Zeg nee tegen azc Brunssum

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie Zeg nee tegen azc Brunssum.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1776 Wat nou vluchten… dat ze zich niet aanstellen, die gelukzoekers!

2015-11-21 16:48

 

            

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1777 Wat nou vluchten… dat ze zich niet aanstellen, die gelukzoekers!

2015-11-21 16:49

 

            

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1778 Wat nou vluchten… dat ze zich niet aanstellen, die gelukzoekers!

2015-11-21 16:51

 

             

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1779

2015-11-21 17:00

Ruim 400 burgerdoden bij Russische bombardementen in Syrië

 

Bij de aanvallen van de Russische luchtmacht op doelen van “de oppositie” in Syrië, zijn tot nu toe tenminste 403 burgers om het leven gekomen, waaronder 97 kinderen. Dat meldt het Syrian Observatory for Human Rights (SOFHR).  Bij de Russische bombardementen zouden 381 strijders van de Free Syrian Army, Jabhat al-Nusra, ISIS en kleinere islamistische fracties om het leven zijn gekomen. 

Bij bombardementen door de Syrische luchtmacht heeft het SOBH 6889 burgerslachtoffers geregistreerd, waaronder 1436 kinderen. Zo’n 35000 burgers raakten  gewond en tienduizenden zijn als gevolg van de bombardementen ontheemd. Het SOBH verwijt zowel de Syrische als de Russische luchtmacht geen enkel onderscheid te maken tussen militaire en burgerdoelen. Het SOFHR roept de Veiligheidraad van de VN op een bindende resolutie aan te nemen om alle militaire operaties in Syrië stop te zetten en de oorlogsmisdadigers van alle partijen bij het Internationaal Gerechtshof in Den Haag ter verantwoording te roepen. Een loffelijk streven, maar de kans dat dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren lijkt me dicht bij nul te liggen.

 

Bron

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1780

2015-11-21 17:02

Waarom meer afluisterwetten niet voor minder aanslagen zorgen 

Er is geen bewijs voor digitale surveillance die iets opgeleverd heeft en in handen van de verkeerden wordt het misbruikt

Na de aanslagen in Parijs wordt opnieuw van verschillende kanten aangedrongen op het van overheidswege 'kraakbaar' maken van versleutelde communicatie. Dit vanwege overigens onbevestigde berichten dat terroristen gebruik hebben gemaakt van communicatiekanalen die de opsporingsdiensten niet konden ontcijferen.

Cryptografie of versleuteling maakt data onleesbaar, zelfs als de betreffende communicatie kan worden afgeluisterd. E-mail kan bijvoorbeeld worden versleuteld, de inhoud van harddisks kan onleesbaar worden gemaakt en er zijn chatprogramma's die zo goed versleutelen dat noch de internetprovider, noch een meeluisterende geheime dienst kan weten wat er wordt gezegd.

Wetshandhavers en diverse andere overheidsorganisaties maken zich al geruime tijd sterk voor wetten die 'achterdeurtjes' verplichten. Op verzoek zouden bedrijven die communicatie of opslag van data faciliteren, de sleutel voor bepaalde data moeten overhandigen. Een greep: voor achterdeurtjes pleiten onder andere FBI-directeur Comey, de Britse premier Cameron met de afluisterwet die in Engeland 'Snoopers Charter' wordt genoemd, en Rob Wainwright, de directeur van Europol.

Deze initiatieven stuitten op maatschappelijk verzet en technische bezwaren. Pas een paar weken geleden gaf Cameron het als laatste op: de afluisterwet werd ingetrokken. In de VS bleken voorstanders betere tijden af te wachten. Robert Litt, als advocaat werkzaam voor inlichtingendiensten, schreef in een mail aan collega's hoopvol dat het klimaat voor back doors 'zou kunnen veranderen in het geval van een terroristische aanval waarbij kan worden aangetoond dat sterke encryptie de wetshandhaving heeft belemmerd.' Hij werd op zijn wenken bediend, tenminste wat de aanval betreft.

De geruchten over dergelijk gebruik van encryptie zijn nu talrijk. De Parijse terroristen zouden Whatsapp, het netwerk van Sony's Playstation, de Russische chatdienst Telegram en het anonieme netwerk Tor hebben gebruikt. Een Amerikaanse militaire bron beweerde dat IS zelfs een helpdesk had voor het gebruik van dit soort technieken. Het bericht daarover werd kritiekloos overgenomen door diverse Nederlandse media. De New York Times moest een artikel waarin de geruchten als feiten werden gepresenteerd, intrekken. Voor zover nu bekend communiceerden de terroristen via onbeveiligde sms. Evengoed komen de pleidooien voor achterdeurtjes terug. 

