Zeg nee tegen azc Brunssum

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie Zeg nee tegen azc Brunssum.


Anonymous

#726 Re: Re: Re:

2015-11-12 10:27

#723: - Re: Re:  

 Mooi toch dat jij alles veel beter weet dan mensen met inside informatie, dan mensen met kennis van zaken en dan mensen die weten waar ze over praten. Kun je me dat leren, in een glazen bol kijken en er slap over lullen?


Gast

#727

2015-11-12 10:48

"antisemitisme is iets wat vooral onder moslims leeft"

Klopt ja, ik vergeet ook altijd dat Hitler en iedereen die achter hem aan liep allemaal moslim waren. En alle Russen ook met hun pogroms en zo. En alle moslims zijn gelijk en daarom mogen we Syriërs ook afrekenen op wat Palestijnen doen.

Heb je nog meer van die dommigheid? Ik wil ook meelachen.


Gast

#728 Re:

2015-11-12 11:07

#727: -  

 Ja moslims gonna be moslims kijk de buitenlanders die hier geboren zijn maar zich toch met pallestina verbonden voelen. Zoals je weet wel de no go zone voor blanke. De schilderswijk. Of in gouda. Politie heeft het gezag afgestaan omdat ze niet luisteren en een hele wijk opsluiten is onmogelijk. De Syriërs die nog vers  uit land van herkomst zijn zullen vast heel veel begrip hebben voor de joden hier. 

Weet je waarom Hitler joden uitroeide? 

Weet je waarom jullie joden uitroeien ?


Gast

#729 Re: Re: Re: Re: Re: En zo kan het dus ook:

2015-11-12 11:07

#724: - Re: Re: Re: Re: En zo kan het dus ook: 

 hoensbroek hoort bij Heerlen en Treebeek IS BRUNSSUM! Ja dichtbij genoeg om als ik met de hond ga savonds vluchtelingen tegen te komen en daarbij zaten mijn kinderen op het dagverblijf ernaast.


Gast

#730

2015-11-12 11:16

Vluchtelingen opvangen oke, maar dat zijn ook degene die blij zijn met een dak boven hun hoofd en niet verder gaan met ruziën omdat er ook andere geloven zitten in azc. Verveling ja nou mooi de tijd om tot rust te komen toch? Ff alles laten bezinken en bedenken hoe je je leven weer gaat opbouwen en de tijd steken als je hier wilt blijven om te kijken hoe hier de normen en waarden zijn. Het grootste gedeelte is economisch " vluchteling". Die hebben eisen en Allah staat boven alles, dus hun normen en waarden zullen niet veranderen.  

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#731 Kijk eens naar de FEITEN

2015-11-12 11:52

Onderzoek naar antisemitisme onderstreept noodzaak van onderzoek naar ook andere vormen van discriminatie

17 juni 2015 | 13:52

Uit een gisteren gepubliceerd onderzoek van het Verwey-Jonkerinstituut blijkt dat een klein deel van de jongeren duidelijk negatieve gevoelens heeft over Joden in Nederland. Dat percentage ligt het hoogst onder moslimjongeren: 12 procent.

Uit het onderzoek komt ook naar voren dat christelijke en niet-gelovige jongeren veel vaker niet zo positief denken over Nederlandse moslims dan islamitische jongeren denken over Joden in Nederland. 

Doelstelling van het onderzoek van het Verwey-Jonker instituut was om inzicht te krijgen in de oorzaken van antisemitische vooroordelen onder jongeren, factoren die een rol spelen bij antisemitische incidenten onder jongeren en in hoeverre deze uniek zijn in relatie tot andere vooroordelen met een discriminatoir karakter. Het onderzoek schenkt aandacht aan het Midden-Oosten en het betaald voetbal als context waarbinnen triggerfactoren voor antisemitisme te onderscheiden zijn.

antisemitisme onder islamitische jongeren

De afgelopen jaren ging het diverse keren over antisemitisme onder islamitische jongeren. Dat is verklaarbaar, gezien verschillende incidenten, waaronder het tv-programma waarin Turkse jongeren antisemitische uitspraken deden, de antisemitische leuzes die tijdens een demonstratie in Den Haag werden geroepen door radicale moslims, de aanslagen in Brussel, Parijs en Kopenhagen op joodse doelen, beveiligde joodse instellingen en de angst voor geradicaliseeerde jongeren.

