Behoud Natuur Paddepoel / Selwerd "Stop Kap bomen "


Gast

/ #32

2016-02-24 17:43

De argumenten wat betreft natuur zijn begrijpelijk, maar hier moet maar een andere oplossing voor gevonden worden wat mij betreft.
Het is namelijk echt nodig dat het fietspad verbreed wordt, en op veel plekken kan dit zonder kap niet meer dan een halve meter. (Er moet wel een marge zijn namelijk, het moet niet kunnen zijn dat je aan de rand van het pad al bijna de boom raakt)

Nu is het simpelweg te krap, met name in de ''studentenspits.''(rond de leswisselingen, dus vlak voor 9 uur, vlak voor 11 uur, rond 5 uur 's middags enz.) Het meeste gevaar ontstaat bij snelheidswisselingen(fietsen kan natuurlijk vanaf 10 tot 25km/uur) wanneer er ingehaald moet worden maar dit niet kan doordat er voor 2, maximaal 3, fietsers op het hele pad ruimte is en er rond die tijden ook veel tegenliggers zijn.

Sowieso doet dit fietspad op dit moment erg armoedig aan, het is hard aan vernieuwing toe, dat is duidelijk.

Nederland en juist Groningen staan bekend om goede fietsnetwerken en dit is ook iets wat studenten graag zien. Stel je voor dat je als internationaal student overweegt om in Groningen te studeren, dan spreekt zo'n armoedig fietspad dat nodig is om de Zernike campus te bereiken toch totaal niet aan?