Het is belangrijk te bedenken dat alleen het klimaat is veranderd. Er heerst een sfeer waarin maatregelen worden verlangd, of die werken of niet. Het gevaar van gelegenheidswetgeving, zoals de Amerikaanse Patriot Act uit 2001, is levensgroot.

De argumenten tegen achterdeurtjes in encryptiesoftware zijn nog altijd dezelfde. Ondanks vele verzoeken hebben geheime diensten nooit voorbeelden kunnen laten zien van aanslagen die zijn voorkomen dankzij digitale surveillance. Bezwaren zijn er wel. De sleutels die aan overheden worden overhandigd of de daarmee verkregen informatie kunnen op straat belanden, in handen van de verkeerden vallen of worden misbruikt voor bijvoorbeeld bedrijfsspionage. 

Voorbeelden? Denk aan laptops en usb-sticks die worden verloren. Denk aan employés die de toegang die ze hebben, misbruiken om informatie op te zoeken over BN-ers of hun eigen exen. Denk aan de NSA die in Brazilië het staatsoliebedrijf bespioneerde. Allemaal gebeurd. Achterdeurtjes zorgen dat je de controle over je eigen data verliest.

Bedrijven die de veiligheid van hun informatie willen beschermen (ze zijn daartoe veelal bij wet verplicht) zullen op zoek moeten naar landen zonder wetten op achterdeurtjes. Zwitserland is een mogelijkheid. Soms is het voldoende uit zo'n land een clouddienst af te nemen. Maar er zijn al bedrijven die zich meteen maar in zo'n land vestigen. Een voorbeeld is Silent Circle, dat de privacy-smartphone Blackphone op de markt brengt en van de VS naar Zwitserland is verhuisd.  

Dit introduceert een economisch argument in de discussie. Landen die weerstand bieden aan het verzwakken van encryptie, kunnen daar economisch van profiteren omdat ze bedrijven aantrekken die hun beveiliging serieus nemen.

Een andere oplossing, voor bedrijven zowel als particulieren, is het gebruiken van open source software. Deze is niet van een rechtspersoon binnen welk land dan ook en eigenschappen van deze software kunnen dus niet bij wet worden afgedwongen. Het bestaan van dergelijke software is de olifant in de huiskamer van de voorstanders van back doors. Niet alleen zou zo'n maatregel niet werken, hij valt niet eens af te dwingen. Bedrijven en burgers worden naar sterkere systemen gejaagd, waar ze alleen maar beter beschermd zijn.

Dat geldt voor nette mensen en keurige bedrijven, en ook voor criminelen en terroristen. Dat is vervelend voor opspoorders maar het is niet anders. De bad guys gebruiken ook de wegen. 

Toch bepleit niemand een snelheidsbegrenzer van 30 km/u op alle auto's opdat terroristen niet zo snel kunnen vluchten. Goede gereedschappen mogen niet worden bedorven alleen maar omdat misdadigers ze ook kunnen gebruiken.

 

 
Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1781

2015-11-21 17:04

Brief van een niet-geïntegreerde moslim aan Halbe Zijlstra


Met de VVD aan de macht kunnen we het CBS en het SCP sluiten, dat is geldverspilling. We hebben immers de kinderen van de medewerker van Halbe Zijlstra

Voor wie het nog niet heeft gelezen of gezien: Halbe Zijlstra heeft zich afgelopen donderdag genomineerd tot intelligentste en diepgaandste fractievoorzitter die Nederland ooit heeft gekend. Zijn constatering dat het ''beroerd is gesteld'' met de integratie van 2e en 3e generatie moslims heeft tenslotte wetenschappelijke gronden: de ervaringen van de klasgenoten van de kinderen van zijn medewerker. Zo is de wetenschap ook een onderzoeksbron rijker geworden. Hulde voor Halbe!

Het geschreeuw van de PVV bepaalt hedendaags ook de koers van de liberalen. Geen gegevens zijn nodig van het SCP of het CBS. Ook de massale verontwaardiging en het harde geluid van moslims tegen terrorisme telt kennelijk niet mee. Dat is allemaal te ingewikkeld en niet nodig voor de gemiddelde VVD'er – die van De Telegraaf een wetenschappelijke bron heeft gemaakt.

