Zeg nee tegen azc Brunssum

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie Zeg nee tegen azc Brunssum.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2101 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-25 12:03

Een jaar gezinsgevangenis: 128 kinderen opgesloten, 72 gedeporteerd

Afgelopen week publiceerde de regering antwoorden van staatssecretaris Klaas Dijkhoff (VVD) op Kamervragen van Sharon Gesthuizen (SP) en Linda Voortman (GroenLinks) over de Gesloten Gezinsvoorziening (GGV) op Kamp Zeist. De vragen waren mede gesteld naar aanleiding van de campagne van de Anarchistische Anti-deportatie Groep Utrecht (AAGU) tegen deze gezinsgevangenis voor vluchtelingen. 

De antwoorden geven met name inzicht in de opsluiting van gezinnen en alleenstaande minderjarigen (zogenaamde AMV'ers) in de nu nog in gebruik zijnde tijdelijke gezinsgevangenis. Sinds deze op 1 oktober vorig jaar in gebruik genomen werd, hebben er, tot 1 oktober dit jaar, "116 minderjarige kinderen als onderdeel van een gezin in bewaring" gezeten. Daarnaast hebben er twaalf AMV's gezeten. Drie daarvan werden "na een schouw" als meerderjarig bestempeld en zijn vervolgens overgeplaatst naar een "reguliere bewaringslocatie", mogelijk het detentiecentrum op Kamp Zeist zelf. 

Van de 116 kinderen die in de gezinsgevangenis hebben gezeten zijn 70 gedeporteerd naar "het land van herkomst of een derde land". Van de twaalf AMV's zijn er twee uitgezet vanuit de gevangenis. 
In het eerste jaar sinds de ingebruikname van de gezinsgevangenis zijn fors meer kinderen in bewaring gesteld dan in het jaar daarvoor. In de periode 13 september 2013 tot 1 oktober 2014 ging het om 'slechts' 24 kinderen en 15 AMV's, toen nog in 'reguliere' detentie- of uitzetcentra. 

Over de in aanbouw zijnde permanente gezinsgevangenis schrijft Dijkhoff: "Het karakter van de structurele GGV zal in tegenstelling tot de tijdelijke GGV duurzaam van aard zijn. Bij de ontwikkeling van de structurele GGV is veel aandacht voor de terreinrichting en groenvoorziening, vanuit de uitgangspunten van een minimale detentiebeleving, maximale bewegingsvrijheid en kindvriendelijkheid. Verder zal de structurele GGV uitgebreidere ICT-faciliteiten kennen en zal het gemeenschappelijk dienstencentrum uitgebreider zijn, door onder andere meer sportfaciliteiten." 

Hoe de veronderstelde 'kindvriendelijkheid' zich verhoudt tot opsluiting an sich is niet iets waar Dijkhoff woorden aan vuil maakt. Ook hoe de 'minimale detentiebeleving' invulling kan krijgen op een terreintje omgeven door penitentiair hekwerk met stroomdraad en camera's, binnen vijf meter hoge muren met stroomdraad en camera's, en weer omgeven door penitentiair hekwerk, blijft onduidelijk. 

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2102 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-25 12:04

Schrikdraad en bewegingsdetectie rond 'kindvriendelijke' vluchtelingengevangenis Kamp Zeist

Justitie is van plan het hek rond detentiecentrum Kamp Zeist bij Soesterberg te vervangen, zo blijkt uit meldingen bij de gemeenten Zeist en Soestvan begin mei. Het huidige hek, standaard gaashekwerk met prikkeldraad en daarachter een drie op elkaar gestapelde rollen NATO-draad (zgn. scheermesjesprikkeldraad), zal worden vervangen door penitentiair hekwerk met schrikdraad en bewegingssensoren. 

Het deel van Kamp Zeist dat inmiddels in gebruik is als asielzoekerscentrum (de barakken, die voorheen ook als detentiecentrum in dienst waren) zal van hek worden ontdaan, zo blijkt uit een eerdere melding. Dit sluit aan bij al langer bestaande plannen om het detentiecentrum in te perken tot het deel van het terrein binnen de hoge muren en een klein stuk daarvoor, richting de hoofdpoort (kaart). 

