Zo zul je het nooit goed kunnen doen, omdat iedereen zichzelf urgenter vindt dan de ander.

Trouwens, als we eerst eens onze eigen problemen moeten oplossen (die van alle tijden zijn en dus nooit opgelost zullen worden), dan bestaat straks het Syrische volk niet meer. Als de geallieerden 70 jaren geleden ook zo hadden gedacht, dan was het probleem ook opgelost: Europa bestond allang niet meer.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#995 Re:

2015-11-13 20:54:16

#993: -  

 

Urgentie woning aanvragen bij scheiding

Snel een andere woning

Scheiden wordt pas concreet als een van u beiden gaat verhuizen. Als u een nieuwe huurwoning zoekt, wordt aangeraden om een urgentieverklaring op te vragen bij de betreffende woningbouwverenging(en). Als u na de scheiding achterblijft met een of meer minderjarige kinderen, zal de woningbouwvereniging in veel gevallen een urgentieverklaring afgeven. Dit is per gemeente verschillend. 

Voorwaarden voor aanvragen van urgentie nieuwe woning na scheiding

De voorwaarden verschillen per gemeente en per woningbouwvereniging. 
Over het algemeen worden vaak de volgende voorwaarden gesteld:

  • Als u permanent ernstige hinder of belemmering ondervindt door sociale omstandigheden, kunt u sociaal urgent worden. U moet dan (laten) aantonen dat er een duidelijk verband tussen uw huidige woonsituatie en uw sociale problemen bestaat. Daarnaast moet aangetoond worden dat er een noodzaak tot verhuizing binnen een half jaar is.
  • Als u buiten uw schuld en door onverwachte omstandigheden te maken krijgt met een plotselinge grote inkomensachteruitgang, kunt u financieel urgent worden.
  • Urgentie bij echtscheiding of verbreking van een samenwoning wordt alleen verleend als u met uw kind(eren) noodgedwongen uw huidige woning moet verlaten. U moet dan kunnen aantonen dat u al het mogelijke heeft gedaan om de woning te behouden.

Dus ja, je bent wel urgent als het een vechtscheiding betreft. Je zult er echter wel zelf werk van moeten maken, maar meestal zal de advocaat voor jou een urgentieverklaring (kunnen) regelen.