Natuurlijk komt Zijlstra met een superoriginele oplossing voor dit grote probleem, namelijk dat moslims zich nog harder moeten uitspreken tegen terreur. Daarom wachten ruim één miljoen moslims op het commando van Zijlstra om zich nog harder te distantiëren. Nu deze grote verkondiging circuleert in islamitische kringen, komen distantiëringen ook één voor één binnen. Steeds meer, steeds harder. Totdat dit geluid de klasgenoten van de kinderen van zijn medewerker haalt.

Het pleidooi van Zijlstra is bovendien zeer logisch en al helemaal niet inconsistent. Hoewel zijn verhaal enkel voor moslims geldt, zijn er toch liberale aspecten te bevinden. Uiteindelijk draait de rechtse interne strijd tussen CDA, PVV en VVD om de vraag over hoe zij Henk & Ingrid electoraal kunnen (terug)winnen. Die wil Zijlstra maar al te graag winnen. Maar u kent het wel, als apen hoger klimmen willen, ziet men gauw hun blote billen.
Enfin, hier komt het dan: de samenleving bestaat uit individuen. Individuen die een religie hebben, dienen die achter de voordeur te houden. Totdat één of meerdere idioten die zich beroepen op de islam afschuwelijke daden begaan. Dan eisen we van deze individuen – op basis van collectivistische en overeenkomstige aspecten met de daders – zich te distantiëren van de daden. Ja, distantiëren! Zelfs als deze individuen zelf slachtoffers zijn van terreur. Let op: deze regel is alleen toepasbaar op de islam en de moslims. Dat is ook logisch, want waarom zouden de moslims blonde Europeanen aanspreken op de massale moordactie van Breivik? Omdat hij claimt dat hij dat in naam van rechts-europa heeft gedaan of om de joods-christelijke cultuur te behouden op het continent. Dat is toch helemaal van de zotte?

PS: Ik wacht nog op mijn buurman, als hij zich nog harder heeft uitgesproken, dan is IS voor ééns en voor altijd uitgeschakeld en dan zijn we eindelijk als moslims geïntegreerd. Toch meneer Zijlstra?

Salaam,
Een niet-geïntegreerde moslim.


Mustafa Emili is bestuurskundige en student Islamitische Theologie. Hij is een rasechte Rotterdammert en zet zich onder meer in voor jongerenbegeleiding, orgaandonatie onder nieuwe Nederlanders en diverse maatschappelijke vraagstukken. Dit stuk verscheen eerder in ZamanVandaag.


Gast

#1782 Re: Re: Re: Wat vluchten… dat ze zich niet aanstellen, die gelukzoekers!

2015-11-21 18:03

#1773: Stop de opmars van EXTREEM RECHTS - Re: Re: Wat vluchten… dat ze zich niet aanstellen, die gelukzoekers! 

 Tja word zelfs door de regering gezegd allemaal hoogopgeleide mensen! Het zijn de mensen die geld hebben voor de overtocht. 


Gast

#1783 Re: Re: Wat vluchten… dat ze zich niet aanstellen, die gelukzoekers!

2015-11-21 18:14

#1772: - Re: Wat vluchten… dat ze zich niet aanstellen, die gelukzoekers! 

 en daarbij "die gelukszoekers" weer over 1 kam, maar daar ben ik intussen wel aan gewend. Niemand zegt dat er geenechte vluchtelingen zijn, maar ook gelukszoekers en mensen uit landen waar nu niet eens oorlog is. En niet te vergeten niet 100% uit te sluiten terroristen


Gast

#1784

2015-11-21 18:18

Aan de foto s  te zien draait de propaganda machine weer op volle toeren. 

Laat eens wat foto's zien van Parijs aub.

Worden massaal tegengehouden.

Maar 1 aangespoeld jochie gaat de hele wereld over.

Vraag me ook af wie die vieze fotograaf is


Gast

#1785 Re:

2015-11-21 18:29

#1779: Stop de opmars van EXTREEM RECHTS -  

 Dus 35000 gewonde burgers van de in totaal 5 miljoen vluchtelingen ? Knap dan die foto's van die kinderen dat maakt de kans nog kleiner voor die fotosvieze fotograaf. 

