Zeg nee tegen azc Brunssum

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

/ #1207 Zo kan het ook:

2015-11-16 00:14

Vele moslim (koepel)organisaties veroordelen aanslagen Parijs

15 november 2015 | 16:03

Vele Nederlandse islamitische organisaties hebben inmiddels verklaringen uitgegeven waarin ze de aanslagen in Parijs hebben veroordeeld. 

Hieronder een overzicht van verklaringen van landelijke koepelorganisaties en enkele regionale organisaties. Het overzicht wordt de komende dagen aangevuld. 

 

Contactorgaan Moslims en Overheid

CMO: Nederlandse moslimgemeenschap zeer geschokt door terreuraanslagen Parijs

Het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO) veroordeelt deze barbaarse, laffe, onmenselijke terreuraanslagen tegen de Franse samenleving en in feite de gehele mensheid. Nederlandse moslimgemeenschap is intens verdrietig en voelt zich dan ook verbonden met alle slachtoffers en het Franse volk.
Deze barbaren hebben steeds hetzelfde doel, namelijk het ontwrichten van de samenleving, het zaaien van angst en het opzetten van groepen tegen elkaar. Laten we allemaal waakzaam en alert zijn dat deze zieke misdadigers ons niet uit elkaar drijven met hun laffe misdaden.
Onze gedachten gaan uit naar de families en dierbaren van de slachtoffers.

Bron: persbericht

 

Stichting Islamitisch Centrum Nederland

Stichting Islamitisch Centrum Nederland (SICN) veroordeelt en verafschuwt de laffe en afschuwelijke terreurdaden in Parijs. 

Terreur heeft geen plaats in welke religie of levensbeschouwing dan ook en is absoluut niet verenigbaar met onze waarden. Wij veroordelen deze laffe gruweldaden op de meest krachtige manier. Onze condoleances en diepste medeleven gaan uit naar de families en nabestaanden van de getroffenen en naar het Franse volk. 

Opnieuw dreigt een gruweldaad een hindernis op te werpen voor vreedzaam samenleven waarbij we elkaar als mens kunnen blijven herkennen. De moslimgemeenschap maakt deel uit van de Nederlandse en Europese samenleving. Laten we samen alert zijn en wantrouwen, haat en verderf tussen mensen geen kans geven. 

De SICN is een landelijk koepelorganisatie waar 47 zelfstandige moskeeorganisaties bij zijn aangesloten.

Bron: persbericht en website SICN

 

Islamitische Stichting Nederland

Islamitische Stichting Nederland (ISN): aanslagen Parijs zijn aanslagen op alle menselijke waarden

De afgrijselijke aanslagen in Parijs op 13 november 2015 zijn niet alleen gericht op een land, gebied of werelddeel, maar zijn een aanslag op alle menselijke waarden met vrede als gemeenschappelijke waarde.

Als Nederlandse moslims, aanhangers van een religie die vrede hoog in het vaandel heeft, maken we ons zorgen en hebben we verdriet om deze terroristische daad in Frankrijk, maar ook om alle andere aanslagen in de wereld gebaseerd op haat, discriminatie en terreur. 

Deze onmenselijke aanslagplegers en degenen die deze terroristen aansturen, hebben geen respect voor Allah, noch voor mensen of ander leven.

Wij roepen op om gezamenlijk alle gewelddadigheden over de hele wereld gericht op de mensheid te overdenken en dringend aan preventieve oplossingen te werken.

Dit soort terroristische aanslagen worden door sommigen helaas ook aangegrepen om een zondebok te maken van een geloofsgemeenschap die genade beoogt voor allen. Eventuele acties die hieruit volgen zijn net zo erg als de barbaarse aanslagen van de terroristen.

Wij veroordelen de gewelddadige aanslagen en voelen intens mee met het grote verdriet van het Franse volk, wat een verdriet is van de hele mensheid. Wij bidden dat de mensheid verder beschermd wordt tegen dit soort treurige gebeurtenissen en nodigen iedereen uit om met ons mee te bidden.


Bestuur Islamitische Stichting Nederland

Bron: persbericht en website ISN

Platform INS

Platform INS veroordeelt terreuraanslagen ten strengste

Met afschuw hebben we vanuit Platform INS de terreuraanslagen tegen Franse burgers gevolgd. Wij veroordelen deze aanslag dan ook ten strengste en sluiten ons aan bij de uitspraken van de heer Fethullah Gülen, één van onze inspiratiebronnen.