Veel onderzoek is er echter nog niet gedaan naar antisemitisme onder islamitische jongeren in Nederland. David Suurland in een artikel in NRC naar enkele buitenlandse onderzoeken en Carl Stellweg ging in een artikel op dit blog in op religieuze en historische bronnen. 
Voormalig CIDI-directeur Esther Voet kwam vorig jaar met een schatting. Zij schatte vorig jaar in een artikel op Jalta.nl (niet meer online) dat tweederde van de daders van antisemitisme allochtoon was en ook moslims zouden volgens haar ongeveer tweederde van de daders vormen. Dat was een opmerkelijke conclusie omdat de Anne Frankstichting en het Verwey Jonker instituut uit cijfers van Justitie juist concludeerden dat antisemitisme in Nederland vooral een autochtoon probleem is. Het was ook een opmerkelijke schatting omdat het CIDI op haar website schrijft:  "Wij doen niet aan zogenaamd ‘racial profiling’ en houden bewust geen informatie bij over daders, zoals etniciteit, afkomst of religie. Alle informatie die CIDI ontvangt, is afkomstig van de melder en is anekdotisch; er wordt niet gevraagd naar daderkenmerken."  Het CIDI kon desgevraagd geen toelichting geven op de uitspraken van Voet en ook in de Monitor Antisemitisme van het CIDI werd er niet meer op terug gekomen.

Het nieuwe onderzoek van het Verwey Jonker geeft meer aanknkopingspunten en laat zien dat moslimjongeren inderdaad negatiever denken over joden in Nederland dan christenen en niet-gelovigen. Uit hetzelfde onderzoek blijkt overigens ook dat christelijke en niet-gelovige jongeren veel vaker niet zo positief over Nederlandse moslims denken dan islamitische jongeren negatief denken over Joden in Nederland.

Uitgesplitst naar herkomst blijkt dat vooral autochtone jongeren niet positief denken over Marokkanen en moslims. Verder valt op dat jongeren van Turkse herkomst vaker niet zo positief denken over Joden in Nederland dan Marokkaanse jongeren. Ook denkt een relatief hoog percentage Turkse jongeren niet zo positief over Koerden én Joden.

Begrip voor verbaal en fysiek geweld tegen joden

Het overgrote deel van de jongeren heeft geen begrip voor verbale of fysieke agressie tegen Joden in Nederland, en het bekladden van Joodse begraaf- plaatsen en synagogen. Toch is er een groep jongeren die zeggen enig of veel begrip te hebben voor zulke acties. Bij jongeren met een islamitische achtergrond is dit vaker het geval. 

De jongeren kregen de volgende vraag voorgelegd:

“Stel je voor dat bij een bombardement van het Israëlisch leger een groot aantal Palestijnse vrouwen en kinderen omkomt. In hoeverre heb je er begrip voor als jongeren onderstaande acties uitvoeren vanwege dit incident?”

Van alle islamitische jongeren die aan het onderzoek deelnamen heeft 8% enig en 4% veel begrip voor het naroepen of uitschelden van Joden in Nederland. Slaan of schoppen van Joden in Nederland kan bij 4% van de islamitische jongeren op veel begrip rekenen en bij 3% op enig begrip. Vooral jongens en laag opgeleiden hebben volgens de onderzoekers vaker begrip voor deze acties.

Er is geen vergelijkbare vraag voorgelegd over begrip voor verbale of fysieke agressie jegens andere groepen. Het is dus niet duidelijk in hoeverre er bijvoorbeeld bij niet-islamitische jongeren begrip is voor het uitschelden van moslims nadat ze beelden van IS of van een terrorische aanslag door moslims hebben gezien. Dat zou interessant kunnen zijn voor een vervolgonderzoek.

