Zeg nee tegen azc Brunssum

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie Zeg nee tegen azc Brunssum.


Anonymous

#1501 Re: Re: Re:

2015-11-17 18:39

#1499: - Re: Re:  

 Niks doordenken, jij moet duidelijk zijn.

Waarom ga je überhaupt stemmen als het jouw bedoeling is dat met jouw stem geen "kwaad" gedaan kan worden omdat die toch op een marginale partij is? Dan kun je net zo goed thuis blijven.


Gast

#1502 Re:

2015-11-17 19:36

#1500: -  

 ja klopt heb ik gelezen van die als asielzoekers zijn gekomen. Kan me voorstellen dat IS ons dat wilt laten denken. Kan me ook voorstellen dat het opeens niet zo is volgens politiek, om rust te houden. Blijft moeilijk wat je moet vertrouwen


Gast

#1503 Re: Re: Re: Re:

2015-11-17 19:37

#1501: - Re: Re: Re:  

 vind jij ik blijf natuurlijk altijd hopen dat er iets meer voor dieren gedaan gaat worden. Daar heb je meer aan dan aan mensen


Gast

#1504 Re: Re: Re: Re: Re:

2015-11-17 20:16

#1503: - Re: Re: Re: Re:  

 

DEN HAAG - Werkende Nederlanders lopen volgend jaar honderden euro's mis als het Belastingplan sneuvelt in de Eerste Kamer. De kans daarop is gegroeid, nu D66 heeft aangekondigd tegen het plan te zullen stemmen. De belastingverlaging van 5 miljard euro voor burgers en bedrijven gaat niet door als het Belastingplan niet wordt aangenomen.

Zo loopt een gezin waar één ouder een inkomen verdient in 2016 rond de 700 euro mis. Voor een tweeverdienersgezin is dat ongeveer het dubbele, zei Wiebes dinsdag in het vijfde Kamerdebat over zijn Belastingplan. Alleenstaande ouders met een baan dreigen tussen de 900 en 1400 euro te missen.

Wiebes zei dat hij tot het allerlaatste moment zal blijven zoeken naar een meerderheid voor zijn plan en de geplande lastenverlichting van 5 miljard euro voor burgers en bedrijven. Wiebes heeft die meerderheid niet in de Senaat; naast de regeringspartijen VVD en PvdA stemt alleen het CDA zoals het er nu voor staat voor. D66 haakte dinsdag af.

'Opgeven geen optie'

"Ik blijf zoeken tot het allerlaatste moment. Opgeven is geen optie'', zei Wiebes. Maar hij gaf tegelijk toe dat hij de meerderheid ondanks veel praten en liters koffie drinken nog niet ziet. Er was een meerderheid mogelijk met de christelijke partijen CDA, ChristenUnie en SGP, maar het voorstel van die partijen kostte volgens het kabinet te veel banen.

Wiebes wees erop dat er de afgelopen jaren wel coalities te smeden waren voor bezuinigingen en lastenverzwaringen. Nu de lasten voor de burgers verlaagd kunnen worden, lukt het niet. "Het is wonderlijk dat je in dit land moet strijden voor lastenverlichting.''

Aan het einde van het vijfde debat lonkte ineens onverwachte steun. 50PLUS-leider Henk Krol zocht buiten de vergaderzaal contact met Wiebes en twitterde daarna over een combinatie van VVD, PvdA, Partij voor de Dieren, 50PLUS en de Onafhankelijke Senaatsfractie OSF. Die vijf partijen zouden in de Senaat een nipte meerderheid hebben van 38 zetels.

PvdD-leider Marianne Thieme liet even later weten dat haar vanuit de coalitie is gevraagd of er met haar "te praten is''. Zij is daartoe bereid, een "inhoudelijk pasklaar plan'' zou er echter nog niet liggen

 

en kijk nou PvdD kan toch iets als ze willen.


Gast

#1505

2015-11-17 20:18

DEN HAAG - In de eerste negen maanden van dit jaar konden 11.620 asielzoekers geen identiteitsbewijs overleggen. Dat staat in antwoorden van het ministerie van Veiligheid en Justitie op vragen uit de Tweede Kamer.

Van alle asielaanvragen die worden gedaan, wordt 70 procent ingewilligd.

 

Maar dat maakt niet uit. Laat maar alles binnen. We hoeven toch niet te weten wat we binnen laten??


Gast

#1506

2015-11-17 20:42

Gewoon de eer aan je zelf houden en je voorbereiden op de grote oorlog die komen gaat !


Anonymous

#1507 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-11-17 23:49

#1504: - Re: Re: Re: Re: Re:  

 Wat dan? Zeggen dat ze bereid is te praten? Wow.


Anonymous

#1508 Re:

2015-11-17 23:50

#1506: -  

 Have a nice life living in constant fear!