Het is de vraag wat dit nieuwe typische gevangenishekwerk bij zal dragen aan de door de overheid breed uitgesponnen 'kindvriendelijkheid' en 'verminderde gevangenisbeleving' van de locatie op Kamp Zeist. Aan de andere kant is de kans klein dat de vastzittende kinderen dit hek uberhaupt zullen zien, aangezien ze al achter een soortgelijk hek direct om de gezinsgevangenis zitten en vandaar tegen de omringende vijf meter hoge muur aan kijken. 
Opsluiting is per definitie niet kindvriendelijk. De nieuwe gezinsgevangenis is een goedkope, maar helaas door velen geslikte, truc van voormalig staatssecretaris Teeven om het veel bekritiseerde gevangenzetten van vluchtelingenkinderen voort te kunnen zetten. 
De vermeende 'kindvriendelijkheid' van de huidige tijdelijke locatie werd verder onderuit gehaald tijdens een bezetting van de muur rond het detentiecentrum in november 2014 (). Ook Defence for Children leverde de afgelopen maanden diverse malen (1-2-3-4) forse kritiek op de gezinsgevangenis en op het voortdurende opsluiten van kinderen. 

De klus wordt uitgevoerd door het bedrijf Smits van Burgst, gevestigd in Oosterhout en Zoetermeer. Een oude bekende: het ontwierp eerder al een integraal beveiligingsplan voor Kamp Zeist en maakt deel uit van het consortium DC16 dat het detentiecentrum Rotterdam Airport bouwde en beheert. Het bedrijf leverde daarnaast veiligheidstechniek voor diverse 'gewone' gevangenissen en andere justitiele inrichtingen. Smits van Burgst is ook onderdeel van het consortium Pi2, dat de nieuwe mega-gevangenis in Zaandam (PI Zaanstad) bouwt. 

Vanwege de betrokkenheid bij de bouw van detentiecentrum Rotterdam Airport was Smits van Burgst diverse malen doelwit van acties. In het kader van de campagne 'Stop DC16' van de Werkgroep Stop Deportaties vonden in juni en oktober 2009 lawaaidemonstraties bij de vestiging in Zoetermeer plaats. 'Betonrot' bekladde eind september van datzelfde jaar het huis van de directeur van het bedrijf met de leus 'Stop DC-16' en besmeurde zijn auto met rode verf. 

De stand van zaken met betrekking tot de bouwplannen voor een definitieve gezinsgevangenis is op het moment van schrijven niet geheel duidelijk. Er is een aanbesteding geweest, maar in tegenstelling tot de verwachting is er nog geen gunning van de opdracht bekend gemaakt. Wel is er inmiddels een bouwvergunning aangevraagd bij de gemeente Zeist. 
Half juni stelde de regering dat het nog steeds het plan is dat de structurele voorziening eind 2015 wordt opgeleverd.

Intussen blijkt uit antwoorden op Kamervragen ( vraag 23) dat in de periode oktober 2014-april 2015 52 gezinnen vast hebben gezeten in de huidige tijdelijke gezinsgevangenis op Kamp Zeist. De regering schrijft hierover verder: "De gemiddelde verblijfsduur van deze gezinnen was 6,7 dagen. 30 gezinnen zijn vanuit de GGV gedwongen vertrokken. In 21 gevallen is de bewaring opgeheven, doordat gezinnen bijvoorbeeld een nieuwe toelatingsprocedure zijn gestart. Verder zijn er tot en met april 4 AMV's geplaatst, als laatste middel om vertrek te realiseren. Daarvan zijn er 3 uitgestroomd. 1 AMV is gedwongen vertrokken en in 2 gevallen is de bewaring opgeheven. De gemiddelde verblijfsduur van AMV's over betreffende periode was 13,3 dagen. Tot nu toe zijn er geen gezinnen in de GGV geplaatst die grensgeweigerd zijn aan de Schengengrens en asiel hebben aangevraagd. Deze gezinnen zijn na de grensscreening allemaal geplaatst in de open asiel procedure. Voorts zijn er tot en met 1 april 2015 4 gezinnen met minderjarige kinderen geplaatst die zijn aangekomen op een andere luchthaven dan Schiphol, zijnde Eindhoven, maar die geen asiel aan hebben gevraagd. Omdat er niet dezelfde dag een terugvlucht beschikbaar was en Eindhoven Airport niet over een lounge beschikt zoals Schiphol waar deze gezinnen kunnen verblijven, zijn deze gezinnen een korte periode in de GGV ondergebracht (gemiddeld 2,9 dagen)." 

