Zeg nee tegen azc Brunssum

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie Zeg nee tegen azc Brunssum.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#876

2015-11-12 19:09

Om die cijfers hoef je niet te vragen, die krijg je nooit. Net zo min als je ooit een argumentatie krijgt voor hoe zij aan hun mening zijn gekomen. Is natuurlijk ook heel moeilijk om een mening te beargumenteren, als je hem overgenomen hebt van (lees: hebt laten opdringen door) iemand anders. Het enige dat je ooit zult horen is het verwijt aan jou wat zijzelf nalaten en waartoe zij zelf niet in staat zijn. Maar dat heb je zelf al opgemerkt.


Anonymous

#877

2015-11-12 19:14

Grappig blijft ook, vind ik, dat het aantal handtekeningen (héééél langzaam) opkruipt, maar het aantal IP-adressen niet. Wink, wink.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#878

2015-11-12 19:15

Waarom zou ook iemand nog tekenen, waar allang tot opvang is besloten?


Anonymous

#879

2015-11-12 19:17

Tegenvraag: waarom zou nog iemand proberen de boel te manipuleren, waar allang tot opvang is besloten?

Lachen, toch?


Gast

#880 Re:

2015-11-12 19:22

#879: -  

Hey je hebt helemaal gelijk ik de gast van de geenstijl cijfers enzo je weet wel wie ;)

We moeten mensen helpen punt.

Ongeacht wie of wat zonder vooroordelen.

Je hebt helemaal gelijk man.

We zien wel wat er gebeurt toch ? 

Dit is geen constructieve discussie meer eerder destructief 

 


Gast

#881 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-11-12 19:25

#872: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 alleen wij al vele jaren meer en die hebben niet al die jaren pensioen opgebouwd. Hoe gaan ze dat dan doen als die de pensioen leeftijd hebben bereikt. Het is trouwens op tv geweest dat een politicus zei dat ze voorrang hebben met woningen. 


Gast

#882 Re:

2015-11-12 19:27

#876: Stop de opmars van EXTREEM RECHTS -  

 die mening van de regering is niet de mening van de regering maar van Brussel. 


Anonymous

#883 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-11-12 19:29

#881: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Hetzelfde als iedere Nederlander die onvoldoende pensioen heeft opgebouwd.

Het zal vast dat een politicus dat gezegd heeft en ik kan ook wel raden uit welke hoek die komt. Je hoeft mij niet te geloven, die politicus niet, het internet niet. Maar als je het toch wilt weten, loop dan eens bij een wooncorporatie naar binnen en vraag het daar na.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#884 Re: Re:

2015-11-12 19:30

#882: - Re:  

 Ik had het over de mening van de mensen die hier berichten neerzetten, niet de regering.


Anonymous

#885 Re: Re:

2015-11-12 19:32

#880: - Re:  

 Is het ooit een discussie geweest, dan? Een discussie is toch een (tenminste) tweezijdige uitwisseling van ideëen, desgevraagd beargumenteerd. Niet het uitwisselen van kreten, die niet onderbouwd worden of kunnen worden. Heb ik hier bitter weinig van gemerkt.


Gast

#886 Re: Re: Re:

2015-11-12 19:41

#885: - Re: Re:  

 Mijn angsten kan ik niet onderbouwen pas als het gebeurd en dan is het te laat. Dat wil ik voorkomen


Anonymous

#887 Re: Re: Re: Re:

2015-11-12 20:23

#886: - Re: Re: Re:  

 Maar hoe realistisch is een angst voor iets dat nog niet gebeurd is? Dan zul je op zijn minst moeten kunnen beargumenteren dat die angst op ervaring of kennis is gebouwd. Dat je bijvoorbeeld weet dat die mensen, die daar gaan komen, kwaad in de zin hebben. Maar dat weet je niet, je weet niet eens wie daar gaan komen, je veronderstelt het alleen maar omdat iemand ergens geroepen heeft dat het allemaal monsters zijn die om de dooi dood niet deugen en serieverkrachters zijn. Die iemand anders weet ook niet wie daar komen en hoe die mensen zijn, dus dat valt al af als plausibele uitleg voor jouw angst.