Schelden

Uit het onderzoek blijkt dat jongeren ‘mocro/Marokkaan’ en ‘neger/zwarte’ het vaakst als scheldwoord horen. Van de jongeren zegt 30 procent ‘mocro/Marokkaan’ en ‘neger/zwarte’ vaak te horen als scheldwoord, en respectievelijk 45 en 47 procent soms. Het woord ‘Jood’ wordt door 17 procent van de jongeren vaak gehoord als scheldwoord, en door 43 procent van de jongeren soms gehoord als scheldwoord. Jongeren verklaren tegen de onderzoekers dat het woord ‘Jood’ vooral wordt gebruikt ‘onderling, voor de lol, om grappen te maken’. Ook wordt het woord 'jood' regelmatig gebruikt in ruzies en conflicten, net zoals in discussies op inter- net en tegen de politie.

Triggerfactoren

De rol van de islam als religie speelt wel een rol bij antisemitisme, maar deze rol is volgens de onderzoekers niet eenduidig. De mate waarin islamitische jongeren religie belangrijk vinden en zich identificeren als moslim, lijkt, zo schrijven zij,  de kans te vergroten dat jongeren niet positief over Joden in Israël, de staat Israël en zionisten denken. De frequentie van moskeebezoek en het volgen van Koranlessen hebben daarentegen volgens de onderzoekers geen invloed.
Potentiële factoren die risico- en triggerfactoren kunnen versterken of verzwakken lijken verder te zijn: "identificatie met het land van herkomst (althans voor Turkse jongeren), etnische achtergrond (Turkse jongeren zijn vaker niet zo positief over Joden dan Marokkaanse jongeren), opleidingsniveau (hogere opleiding heeft een dempend effect), persoonlijk ervaren discriminatie (vooral bij jongens) en frustraties om minder kansen te krijgen in de Nederlandse samenleving."

Conflict Israel en Palestijnse gebieden

Eerder onderzoek, onder andere van het CIDI, en publicaties op Republiek Allochtonië lieten al zien dat het conflict tussen Israel en de Palestijnse gebieden een belangrijke 'triggerfactor' zijn voor antisemitisme. Ieder jaar dat het conflict daar oplaait neemt ook het aantal incidenten hier toe. Aan het begin van deze eeuw, tijdens de tweede intifada, werden de meeste antisemitische incidenten geregistreerd.

De onderzoekers van het Verwey Jonker instituut  concluderen ook dat het Midden-Oosten een belangrijke trigger is voor antisemitische uitingen. Islamitische jongeren zien Israël als meest schuldige in dit conflict. Ze maken hierbij niet alleen gebruik van Nederlandse nieuwsbronnen, maar halen hun informatie ook van buitenlandse zenders en sociale media. De Nederlandse media beoordelen ze als pro-Israelisch. De onderzoekers schrijven:

De jongeren ervaren een discrepantie tussen de berichtgeving in Nederlandse media, berichtgeving in buitenlandse media en berichtgeving op sociale media. Deze verschillende waarnemingen leiden tot verwarring en woede, maken jongeren vatbaar voor complottheorieën, leiden verder tot negatieve houdingen jegens Joden in Israël en vormen een belangrijke trigger voor antisemitische uitingen.

Gevoelens over Joden in Israël, over de staat Israël en over 'zionisten' zijn negatiever dan die over Joden in Nederland. Volgens de onderzoekers denkt 66 procent van de onderzochte moslimjongeren niet positief over zionisten. Dit begrip wordt niet nader gedefinieerd.

Hoewel de boosheid van de meeste jongeren zich richt op de Israëlische rol in het conflict en niet op Joden in Nederland, hebben jongeren het vaak over 'de Joden' in plaats van over 'Israël', waardoor een kritische benadering van Israël of de Israëlische politiek een antisemitische betekenis kan krijgen, zeggen de onderzoekers.