Ook liet het kabinet weten (vraag 23) 0,8 miljoen euro van het budget voor 2015 voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking te hebben overgeheveld naar de Dienst Justitiele Inrichtingen (DJI) voor de gezinsgevangenis. 


Gast

#2103

2015-11-25 12:28

Er is geen zwart wit jij roept dat omroep dat en allebei vinden we dat we gelijk hebben. Helaas is dat ook zo. Echte vluchtelingen moeten geholpen worden en degene die hier niet horen moeten in de eerste plaats niet binnen gelaten worden en als ze uitgeprocedeerd zijn weg op het vliegtuig en niet lief vragen en bij nee hier blijven zwerven. Er kan nog veel gedaan worden om het goed te doen en daar moeten ze geld en mensen voor inzetten om het snel te laten gaan. Los je meteen wat werkeloosheid op. En vraag nu niet hoe wil je dat doen? Dat is aan de slechte regering die we hebben. Die moeten eens op tijd zijn actie te ondernemen. De angst van de burgers is niet onterecht. We hebben niet over oorlog hoeven nadenken. Ik in elk geval niet in mijn leven Rn nu komt het opeens dichtbij. 

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2104 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-25 13:12

Wilders’ verzet: Varkenskoppen in Enschede waar toekomstig AZC moet komen

 

Weer een ‘geweldige’ verzetsactie van zich bezorgde burgers noemende idioten in Enschede. Varkenskoppen neerleggen, want dat is lekker beledigend voor Moslims en ook Joden,- maar dat vergeten de islamofoben vaak- op de plek waar een AZC moet komen:

woensdag 25 november 2015 | 10:01Laatst bijgewerkt: 25-11-2015 | 13:28

Op het Esmarkerveld aan de Gronausestraat in Enschede liggen sinds gisteravond varkenskoppen.

Het gaat in totaal om 14 gehalveerde koppen, die op en bij een hek zijn neergelegd van het weiland waar de komst van een asielzoekerscentrum is gepland. Ook ligt er een halve kop op de herdenkingssteen voor de meteoriet die 25 jaar geleden insloeg aan de Gronausestraat in Glanerbrug.

De varkenskoppen vormen waarschijnlijk een statement van tegenstanders van het toekomstige azc op die locatie. Maar er is geen verklaring achtergelaten die daar op wijst. De politie nam vanmorgen poolshoogte op 'de plaats delict' en probeert te achterhalen waar de de varkenskoppen vandaan komen.  Het vlees kan een gevaar opleveren voor de volksgezondheid als het aangeraakt wordt. De eventuele daders kunnen dan mogelijk worden vervolgd voor een 'economisch delict'.

AZC Alert Enschede ontkent alle betrokkenheid en weet niet wie er achter de daad zit. "Vind het zelf ook te ver gaan", aldus één van de leden.  

Er is veel boosheid in de directe omgeving over het toekomstige azc. Dat moet volgend jaar zijn deuren openen voor 600 asielzoekers en blijft er tien jaar staan. 

Als de democratie faalt dan worden mensen boos en wanhopig -at-Gem_Enschede -at-ADnl -at-tubantia -at-rtvoost -at-SBS6 -at-telegraaf pic.twitter.com/HpRYWowjx2

— retour afzender (-at-tothetrandje) 25 november 2015

Vanmorgen geschrokken wat we aantroffen bij de gedenksteen van de meteoriet van glanerbrug. pic.twitter.com/5WWWdYC6Ji

— meteoriet glanerbrug (-at-boehdajoan) November 25, 2015
Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2105 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-25 13:14

Wat bedoelt Domrechts toch met "als de democratie faalt"? Dit soort beslissingen worden toch genomen door de gemeenteraden, het door de burgers democratisch gekozen bestuursorgaan? Of ziet Domrechts de democratie alleen "succesvol functioneren" als zij hun zin krijgen? Vergeet Domrechts dan niet dat zij nog altijd een minderheid zijn?