Of dat je weet dat ieder mens in potentie crimineel is. Maar dan heb je een echt probleem, want dan moet je angstig zijn voor iedereen. Dan kun je nooit meer buiten de deur komen en ook de deur nooit meer open doen, want wie weet wat degene achter die deur van plan is?

Mij lijkt dat jouw angst vooral angst voor de angst is. Je bent niet bang voor die mensen, maar voor de angst die aangepraat is. Die angst is jou niet eens aangepraat over de mensen die in Brunssum zullen worden opgevangen, want we kennen die mensen nog niet eens. Jouw angst is voor die situatie die jij je voorstelt, niet voor de situatie die is. Jij wordt bijvoorbeeld niet aangevallen op dit moment, want dan zou jouw angst gerechtvaardigd zijn, maar jij bent bang om aangevallen te worden. Die angst is op zich vreemd, want je weet niet of je ooit wel zult worden aangevallen en strikt genomen heb je niet eens redenen om aan te nemen dat je ooit zult worden aangevallen.

Hoe realistisch is jouw angst? Zijn alle moslims serieverkrachters, dieven, moordenaars? Nee, natuurlijk niet. Net zomin als alle priesters pedofiel of alle homo's relnichten zijn. Elk plaatje wat je op een groep plakt is niet altijd van toepassing op iedereen in die groep. Van Noordwest-Europeanen wordt gezegd dat ze groot, blauwogig en blond zijn. Nou, kijk eens om je heen. Ik weet zeker dat de meeste Noordwest-Europeanen die jij kent dat niet zijn. Van pitbull terrieërs wordt gezegd dat ze vals zijn. Ik zou dus bang moeten zijn voor alle pittbulls. Maar geldt dat wel voor alle pitbulls? Nee hoor, ik ken er veel meer die heel lief zijn dan die vals zijn.

Dat geldt dus voor iedere ander groep ook: wat gezien wordt als een kenmerk van die groep, geldt bij lange na niet altijd voor alle individuen van die groep. Maar elke beslissing die genomen wordt is een beslissing over individuen, niet over groepen. Als moslims bijvoorbeeld niet worden toegelaten, dan zijn Mohammed en Fatima de klos, niet "moslims". "Moslims" is niemand, is slechts een plakplaatje dat we hebben geplakt op al die individuen, omdat het dan makkelijker praten is.

Ik weet niet meer wie het gezegd heeft, maar het is wel iets om over na te denken: "De mens lijdt dikwijls ’t meest, door ’t lijden dat hij vreest, maar nooit op komt dagen. Zo heeft hij meer te dragen dan God hem te dragen geeft."

Denk eens rustig na waar je werkelijk bang voor bent. Kun je bang zijn voor mensen die je niet kent? Nee, je bent niet bang voor die mensen, maar voor het idee dat jij van die mensen in jouw hoofd hebt. Of die mensen daaraan beantwoorden, is maar zeer de vraag.

Dan denk ik: mag je mensen, die hulp nodig hebben, veiligheid en geborgenheid ontzeggen, omdat wij angsten hebben die niet eens over hen gaan, maar over een plakplaatje dat wij op een groep hebben geplakt waar zij toe behoren? Een groep, bovendien, die dermate belachelijk groot is, dat eender welk plakplaatje onmogelijk van toepassing kan zijn. De Marokkaanse moslim is niet hetzelfde als de Indonesische moslim, de Soenniet is niet hetzelfde als de Sjiiet. Er zijn moslims die streng in de leer zijn, maar er zijn ook moslims die op papier moslim zijn maar het niet zo nauw nemen met de geloofsregels. Net zoals wij voor het gemak een plakplaatje "christen" opgeplakt krijgen, maar we weten donders goed dat de christen uit de zwarte kousendorpen een heel andere "christen" is dan de katholieken die de kerk alleen nog maar van binnen zien bij begrafenissen en trouwerijen.

Nee, ik wil niet als "pedofiel" behandeld worden, omdat er zoveel pastoors en priesters zijn geweest die hun handen niet thuis konden houden, maar ik wel hetzelfde plaatje opgeplakt heb gekregen. Jij toch ook niet? Zo willen heel veel moslims vast niet behandeld worden als koppensnellers, omdat de IS daar een hobby van gemaakt heeft.