35000 is ongeveer 0.7% van het aantal dat gevlucht is. Thnx voor die cijfers.

En deze oorlog is al 5 jaar aan de gang. Dus pak m beet 7000 gewonden per jaar. 

Toen de joden vluchten waren er in 5 jaar zo n 2000000 doden. En deze joodse vluchtelingen zorgden niet voor incidenten in azc ' s die waren allang blij dat ze er nog waren.

Denk dat deze cijfers wel wat over het Syrische volk zeggen. Thnx


Gast

#1786 Re: Re:

2015-11-21 19:02

#1785: - Re:  

 en dat niet alleen. Het enige wat op die foto's staan zijn kinderen. Alsof er alleen kinderen gewond zijn en dood gaan, maar dat wekt meer medelijden. Het is om te kotsen die kindjes zo te zien en dat mag nergens op de wereld, maar ook niet in Afrika aids en lepra en verhongeren. Ook erg. Ik zal dit zeggen als ik in een land met oorlog woonde en elke dag bang moest zijn of ik nog wel zou overleven zou ik NIET aan een kind beginnen en het kind die ellende aandoen. Dan verhuisde ik of ik bleef kinderloos.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1787 Wat nou vluchten… dat ze zich niet aanstellen, die gelukzoekers!

2015-11-21 20:51

               

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1788 Wat nou vluchten… dat ze zich niet aanstellen, die gelukzoekers!

2015-11-21 20:52

            

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1789 Wat nou vluchten… dat ze zich niet aanstellen, die gelukzoekers!

2015-11-21 20:53

              

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1790

2015-11-21 20:59

Collectief tegen Islamofobie blaast campagne om islamofobie te melden nieuw leven in

Het Collectief tegen Islamofobie en Discriminatie (CTID) heeft haar campagne 'Islamofobie: niet accepteren, maar melden!’ nieuw leven in geblazen. Dat laat het CTID weten in een persbericht. 

Het CTID, dat één van de initiatieven in Nederland is dat islamofobie registreert, laat weten dat er sprake is van een toename van islamofobe incidenten na de aanslagen in Parijs. Ook stelt het CTID dat er sprake is van een verharding van het politieke klimaat dat het CTID wijt aan haatzaaien uit extreemrechtse hoek. 

Het CTID schrijft:

Onder andere naar aanleiding van de gebeurtenissen in Parijs constateren wij dat er de laatste tijd ook in de islamitische gemeenschap een gevoel van angst heerst en dat het aantal incidenten met betrekking tot islamofobie toeneemt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de voorvallen bij moskeeën in Roosendaal en Bergen Op Zoom en incidenten in het openbaar vervoer tegen Marokkaanse vrouwen met een hoofddoek. Bij ons is bekend dat er een direct verband is tussen de toename van incidenten en terroristische aanslagen in Europa. Wij zien een verharding in het politieke klimaat door toedoen van de haatzaaiing van extreemrechts. Ook na de gebeurtenissen bij Charlie Hebdo constateerden wij een dergelijke toename.

Daarom willen wij mensen oproepen om te blijven melden. Melden is van cruciaal belang in de strijd tegen islamofobie. Om deze reden zijn we vorig jaar gestart met de campagne ´Islamofobie: niet accepteren, maar melden!’. De campagne bestond uit het verspreiden van meertalige flyers en een grote voorlichtingscampagne. Deze voorlichtingen vonden plaats in moskeeën en maatschappelijke organisaties in twaalf steden. De campagne was een groot succes, maar tegelijkertijd constateerden wij dat veel mensen die aanwezig zijn bij de bijeenkomsten of telefonisch contact met ons opnemen veelal niet weten tot wie ze zich kunnen richten en ze stellen daar concrete vragen over.

Mede doordat islamofobie binnenkort geregistreerd zal worden als aparte discriminatiegrond, zien we op dit moment een opening om ervoor te zorgen dat islamofobie serieus genomen wordt. Om deze reden hebben wij onlangs besloten de campagne nieuw leven in te blazen. We zijn een actie begonnen om de samenwerking met verschillende instanties te versterken. Door een hechte samenwerking met het MDRA, MiND, het College Voor De Rechten Van De Mens en de politie Amsterdam, zijn wij beter in staat om te volstaan in de behoefte van onze achterban.