Gast

#2106 Re: Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-25 13:38

#2105: Stop de opmars van EXTREEM RECHTS - Het ware gezicht van Extreem Rechts 

 Nou Domlinks, helaas is het altijd afwachten wat je krijgt als je ergens voor kiest en de gemeenteraad beslist nee die wordt het verplicht! En of te hts in de minderheid is we zullen zien wat in 2017 gebeurd als we er dan nog zijn. 


Gast

#2107

2015-11-25 13:52

STRAATSBURG - Syriëstrijders die terugkeren naar Europa moeten onder toezicht van de rechter worden geplaatst en zo nodig vast worden gezet tot de rechtszaak begint. Een meerderheid van het Europees Parlement steunde dat voorstel woensdag.

De Tweede Kamer verwierp dinsdag nog een soortgelijk voorstel van VVD, CDA en SGP. Minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) zei "zeer serieuze" juridische obstakels te voorzien.

EU-parlementariër Jeroen Lenaers (CDA) reageert tevreden. "Deze mannen zijn getraind in de oorlog en spreken zich openlijk uit tegen onze manier van leven." Hij vindt het onverantwoord hen vrij rond te laten lopen. "Alle Syriëgangers moeten op de radar van politie en justitie staan."

Het parlement stemde ook voor het opstellen van een zwarte lijst van Europese jihadisten en terreurverdachten.

 

langzaam aan gaat de plank voor hun kop weg. Eindelik


Gast

#2108 Re: Re: Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-25 15:05

#2106: - Re: Het ware gezicht van Extreem Rechts 

 We leven nu in 2015 (ik tenminste wel) en nu is Domrechts in de minderheid, niet alleen in Brunssum, maar in heel Nederland. Beslissingen die nu genomen moeten worden worden dus genomen door het bestuur (Twwede Kamer, PS, gemeenteraad) dat er zit, niet dat er MISSCHIEN OOIT EEN KEER komt. Leer er maar mee leven.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2109

2015-11-25 15:07


Qui habet aures audiendi audiat.
Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2110 Re:

2015-11-25 15:08

#2107: -  

 Ik zal maar niet meer vragen wat dat te maken heeft met de opvang van vluchtelingen, waar deze petitie over gaat. Word je toch maar link van.


Gast

#2111 Re: Re:

2015-11-25 15:24

#2110: Stop de opmars van EXTREEM RECHTS - Re:  

 Mss heb je gelezen dat ze Sl bezig zijn bij azc's te radicaliseren. Ja ik weet alleen van Duitsland nog bekend, maar ja dat komt hier ook wel hoe meer vluchtelingen hoe meer gevaar. Dan roep jij ze vluchten juist ervan en ja voor een groot deel wel, maar er zullen er maar bij zijn. De angst is niet ongegrond ook al wil jij er niet aan denken. 


Gast

#2112 Re: Re: Re: Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-25 15:25


Gast

#2113 Re: Re: Re:

2015-11-25 15:39

#2111: - Re: Re:  

 Gek hè, dat mensen radicaliseren als ze alleen maar varkenskoppen, hakenkruizen en "azc weg ermee" te zien krijgen. Als ze dagelijks geconfronteerd worden met de ontvangstcomité's van Pegida. Als zij ook in de krant lezenof op het journaal zien, dat er politici zijn die serieus voorstellen om alle moslims te registreren, alsof het honden zijn. Gek hè, dat sommigen dan wat mionder vriendlijk tegen ons worden.

Die angst die jullie hebben, hebben jullie ook zelf gecreëerd. Succes ermee, dus.


Gast

#2114 Re: Re: Re: Re:

2015-11-25 15:44

#2113: - Re: Re: Re:  

 dat mag jij vinden. Is Nederland mag je je eigen mening hebben

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2115

2015-11-25 15:44

Vergeet niet: vuurwerkbommen, opstootjes, stenen door ruiten, brandende auto's. Voelt iedereen zich toch welkom…

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2116 Re: Re: Re: Re: Re:

2015-11-25 15:45

#2114: - Re: Re: Re: Re:  

 En dat geldt dus ook voor moslims, asielzoekers, joden, mensen die zwarte piet racistisch vinden, mensen die Wilders doorzien, noem maar op. En toch is de tolerantie vaak heel erg ver te zoeken. Nietwaar?