Jouw angst is voor dat plakplaatje, niet voor de individuele mens. Zodra je dat beseft en accepteert, dan kun je die angst beheersen.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#888

2015-11-12 21:27

Druk bij raadsvergadering Brunssum over noodopvang

 
Ruim 100 mensen zijn donderdagavond aanwezig bij de extra raadsvergadering in Brunssum. Daar wordt gesproken over de komst van maximaal 200 vluchtelingen naar een noodopvang.

Tegen de komst is verzet vanuit de inwoners. Er zijn zo'n 400 protesthandtekeningen opgehaald.

Rustige sfeer
Zo'n 60 bezoekers luisteren mee vanaf de publieke tribune, 50 personen volgen de vergadering op een scherm in een zaal tegenover het gemeentehuis. De politie is zichtbaar aanwezig. Tijdens de raadsvergadering zijn zes mensen die gebruik maken van het spreekrecht. Burgemeester Luc Winants heeft meerdere malen gedreigd de vergadering te schorsen vanwege onrust op de publieke tribune. 

Stemmen
Het lijkt erop dat de raad met een ruime meerderheid vóór de komst van de asielzoekers gaat stemmen. De opvang zou dan gaan plaatsvinden in een gesloten deel van het ziekenhuis.

 

Bron

me

#889 Re: Re:

2015-11-12 22:02


Gast

#890 Re:

2015-11-12 22:06

#2: -  

 heel slecht gevoel .dr bestaat geen asiosaler volk in mijn ogen. Een hele enkele uitgezonderd.maar daar komen de ezels die ze nu verwelkomen nog wel achter.

Just Me

#891 Whatever

2015-11-12 22:06

Vanwaar al die stemming makerij tegen asielzoekers. Ik denk dat we ons eerder ongerust moeten maken over de aantallen wietplantages die hier in Brunssum aaanwezig zijn, welke wel een reeel gevaar vormen voor de omgeving. Brunssum kent al jaren een traditie van afrekeningen en geweldsmisdrijven door drugscriminelen. Laten we daar eens een petititie voor opstellen. Ik word misselijk van mensen die eeen uitgesproken mening hebben over vluchtelingen die huis en haard hebben verlaten, om aan het geweld en een uitzichtloze toekomst te ontvluchten. Velen van hun hebben al jaren in opvangkampen in de buurlanden doorgebracht, zonder uitzicht op verbetering en al hun spaargeld hebben uitgegeven om te overleven. Eind jaren dertig werden de joodse vluchtelingen ook afgeschilderd als krapuul, ziekteverspreiders, gevaar voor de kinderen. Ze werden zelfs opgevangen in een kamp als Westerbork. Hoe humaan waren we toen, en hoe humaan zijn we nu. Geschiedenis leert ons dat er steeds mensen zijn die niks leren van de geschiedenis.


Anonymous

#892 Re: Re:

2015-11-12 22:17

#890: - Re:  

 Probeer eens voor jezelf na te gaan hoeveel van wat jij hier schrijft niets anders is dan vooroordeel. Ik vrees dat je geen woord meer overhoudt.

Ken jij anderhalf miljard mensen? Nee hè? Toch heb jij een oordeel over die anderhalf miljard.

Denk er zelf maar eens over na.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#893

2015-11-12 23:07

Raad Brunssum laat asielzoekers toe

Redactie L1
Geplaatst opvrijdag 13 november 2015 - 0:02
 

Na een vergadering van bijna vijf uur heeft een meerderheid van de gemeenteraad in Brunssum voor de komst van een noodopvang voor asielzoekers gestemd.

In een afgesloten vleugel van het ziekenhuis zullen maximaal een jaar 200 vluchtelingen worden opgevangen. Eén jaar en geen dag langer, benadrukten enkele fracties.

Ruim 100 inwoners van Brunssum bezochten de extra raadsvergadering donderdagavond. Tegen de komst van de asielzoekers was verzet vanuit de bevolking; een petitie werd 400 keer ondertekend.