Anonymous

#1509

2015-11-17 23:55

Refugees are the least likely potential terrorists http://econ.st/1LnAHz9

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1510 Kijk eens naar de FEITEN

2015-11-18 00:55

We kunnen de geweldspiraal stoppen

Donderdagavond en vrijdagavond. Twee drukke en levendige buurten. Twee steden, twee continenten. Maar dezelfde dodelijke gruwel tegen gewone mensen die snakken naar veiligheid en een goed leven. Donderdagavond maakten drie aanvallers 44 slachtoffers in de drukbevolkte wijk Burj al-Barajneh in Beiroet. Iets meer dan 24 uur later ondernamen acht mannen onder dezelfde IS-vlag een moorddadige raid in een wijk in het noord-oosten van Parijs. Daarbij vielen minstens 127 slachtoffers. 

De aanvallers namen drukke en populaire plaatsen onder vuur. In Parijs de legendarische concertzaal Le Bataclan en restaurants waar het op vrijdagavond aanschuiven is als Le Petit Cambodge, symbolen van het polyculturele Parijs. In Beiroet waren een moskee en een bakkerij het doelwit.

Het dodental in Beiroet had nog hoger kunnen zijn. Eén van de daders had het op een moskee gemunt, maar werd tegengehouden door Adel Termos, een vader van twee kleine kinderen. Termos wierp zich op de aanvaller en ving zo een deel van de klap op. In Beiroet wordt hij geëerd als een held, een martelaar die het leven van tientallen moslims gered heeft, die zich klaar maakten voor het gebed.

Ook Parijs had zijn helden. Mensen wiens naam we nu nog niet kennen, die naasten op gevaar van eigen leven en met hun eigen lichaam als schild beschermden tegen het geweld. Reddingsdiensten die de eerste zorgen toedienden terwijl nog lang niet duidelijk was of het gevaar geweken was.

Grijze zone

De twee aanslagen werden opgeëist door IS. De strategie er achter werd de afgelopen maanden in enkele boodschappen op hun propagandakanalen uit de doeken gedaan. “Het moment is gekomen voor een nieuw evenement die de wereld nog meer zal verdelen en die overal de grijze zone zal vernietigen”, klonk het in één van die boodschappen.

De grijze zone is iedereen die niet meestapt in het vijandverhaal. IS citeert in die documenten hun voorganger Bin Laden: “De wereld is verdeeld in twee kampen. Bush sprak de waarheid toen hij zei: 'Ofwel ben je met ons, ofwel ben je tegen ons'. Dat betekent, ofwel ben je met de kruistocht ofwel ben je met de islam.”

IS heeft donderdag en vrijdag getoond wat ze met die grijze zone bedoelen. Het zijn de gewone mensen in Parijs, in Libanon, Irak en Syrië die niets met dat opbod te maken willen hebben en die in buurten willen wonen waar je veilig naar de bakker of een concert kan gaan.

De grijze zone is de hele samenleving in Noord en Zuid. Net door gewone mensen aan te vallen toont IS dat er geen us en them is. Iedereen is slachtoffer van de geweldspiraal.

Rania Masri, een politicologe die in Libanon woont, ergerde zich vlak na de aanslagen in Beiroet en vlak voor de terreurgolf in Parijs aan het woordgebruik in de media. De taal en het denkpatroon van IS wordt soms gewoon overgenomen. De wijk in Beiroet wordt dan een bastion van Hezbollah genoemd, in Syrië de tegenstander van IS. Een Amerikaanse journalist had haar gevraagd of er ook burgerslachtoffers gevallen waren. Terwijl er alleen maar burgers getroffen zijn, zei ze in een interview op Real News.

Terreurlessen

Niemand is veilig, dat is de harde les van donderdag en vrijdag. Nu staan we opnieuw op een kruispunt. We kunnen het denkpatroon overnemen van IS. We kunnen bepaalde leiders volgen op het pad dat Bush hen voorging na 9/11: nog meer militarisering, nog meer landen destabiliseren en samenlevingen vernietigen, nog meer knabbelen aan de vrijheden die ons dierbaar zijn, nog meer us en them, nog hogere muren rond Europa en nog harder bepaalde bevolkingsgroepen viseren.

Of we proberen na te denken hoe we een einde kunnen maken aan de geweldspiraal. Schrijver en academicus Vijay Prashad (die gedeeltelijk in Libanon woont) postte op Twitter zijn 'terreurlessen'. “Treur om de slachtoffers. Vind de daders via een politieonderzoek en breng hen voor de rechter. Probeer door te dringen tot de wortel, tot wat deze onmenselijkheid veroorzaakte. Stop de omstandigheden van die aanleiding. Herhaal de aanleiding niet. Als je die aanleiding toch herhaalt (de Bush-strategie), zal de geweldcyclus doorgaan.”