Voetbal 

In het rapport wordt tenslotte ook apart aandacht besteed aan 'voetbalgerelateerd antisemitisme'. Uit eerder onderzoek bleek dat antisemitisch schelden vooral plaats vindt in de regio’s Rotterdam en Den Haag en sterk lijkt samen te hangen met het voetbalhooliganisme in deze regio’s. Het is waarschijnlijk vaak gericht tegen Ajax of de aanhang van Ajax. 
Dit nieuwe onderzoek van Verwey Jonker bevestigt dat frequent stadionbezoek en de dynamiek in het stadion 'triggerfactoren' zijn. Volgens de onderzoekers komen supporters in een flow waarin de drempel om mee te zingen met kwetsende spreekkoren een stuk lager is dan in een andere context, buiten het voetbal. 

Kritiek: twee maten

Minister Asscher vindt de uitkomsten van het onderzoek naar antisemitisme zeer ernstig en wil een vervolgonderzoek laten doen. De reactie van Asscher in de media leide gisteren tot de kritiek dat hij alleen selectief verontwaardigd is over antisemitisme. Zo twitterde Nourdeen Wildeman:
 

#antisemitisme onder #moslim-jongeren is het probleem, toch -at-LodewijkA?

— Nourdeen Wildeman (-at-nourdeenw) June 17, 2015

 

Asscher reageerde op deze kritiek op zijn facebookpagina:

"Andere reacties waren razend dat ik " selectief verontwaardigd ben" als het over joden gaat. Terwijl uit het onderzoek ook bleek dat 40 procent van de autochtone jongeren negatief denkt over Marokkanen. Ook schokkend. Dit sombere cijfer was me heus niet ontgaan. Het is zeer verontrustend als onze jongeren met zoveel vooroordelen naar elkaar kijken. Marokkaans Nederlandse jongeren hebben er recht op als individu behandeld te worden in plaats van alleen als onderdeel van een groep."

Op twitter kondigde Asscher aan dat er dit najaar een grote antidiscrminatiecampagne wordt gelanceerd en verwees hij naar de brief die hij gisteren naar de Tweede Kamer stuurde. Asscher heeft opdracht gegeven tot een vervolgonderzoek "omdat dat het voor een zorgvuldige reactie op het onderzoek essentieel is om beter zicht te hebben op de beelden die met name islamitische jongeren hebben bij het zionisme en zionisten en in hoeverre dit zich mogelijk doorvertaalt in antisemitisme."

Een dergelijk onderzoek kan verhelderend werken. Tegelijk maakt het rapport van Verwey Jonker ook duidelijk dat  er ook verder onderzoek nodig is naar andere vormen van discriminatie. Dat 12% van de moslims niet zo positief denkt over joden is zorgwekkend, dat 40% van de autochtonen niet zo positief denkt over Marokkanen en dat 30% van de autochtonen niet zo positief denkt over moslims is niet minder zorgwekkend. Integendeel. Dit vraagt ook om nader onderzoek en vooral daadkrachtig optreden van het kabinet.

 

 

Moslimjongeren hebben vooral moeite met zionisten

05 november 2015 | 20:20

Over Joden en de Joodse religie zeggen islamitische jongeren veelal neutraal of positief te denken. Daarentegen zijn de beelden en ideeën van islamitische jongeren over zionisten voornamelijk negatief en zijn veelal gerelateerd aan het conflict tussen Israël en Palestijnen. 

Dat blijkt uit onderzoek van het Verwey-Jonker Instituut en de Anne Frankstichting. Met dit onderzoek werd een vervolg gegeven aan een eerder onderzoek dit jaar (Antisemitisme onder jongeren in Nederland) waaruit bleek dat 12 procent van de moslimjongeren 'niet zo positief' is over Joden. Uit hetzelfde onderzoek bleek overigens ook dat de groepen niet-gelovige en christelijke jongeren die 'niet zo positief' waren over moslims, Turken en Marokkanen vele malen groter waren. 

Uit het in juni van dit jaar gepubliceerde surveyonderzoek bleek dat islamitische jongeren in overgrote meerderheid de gebeurtenissen in het Midden-Oosten volgen en vaker boosheid voelen als gevolg van het conflict tussen Israël en de Palestijnse gebieden dan andere jongeren. Islamitische jongeren denken aanzienlijk minder positief over zionisten dan over Joden en zijn ook minder positief over zionisten dan andere jongeren.

