29 jarige man is dakloos wegens de gemeentelijk onrechtmatigheid Dordrecht
De gemeente krijgt 65 miljoen om jongeren te helpen, echter doet de gemeente dit niet. En daarom sta ik met een tent voor de stadskantoor, de tweede kamer en de ministerie moet de wet uitvoeren en niet alleen wanneer ze wensen te handhaven tegen de burgers.
Mijn verhaal:
Ik ben nu ruim 5 jaar dakloos, de gemeente werkt niet volgens de actie plan zoals het zegt. Eerst een huis en dan pas verder opbouwen, ik ben een paar jaar geleden mijn huis kwijtgeraakt omdat ik in goede trouw huurovereenkomst had getekend. Na het binnen treden, bleken grote gebreken te zijn aan de woning. Woonbron wilde deze gebreken niet maken, als voorbeeld schimmels aan de ruiten, vloer dat helemaal geplakt zat met lijm. De huur dat niet klopte na het berekening, en zo talloze zaken. Hierbij had ik mijn huur opgeheven totdat ze deze gebreken maakte, ik woonde ook niet in de woning en had geen genot van de woning. Ondanks dit, ging de woonbron een rechtszaak starten tegen mij, tot zover dat het neerkwam bij een cassatie. Toen de gemeente erbij kwam, en de Woonbron zoals de wet toeschrijft melding moesten doen voordat ze iemand uit huis zetten. Hadden ze dit niet gedaan, de gemeente controleert dit ook niet na of de huurders te veel betalen en de verhuurder zich aan de wet houden.
Toen ze hoorde dat ik de gemeente als de woonbron aansprakelijk zou stellen, had ze voorstel gedaan dat ik afstand moest doen van mijn recht en de woning aan de Talmaweg. En inruil hiervan zouden ze alle kosten dekken, waarbij ik dus een goede verhuurdersverklaring zou krijgen. Ze eisen ook dat ik terug moest naar school, ondanks dat ik dakloos was. Ze hielpen mij verder niet aan een woning, ik dacht prima. Ik ga alles op alles zetten ondanks dat ik dakloos was en in een garagebox sliep waar spinnen waren en ongedierte.
Tot kort geleden had ik een woning gevonden bij Woonbron, ik heel blij zo eindelijk kan ik mijn leven oppakken. Met verbazing bleek dat de gemeente haar afspraken niet was nagekomen. De schuld stond nog open van ruim 14K, en deze was niet betaald. Ik had hierbij de ambtenaar benaderd en gezegd hoe dit kwam? De ambtenaar waarbij de overdracht was gemaakte ontkende alles ervan, en verwees me door naar de oude ambtenaar. Hierbij moest ik van Serdar Eren bewijzen dat de afspraak wel gemaakt. Hierbij had ik dit bewezen door de oude ambtenaar te benaderen en die zei ook mijn verhaal klopt. De gemeente heeft dit afgesproken en de gemeente moet de betaling voldoen, dit heeft Bart Reedijk bevestigd.
Nu door de nalatigheid van de gemeente die haar afspraak niet wilt nakomen, sta ik ofwel slaap ik in een tent voor de gemeente stadskantoor in Dordrecht. Totdat de gemeente haar afspraken nakomt en de geleden schade hierdoor ook erkend en ook vergoed, de huisarts heeft eerder aan de bel getrokken en heeft duidelijk gemaakt dat ik aan het randje zit.
Zelfs zorginstellingen zeggen hierbij dat ze de zorgvraag niet aankunnen omdat er zoveel speel en dat ik met zoveel onrecht te maken heb gekregen dat het bijna niet te herstellen is. De trauma is enorm en het heeft mij ook als persoon veranderd, manier van handelen en manier van spreken. Ondanks vond ze het knap dat ik een VOG heb en geen strafbare feiten pleeg of zelfmoord neiging heb.
Hierbij roep ik iedereen op om langs te komen, een tent naast me te zetten. Donaties zijn welkom om de kosten van advocaten te kunnen betalen, pro deo advocaten zijn vol en hebben niet altijd tijd. En ernaast de Sociale Dienst Drechtsteden heeft tot heden de toevoegingen ofwel de bijzondere rechtsbijstand niet uitbetaald zodat de advocaten verder kunnen met hun werkzaamheden.
Bureaucratie is de norm geworden, als de overheid fout zit dit hebben we gezien bij de toeslagen en zien we nu opnieuw. En niet te vergeten bij de schuldhulpverlening is geen houden aan, die hebben we keer op keer afgewezen zeggende dat ik geen genoeg inkomen heb.
S. M. Guerrouj Neem contact op met de schrijver van de petitie