Lees ook: Druk bij raadsvergadering Brunssum over noodopvang

Rustig
De raadsvergadering verliep over het algemeen rustig. Zo'n 60 mensen hadden plaatsgenomen op de publieke tribune, andere bezoekers moesten de vergadering via een scherm volgen in een zaal tegenover het gemeentehuis. Af en toe werd de vergadering verstoord door opmerkingen vanuit het publiek.

Wanneer de asielzoekers aankomen in Brunssum is nog niet bekend.

 

Bron

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#894

2015-11-12 23:47

Beste vluchteling…

 

Misschien kent u ons land nog niet en wellicht is het beter als we niet verklappen waar ons land ligt en wat wij doen in de wereld. Toch hebben we gemeend dat het goed is een tipje van de sluier op te lichten, zodat u weet waar u niet heen moet gaan mocht u onverhoopt op de vlucht slaan.

Wij zijn het land van de tulpen (niet Turkije), de kaas (niet Frankrijk), de grootste haven (niet China) en de Engelse drop (niet Engeland). En wij schrijven u persoonlijk omdat we willen dat u in een veilige en gezonde omgeving leeft, een goede boterham verdient en u geen zorgen hoeft te maken om de toekomst.

Natuurlijk snappen we wel dat het niet leuk is om in oorlogsgebied te leven, waar bommen en granaten het leven onveilig maken en de dagelijkse gang der dingen is verstoord. Maar wij zien dat eerder als een uitdaging dan als een probleem. Waar weinig overblijft, ligt een onontgonnen gebied van kansen klaar. Met een beetje goede wil is er een zee van vrijheid om te ondernemen en goed geld te verdienen.

Zo zijn wij ook begonnen ooit en hoewel die vrijheid in ons land is ingeperkt (te weinig ruimte, te veel bureaucratie), ploeteren wij voort. Ploeteren ja, want wij leven in een land waar weinig mogelijk is en waar elk initiatief wordt beperkt door duizenden regels. Wij zijn stiekem een beetje jaloers op jullie gebied, daar is nog van alles mogelijk, daar bestaan weinig regels, daar kun je nog ondernemen zonder lastig gevallen te worden door ambtenaren.

We moeten u uit de droom helpen: ons land is geen paradijs. Het is vochtig hier, en het kan koud worden. Wij hebben geen palmbomen en olijfboomgaarden. Aubergines, tomaten en komkommers moeten in enorme glazen huizen worden gekweekt omdat er te weinig zon is om het groeiproces goed te laten verlopen.

En dan de voorzieningen: er is van alles in overvloed maar het kost geld, veel geld. Mensen zijn bijna hun hele inkomen kwijt aan vaste lasten: hypotheek, nutsvoorzieningen, belastingen. Dat betekent weliswaar werk voor duizenden ambtenaren en service-verlenende instanties, maar maakt dat we samen een enorme schuld hebben. Ook onze gezondheidszorg is niet op orde: lange wachtlijsten, enorme bedragen voor medicijnen, wegkwijnende ouderen en zieken. Regelmatig moet een voordeur worden opengebroken om het rottende lijk van een bejaarde weg te halen terwijl buren maandenlang niets in de gaten hadden.

Als ik u was, zou ik blijven waar u bent of ergens in de regio een optrekje zoeken. Te meer omdat u als u naar hier komt niet de rechten hebt die wij, ingezetenen van deze staat, wel hebben. U mag niet werken bijvoorbeeld en wij plaatsen u in concentratiekampen waar u mag verblijven met bed en brood en een zakcentje dat het mogelijk maakt dat u eenmaal per week een uitje naar de plaatselijke Mcdonalds kunt maken. Uw leven hier bestaat uit een aaneenschakeling van ellende: talloze screeningen, ellenlange bureaucratische verwikkelingen, en maandenlange –soms jarenlange- wachtperiodes waarin u geen kant op kunt. U mag niets, u doet niets, u verdoet uw tijd.

Zegt u nou zelf: dat is toch geen leven?

Daarom zeg ik u, namens het kabinet en mijn landgenoten: kom niet naar ons land. Wij zijn niet aardig, en u wilt hier nog niet dood gevonden worden.