‘Ik veroordeel de brute terroristische aanslagen die in Parijs plaatsvonden en die leidden tot moord en verwonding van honderden onschuldige mensen ten strengste. 
Elke terroristische daad – ongeacht waar het gebeurt – is een klap voor de vrede en harmonie voor mensen overal op de aarde. Deze terroristische daden zijn niet slechts een aanval op de burgers van Frankrijk, maar vormen ook een aanval op de universele menselijke waarden – die wij allemaal delen- en de menselijke solidariteit.
Bij dezen wil ik mijn onvoorwaardelijke veroordeling van alle soorten van terreur – ongeacht wie de daders en wat hun doelen zijn – nog eens herhalen. Geen ene terroristische actie, ongeacht het motief kan worden getolereerd.
Ik condoleer de nabestaanden van alle slachtoffers, hun geliefden en het Franse volk.
Ik bid tot God dat Hij alle mensen leidt tot een wereld van vrede en harmonie. Ik nodig iedereen uit om met mij mee te bidden en solidair te zijn tegen alle vormen van terrorisme en voor de inspanning om vrede op de wereld te stichten.’

Bron: persbericht en website Platform INS

 

Nederlandse Islamitische Federatie (NIF)

Nederlandse Islamitische Federatie: grootste slachtoffer van terreur is de mensheid 

De aanslagen in Parijs zijn een aanslag op onze samenleving. Een samenleving die bestaat uit mensen met verschillende etnische en religieuze achtergronden. Verschillend in onze achtergronden, verenigd in ons verdriet en afschuw. Terreur en aanslagen hebben het doel onze samenleving te verdelen en angst te zaaien. Angst is het wapen van terroristen en niet die van ons. Als samenleving moeten wij ervoor waken om niet het wapen van terroristen te gebruiken en ons door angst te laten leiden. Nu meer dan ooit is het belangrijk om een steentje bij te dragen om vrede en angst te bestrijden met dialoog en tolerantie. De Nederlandse Islamitische Federatie (NIF) roept de Nederlandse samenleving op om met zijn allen een geluid te laten horen tegen iedere vorm van haat en geweld. Een geluid van liefde en vereniging, blind voor kleur en religie. Als NIF leven we mee met alle slachtoffers van terrorisme in 2015. Zij die omgekomen zijn in Frankrijk, Turkije, Denemarken, Yemen en andere landen over de hele wereld, onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden. Het grootste slachtoffer van terrorisme is de mensheid, echter is het grootste verlies, het verlies van onze menselijkheid. Wij roepen een ieder op om nu meer dan ooit de dialoog met elkaar aan te gaan en elkaar te steunen in deze moeilijke tijden.

Bron: website NIF

Raad van Marokkaanse Moskeeen Nederland (RMMN)

'De islam leert ons dat wie een mens doodt, als het ware de hele mensheid heeft gedood. Onze intens medeleven en gebeden zijn bij alle slachtoffers en hun nabestaanden.'

'Wij zullen samen met alle Europeanen die democratie en rechtsstaat een warm hart toedragen, blijven strijden tegen geweld en haat, ongeacht wie de afzender is. Opdat we met zijn allen samen een vuist kunnen maken tegen terreur en extremisten', schrijft RMMN-voorzitter Yahia Bouyafa zaterdag in een verklaring.

Bron: Parool

 

Verening van Marokkaanse moskeeen Zuid-Nederland

,,De impact van deze aanslagen is zo groot dat wij en onze kinderen er rillingen van kregen,'''zegt Said Igalla van de Vereniging van Marokkaanse moskeeën Zuid Nederland. ,,Wij nemen ondubbelzinnig afstand van deze aanslagen,'' benadrukte hij. Volgens hem is er geen enkele rechtvaardiging denkbaar voor deze terreur,vanuit welke overtuiging dan ook.

