Zeg nee tegen azc Brunssum

Quoted post

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1320

2015-11-16 12:32

Werkgeversvoorzitter vreest dat PVV Nederlandse handelsbelangen zal schaden

 

Hans de Boer, de voorzitter van bazenclub VNO-NCW, maakt zich ongerust over de opmars van de PVV. Niet omdat de PVV een fascistische partij is, maar omdat die club het imago van Nederland in het buitenland schaadt:

“Als Nederland het imago krijgt dat het weinig met het buitenland te maken wil hebben en bang is voor andere culturele invloeden, dan is dat een zorgpunt”

In het verleden nam het VNO-NCW al vaker afstand van de PVV, wiens bekrompen nationalisme en domme racisme door grote bedrijven met afschuw bekeken wordt. Onder de leden van VNO-NCW is de PVV traditioneel weinig populair. VVD, D66 en CDA zijn bij ondernemers de met afstand meest populaire partijen, alle andere partijen – inclusief de PVV – tellen nauwelijks mee.

Al in 2009 waarschuwde VNO-NCW voor regeringsdeelname van de PVV. Meer recent liet ook De Boer’s voorganger Wientjes zich naar aanleiding van Wilders’ kritiek op de Turkse president Erdoğan negatief uit over de PVV. Ook de islamofobe retoriek van Wilders kan onder ondernemers op weinig sympathie rekenen.

Bron: de Telegrof

 

 

Reacties


Gast

#1321 Re:

2015-11-16 12:34:56

#1320: Stop de opmars van EXTREEM RECHTS -  

 Grappig dat je eerst de telegraaf in het rijtje van geenstijl zet en het nu als een betrouwbare bron aangeeft

Maar goed links is dan ook altijd hypocriet.

Links lullen rechts vullen