Zeg nee tegen azc Brunssum

Quoted post

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2639 Zo kan het ook:

2015-12-06 10:56

Warm welkom vluchtelingen in Nijkerk

NIJKERK – Vrijdagmiddag 4 december 2015 hebben leden van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt zo’n 25 vluchtelingen een warm welkom geheten in Restaurant De Mheent bij Amaris/Arkemheen. Alida van der Hout, wijkcoördinator in de kerk, sprak de statushouders toe. Zij wonen sinds begin november in het T-Huis naast Arkemheen en zijn vluchtelingen uit Syrië, Irak, Somalië en Eritrea. Allen kregen een Hollands getint welkomstpakket.

Door Theo Zuurman

,,Wij in Nijkerk kunnen ons er nauwelijks een voorstelling van maken hoe moeilijk het voor jullie geweest is om uit je eigen land te vertrekken naar een onbekende bestemming, weg van familie en vertrouwde omgeving’’, sprak Alida van der Hout. VluchtenlingenWerk Nijkerk had voor de noodzakelijke tolken gezorgd. ,,Om te laten weten dat jullie van harte welkom zijn in Nijkerk willen we een typisch Nederlands pakket aanbieden om kennis met ons te maken’’, vervolgde Van der Hout.

In het pakket zaten onder andere hagelslag, beschuit, stroopwafels, koetjesdrop en pepernoten. Het welkomstpakket was mede gesponsord door Bakkerij ten Have, Graphic Sound en Boekhandel Roodbeen. Tevens zat er een Hollands huisje met kaarsje in, ,,dat staat symbool voor wat we jullie toewensen. We hopen dat jullie snel een eigen huis krijgen, waarin jullie je thuis voelen, het ga jullie goed, be welcome to Nijkerk!’’ besloot Alida van der Hout.

 

Bron

Reacties


Gast

#2643 Re: Zo kan het ook:

2015-12-06 11:01:44

#2639: Stop de opmars van EXTREEM RECHTS - Zo kan het ook: 

 Wat zegt dit nu??? Dat een gedeelte van de geroformeerde ze zielig vinden en ze welkom heten