Deze uitkomsten leidden tot de vraag welke ideeën en beelden islamitische jongeren dan hebben ten aanzien van zionisten, zionisme en Joden. Wat verstaan zij onder die begrippen en welke verschillen zien zij daar tussen? Na een verzoek van het Centraal Joods Overleg (CJO) en het Centrum Informatie en Documentatie Israel (CIDI)  besloot het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid daarom besloten tot vervolgonderzoek. In een kwalitatief vervolgonderzoek probeerden het Verwey-Jonker en de Anne Frankstichting deze vragen vraag te beantwoorden.

Het onderzoek laat zien dat bij hen met name incidenten tussen Israël en de Palestijnse gebieden een triggereffect teweeg kunnen brengen. Op grond van het onderzoek bleek bovendien dat islamitische jongeren aanzienlijk minder positief denken over zionisten dan over Joden en dat zij ook veel minder positief waren over zionisten dan andere jongeren.

Hierin concluderen de onderzoekers dat islamitische jongeren zeggen een duidelijk onderscheid te maken tussen Joden en zionisten. Ze maken onderscheid tussen enerzijds ‘de gelovigen’ (joden) en (soms) het Joodse volk (met een veelal neutrale of positieve connotatie), en anderzijds het zionisme als ideologie, die als nationalistisch, oorlogszuchtig en extremistisch wordt ervaren. Sommige jongeren trekken volgens de onderzoekers een vergelijking tussen zionisten en de Islamitische Staat (IS): zowel de zionisten als IS misbruiken hun geloof voor een gewelddadige agenda. Sommige jongeren zien zionisme als een extreme variant van het joodse geloof. 
De meeste islamitische jongeren denken dat een minderheid van de Joden in Nederland zionist is. Daarentegen verwachten de meeste jongeren dat minimaal de helft van de Joden in Israël zionist is.

De meeste jongeren zien zionisten als slecht en gewelddadig. Behalve beelden en ideeën die gerelateerd zijn aan het conflict tussen Israël en de Palestijnen (zoals “Zionisten streven ten koste van de Palestijnen naar een zo groot mogelijk grondgebied voor de staat Israël.”) schrijven betrekkelijk veel jongeren ook meer algemene negatieve eigenschappen toe aan zionisten die ook terug te vinden zijn bij het antisemitisme: zionisten zijn uit op macht, verbergen hun ware bedoelingen en zijn (achter de schermen) invloedrijk. Voor slechts enkele jongeren staat zionisme primair voor ‘het streven naar het behoud van de staat Israël als eigen land voor het Joodse volk’, volgens de onderzoekers de formele betekenis van het begrip.

De onderzoekers concluderen dat het onderzoek in grote lijnen laat zien dat "negatieve ideeën en beelden van de jon-geren over zionisten weliswaar klassiek antisemitische stereotypen bevatten, maar dat de negatieve ideeën en beelden niet zonder meer als antisemitisch kunnen worden betiteld."

Bron: het volledige rapport

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#732 Re: Re: Re: Re: Re: Re: En zo kan het dus ook:

2015-11-12 12:05

#729: - Re: Re: Re: Re: Re: En zo kan het dus ook: 

Treebeek is gemeente Brunssum, maar ligt aan de hele andere kant van Brunssum.

Je hond mag blij zijn dat zijn baasje zo ver met hem loopt. Minder is natuurlijk dat baasje met hem door de bebouwde kom blijft lopen, maar ja, je kunt niet alles willen.

Dus jij vindt serieus dat de gemeente een kleine 29.000 mensen had moeten uitnodigen voor de informatiebijeenkomst? Waar had je ze willen laten? De Brikke Oave? Gemeentehuis? De hei dan maar? We hebben niet eens een plein groot genoeg om 29.000 mensen te herbergen.

Probeer toch op z'n minst een beetje reëel en realistisch te blijven.

