ADEM VOOR ADEGEM

Neem contact op met de schrijver van de petitie

De gronden van VK Adegem zullen niet verkocht worden!

2023-09-01 12:18:45

Beste, 

ik wil jullie allemaal van harte bedanken voor de steun die ik kreeg tijdens mijn actie Adem voor Adegem. 
We hebben er kunnen voor zorgen dat er geen verkoop komt van de gronden Vk Adegem en daar ben ik zeer blij mee.We zullen er over waken dat iedereen inspraak krijgt: de mensen van Vierklaver vzw, buurtbewoners, inwoners van Adegem, de verenigingen enz... 

Adegem krijgt adem.

💪💪Op de gemeenteraad gisteren werd besloten dat de voormalige terreinen van VK Adegem zullen een invulling krijgen die ten goede komt aan de Adegemnaar en de terreinen zullen niet worden verkocht. Hierdoor komt er 23.000m² groene ruimte bij op een boogscheut van het dorp.

De petitie die eind juni werd opgestart door Glenn Longeville werd door gemeenteraadsleden Jason Van Landschoot en Stefaan Heyndrikx verdedigd, met een positief resultaat 😃

👍De gronden van VK Adegem zullen ontwikkeld worden naar de noden van de Adegemnaren
🤜De aangegeven verkoop van de terreinen wordt geschrapt bij de volgende begrotings-besprekingen. De Burgemeester en in uitbreiding de CD&V fractie vragen het volle vertrouwen hiervoor
✌️Er is een onderzoek bezig naar de situatie ter plaatse, wat er moet worden gesaneerd en waar er eventuele bouwovertredingen zouden aanwezig zijn.
🍀🎄Ons idee is om de Adegemnaren ruimte te geven voor onthaasting, spelen, genieten, een hondenlosloopweide, … Er kan mogelijks ook ruimte komen voor campers en ander zacht toerisme.
🖊️ De Adegemnaren zullen ook inspraak krijgen in de vormgeving in 2024.

 Een ❤️ voor Adegem

 

groeten 

Glenn Longeville 

 

699d52b3-7885-44c9-8384-2f894de37c80.jpeg43769597-f928-453d-a19b-dbf315a50c79.jpeg


Glenn Longeville

Donderdag 31/8/2023 gemeenteraad

2023-08-30 12:37:22

Op de gemeenteraad van donderdag 31/8/2023 vragen we in een "punt ter stemming" de schrapping van de verkoop "gronden vk Adegem" in het meerjarenplan. 

Dit omdat de verkoop: "gronden VK Adegem in 2024 voor 1,3 miljoen euro" stond ingeschreven in hun meerjarenplan ( boekhouding ). 

In 2021 kocht het Gemeentebestuur de terreinen de voetbalterreinen en toegangsweg aan.
De gronden liggen langsheen de Waleweg te Adegem. Kadastraal gekend als Maldegem 5deafdeling sectie A, Nr: 830P, 830 N2, 803C,801a, 800a en 799P

Op 29 juni 2023 kwam er actie en petitie “Adem voor Adegem” waarbij de Adegemnaar duidelijk liet merken dat ze waarde hechten aan de mogelijkheden aldaar.  Deze actie werd gestart als protest tegen de mogelijke verkoop van deze gronden
De burgemeester verklaarde in verschillende kranten dat de verkoop van de gronden “VK ADEGEM” niet aan de orde is en de Adegemnaren op beide oren mogen slapen.
Op de commissievergadering waarbij de meerjarenplanaanpassing 3 2020-2025 werd voorgesteld was echter te lezen bij hoofdstuk 5: Assumpties en grondslagen – investering ontvangsten door verkoop:
verkoop: gronden VK ADEGEM in 2024 voor een bedrag van 1,3 miljoen Euro
In de meerjarenplanaanpassing 3 2020 – 2025 zelf staat letterlijk hetzelfde te lezen.
Als er volgens de burgemeester geen sprake is om de site van VK Adegem te verkopen waarom krijgen we dit te lezen op een commissievergadering en in de meerjarenplanaanpassing 3 2020-2025 die trouwens goedgekeurd werd door de meerderheidspartijen op de gemeenteraad.
Aangezien er volgens de burgemeester geen sprake is van verkoop vragenwe dan ook de schrapping van de 1,3 miljoen euro bij de eerstvolgende MJPL aanpassing.

Als de burgemeester en het gemeentebestuur van hun woord zijn, keuren ze donderdagavond dit punt ter stemming mee. En kan de Adegemnaar op beide oren slapen. En kunnen we dit gebied ontwikkelen als een onthaastingsplek voor jong en oud. Een groene long dichtbij het centrum van Adegem.

We vragen dan ook donderdag het volgende: 

 

De Gemeenteraad gaat akkoord om de gronden niet te verkopen of te vervreemden.
 
De gemeenteraad keurt de schrapping van 1,3 Miljoen Euro bij de eerstvolgende MJPL aanpassing goed.

( Verkoop van de gronden “VK Adegem” gelegen langsheen de Waleweg te Adegem

Kadastraal gekend als Maldegem 5de afdeling sectie A, Nr: 830P, 830 N2, 803C,801a, 800a en 799P


Met vriendelijke groeten 

Glenn Longeville  

een ❤️ voor Adegem

 

 

Glenn Longeville



Deel deze petitie

Help deze petitie om meer handtekeningen te krijgen.

Hoe een petitie promoten?

  • Deel de petitie op uw Facebook-muur en in groepen die verband houden met het onderwerp van uw petitie.
  • Neem contact op met uw vrienden
    1. Schrijf een bericht waarin u uitlegt waarom u deze petitie hebt ondertekend, aangezien mensen eerder geneigd zijn om te ondertekenen als ze begrijpen hoe belangrijk dit onderwerp is.
    2. Kopieer en plak het webadres van de petitie in uw bericht.
    3. Stuur het bericht via e-mail, sms, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram en LinkedIn.



Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...