Bron: AD

 

Samenwerkingsverband Brabantse en Zeeuwse moskeeën 

 

Samenwerkingsverband Brabantse en Zeeuwse moskeeën veroordeelt terreuraanslagen Parijs en is extra waakzaam

Het samenwerkingsverband van Brabantse en Zeeuwse moskeeën verenigt in Samenwerking Moskeeën Brabant (SMB) heeft geschokt en met vol afschuw en ongeloof kennis genomen van de terroristische aanslagen in Parijs, waarbij meer dan 120 onschuldige burgers de dood vonden en honderden anderen gewond raakten. Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers en hun familieleden en naasten.
Omdat de aanslagen gepleegd zijn door mensen die zeggen in naam van de islam te handelen, rust op ons de (religieuze) verplichting om ondubbelzinnig en stevig afstand te nemen van deze gruwelijke misdaden. Deze daden zijn tevens een aanslag op de waarden de islam. Ons geloof leert ons namelijk dat "wie één mens doodt, het ware alsof hij de hele mensheid gedood heeft”.

Extra waakzaamheid en permanent toezicht
In verband met verschillende incidenten omtrent moskeeën in de regio, waaronder de poging tot
brandstichting bij de moskee in Roosendaal in de nacht van 13 op 14 november jl., hebben wij
vanmiddag besloten om extra veiligheidsmaatregelen te nemen. Naast het reeds bestaande
cameratoezicht worden per direct beveiligers en vrijwilligers ingezet om permanent fysiek toezicht te
houden op de moskeegebouwen in West-Brabant en Zeeland. De verschillende moskeebesturen
volgen de veiligheidssituatie op de voet en staan daarnaast in nauw contact met elkaar, de politie en
lokale autoriteiten. De gemeenschap is geadviseerd kalm en alert te blijven.

Behoud van wederzijds respect
De aanslagplegers willen een wig drijven tussen de verschillende bevolkingsgroepen in de
samenleving. Het samenwerkingsverband Samenwerking Moskeeën Brabant roept daarom iedereen,
moslims en niet-moslims, op om de rust te bewaren en vanuit wederzijds respect en vertrouwen met
elkaar in gesprek te blijven. Laten we voorkomen dat aanslagplegers hun doel bereiken. Moslims en
niet moslims staan samen voor de taak om de vrijheid en veiligheid van onze samenleving te
beschermen.

Bron: Facebook El Fethmoskee, Tilburg

 

Raad van Marokkaanse Moskeeën Noord-Holland (RVM N-H

 

RVM N-H roept op tot gezamenlijk optreden tegen alle vormen van haat en geweld

De RVM N-H veroordeelt in de meest krachtige bewoordingen de terreuraanslagen in Parijs, waarbij bijna 130 onschuldige burgers de dood vonden en een veelvoud daarvan (ernstig) gewond raakte. Onze condoleances en medeleven gaan uit naar de nabestaanden en dierbaren van de overledenen. Onze gedachten zijn bij degenen die nog voor hun leven vechten.

Wij beschouwen deze terreurdaden als een aanslag op alle steden van de wereld, op alle godsdiensten en op de gehele mensheid.
Omdat de aanslagen gepleegd zijn door mensen die zeggen in naam van de islam te handelen, rust op ons de religieuze plicht om ondubbelzinnig afstand te nemen van deze misdaden tegen de mensheid, die eveneens een aanval vormen op de waarden van de islam.

Wij hopen dat deze terreurdaden niet zullen leiden tot een verscherpt politiek klimaat. Hiermee zou namelijk precies worden bereikt waar het de aanslagplegers om gaat; het tegen ekkaar opzetten van verschillende groepen mensen in de samenleving.
Laten we daarom de handen juist nu ineenslaan, het gesprek blijven voeren en gezamenlijk optreden tegen alle vormen van haat en geweld.

Een inspirerend voorbeeld is de wandeling door de Pijp in Amsterdam, die vandaag, zondagmiddag 15 november, werd geïnitieerd door organisaties die verenigd zijn in het Veiligheidspact tegen Discriminatie, waaronder de RVM N-H. Met die wandeling werd een krachtig signaal afgegeven van verbondenheid tussen moslims, joden, christenen en mensen met een andere levensbeschouwing. 

Bron: persbericht RVM N-H
 

Veel Nederlandse islamitische organisaties - in het bijzonder moskeeën - zijn aangesloten bij koepelorganisaties. Er bestaan landelijke koepels en regionale koepels. Landelijke koepels zijn vaak langs etnische en religieuze lijnen georganiseerd. Lokale koepels kunnen ook samenwerkingsverbanden zijn van islamitische organisaties van verschillende etnische en religieuze signatuur. Meer achtergrondinformatie over koepelorganisaties vindt u op polderislam.nl