Nee, zo'n informatiebijeenkomst betreft alleen de mensen die in de directe omgeving wonen en niet de mensen die er wel eens met hond langs lopen en wiens kinderen ooit een keer op een kinderopvang hebben gezeten dat straks naast de vluchtelingenopvang zal liggen.

Ga eens bij jezelf na waarom jouw angst zo groot is voor mensen die je niet kent, die je niet kunt kennen, want ze zijn er nog niet niet eens? Is dat een terechte angst, gebaseerd op feiten? Of is dat een angst die jij overgenomen hebt van anderen (Wilders, EJ Bron, die hele kliek radicaal rechtse "media")?

Het eerste kan het niet zijn, want, zoals gezegd, de mensen zijn er nog niet eens, dus zijn er geen feiten waarop je je kunt baseren. Al jouw verwijzingen naar andere gebeurtenissen zijn andere gebeurtenissen, met andere mensen. Dat kun je deze mensen toch niet kwalijk nemen. Ik neem jou de moord op Pim Fortuyn toch ook niet kwalijk omdat je Nederlander en blank bent?

Waarom laat jij het tweede dan toe? Waarom laat jij jouw leven vergallen door mensen die hun brood verdienen met jouw angst? Zij hebben er wat aan, namelijk een goed inkomen; jij leeft in angst en laat je gek maken. Denk er eens rustig over na of dit ene leven van jou (want meer heb je er niet) compleet verpest mag worden voor de boterham van iemand anders.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#733 Re: Re:

2015-11-12 12:12

#728: - Re:  

 "Weet je waarom jullie joden uitroeien ?"

Waarom spreek jij mij aan op het uitroeien van joden? Gaan jouw vooroordelen zó ver dat je iedereen maar van alles voor de voeten gooit zonder überhaupt te weten over wie je het hebt?

Als ik ook maar een flauwe hoop had dat ik ze zou krijgen, dan zou ik vragen dat je je excuses aan mij aanbiedt en aan ieder ander die jij onder "jullie" schaart.

"De Syriërs die nog vers  uit land van herkomst zijn zullen vast heel veel begrip hebben voor de joden hier. "

Interessant. Ook jij kunt dus in de glazen bol lezen wat mensen die je niet kent in de toekomst zullen gaan doen. Jij kent de Syrische aard dermate goed dat jij al weet wat die mensen straks zullen gaan denken en doen. Volgens mij weten ze het zelf nog niet. Daarbij gaan we er maar voor het gemak vanuit dat er maar één slag Syriërs is, Vraag ik me toch af waarom er dan een burgeroorlog met zoveel verschillende kampen woedt?

Begin je echt werkelijk waar nog steeds niet te begrijpen dat AL jouw beweringen, veronderstellingen, doemdenken en angstbeelden zijn gebaseerd op vooroordelen en GEEN ENKELE op feiten?

Lees daarentegen bericht #731 maar eens aandachtig door. Misschien dat je dan eindelijk eens een keer naar de FEITEN gaat kijken en niet naar de domme roddels en leugens die jij je laat aanleunen. Ik weet, ik weet, ook die hoop zal ijdel blijken.


Gast

#734 Re: Re: Re:

2015-11-12 12:24

#733: Stop de opmars van EXTREEM RECHTS - Re: Re:  

 Zegt meneer extreem links en jullie ja idd jullie 

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#735 Re:

2015-11-12 12:24

#730: -  

 Vertel me eens, wlke van de mensen die in Brunssum zullen worden opgevangen is economisch vluchteling? Jij zegt dat het grootste gedeelte economisch vluchteling is, dus heb jij getallen, anders kun je niet weten wat het grootste en wat het kleinste gedeelte is. Dus laat eens horen.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#736 Re: Re: Re: Re:

2015-11-12 12:26

#734: - Re: Re: Re:  

 Dus extreem links roeit de joden uit en extreem rechts vernield de graven. Hebben jullie toch mooi de taken verdeeld.

Jullie, ja, inderdaad: jullie.