Gast

#2117 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-11-25 15:58

#2116: Stop de opmars van EXTREEM RECHTS - Re: Re: Re: Re: Re:  

 ja dat klopt, maar dat ben ik niet. Ik heb mijn eigen mening en iedereen mag dat hebben

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2118 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-25 16:07

Hieraan herken je een gematigde 'Nederlander'

Een handige lijst om te checken wie wel of niet extreem-rechts en/of racistisch is

De Volkskrant publiceerde afgelopen vrijdag het stuk 'hieraan herken je een gematigde moslim' van Samira Bouchibti. Een handleiding om gematigde moslims te herkennen. Alsof een moslim die daarvan afwijkt per definitie een extremist zou zijn.

Het is voor velen een blijkbaar handig lijstje om te hebben. Daarom besloot ik om, geïnspireerd door het stuk in de Volkskrant, ook een lijst te maken. Hiermee kan je het verschil zien tussen de gematigde (autochtone) Nederlander en de extreem-rechtse (autochtone) Nederlander. Een opsomming die noodzakelijk is door de regen aan terroriserende en racistische uitspraken die je zowel on- als offline tegenkomt tegenwoordig. Hierbij de lijst:

De gematigde Nederlander redeneert op vrije wijze en vanuit een vrije geest. Hij durft een eeuwenoude traditie die wellicht racistisch zou kunnen zijn ter discussie te stellen en open te staan voor verandering om een traditioneel feest te hebben dat voor iedereen leuk is en voor niemand kwetsend.

Kritiek
De gematigde Nederlander durft dogma’s, witte-privileges en racisme in de Nederlandse cultuur te bespreken en ter discussie te stellen.

Zij of hij ontleent ook kennis en wijsheid aan niet-Nederlandse bronnen in wetenschap, cultuur en religie. Een gematigde Nederlander houdt er rekening mee dat sommige tradities eeuwen geleden tot stand zijn gekomen.

Fundamentalisten zeggen dat deze redenatie uit den boze is. Zij zeggen: "Je past je volledig aan mij aan en mag niet afwijken van mijn norm en anders moet je oprotten naar je eigen land. Je moet leven naar de letter van de Nederlander, anders mag je jezelf geen Nederlander noemen en maak ik allochtoon en islam zwart." Ik heb me hierdoor nooit van de wijs laten brengen. Ik wil ruimte scheppen voor een Nederland van de 21ste eeuw. Een Nederland van nu.

Uitspreken
Ik vind dat je ook een goede Nederlander kunt zijn door naar de geest van de menselijkheid en empathie en niet naar de letter van de media te leven. Ik sta pal voor een vrijzinnig Nederland, dat sociaal, ethisch en vredig is, voor innerlijke wijsheid versus opgelegde dogma’s.

Ik heb geleerd kritische vragen te stellen en voor mezelf op te komen. Daarom zal ik altijd naar Nederland blijven kijken door een progressieve bril. Tegenstrijdigheden, obstakels, racisme, witte-privileges of verouderde opvattingen zal ik ter discussie blijven stellen.

De gematigde, seculiere Nederlandhervormers, de verlichte, vrijzinnige en liberale Nederlanders moeten veel meer van zich laten horen. Ook laten zien dat zij deel uitmaken van ‘de’ Nederlanders. Niemand zei in de Volkskrant: "Uiteindelijk kan de westerse wereld alleen overleven als wij onze witte-privileges erkennen, het loslaten, racisme erkennen en iedereen als mens zien." 

Tevreden
Wanneer ben ik tevreden? Als Nederland hand in hand gaat met democratie. Nederlanders moeten streven naar (mede-)menselijkheid, menselijke waardigheid in al hun handelen voorop stellen en rechtvaardigheid in de praktijk brengen. Nederlanders horen wat gastvrijer, hulpvaardig, opofferingsgezind en vrijgevig te zijn. Het is de plicht van Nederlanders de armen en minderbedeelden te voeden, gezien de rijkdom die vergaard is uit die landen. Daklozen, weduwen en wezen, vrouwen en kinderen, zieken en oude mensen moeten kunnen rekenen op hun zorg en genegenheid.

