Tegen de RIZIV-hervorming van consulten op afstand.

Opmerkingen

#1008

Ik niet van plan ben terug gratis teleconsulten te doen , alle andere vrije beroepen : advocaten , boekhouders rekenen hun telefonische prestaties ook aan , waarom zouden wij als overvraagde artsen dit nog eens gratis moeten doen .

THOMAERE MARJAN (Zwevezele, 2022-02-16)

#1012

je partage tout à fait les reflexions du collegue Dr Dupont

Nurhan Biçak (bruxelles, 2022-02-16)

#1047

ik onderteken omdat de werkdruk al zo hoog is,iedereen erbij nemen om fysiek te onderzoeken en behandelen gaat gewoon niet of ik ben tot midden de nacht bezig met werken

jurgen schockaert (Wondelgem, 2022-02-16)

#1048

als universitair geschoolde heb ik het vaak al moeilijk met een zoom meting bij te wonen. Bij mijn patiëntenpopulatie zijn er weinig bekwaam om een videocall met hun arts te doen. Deze zullen dan de verplaatsing moeten maken

Werner Smits (Maaseik, 2022-02-16)

#1053

Omdat ik tot op heden in eer en geweten de optie voor een telefonisch consult ethisch en juridisch correct gebruikt heb.
Telefonisch consult geeft mij de vrijheid dit in te brengen in het globaal medisch dossier wanneer ik er tijd voor heb, wat meestal niet overeen komt met het tijdstip van het telefonisch consult.
Video consult zal mij dwingen de fysische consultaties in de war te sturen, enerzijds de pas en ten onpas videoconsult van de vragende patient, anderzijds het storende van de aan de gang zijnde fysische consultatie.
Tevens wordt een groot deel van de bevolking uitgesloten omdat zij er niet willen/en vooral niet mee kunnen werken. Net de zwakke doelgroep valt eruit.
Mvg Dr Lode Vermeersch

Lode Vermeersch (Tremelo, 2022-02-16)

#1058

Ik op een efficiënte en verantwoorde manier teleconsulten ingebouwd heb in de zorg en opvolging van mijn patiënten en ik dit wil verder zetten

Ingeborg Dhooge (Gent, 2022-02-17)

#1062

Ik ben tegen online consulten.

lore verhamme (Drongen, 2022-02-17)

#1087

eindelijk krijgen we een vergoeding voor de duizenden telefoons en mails per jaar van de patiënten. Door deze vergoeding zijn we ook meer gemotiveerd om onze patiënten ook telefonisch bij te staan en te informeren of een raadpleging nadien in alle rust te bespreken via telefoon. De vergoeding van 20 euro is billijk maar de nieuwe vergoedingen van 10 euro zijn werkelijk beschamend voor artsen die tussen de 9 en 13 jaar opleiding hebben gevolgd.

Jan Lenaerts (3700 Tongeren, 2022-02-18)

#1110

Intellectuele prestaties en een telefoontje behoort daar ook toe moeten gevalorizeerd worden.

Johan Vanlauwe (Merchtem, 2022-02-20)

#1120

Ik onderteken omdat ik de teleconsulten wil behouden en ook geen meerwaarde zie in een video-consult.
Ik betreur wel een aantal passages, vb 5 consulten voor het opvolgen van een Covid infectie is echt van de pot geruk, één consult volstaat in de meerderheid der gevallen, jammer dus.
Vier consulten per jaar zijn voor sommige patiënten te veel maar voor sommigen veel te weinig.
Ik zou ook het huidige systeem behouden en de echte outliers moeten maar eens bevraagd worden ipv de ganse groep huisartsen te viseren. Teleconsulten zijn één van de weinige voordelen van deze Covid-epidemie en het zou jammer zijn dat dit sterk wordt bemoeilijkt.

Wouter Demuynck (Diksmuide, 2022-02-22)

#1121

... teleconsulten een efficiënte en veilige manier zijn om kleine problemen bij bekende patiënten aan te pakken. Ik vind wel dat een remgeld zinvol is, ook op deze teleconsulten

Wouter Demerre (Lichtaart, 2022-02-23)

#1130

Teleconsulten is een nieuwe vorm van werken geworden in de dagdagelijkse contacten met patiënten. Een restrictie hierop én een verminderde vergoeding is totaal onrespectvol tegenover het harde werk en de frontlinie die de huisartsen tijdens de pandemie hebben gevormd en nog steeds vormen. Daarboven zal dit ook na de pandemie een belangrijke vorm van werken blijven, om de toestroom van medische zorg te kunnen blijven dragen. Gezien net in de media is gekomen dat 1/3 van de huisartsen overweegt te stoppen (en er heerst al zo’n schaarste) lijkt het me onaanvaardbaar om het beroep financieel nog onaantrekkelijker te maken. Er is geen enkel persoon die gratis wil werken.

Evelyn Mermans (Antwerpen, 2022-02-28)

#1132

Wij zo telefonisch overbelast worden dat het telesecretariaat niet kon volgen en we zelfs jobstudenten ingeschakeld hebben om te helpen eenvoudige vragen te beantwoorden

Myriam Venneman (Wetteren, 2022-03-05)

#1137

volledig akkoord met petitie

Linde Wyseur (3001 Heverlee, 2022-03-15)

#1139

Teleconsultaties zijn tegenwoordig bij de patiënt zodanig ingeburgerd, dat we er als arts niet mee kunnen stoppen ook al is de covid-pandemie voorbij. Een maximum van 4 prestaties per jaar is dan ook onvoldoende.

Pieterjan Debbaut (Heule, 2022-05-09)

#1140

Het onderscheid maken in verloning tussen videoraadpleging of telefonische raadpleging doet inderdaad vermoeden dat hier andere belangen mee gemoeid zijn. In andere Europese landen is er al sinds jaar en dag een deftige financiële vergoeding voorzien voor een telefonische raadpleging. Zelfs als de patiënt de arts zelf niet spreekt maar de pratijkassistent aan de lijn krijgt. Bij ons binnenkort 10,38 bruto voor een telefonische raadpleging? Schandalig, rekening houdend met de verantwoordelijkheid die wij als arts hebben. De patiënten zullen dan ook op dit pietluttig bedrag een pietluttig REMgeld te betalen hebben van 1 of 2 euro dat we dan moeten vragen op een volgende raadpleging in het kabinet of waarvoor we hen een overschrijving moeten sturen. Hoe belachelijk zullen wij ons maken? In de praktijk zal het hierop neerkomen dat dit REMgeld meestal niet gevraagd zal worden. Een telefonische raadpleging dus van 8,38 of 9,38 euro...

Ilse Temmerman (Leuven, 2022-06-27)