 

Met de allervriendelijkste groeten,

Namens het kabinet,

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#895

2015-11-12 23:49

Drek, goor stinkende drek

Je bent als Syrische vluchteling na vele ontberingen en ellende aangekomen in een veilig en vooral vrij land en dan komt er een studente vragen of je wil meewerken aan een onderzoek voor haar scriptie. Je bent je nieuwe thuis dankbaar en daarom stem je toe. In een uur durend gesprek ben je zo eerlijk mogelijk, je geeft zeer persoonlijke zaken prijs en je hoopt dat het bijdraagt aan een mooie scriptie voor de studente.
Helaas, de studente blijkt geen studente, maar een niet deugende redacteur van een gore stinkende drek omroep, die telkens zichzelf weet te overtreffen in valse vuiligheid. 

Eind september werden klager Ahmed en andere asielzoekers uit de noodopvang in Apeldoorn ondervraagd door een verslaggeefster van PowNed. Zij gaf zich uit voor student of wetenschapper en de opnames zouden alleen voor studiedoeleinden worden gebruikt.

Je ontboezemingen worden misbruikt voor het aanwakkeren van nog meer vreemdelingenhaat. Je privacy en integriteit worden meer dan aangetast.
Dus je doet aangifte.

De reactie:

De verslaggever heeft zich inderdaad niet bekendgemaakt als medewerker van PowNed, zegt Dominique Weesie van de omroep. “Die keus is weloverwogen gemaakt en daar staan wij nog altijd achter. Van uit het verband halen van uitspraken is geen sprake. Wij zien een eventuele procedure dan ook met vertrouwen tegemoet.”

Telkens als je denkt dat de drek niet erger kan gaan stinken, komt er weer een walm die de vorige overtreft.
Zo’n omroep heeft al zijn legitimiteit verloren.

REFUGEES NOT WELCOME
Gast

#896

2015-11-13 00:09

Duitse vrouwen aangerand tijdens Vluchtelingen Welkom feest in Bonn

Organisatie schrijft excuusbrief

12-11-2015, 22:46

Tijdens een zogenaamde 'Party with SexParty without borders‘ van een Duitse ‘Refugees Welcomegroep’ in Bonn zijn vorige week enkele vrouwen aangerand door mannelijke vluchtelingen. Dit blijkt uit een excuusbrief van de organisatie die op zowel de Facebookpagina als de website van Refugees welcome is gepubliceerd.

In de excuusbrief schrijft de organisatie onder andere dat “door de organisatie is gezien hoe vrouwen werden aangerand en lastig gevallen”, dat de organisatie “heeft geprobeerd de mannen van het feest te verwijderen” maar dat dit “niet succesvol was”.

De organisatie wil benadrukken dat het gedrag van deze mannen weliswaar “een negatief licht werpt op onze organisatie” maar dat het “niets zegt over de instelling van de meerderheid van de vluchtelingen”. Want, zo vervolgt de organisatie: “Alleenstaande mannen die zich niet weten te gedragen komen voor in elk land en in elke maatschappij. We willen de culturele verschillen echter niet ontkennen.”

Refugees Welcom Bonn zegt er nog meer aan te zullen doen om dit in de toekomst te voorkomen. “Dit gedrag is niet acceptabel en zal niet worden getolereerd.”

De ‘Party without borders’ in kwestie waar de vrouwen werden lastig gevallen was gratis toegankelijk voor vluchtelingen. Anderen moesten vijf euro entree betalen.

 



 

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#897 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-13 00:18

PVV en propaganda (via René Dercksen)

 

Ik zag dat op Twitter ene Ton Aarts, die sinds enige tijd bijhoudt hoeveel en hoe vaak “PVV’ers” op een propagandistische wijze onjuiste berichten verspreiden, ook een immer groeiende lijst bijhoudt met criminele PVV’ers.

Overigens bij deze mijn oprechte dank aan Ton Aarts hiervoor!

In dit specifieke geval gaat het om Rene Derksen, (helaas) lid van de Eerste Kamer der Staten-Generaal voor de Partij voor de Vrijheid.