Wij zijn allemaal de grijze zone van IS, de samenleving geprangd tussen het us en them van Bush. De geweldspiraal waarin 9/11 een ijkpunt en Parijs en Beiroet een voorlopig eindpunt zijn, moet doorbroken worden. Dat kan alleen als we vrede echt een kans geven.

Illusie

Maar vrede een kans geven lukt enkel wanneer we de realiteit erkennen zoals die is. Terreur begrijpen als het loutere werk van geïsoleerde religieuze gekken of als een van buitenaf komende aanval op “onze manier van leven” of “onze waarden” schiet schromelijk tekort. Terreur is veel complexer dan dat. Het is het gevolg van een hele reeks van politieke ontwikkelingen, die niet los van elkaar gezien kunnen worden. De geopolitieke en militaire koers van het Westen, de schimmige rol van de Golfstaten, de globale ongelijkheid, maar evengoed de klimaatverandering die leidt tot extreme droogte en voedselschaarste in landen als Syrië en Irak zijn de wortels waaruit terreur kan bloeien.

We moeten ons van de illusie ontdoen dat we oorlog, terreur en de diepere oorzaken die eraan ten grondslag liggen buiten de Europese grenzen kunnen houden. De mondiale problemen kunnen we niet langer inperken tot een gebied in de Arabische wereld en het globale Zuiden. Dat hebben de vluchtelingen die aan de deur van Europa aanklopten en de aanslagen in Parijs definitief duidelijk gemaakt. Maar dat maakt deze ongewoon warme novembermaand evengoed duidelijk. Net als alle komende extreme weersomstandigheden.

De weg naar vrede zullen we enkel bereiken door middel van moed, creativiteit en globale samenwerking op basis van menselijke waarden. Door de grijze zone te koesteren als de nieuwe, globale 99%.

 

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1511 Kijk eens naar de FEITEN

2015-11-18 00:58

WILDERS VEELPLEGER BIJ HET BREKEN VERKIEZINGSBELOFTEN

Binnen één jaar na de laatste verkiezingen heeft de PVV meer dan 200 van haar verkiezingsbeloften gebroken. Dat blijkt uit onderzoek van het Wetenschappelijk Bureau van de SP naar het stemgedrag van Wilders. Directeur van het Wetenschappelijk Bureau Arjan Vliegenthart: 'Het viel ons op dat de PVV stelselmatig het publieke debat uit de weg gaat. Wilders en de zijnen weigeren verantwoording af te leggen voor de standpunten die zij in de Tweede Kamer innemen. Daarom zijn we gaan bijhouden hoe de PVV in de Tweede Kamer stemt.'

De resultaten van het onderzoek zijn ontnuchterend. De PVV wijkt stelselmatig af van de beloften uit zijn verkiezingsprogramma. Ook als er niets over een onderwerp in het gedoogakkoord staat, stemt de PVV anders dan wat men de kiezer heeft beloofd. Vliegenthart: 'Wilders is een veelpleger als het gaat over het breken van verkiezingsbeloften. Dat is geen mening, maar een vaststelling.'

Op tal van terreinen stemde de PVV anders dan wat er op basis van haar verkiezingsprogramma verwacht mocht worden. Zo weigert de PVV paal en perk te stellen aan topsalarissen in de publieke sector en omarmde Wilders de marktwerking in de zorg.

In februari publiceerde het Wetenschappelijk Bureau al over het stemgedrag van de PVV. Toen kwam de teller op zo'n 60 gebroken beloften. Tussen januari en juli kwamen daar nog eens 150 gebroken beloften bij. Vliegenthart verbaast zich vooral over de omvang van het aantal gebroken beloften: 'Aanvankelijk kon je nog denken dat het om beginnersfouten ging. Elk begin is immers moeilijk, ook het begin als gedoogpartner. Maar het blijken geen beginnersfouten, maar bewuste keuzes om anders te handelen dan eerder was beloofd.'

Het Wetenschappelijk Bureau van de SP is benieuwd naar de reactie van de PVV op het rapport. Vliegenthart: 'De PVV laat op veel terreinen haar kiezers in de kou staan. Dat vraagt om een reactie. Of wij hebben ons werk niet goed gedaan, of Wilders draait. Dat laatste mag best, maar geef dat dan wel eerlijk toe. Anders misleid je mensen. Aan de PVV om aan te geven wat waar is.’