En wanneer begin je nou eindelijk eens met het lezen van #731? Of heb je morele bezwaren tegen het gebruiken van argumenten of het onderbouwen met feiten? Vind jij dat een dialoog vooral gevoerd moet worden met losse kreten, liefst nergens op gebaseerd, en lijkt jou dat de enige manier om duidelijkheid te verschaffen en mogelijk een oplossing te vinden?

 

P.S. Weten de joden dat ze worden uitgeroeid door extreem links? Of heb ik nou iets verklapt wat niet mocht?


Gast

#737 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: En zo kan het dus ook:

2015-11-12 12:30

#732: Stop de opmars van EXTREEM RECHTS - Re: Re: Re: Re: Re: Re: En zo kan het dus ook: 

 mijn hond loopt niet alleen door bebouwde kom, maar ook door veld en op gras. Nu hebben we er nog wat van voor het volgebouwd gaat worden. Ze hadden een informatieavond kunnen geven in het vijverpark, want als alleen tegen zou komen plaats genoeg toch? Waarom zouden de mensen die voor zijn komen? En ja het is een stukje uit de buurt, maar die mensen gaan niet terug geloof jij dat? Dus die gaan ook in Treebeek wonen uiteindelijk. Zo groot is brs nou ook weer niet. Ik laat me niks aanpraten, maar geloof de feiten van wat ik zie op filmpjes en tv. Of moet ik de regering geloven die niet eens weten waar ze mee bezig zijn? Ja ik word bang van de slechte dingen die ik zie en daar zitten er genoeg van tussen. Ook in Nederland zitten mensen die slecht zijn en waar ik bang van word, maar die kun je niet uitzetten het zijn Nederlanders. Helaas worden de buitenlanders alleen op de vingers getikt foei dat doen we hier niet. Nou dan zullen ze het zeker niet meer doen.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#738 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: En zo kan het dus ook:

2015-11-12 12:37

#737: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: En zo kan het dus ook: 

 Waarom zou alleen "tegen" komen? Mag "voor" niet geïnformeerd worden? Hoeft "voor" niet geïnformeerd te worden? Liefst zelfs niet eens uitgenodigd te worden? Het was een INFORMATIE-bijeenkomst. Dringt dat werkelijk niet door?

Wanneer begin je met lezen? Het gaat in Brunssum om OPVANG, dat is niet hetzelfde als een AZC. Opvang is tijdelijk, maximaal drie weken, omdat er niet meteen plaats is in een AZC. Je hebt toch gezien/gelezen hoe het in Voerendaal is gegaan?

Nee, weet de regering niet waar ze mee bezig zijn? Hoe kun jij dat beoordelen? Jij weet niet eens waar het over gaat! Dat moet ik jou nog uitleggen.

Vertel me dan eens welke slechte dingen jij gezien hebt? Ik hoop toch niet dat je gaat aankomen met die filmpjes van zogenaamde relschoppende asielzoekers, dat bleek een flimpje van relschoppende Pegida-aanhangers te zijn? Of van protesterende asielzoekers op een Hongaars station, dat bleek een jaren oud filmpje te zijn van heel iets anders, heel ergens anders?


Anonymous

#739 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: En zo kan het dus ook:

2015-11-12 12:44

#737: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: En zo kan het dus ook: 

 Mensen die asiel aanvragen in jouw land kun je ook niet uitzetten. Zelfs die mensen hebben rechten. Oei, dat is schrikken, hè?


Gast

#740 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: En zo kan het dus ook:

2015-11-12 12:52


Anonymous

#741 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: En zo kan het dus ook:

2015-11-12 12:54

#740: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: En zo kan het dus ook: 

 En hoeveel zijn er op basis daarvan al uitgezet?


Gast

#742 Re: Re: Re: Re: Re:

2015-11-12 12:55


Gast

#743 Re: Re:

2015-11-12 12:58

#735: Stop de opmars van EXTREEM RECHTS - Re:  

 Heb jij dan getallen om te beweren dat dit niet zo is of lult je maar weer wat raak

Getallen over brunssum

En jij bent geen brunssumer dat is ook wel grappig 

Maar gaat wel afgeven op andere die net als jij niet uit brunssum komen

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#744 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: En zo kan het dus ook:

2015-11-12 12:58

#740: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: En zo kan het dus ook: 

 Wat noem jij "niet gedragen"? Je kunt inderdaad niet iemand arresteren, in detentie houden of verbannen zonder gegronde reden (dus met een wettelijke basis).