Het zal dan ook geen verbazing wekken dat Ton Aarts inmiddels door heel veel PVV’ers (waaronder Dercksen) geblokt is en inmiddels wordt uitgemaakt voor een ‘verwarde man’. Hoe triest en uiterst voorspelbaar allemaal.

Blijft weinig over van die vrijheid van meningsuiting bij PVV’ers. Wijs PVV politici bijvoorbeeld maar eens op het volgende of het genoemde hierboven: geheid dat er een blok volgt.

Betrapt worden op aantoonbare leugens en vervolgens achter een blokkade gaan zitten jammeren, is uiteraard nogal veelzeggend, en dan zeer zeker niet in de positieve zin des woords. Typisch PVV-gedrag inmiddels: iedere mening die niet in  het leugenachtige straatje van de PVV past censureren, om zich vervolgens lustig in een zelf opgelegde slachtofferrol te wentelen of mensen beledigen. Walgelijk gedrag.

‘Geblockt door Wilders’, blijkt inmiddels zelfs een (online) grap geworden.

Met recht iets om ‘trots’ op te zijn. Aangezien dit dus weer eens fijntjes blootlegt dat de intens hypocriete PVV  niets met vrijheid heeft en al helemáál niets met de Vrijheid van Meningsuiting. Andere mening = instant block. Want stel je toch eens voor dat ze daadwerkelijk in moeten gaan op hun leugens.

Hieronder een willekeurige greep uit de door Rene Dercksen verspreide leugens, met gepast antwoord van Ton Aarts.

. -at-ReneDercksen Pssst, René: da's een Koerd. Die tégen IS & Assad gevochten heeft. Hoax 6 binnen 48h van je .. pic.twitter.com/zyFPl3YnW6

— Ton Aarts (-at-ton_aarts) September 11, 2015

 

Nee, deze niet René. Want het is een 2 jaar oude foto uit 2013. Hoax no. 7 in 3 dagen van je.

— Ton Aarts (-at-ton_aarts) September 12, 2015

 

En we hebben hoax 10 van -at-ReneDercksen. Dit was 2008 protest nadat 6 immigranten bij Napels waren vermoord -at-LeilaPrnjavorac -at-marcelvdsteen

— Ton Aarts (-at-ton_aarts) September 15, 2015

 

Psst -at-ReneDercksen: Hoax no. 24 alweer, + kulverhaal. Zweden is gelijkwaardig met NL, beide zijn 'middenmoot' in EU pic.twitter.com/g49gtHGf4a

— Ton Aarts (-at-ton_aarts) November 5, 2015

 

-at-ReneDercksen -at-timorel De plaats waar dit bloedbad gebeurde was Kafr Aweed en alwéér is dit een smerige hoax van je 

— Ton Aarts (-at-ton_aarts) September 11, 2015

 

-at-ReneDercksen -at-timorel Zoveelste hoax van je René. Dit is een foto van 16 September 2012 en het meisje is vermoord door troepen van Assad. >

— Ton Aarts (-at-ton_aarts) September 11, 2015

 

Hoax 3 van René vandaag: Hij 'vergat' te vertellen dat video van Rütli school in Berlijn al 10 jaar oud is. En dat > https://t.co/HHLGj3GLpr

— Ton Aarts (-at-ton_aarts) September 10, 2015

 

Zelfde dag, nieuwe hoax van René. Is een 2012 filmpje van Poetin's propaganda zender RT  

— Ton Aarts (-at-ton_aarts) September 10, 2015

 

Nieuwe dag, nieuwe hoax-poging. Sorry Rene, ging om diefstal van € 200,- in kamp voor 800 waar 1600 mensen zaten .. 

— Ton Aarts (-at-ton_aarts) September 10, 2015

 

Na ~50+ meldingen aan -at-ReneDercksen over hoax in #PT hierboven één reactie van een vént. En 1 van René (PVV senator & Statenlid) Raad 'ns >

— Ton Aarts (-at-ton_aarts) September 10, 2015

 

En dat (deze vorm van) propaganda effectief werkt, kan je bijvoorbeeld zien aan de vele retweets van de leugens die (o.a.) Dercksen blijft verspreiden. Conformation Bias blijkt nogal lastig te begrijpen voor sommigen.