 
Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1512 Kijk eens naar de FEITEN

2015-11-18 00:59

WETENSCHAPPELIJK BUREAU SP PRESENTEERT: 'DE GEBROKEN BELOFTEN VAN GEERT WILDERS'

‘De PVV heeft na de verkiezingen haar sociale gezicht verloren. Wilders laat de mensen voor wie hij zegt op te komen in de kou staan.’ Dat concludeert SP-leider Emile Roemer na het lezen van ‘De gebroken beloften van Geert Wilders’. In dit rapport heeft het Wetenschappelijk Bureau van de SP het stemgedrag van de PVV in de Tweede Kamer bestudeerd, sinds de partij steun geeft aan de regering Rutte.

Het Wetenschappelijk Bureau van de SP heeft onderzoek gedaan naar het stemgedrag van de PVV in de Tweede Kamer. Directeur Arjan Vliegenthart verklaart waarom: 'In het debat laat de PVV graag haar sociale gezicht zien, maar als het puntje bij het paaltje komt wordt er anders gestemd. Niet iedereen in het land volgt die stemmingen dagelijks, en daarom heeft het wetenschappelijk bureau de feiten op een rij gezet. Wat beloofde Wilders, en waar heeft de PVV daadwerkelijk mee ingestemd. We hebben in het bijzonder gekeken naar de moties die de PVV wel of niet heeft gesteund, vanaf het moment dat VVD en CDA met gedoogsteun van de PVV zijn gaan regeren.'

Roemer is blij met het rapport dat uitnodigt tot een debat op basis van de feiten: 'Hij heeft een aantal successen geboekt, zoals het ontslagrecht dat onaangetast blijft. En natuurlijk betekent die handtekening dat je water bij de wijn moet doen. Maar de wijn is ondrinkbaar geworden. Als ik namens de SP zoveel aderlatingen had moeten doen, had ik een probleem met mijn achterban. Dat moet de PVV ook hebben. Wilders heeft Henk en Ingrid in de steek gelaten.'

Wat betreft Vliegenthart toont het rapport inderdaad aan dat 'Henk en Ingrid' Wilders' woorden niet blindelings moeten vertrouwen. Hij noemt enkele voorbeelden: 'Wilders zou een breekpunt maken van de AOW-leeftijd, maar verbrak die belofte binnen 24 uur. De uitverkoop van het openbaar vervoer in de grote steden, de huurders die nu uit hun huis worden gezet, de bouw van megastallen, het zijn allemaal gebroken beloften. De extra agenten, die er niet kwamen. De vercommercialisering van de zorg, die gewoon doorgaat. De hardwerkende mensen in de sociale werkplaats, die nu achter de geraniums verdwijnen. De elitetolwegen, waar alleen de rijken 130 kunnen rijden. Ik snap dat Wilders concessies moest doen om te kunnen meeregeren, maar opvallend is dat de PVV ook beloften breekt waarover helemaal niet in het akkoord is vastgelegd.'

Lees het rapport

 

 
Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1513 Kijk eens naar de FEITEN

2015-11-18 01:00

KIEZERSBEDROG PVV

‘WILDERS IS EEN VEELPLEGER’

‘Broddelwerk’ en ‘bagger die uit een belastinggeld verspillend, zogenaamd wetenschappelijk bureautje komt’. Dat zei Wilders over het tweede rapport van het Wetenschappelijk Bureau van de SP over het stemgedrag van de PVV. 

tekst: Jola van Dijk foto: Diederik Olders

NIET WILLEN WETEN 

Arjan Vliegenthart, directeur van het Wetenschappelijk Bureau van de SP, is trots op de kwalificaties waarmee Wilders zijn rapport probeert weg te zetten. ‘Hij valt de boodschapper aan en niet de boodschap. Het geeft aan dat het in ieder geval allemaal juist is wat we zeggen, want anders had hij wel inhoudelijk gereageerd. Het zou mooi zijn als hij een eigen wetenschappelijk bureau opricht en het corrigeert als er feiten niet kloppen.’ Gezien de reactie van Wilders is de kans daarop erg klein. Maar zelfs al zou hij het beloven, dan nog is gezien alle verbroken beloftes de kans klein dat zo’n bureau er zou komen. Volgens Vliegenthart is de PVV ook helemaal niet geïnteresseerd in informatie. Een van de conclusies van zijn onderzoek naar het stemgedrag van de PVV is dat de partij veel dingen gewoon niet wil weten. ‘De PVV is kampioen in het stellen van Kamervragen, maar iedere motie die om meer informatie vraagt over de sociale gevolgen van het kabinetsbeleid stemmen ze weg. Dat willen ze niet weten, terwijl daarover niets is vastgelegd in het gedoogakkoord en ze dus vrij konden besluiten.’

