Geen draagkracht in Zoetermeer voor bouw nieuwe gebedsruimte

Johann van der Veere

/ #1736 Re: Re: Re: Hitler?????

2011-12-03 14:17

#1731: Blije buurman - Re: Re: Hitler????? 

 Quote: Johan, wellicht omdat je er niets van snapt? Als je zo goed denkt te weten hoe het zit. Waarom is het Moslimgeloof dan gerelateerd aan extremistisch geweld?

Als je iets verder in de geschiedenis terugkijkt zal je ontdekken dat tot voor kort de meeste oorlogen een religieuze insteek hadden. In Europa de kruistochten, de strijd tussen katholieken en protestanten, heksenprocessen en niet te vergeten de vestiging van het christendom zelf dat toen qua onverdraagzaamheid en bloeddorstigheid niet onderdeed voor de islam nu. Overal ter wereld werden mensen geofferd in de naam van een religie. In Zuid-Amerika ging dat op grote schaal. In China was het de gewoonte dat de hele hofhouding levend en wel met hun dode monarch in de graftombe verdween. Wat te denken aan de strijd tussen Byzantium en de oprukkende Turken, en de pogingen van Rome om de opkomst van de christelijke sekte bloedig te onderdrukken. De opkomst van de islam is een verhaal apart. Ging ook niet helemaal zonder geweld en een groot aantal doden. En hoeveel doden zijn er gedurende de geschiedenis van Israël gevallen in de naam van het Joodse of heidense geloof? Egypte was er ook nog. Een zwaar religieus wereldrijk gedurende een paar duizend jaar. Ga maar eens uitrekenen hoeveel dode slaven, soldaten en priesters dat heeft opgeleverd. Terug naar deze tijd: miljoenen nazi's hadden een christelijke achtergrond en werden geïnspireerd door de gedachte dat ze onze christelijke cultuur tegen het communistische barbarisme moesten verdedigen. De paus had daar soortgelijke gedachten over. Vandaar dat de katholieke kerk er geen probleem mee had om een deal met Hitler te sluiten.

Quote: En wie wordt er dan gediscrimineerd? En dit alles door de gevaarlijkste literatuur die ooit is uitgebracht. De Koran. Mein Kampf is verboden, de Koran hoort daarbij.

Mein Kampf (Mijn Strijd) van auteur Adolf Hitler is dan wel in Nederland verboden kost, het (vertaalde) exemplaar wat ik hier heb staan komt uit België. Waarmee aangegeven mag worden dat daar een andere vrijheid van meningsuiting wordt gehanteerd dan in ons land. In het - overigens slaapverwekkende - boek wordt op monotone wijze een inzicht gegeven over hoe hij de maatschappij naar zijn hand wilde zetten. Een aantal van die ideeën zijn heden ten dage nog realiteit. Te denken valt o.m. aan de Volkswagen (Hitler wilde een auto voor iedereen) en de moderne snelwegen. De Koran is een uitvloeisel van het Oude Testament. Er zijn (streng) Christelijke geloven welke dat Bijbelboek tot vandaag de dag nog steeds als het ware geloof zien. Prof.Smalhout heeft daar al eens een column over geschreven. Dat is in dit geval vooral de Statenbijbel van 1637, gedrukt in oud-Gotische letters. Daarnaast zijn er heel veel andere geloofsgemeenschappen (waaronder de Jehovagetuigen, binnenkort – als de wethouders hun zin krijgen – de naaste buren van de moskee) die dat Bijbelboek gebruiken. Zou je het ene boek willen verbieden, dan ook het andere.