Wel AZC in Geldermalsen!

Quoted post


Gast

#9

2015-12-12 18:08

Ik heb deze petitie getekend omdat "Nee zeggen" gewoon geen optie is. In de WO1 heeft NL in 1914 ruim 1 miljoen Belgen opgevangen die van huis en haard waren verdreven door het oorlogsgeweld. En terwijl er in dat jaar Maar 6,251 miljoen Nederlanders waren. Zij gaven het goede voorbeeld. Nu in de 21ste eeuwige de wereld een dorp is geworden, hebben we wederom een verantwoordelijkheid naar mensen die van huis en haard zijn verdreven door oorlogsgeweld. Tolerantie en gastvrijheid zijn kernbegrippen in onze samenleving. Dus laten we hier niet voor weglopen en vervallen in eng en benauwend NIMBY gedrag.

BenW van Geldermalsen: een goed en moedig besluit. En laat emoties en egoism niet bepalend zijn in het besluit.

Reacties


Gast

#19 Re:

2015-12-12 23:49:27

#9: -  het verschil was dat Nederland voor Belgie een buurland is. Belgen zouden nooit naar Syrië of Turkije gevlucht zijn. Deze vluchtelingen zijn pure gelukszoekers, die kome profiteren van ons sociale systeem. Anders zouden ze in Turkije zijn gebleven waar het veilig is.

 

GELDERMALSEN

#52 Re:

2015-12-14 11:34:06

#9: -  

 Nogal een verschil een buurland helpen of een land dat duizenden kilometers van Nederland af ligt. Dat je moet/kan helpen dat is absoluut zo maar naar mijn mening moet je dat in dat gebied doen. En als je mensen hieronder brengt moet je dat in groepjes van max. 200 doen. In grotere getallen is gevaarlijk voor deze mensen en ook voor de omwonende. Denk aan drukte in de zorg/ambulance, veiligheid etc.