Wij willen jullie vragen om alert te blijven, de flyers te verspreiden en mensen te adviseren om melding te maken bij ons, een antidiscriminatiebureau of de politie. In het kader van de nieuwe campagne willen we de bestuurders van de moskeeën graag uit nodigen om met elkaar gedachten uit te wisselen. 

Mocht u geïnteresseerd zijn om deel te nemen aan de campagne of vragen hebben kunt u contact met ons opnemen op islamofobie -at- gmail.com of 020-4288825.

Het CTID is een initiatief van Emcemo. Meer over het CTID en het Meldpunt vindt u op hun website.

 

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1791

2015-11-21 21:02

Vrouw herkent zichzelf in foto 'zelfmoordterrorist' Hasna

Het werd eerder bekend gemaakt dat Hasna Aitboulahcen niet degene is die zichzelf opblies tijdens de inval van de politie in Saint-Denis. Drie lichamen werden gevonden en Aitboulahcen - de nicht van het brein achter de Parijse aanslagen - werd vermeld als de zelfmoordterrorist. Het lijkt daarnaast mis te zijn gegaan met de verslaggeving. Verschillende media zouden geblunderd hebben door de verkeerde foto van een levende vrouw te gebruiken. Dat meldt the Guardian.

In bovenstaande video doet Nabila - de vrouw die zichzelf in de foto's herkent - haar verhaal. Ze zegt inderdaad degene te zijn op de foto, alleen niets met de aanslagen te maken te hebben. Desondanks ziet ze haar gezicht overal online verschijnen en wordt zij in verband gebracht met terroristen. 

Het zou voornamelijk gaan om de foto in bad die onder andere door de Daily Mail geplaatst is. Op andere foto's zou je wél de echte Aitboulahcen zien. The Guardian meldt dat het om twee verschillende vrouwen lijkt te gaan en dat Nabila naar de autoriteiten gestapt is. 

"Volgens Alyaoum24 komt Nabila uit Beni Mellal in Marokko en werkt ze bij een rijschool. Nabila heeft de officiële autoriteiten ingeschakeld aangezien het over foto's gaat die over de hele wereld verspreid zijn."

Het is niet duidelijk hoe de beelden van Nabila in de media terecht zijn gekomen maar ze heeft zo haar eigen vermoedens. In de video vertelt zij: 

"Mijn naam is Nabila, uit Beni Melal. Ik maak deze video om iets kenbaar te maken, vanwege de foto die de elektronische wereld in is geslingerd. Waarin gebruik wordt gemaakt van mijn foto, gelinkt aan de zelfmoordenares in Parijs (sic). 

Ik maak deze video om aan iedereen kenbaar te maken dat hoewel de foto’s van mij zijn, ik op geen enkele manier gelieerd ben aan de zelfmoordenares. De foto’s waren in handen van een vriendin van mij in Frankrijk, en komen uit de tijd dat ik daar nog woonde. Tussen die vriendin en mij is onenigheid ontstaan […] Zij heeft de foto’s verkocht aan een journalist, die met de foto’s succes heeft geboekt door te stellen dat ze van Hasna zijn, van de zelfmoordterroriste […] 

Ik word al de hele dag gebeld door iedereen, die wil weten wat er aan de hand is, die wil weten wat ze met me aanmoeten […] Ik weet niet meer wat ik moet doen […] De foto’s hebben op geen enkele manier een link met wat er in Parijs is gebeurd […]"

Het is niet voor het eerst dat een verkeerde persoon aangezien wordt voor terrorist. Op Joop meldden we al eerder over de Canadese Veerender Jubbal wiens foto - waar een koran en bomvest in gephotoshopt werd - het internet rondging. 

 
Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1792

2015-11-21 21:04

Nederland moet in deze oorlog haar verdedigingsmiddelen herijken

Je vangt een wesp niet door wild om je heen te slaan

De aanhangers van de Islamitische Staat hebben zonder twijfel moed gevat uit de resolutie van de Veiligheidsraad om zich met verdubbelde kracht tegen deze bedreiging voor elke geordende samenleving te weer te stellen. Zij zijn er immers van overtuigd dat zij in de eindtijd leven. Voor de wederkomst van Allah en het laatste oordeel moeten de moslims een laatste alles vernietigende oorlog voeren tegen de krachten van Satan.