VEELPLEGER

In februari publiceerde het Wetenschappelijk Bureau ook al een onderzoek naar het stemgedrag van de PVV. Vliegenthart: ‘Het viel ons op dat de PVV stelselmatig het publieke debat uit de weg gaat. Wilders en de zijnen weigeren verantwoording af te leggen voor de standpunten die zij in de Tweede Kamer innemen. Daarom zijn we gaan bijhouden hoe de PVV in de Tweede Kamer stemt.’ In februari stond de teller al op zestig gebroken beloften en tussen januari en juli kwamen er nog eens honderdvijftig bij. Vliegenthart: ‘Aanvankelijk kon je nog denken dat het om beginnersfouten ging. Elk begin is immers moeilijk, ook het begin als gedoogpartner. Maar het blijken geen beginnersfouten te zijn, maar bewuste keuzes om anders te handelen dan was beloofd. Ook als er niets over een onderwerp in het gedoogakkoord staat, stemt de PVV anders dan wat men de kiezer heeft beloofd. Wilders is dus een veelpleger als het gaat om het breken van verkiezingsbeloften. Dat is geen mening, maar een vaststelling.’

BLIJVEN TURVEN

Uit het onderzoek van het Wetenschappelijk Bureau blijkt onder andere dat de PVV weigert paal en perk te stellen aan topsalarissen in de publieke sector. Ook omarmde Wilders de marktwerking in de zorg en steunt hij de afbraak van de verzorgingsstaat. Toen Emile Roemer hem daar tijdens de Algemene Beschouwingen op aanviel noemde Wilders het geen bagger en onzin meer. Vliegenthart: ‘Nu zegt hij dat de verzorgingsstaat afgeslankt moet worden om deze te redden. Dat is wel een erg zoute interpretatie van wat er gebeurt – en ook niet wat de kiezers is voorgespiegeld. Wilders is een veelpleger als het gaat om het breken van verkiezingsbeloften. Wij blijven daarom turven en tellen en zijn bezig een boek te schrijven over Wilders aan de macht.’

 
Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1514 Kijk eens naar de FEITEN

2015-11-18 01:02

DE GEBROKEN BELOFTEN VAN GEERT WILDERS

Geert Wilders stelt zijn PVV maar wat graag voor als een partij die sociaal is voor de gewone, hardwerkende Nederlanders. In zijn verkiezingsprogramma voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2010 stonden dan ook mooie woorden over de verzorgingsstaat, de AOW-leeftijd en het aanpakken van de graai- en bonuscultuur. Maar uiteindelijk draait het natuurlijk niet om woorden, maar om daden. En dan blijkt de PVV plots een heel ander gezicht te tonen.

Het Wetenschappelijk Bureau van de SP presenteerde onlangs een rapport over het stemgedrag van de PVV in de Tweede Kamer. En dan vooral het stemgedrag sinds Wilders steun geeft aan de regering-Rutte. Directeur Arjan Vliegenthart verklaart waarom zijn bureau dit onderzoek heeft gedaan: ‘In het debat laat de PVV graag haar sociale gezicht zien, maar als puntje bij paaltje komt, wordt er anders gestemd. Niet iedereen in het land volgt die stemmingen dagelijks, daarom heeft het Wetenschappelijk Bureau de feiten op een rij gezet. Wat beloofde Wilders en waar heeft de PVV daadwerkelijk mee ingestemd? We hebben in het bijzonder gekeken naar de moties die de PVV wel of niet heeft gesteund vanaf het moment dat VVD en CDA met gedoogsteun van de PVV zijn gaan regeren.’

Twee gezichten

Volgens Vliegenthart toont het rapport aan dat ‘Henk en Ingrid’ de woorden van Wilders niet blindelings moeten vertrouwen. Hij noemt enkele voorbeelden: ‘Wilders zou een breekpunt maken van de AOW-leeftijd, maar verbrak die belofte binnen 24 uur na de verkiezingen. De uitverkoop van het openbaar vervoer in de grote steden, de huurders die nu uit hun huis worden gezet, de bouw van megastallen, het zijn allemaal gebroken beloften. De extra agenten, die er niet kwamen. De vercommercialisering van de zorg, die gewoon doorgaat. De hardwerkende mensen in de sociale werkplaats, die nu achter de geraniums verdwijnen. De elite-tolwegen, waar alleen de rijken 130 kunnen rijden. Ik snap dat Wilders concessies moest doen om te kunnen meeregeren, maar opvallend is dat de PVV zelfs beloften breekt die helemaal niet in het akkoord zijn vastgelegd.’

In 2010 toonde de PVV twee gezichten. In aanloop naar de verkiezingen sprak Geert Wilders hardvochtige taal richting moslims, maar hij sprak ook warme woorden over de hardwerkende burgers. De PVV zou een sociale partij zijn, die opkomt voor gewone mensen en wil strijden tegen de afbraak van de sociale zekerheid. 

