Zeg nee tegen azc Brunssum

Quoted post


Gast

#2535

2015-12-04 13:34

AMSTERDAM - Homoseksuele vluchtelingen worden sinds september apart opgevangen in Amsterdam na verschillende bedreigingen en incidenten. Volgens betrokken organisaties zijn er talrijke incidenten in de opvangcentra en durven slachtoffers hun kamer daardoor vaak niet meer uit.

Dat meldt Het Parool vrijdag.

Amsterdam onderzoekt nu, tegen de wens in van staatssecretaris van asielzaken Klaas Dijkhoff, hoe veilige opvang voor homovluchtelingen structureel geregeld kan worden. Onderdeel hiervan is vluchtelingen duidelijk te maken dat LHBT'ers in Nederland volledig zijn geaccepteerd. "LHBT'ers zijn extra kwetsbaar, ik vind het belangrijk dat zij in een veilige omgeving tot rust kunnen komen en de zorg krijgen die ze nodig hebben", zegt wethouder Diversiteit Simone Kukenheim in Het Parool.

Het COC is blij dat Amsterdam Dijkhoff negeert. De belangenorganisatie roept al langer dat LHBT-vluchtelingen apart opgevangen moeten worden. "We zouden willen dat meer gemeenten in Nederland hiertoe over gaan. De problemen zijn heftig. Want wat heeft een vluchteling aan een dak boven zijn hoofd als hij vervolgens de kamer niet meer uit durft te gaan?", zegt Philip Tijsma van het COC in de Amsterdamse krant.

 

En dat wil jij dalijk los laten lopen in Nederland arme homo's hier!!!! Snap je nu nog niet dat de noemen en waarden heel anders zijn.

Reacties


Gast

#2537 Re:

2015-12-04 13:36:35

#2535: -  

 Heb je al eens geplakt. Je valt in herhaling, begonia!