In dat kader treedt ook een kalief op. Nu de vijanden van God zich met deze resolutie zo duidelijk hebben verenigd, is dat nieuwe blijk van de vervulling der tijden. Dezer dagen verscheen het twaalfde nummer van de beruchte internetglossy Dabiq met op de omslag slachtoffers van de Parijse aanslag en veel dreigementen. 

Ter verdere provocatie behandelt een vrouwelijke auteur het thema jaloezie in het kader van de door Allah gewilde polygamie. De volledige ontregeling van Brussel op zaterdag mag gelden als een nieuwe overwinning van Islamitische Staat. Het enige sprankje hoop in Dabiq is het feit dat zoveel pagina's zijn gewijd aan het verketteren van andere fundamentalistische bewegingen zoals Al Quaida. Zulk sektarisme voorkomt het vormen van een breed jihadfront maar dat is een schrale troost. 

Extra budgetten
Toch is deze  door Frankrijk geïnstigeerde resolutie van de Veiligheidsraad van belang. Het komt zelden voor dat alle grote machten in de wereld zo duidelijk een vijand aanwijzen en zo glashelder zeggen wat er moet gebeuren om hem te verslaan: de inspanningen verdubbelen. Dat is een steun in de rug voor politici die extra budgetten willen vrijmaken om deze kanker uit te roeien. Dat geldt in ieder geval voor het brave Nederland waar altijd de neiging bestaat om de Verenigde Naties en haar uitspraken serieus te nemen: de inspanningen verdubbelen betekent twee keer zoveel geld. 

De resolutie van de Veiligheidsraad krijgt dan ook een rol in de binnenlandse politiek. Allerlei instanties zoals de politie, de strijdkrachten en de geheime diensten zullen er gebruik van maken om belastinggeld naar zich toe te harken. Een politiebond heeft al van de Parijse aanslagen gebruik gemaakt om het aanstellen van vijftienhonderd nieuwe politieagenten te eisen. Je zult zien hoe straks zelfs de aanslag van dat rampenvliegtuig JSF in het licht van de strijd tegen het terrorisme wordt geplaatst. 

Tot nog toe houdt de politiek de hand nog op de knip. Die 250 miljoen extra voor Justitie is natuurlijk peanuts en bovendien bedoeld om de schade te repareren die het onberaden bezuinigen van de laatste jaren heeft aangericht. In plaats daarvan concentreert de politiek zich op regelgeving en controle. Vrijdagavond presteerde men het te zeggen dat men zijn reisbewegingen aan controle ging onderwerpen, dat wil zeggen, bijzondere wel maar gewone niet. Alsof je niet alle reisbewegingen moet bekijken om verdachten te ontdekken. En wanneer is men dan verdacht? 

Staart tussen de benen
Wie de inspanningen wil verdubbelen om Isis te verslaan, zal zich om te beginnen moeten realiseren dat je met reguliere land- lucht en zeestrijdkrachten niet zoveel kunt. Dat hebben de Amerikaanse en Russische interventies van de afgelopen jaren voldoende aangetoond. Zij zijn in Vietnam, Afghanistan en Irak verslagen want dat ben je als je er met de staart tussen de benen vandoor gaat, ook al hang je een laken van propaganda om die staart. 

Deze oorlog – want een oorlog is het ook al gebruiken zoveel mensen dat enge woord liever niet – is een goede reden om de manieren te herijken waarmee onze staat zich verdedigt. Zo mag men zich afvragen of een peperduur toestel als de JSF wel een effectief antwoord is op een vijand als de Islamitische Staat. Kunnen we dat geld niet beter besteden? Wat moeten soldaten eigenlijk aan uitrusting en vaardigheden hebben om jihadstrijders uit te schakelen voordat zij het met ons doen? Zijn de veiligheidsdiensten voldoende uitgerust om hier en in het gebied van de Islamitische Staat zelf de boel in de gaten te houden?

Hoe staat het met de propaganda-oorlog op het internet? Hoe effectief is de binnenlandse strijd tegen discriminatie? Hoe voorkomen wij dat er ghetto's ontstaan van armoede, achterstelling en ongerichte woede tegen de samenleving? Feit: jihad en al dan niet drugsgerelateerde criminaliteit bloeien juist in achterstandswijken. Dat kan geen toeval zijn. En je bent er niet als je vaststelt dat menig terrorist zijn hbo heeft afgemaakt of dat ze een half jaar geleden nog van die feestbeesten waren, zoals het meisje dat in de kogelregens van Saint-Denis omkwam. 