Het verkiezingsprogramma van de PVV verwoordde op een aansprekende wijze de gevoelens van veel mensen in ons land. Mensen maakten zich zorgen over hun toekomst. Hoe moet het met me als ik mijn baan verlies? Wie zorgt er voor mij als ik ziek word? Is mijn pensioen nog wel zeker? Wilders schreef hierover in zijn verkiezingsprogramma het volgende:

‘De Partij voor de Vrijheid zet zich in voor de verdediging van onze verzorgingsstaat. Onze met veel moeite opgebouwde verzorgingsstaat is een bron van trots. Alleen de PVV komt op voor het behoud van de verzorgingsstaat.

De Partij voor de Vrijheid vecht keihard voor behoud van de AOW op 65 jaar. Voor de PVV is de handhaving van deze oudedagsvoorziening het enige breekpunt bij de formatie van een kabinet. Daarnaast wil de PVV een stringent beloningsbeleid voor de (semi) publieke sector, staatsondernemingen en financiële instellingen met staatssteun. Daarvoor geldt de Balkenendenorm als maximumsalaris en de bonuscultuur moet verdwijnen.’

Wat heeft Geert Wilders met zijn beloften aan de kiezers gedaan? Wat is daarvan terug te vinden in het akkoord dat hij sloot met VVD en CDA? En welke politieke keuzes maakt de partij in werkelijkheid? Deze vragen vormen het uitgangspunt van het rapport.

We hebben de verkiezingsbeloften van de PVV vergeleken met het stemgedrag van de partij in de Tweede Kamer. We hebben in het bijzonder gekeken naar de moties die de PVV wel of niet heeft gesteund vanaf het moment dat VVD en CDA met gedoogsteun van de PVV zijn gaan regeren. Deze moties zijn uitspraken van de Kamer over het te voeren beleid en bij uitstek geschikt om politieke beloften te toetsen aan de politieke realiteit.

Een hele waslijst

Geert Wilders kan zich terecht beroepen op een aantal successen, zoals het in stand houden van de hypotheekrenteaftrek en het ontslagrecht. De verhoging van de AOW-leeftijd met vooralsnog één jaar zou je kunnen zien als half winst of half verlies: meer dan de PVV garandeerde (de AOW-leeftijd op 65 houden was voor Wilders ‘het enige PVV-breekpunt’), maar minder dan VVD en CDA wilden.

Toch krijgen Henk en Ingrid het met de PVV niet gemakkelijk. De lijst met gebroken beloften is lang. In strijd met de gewekte verwachtingen stemde de PVV tegen het opstellen van een armoedebeleid en tegen gelijke rechten op WW en ziektewet voor flexwerkers. De PVV stemde voor bezuinigingen op jonggehandicapten en sociale werkplaatsen, voor het afschaffen van de alleenstaande-ouderkorting en voor het korten van de huurtoeslag. Dat laatste kost huurders met een laag inkomen ongeveer 180 euro per jaar.

De belofte van de PVV om tegen ‘graaiers en profiteurs’ in actie te komen blijkt eveneens loos te zijn. De partij stemde tegen het invoeren van een Balkenendenorm in de cultuursector en in de zorg. En voor de belastingvoordelen van het koningshuis. Gezinnen met een maandinkomen vanaf 1.950 euro mogen van de PVV niet meer in een sociale huurwoning gaan wonen. Lonen in de publieke sector worden dit jaar bevroren. Voor de verkiezingen eiste de PVV ‘absolute transparantie’ over de ontwikkeling van de koopkracht in Nederland, nu vindt de partij het niet meer nodig dat deze cijfers in de rijksbegroting worden gepubliceerd.

Het rapport is rijkelijk voorzien van voetnoten waarin de precieze vindplaatsen staan van de plannen van de PVV en de uiteindelijke uitwerking die ze daaraan hebben gegeven tijdens debatten in de Tweede Kamer. Op internet (www.sp.nl/service/rapport/110216_pvvbijlage.pdf) zijn de vindplaatsen integraal weergegeven. We tonen hier een kleine selectie.

1. De PVV stemde tegen gelijkwaardige rechten op WW en ziektewet voor flexwerkers. Kamerlid Vermeij van de PvdA diende de volgende motie in op 16 december 2010: 

‘De Kamer, gehoord de beraadslaging, constaterende, dat flexwerkers dezelfde rechten hebben op uitkeringsduur en hoogte in de sociale zekerheid als werknemers met een vast contract; roept de regering op de gelijkwaardige behandeling van flexwerkers in de ZW en de WW in stand te houden, en gaat over tot de orde van 

de dag.’

Voor deze motie stemden ChristenUnie, D66, GroenLinks, PvdA, Partij voor de Dieren en de SP. Tegen stemden CDA, SGP, VVD en de PVV waarmee deze motie werd verworpen.