Als Nederlandse mannen zich minder bezighouden met de positie van de allochtonen en meer met armoede- en hongerbestrijding. Als de Europese liga, met 28 landen als lid, breed dialoog voert over eigen normen en waarden. Nederland moet een land worden van vrijheid en acceptatie. Er moet een gematigde en praktische invulling aan gegeven worden. Denkbeelden van allochtonen moeten deel uitmaken van een debat over macht. Het wordt tijd dat allochtonen hun positie in de samenleving afdwingen. Hervormingen van binnenuit op grassrootniveau. Hervormingen kunnen niet plaatsvinden zonder allochtonen.

Als allochtonen in heel Europa net zoveel waard zijn als witte mannen. Als allochtonen overal net zoveel kansen krijgen als hen. Als allochtonen zelf mogen beslissen of ze hun moedertaal mogen spreken of niet. Als allochtonen zelfbeschikkingsrecht hebben en niet lijdzaam hoeven te volgen en te gehoorzamen. Allochtonen worden niet geboren om ondergeschikt te worden gemaakt aan het Westen. Als ook allochtonen hoge functies mogen bekleden, minister-president mogen worden en niet meer de dupe worden van de etnische profilering door de politie.

Een land hervormen, democratisch en vrij maken kan alleen als het racisme ondergeschikt wordt gemaakt aan de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens.

En tot slot: een gematigde Nederlander zegt niet 'rot op naar je eigen land', bespuugt moslims of andere allochtonen niet, vraagt niet alle moslims om zich te excuseren voor IS, valt geen asielzoekerscentra aan en doet geen Hitlergroet.

 


Gast

#2119

2015-11-25 16:49

Tja dat is de mening van iemand en dat mag.


Gast

#2120

2015-11-25 16:53

ZUTPHEN - De familie Mehmet uit Roemenië slaapt al een week op straat in Zutphen. Moeder en vijf kinderen werden woensdagmorgen wakker in de portiek van een leegstaand pand.

Volgens de Gelderlander zou het gezin na een lange treinreis vorige week Zutphen hebben bereikt. De 20-jarige Alexandra laat aan de Gelderlander weten: ,,We leven al een week op straat. Als we naar het toilet moeten, gaan we naar de Hema. We hebben nog een kleine beetje geld waar we brood, water, vruchtensap en fruit van kunnen kopen.''

De familie sliep eerst op het station maar werd daar weggestuurd door de politie. Het gezin moest volgens Alexandra wel weg uit Roemenië: ,,We hadden geen werk en daardoor amper geld. We zijn uit onze woning gezet. Er was daar geen toekomst voor ons.

 

Dus wat dan kom maar hier, want hier krijg je alles. Waarom gelden alleen hier die regels en hoeft dat daar niet? Oh nee wacht in Roemenië wonen alleen extreem rechtse mensen. Of zou het zijn dat daar armoede is? Nou in Nederland hebben we ook voedselbanken en zwervers en dat word ook niet opgelost


Gast

#2121 Re:

2015-11-25 16:59

#2120: -  

 Deze mensen hebben alle recht om drie maanden in Nederland te verblijven. Heb je hen gevraagd wat hun plannen voor de toekomst zijn?

Voor jouw informatie: dat mag jij ook in Roemenië. Wij houden je niet tegen.


Gast

#2122 Re: Re:

2015-11-25 17:07

#2121: - Re:  

 hoe kom je bij 3 maanden??? Om hier op straat te leven? Of in een azc waar gekeken word voor verblijfsvergunning? Waar staan die 3 maanden voor? Werk zoeken wat niet mag? En wat mag ik in Roemenië? Ik ben hier geboren!


Gast

#2123

2015-11-25 17:09

Hebben die mensen asiel aangevraagd dan? Zeer zeker mogen zij hier zoeken naar werk.

Die drie maanden staan voor vrij verkeer van personen binnen de EU.

Als je nergens verstand van hebt en niet kunt lezen, is het misschien verstandiger om wat minder hoog van de toren te blazen.


Gast

#2124 Re:

2015-11-25 19:09

#2123: -  

 de mensen hier in azc mogen niet werken. Waarom zouden zij dat dan wel mogen??????


Gast

#2125 Re:

2015-11-25 19:11

#2123: -  

 dat gaan ze zeker doen, wat komen ze anders doen???? Vakantie vieren??????