Is onze eigen samenleving wel sterk genoeg om aanvallen van Isis te weerstaan? Doen wij wel genoeg tegen werk- en kansloosheid? Scheppen wij sociale omstandigheden waarin de jihad en de criminaliteit aantrekkelijke alternatieven vormen op de uitzichtloosheid van het dagelijks bestaan? Hoe staat het met de brede zones van armoede, ontrechting en hopeloosheid aan de buitenkant van de EU-grenzen? Bevinden zich daar geen voedingsbodems voor de aankweek van doodsvijanden? Is het niet vragen om moeilijkheden als onze buitengrens er ook een blijft tussen gebrek en overvloed?

Wij moeten onze krachten en onze budgetten verdubbelen om Isis uit te roeien. Dat betekent niet het aantasten van de burgerlijke vrijheden. Het betekent niet het optuigen van een DDR-achtige snuffelstaat. Het betekent niet het ongericht versterken van bestaande leger- en politieorganisaties. Het betekent een strategie op brééd terrein, veel breder dan spionage of de aanwending van geweld. Bij elke roep om meer geld moet de vraag gesteld worden: op welk aantoonbare wijze zal dit leiden tot een verzwakking van de Islamitische Staat? 

Aantoonbaar dus. Uitgangspunt: een enkele wesp kan je gevoel van veiligheid totaal ontregelen maar je vangt hem niet door wild om je heen te slaan.

 

 

Anonymous

#1793 Re:

2015-11-21 22:03

#1784: -  

 Altijd dat ontwijkende gedrag. Het gaat hier toch om de vluchtelingen, asielzoekers, niet om Parijs?

Dus omdat jij het wilt afdoen met "propaganda" zijn er geen duizenden jongetjes en meisjes verdronken? Waarom negeer jij dat feit? Waarom sluit je daarvoor je ogen? Waarom steek jij jouw kop in het zand? Waarom kijk je weg?

Nederland wordt wakker!


Gast

#1794 Re: Re:

2015-11-22 01:51

#1793: - Re:  

 Vreemd op #1785 reageer je niet. Mensen wijzen je ergens op en jij kan alleen reageren met dus kijk je maar de andere kant op. Dat jij ertegen in gaat geeft je nog geen gelijk. Jij vind rechts verkeerd, maar wij vinden links verkeerd. ieder heeft een eigen mening en daar is niks fouts aan. 

Dit bericht is verwijderd door de schrijver ervan (Toon details)

2015-11-22 02:08



Anonymous

#1796 Re: Re: Re:

2015-11-22 02:37

#1794: - Re: Re:  

 Bericht #1785 is toch een antwoord op een bericht van 'Stop de opmars van EXTREEM RECHTS'? Moet ik op al jouw onzin reageren? Ik dacht het niet.

Bovendien, jij komt toch niet verder dan ontwijkend gedrag. Jij begint steeds over iets anders en gaat nooit in op wat gezegd of getoond wordt. Zolang jij inhoudelijk nergens op reageert, hoef ik dat ook niet te doen.

En iemand die alleen maar kan lachen om foto's van vermoorde en verwonde kinderen daar kan ik alleen op spugen. En als jij vindt dat dat jouw "mening" is, dan spuug ik daar ook op, want daar is wel heel erg veel fout aan.


Gast

#1797 Re: Re: Re: Re:

2015-11-22 07:10

#1796: - Re: Re: Re:  

 hahaha jij denkt dat ik om die gewonden lach???? Nee ik lach jou uit, omdat jij het weer zo erg mogelijk probeert te maken en geen volwassen in de foto's plaatst die gewond zijn, zo graag wil jij je punt maken. Kinderen is erg, maar volwassenen net zo goed. En over ontwijkend gedrag gesproken foto's plaatsen is geen antwoord op #1785! En mijn ontwijkend gedrag op jou is niet op jou, want jij plaatst stukjes van de mening van anderen en niet van beeld. Als jij zelf wat schrijft reageer ik erop.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1798 Wat nou vluchten… dat ze zich niet aanstellen, die gelukzoekers!

2015-11-22 10:59

           

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1799 Wat nou vluchten… dat ze zich niet aanstellen, die gelukzoekers!

2015-11-22 11:00

               

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1800 Wat nou vluchten… dat ze zich niet aanstellen, die gelukzoekers!

2015-11-22 11:01