2. Bij een discussie op 13 december over de topsalarissen in de cultuursector diende Jasper van Dijk van de SP de volgende motie in:

‘De Kamer, gehoord de beraadslaging, van mening, dat niemand in de gesubsidieerde cultuursector meer dient te verdienen dan een minister; verzoekt de regering een voorstel te doen voor een maximumsalaris in de cultuursector, en gaat over tot de orde van de dag.’

Deze motie werd gesteund door D66, GL, PvdA, PVDD en SP, maar verworpen omdat CDA, PVV, SGP, VVD tegen stemden. Weer een gemiste kans voor de PVV om het partijprogramma uit te voeren.

3. Eigenlijk was al vrij snel na het aantreden van de regering-Rutte duidelijk dat de PVV ook niet veel goeds in petto heeft voor de gewone hardwerkende Nederlander. Dat bleek wel toen op 28 oktober 2010 de volgende motie in behandeling werd genomen. De motie van Sadet Karabulut van de SP luidde:

‘De Kamer, gehoord de beraadslaging, constaterende, dat met de overeengekomen inkomensgrens van €33.000 veel huishoudens in de problemen zullen komen bij het vinden van geschikte woonruimte; constaterende, dat met een harde inkomensgrens de woningmarkt verder op slot zal raken en doorstroming zal worden geremd; van mening, dat huisvestingsmogelijkheden mede afhankelijk zijn van de gezinssamenstelling en regio, en dat daarom de vaststelling van de doelgroep op basis van slechts het gezamenlijk jaarinkomen onvoldoende rekening houdt met de huisvestingsmogelijkheden van heel veel huishoudens; verzoekt de regering om de ministeriële regeling niet per 1 januari 2011 in te voeren, maar eerst opnieuw met de Europese Commissie in onderhandeling te treden om te komen tot een herziene definitie van de doelgroep die in aanmerking zou moeten komen voor vrijkomende sociale huurwoningen van toegelaten instellingen (woningcorporaties) zodat de Europese Commissie haar beschikking kan herzien, en de resultaten met de Kamer te overleggen, en gaat over tot de orde van 

de dag.’

Voor deze motie waren CU, GroenLinks, PvdA, PvdD, en de SP, maar omdat CDA, D66, SGP, VVD en PVV tegen stemden, werd deze motie verworpen.

‘Verraders’

De bovenstaande en tientallen andere voorbeelden maken duidelijk dat van Wilders’ belofte dat hij zou opkomen voor hardwerkende Nederlanders en een einde zou maken aan de graaicultuur in ons land niet veel terecht is gekomen. Tegenover een aantal successen, zoals het ontslagrecht en extra zorg voor ouderen – ook wel ‘de SP-elementen van het regeringsprogramma’ genoemd – staan heel veel voorbeelden van stemgedrag van de PVV dat haaks staat op haar verkiezingsprogramma. 

Opvallend is dat dit ook vaak gebeurde op onderwerpen waar de PVV zich in het gedoogakkoord helemaal niet op had vastgelegd. Geert Wilders zaait teleurstelling. Buschauffeurs in Den Haag noemen hem en zijn partij ‘verraders’. De PVV beloofde de vervoersbedrijven HTM, RET en GVB te beschermen tegen de aanbestedingen, die het lokale vervoer in Den Haag, Rotterdam en Amsterdam zouden uitkleden en de arbeidsvoorwaarden van het personeel zouden verschralen. De PVV zit aan de knoppen, maar laat de buschauffeurs in de steek. En dat geldt voor veel meer mensen die bij de vorige verkiezingen vertrouwden op de sociale beloften van Geert Wilders: huurders, mensen met een handicap, politieagenten. Met dit onderzoek presenteren wij de daden van de PVV.

 

 
Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1515 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-18 01:53

IS en Europees Ultrarechts treffen en versterken elkaar voortreffelijk in het verspreiden van haat

 

De recentelijke aanslagen in Parijs die in het kielzog van de attentaat in Beiroet uitgevoerd werden, hebben de strategie van IS blootgelegd – de oorlog uit het Midden-Oosten naar Europa overbrengen, tevens het multiculturele maatschappijmodel proberen te ontwrichten en de burgers tegen elkaar op te hitsen.

De ideologie van de extremisten – of ze islamieten zouden zijn of Europees extreemrechts die zijn weerklank binnen conservatief rechts heeft, is in wezen hetzelfde en komt neer op in alle toonaarden volledig afwijzen van de huidige progressieve Europese multiculturele maatschappij.

Bijvoorbeeld Syrië is van oudsher een typische multiculturele maatschappij geweest net als Irak waarbij verschillende groepen probeerden vredig met elkaar te blijven leven. Het uitvallen van de staatsstructuren als resultaat van de Westerse oorlogen in het Midden-Oosten heeft in deze landen tot onbegrensd ongecontroleerde chaos geleid.

