Zeg nee tegen azc Brunssum

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

/ #2584 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-04 20:11

Ontuchtverdachte André H voor onderzoek naar Pieter Baan

Redactie 1Limburg
Geplaatst opvrijdag 4 december 2015 - 14:43
 
 

Ontuchverdachte André H. uit Herkenbosch, die wordt verdacht van verkrachting en ontucht met zijn dochter en stiefdochter, moet voor psychisch onderzoek naar het Pieter Baan Centrum.

De rechtbank besloot dat vrijdag in een regiezitting. De rechter wil meer weten over de geestelijke gesteldheid vermogens van de man.

Kind bij eigen dochter
De 51-jarige H. staat voor de rechter omdat hij zijn dochter vanaf haar veertiende jaar zou hebben verkracht. Ook zou hij zijn eigen kind in 2011 zwanger hebben gemaakt, toen ze 23 jaar oud was. Ook na de bevalling bleven de verkrachtingen doorgaan.

Vader of oom?
Ondanks de uitkomst van een DNA-onderzoek ontkent H. dat hij de vader van zijn kleinkind is. Volgens hem is zijn broer de werkelijke vader.

Lees ook: Man uit Herkenbosch verwekte kind bij eigen dochter

Verdachte van verkrachting eigen dochter moet naar Pieter Baan Centrum. Rechtbank wil meer weten van zijn geestestoestand.

— Robert Janssen (-at-RobertL1Janssen) December 4, 2015

Stiefdochter
Het andere slachtoffer waarvoor H. nu terecht staat is zijn stiefdochter en inmiddels ook de partner van H. Zij zou op zestien- en zeventienjarige leeftijd zijn verkracht. Deze zaak was al eerder door justitie onderzocht, maar toen werd de zaak vanwege gebrek aan bewijs geseponeerd. Met nieuwe getuigenverklaringen hoopt het Openbaar Ministerie de man alsnog veroordeeld  te krijgen.

H. zit op dit moment al negen maanden in voorarrest.

Niet voor het eerst
In 2007 werd de man al tot drie jaar en tbs veroordeeld vanwege de verkrachting van twee vrouwen met wie hij toen een relatie had. Die twee vrouwen zijn weer de moeders van de huidige slachtoffers. Die veroordeling werd in hoger beroep teruggedraaid, omdat het gerechtshof toen niet kon uitsluiten dat de aangiftes wraakacties van de vrouwen waren geweest. 

Lees ook: Ontuchtverdachte André H. al eerder vervolgd