De teller staat inmiddels op meer dan 25 hoaxes, door en via Dercksen verspreid!

Dat bijvoorbeeld afbeeldingen als propagandamiddel ingezet worden, is niet iets nieuws. Het is dan ook een zeer effectief middel om mensen te misleiden; boeken vol zijn daar inmiddels over geschreven.

Dit lemma op Wikipedia geeft wat meer algemene/ brede informatie over ‘propaganda’.

Hier wat verdere informatie hoe dit propagandamiddel in z’n werk gaat.

– Humans are easily fooled by digital images

– Beware false migrant images shared online

– Fake pictures make real memories

– How fake images change our memory and behavior

Niet lui (zoals teveel PVV’ers) en zelf willen onderzoeken of een bepaalde afbeelding wel correct is i.c.m. een bericht? Lees dan Six easy ways tot tell if that viral story is a hoax

Firefox gebruikers kunnen deze addon installeren. Deze maakt gebruik van zowel Google alsook Tineye.

(Met de rechtermuisknop op een afbeelding klikken en dan kiezen voor ‘Research image on Google/ Tineye‘. Sorteren, zodat deze de oudste als eerste weergeeft en je prikt zo door de PVV leugens heen.)

Chrome gebruikers kunnen (volgens mij standaard) via de rechtermuis direct op Google afbeeldingen zoeken en/of deze addon installeren.

Opera gebruikers kunnen hier een kijkje nemen.

Mogelijk zijn er ook reverse image addons voor andere browsers, dit is mij echter (nog) niet bekend.

Happy debunking!

 

 

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#898 Staat zo slordig als je maar de helft van het verhaal vertelt:

2015-11-13 00:22

#896: -  

Refugees Welcome Bonn e.V. möchte hiermit Stellung zu den Vorkommnissen auf der durch uns mit-organisierten Party am 7.11.2015 auf dem Township nehmen. Auf der Party wurden unserer Beobachtung nach, diverse Frauen von Männern belästigt, ungewollt angefasst oder unangebracht angegangen. Dafür möchten wir uns als Mit-Veranstalter in aller Form entschuldigen. Wir haben bereits auf der Party versucht, die Täter zu identifizieren und der Party zu verweisen; zudem haben wir Ansagen gemacht und darum gebeten, dieses Verhalten sofort zu unterlassen. Leider waren wir mit diesen Maßnahmen nicht erfolgreich. Das tut uns sehr leid. Diese Männer werfen mit ihrem Fehlverhalten ein schlechtes Licht auf unsere Organisation und alle Männer sowie männliche Geflüchteten, die auf der Party waren. Dabei spiegelt dieses Fehlverhalten keineswegs die Haltung der Mehrzahl der Geflüchteten wider. Es verleitet jedoch zu einer Verallgemeinerung, der wir uns nicht anschließen wollen. Männer, die nicht wissen, wie sie sich zu benehmen haben und patriarchale Denkweisen, die sich in solchem Fehlverhalten Bahn brechen, gibt es leider in jedem Land und jeder Kultur. Jedoch wollen wir an dieser Stelle nicht verleugnen, dass es kulturelle Unterschiede gibt. Statt jedoch nur despektierlich mit dem Finger auf patriarchale Verhaltensweisen zu zeigen, halten wir es für unser aller Aufgabe, solche Unterschiede in der täglichen Begegnung anzugehen.
Aus diesem Grund wollen wir uns in Zukunft auch verstärkt auf unseren Partys und sonstigen Veranstaltungen darum bemühen, dass solchen Verhaltensweisen kein Raum gegeben wird. Wir halten es für zentral, dass der Umgang miteinander von gegenseitigem Respekt und dem Gedanken der generellen Gleichwertigkeit aller Menschen geprägt ist. Dazu gehört notwendigerweise, dass bei Annäherungsversuchen ein Nein akzeptiert wird, statt weiterhin zu versuchen, den eigenen Willen einer anderen aufzuzwingen.
Dafür stehen wir als Gruppe ein. Solches Verhalten wird unsererseits nicht mehr hingenommen werden.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#899 Goh, je meent het

2015-11-13 00:24

                  

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#900 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-13 00:25