Stop opslag honden door justitie


Gast

/ #254

2015-06-14 16:01

Omdat : Wettelijk moet het strafbaar zijn om buiten de rasverenigingen om te fokken met honden .
Omdat wanneer men fokt volgens de regels van de rasverenigingen er geen sprake is van vergaande inteeld, iedere hond waarmee gefokt word moet aan de rasstandaart voldoen , er niet gefokt mag worden met foutjes , er niet gefokt mag worden met agressieve honden .
Het moet dus verplicht worden gesteld aan hondeneigenaren om lid te zijn van een rasvereniging.
Het moet verplicht worden gesteld om met jonge honden minimaal de puppycurses en de curses verkeerszekerehond gevolgd te hebben .
Bij een bijtincident moet de baas kunnen bewijzen dat hij alles gedaan heeft om : De hond goed op te voeden . De hond goed gehuisvest is . Alles heeft gedaan in het belang van de hond.
Wanneer er een bijtincident heeft plaats gevonden en de eigenaar kan daarvoor aansprakelijk worden gesteld omdat hij in gebreke is gebleven moet er een redelijke bekeuring tegenoverstaan en bij een tweede incident en nog steeds in gebreke gebleven moet de hond afgenomen worden en geherplaatst worden .
Men moet stoppen met pemperen en in overleg met de rasverenigingen regels op te stellen hoe hier mee om te gaan , zij hebben de kennis opgebouwd in het jarenlang omgaan met het ras en de soort en bij die mensen moeten we zijn . Nogmaals zij hebben de kennis hoe hiermee om te gaan .