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#745 Re: Re: Re:

2015-11-12 13:00

#743: - Re: Re:  

 LEES #731 DAN EENS EEN KEER!!! Hoe vaak moet ik dat nog vragen? Dus ja, die getallen zijn er. Niet mijn getallen, maar getallen van een deskundig, wetenschappelijk onderzoek, waar ik je ook nog de link voor gegeven hebt. Kun je je dat ook eens rustig doorlezen in plaats van wat dom gescheld hier.

Ik kom uit Brunssum, ik woon in Brussum.


Gast

#746

2015-11-12 13:01

Informatie nodig? Jij weet toch alles al? En jij geloofd in de regering? Vertel eens wat geen leugen is geweest van wat ze hebben gezegd over alles en wat ze goed hebben gedaan? Filmpjes waar ze 2 jongetjes interviewen over hun denkwijze. Nou niet goed hoor en van wie zouden ze dat nou leren? Al die goede moslims. Je bent erg naïef als je denkt dat ze allemaal goed zijn. En al zijn het er maar 30 van de 200 hoeveel schade kunnen die wel niet aanrichten. Denk je ook zeker dat het de Nederlanders zijn die ervoor zorgen dat Sinterklaas met zwarte piet afgeschaft moeten worden.


Anonymous

#747 Re:

2015-11-12 13:04

#746: -  

 Inderdaad ja, dat zijn Nederlanders. Gekleurde Nederlanders die zich storen aan het feit dat wij gedachtenloos een symbool blijven gebruiken uit de periode waarin wij onbeschaamd mensen uit Afrika tegen hun wil oppikten en als slaven elders in de wereld voor grof geld verkochten. Gek hè?

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#748 Re:

2015-11-12 13:05

#746: -  

 Dus die twee geïnterviewde jongetjes zijn representateif voor 1,5 miljard moslims? Dank je wel voor het duidelijk neerzetten van jouw bekrompen denkwijze en visie.

Niemand heeft gezegd dat ze "allemaal goed" zijn. Uiteraard zijn ze dat niet allemaal. Net zo min als wij, blanken, niet allemaal goed zijn. Of wij, christenen. Of wij, blauwogigen. Of wij, twee-origen. Maar wil jij nu beweren dat je dus vluchtelingen mag weigeren op te vangen, omdat er mogelijk wel eens een paar niet goeie mensen tussen kunnen zitten? Volgens mij moeten we dan heel Brunssum het land uitzetten, want potverdorie d'r zit me toch een schorum tussen. Je snapt toch hopelijk zelf wel dat dat domme praat is?


Gast

#749

2015-11-12 13:15

Nee geef ik geef 1 voorbeeld. Teveel om op te noemen, maar zeker je hebt gelijk je weet niet wie wel en wie niet. Jij hebt het vertrouwen ik niet. Ik vind sowieso eerst Nederland op orde dan mensen opvangen met een duidelijke grens aan hoeveel. Een land moet het aan kunnen met huizen en werk enz en dat. hebben ze niet onder controle. Genoeg andere landen die ook nog kunnen opvangen 


Anonymous

#750 Re:

2015-11-12 13:17

#746: -  

 Jij hebt liever informatie van bronnen die aantoonbaar liegen? Die verkrachtende asielzoekers verzinnen, die niet bestaan en waarvan geen slachtoffer te vinden is?

Jij snapt inderdaad niet dat jij GEBRUIKT wordt door de Domrechtse propaganda-machine en inmiddels al zover afgestompt bent dat je niet eens meer bewijzen of zelfs maar aanwijzingen nodig hebt om iets klakkeloos over te nemen. Nou, dat is pas echt intelligent, hoor! Hahahahaha!