Multiculturalisme bestaat niet en mag niet bestaan daar waar het inmiddels gelukt is, verkondigen de Europese ultrarechtse en de islamitische IS, Al Nusra extremisten.

IS, oftewel DAESH strijders volgen de extremistische redenering dat de multiculturele seculiere staat helemaal niet compatibel is met de Islam. Derhalve zijn de dragers van de progressieve multiculturele rechtstaat de vijanden van het extremistische IS. Het is dan oorlog.

De anticulturele tevens antieuropese visie gericht op het vernietigen van het multiculturele Europees model wordt tevens door NVU, Stormfront en het hele extreem-rechtse spectrum organisaties in Nederland, Pegida in Duitsland dagelijks verkondigd.
Voor de rest heeft de Duitse staat in tegenstelling tot het Nederlandse conservatieve establishment het op zich genomen de extreem-rechtse clubjes daadwerkelijk met alle wettelijke middelen te bestrijden in het poging de moderne en ontwikkelde Duitse rechtstaat inclusief burgerrechten te doen beschermen.

In dezelfde tijd moeten we in Nederland toekijken hoe rechtse extremisten na ongestraft het geroep over allochtonen “minder, minder” of het oproep van “knieschotjes voor dat tuig” te hebben verkondigd gelijk volledige stilte houden terwijl het fakkeldragende tuig door de straten van Steenbergen tegen de rechtstaat en de multiculturele samenleving dreigend betoogt in de navolging van de beruchte nazi-fakkeltochten.

Met de gruwelijke attentaten in Paris hebben de extremisten geprobeerd het effect van het rechtse extremisme te versterken en elkaar in haat te treffen en te versterken.

Het effect dat extremisten beogen is dat wij burgers tegenover elkaar gaan staan, de grenzen gaan sluiten, bevolkingsgroepen tegen elkaar in haat ontsteken en de vluchtelingen de mensenrechten worden ontzegd. Ze willen graag dat we de rechtstaat gaan vernietigen en de politiestaat gaan invoeren.

Het is aan ons burgers om ons tegen deze onzinnige oorlogen te gaan uitspreken en voor de vrede in ons land en in het buitenland actief te gaan werken.
Onze sociale saamhorigheid en gezamenlijke toekomst staat op het spel.

 

 


Gast

#1516 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-11-18 06:36

#1507: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 ja dan komen we nog ergens met praten. Beter dan keihard nee roepen. 


Gast

#1517 Re: Re:

2015-11-18 06:37

#1508: - Re:  

 dat houd me wel alert. En het gaat nog wel erger worden. Kwestie van tijd voor iedereen in angst moet leven. Oh nee lang leve mark Rutte die houd ons veilig. Laat me niet lachen.

Dit bericht is verwijderd door de schrijver ervan (Toon details)

2015-11-18 09:32



Gast

#1519

2015-11-18 09:33

YouTube anonymous waarschuwt SBS NOS RTL 


Gast

#1520 Re:

2015-11-18 09:42

#1509: -  

 Moeten ze eens kijken naar het aantal terroristen onder de kinderen van die vluchtelingen


Gast

#1521 geen angst

2015-11-18 09:50

Geen fear hahahaha.

Wanneer is voorbereiden angst ? 

fear voor baardmannen met een gedachtegang uit de Middeleeuwen.....

Het is haat haat tegen de fascislam en haat tegen isis

Het is slechts een kwestie van tijd dat "de moslims" de bom doen ontploffen


Gast

#1522 Re: Re:

2015-11-18 09:54

#1508: - Re:  

 Have a nice life living with ur head up your ass


Gast

#1523

2015-11-18 09:57

Wanneer was dat? Een jaar of drie, vier geleden? Nou, we hebben de daadkracht van Anonymous sindsdien wel gezien. Dezelfde "groep" die vrijdag aankondigde zich "nog meer" op IS te gaan richten. Nou, dat heeft ook effect tot nu toe.

Groepje kanslozen, als het al een groepje is, meer niet.

Maar wel een  mooie afspiegeling van de het egocentrisme van deze tijd. Ook dit groepje meent dus dat hetgeen zij vinden door iedereen moet worden gevonden. Want zij bepalen wel even wie "goed" en wie "fout" is.

Nou, ik lig er wakker van … NIET DUS.


Gast

#1524 Re: geen angst

2015-11-18 09:59

#1521: - geen angst 

 Angst ja, angst. Jij leeft in constante angst. Waarom zou je je anders moeten "voorbereiden"?

ik verwacht eerder de bom van types als jij, die alleen maar over haat spreken.


Gast

#1525 Re:

2015-11-18 10:05

#1523: -  

 Niks "groepje". FAKE.

Anonymous zal niet fake zijn, maar die zogenaamde "waarschuwing" wel.