Zeg nee tegen azc Brunssum

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie Zeg nee tegen azc Brunssum.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2251

2015-11-29 12:54

Gewoon wat roepen uit dommigheid, stijfkoppigheid en de wil om dwars te liggen.  Verder komt hij toch niet? En straks verwijdert hij weer alles wat hij geschreven heeft, zodat niet nog méér mensen kunnen zien hoe achterlijk zijn reacties zijn.

Maar dat krijg je als je met argumenten om de oren geslagen wordt en geen enkel zinnig woord daartegenover kunt zetten.


Gast

#2252

2015-11-29 13:02

Zullen we eens om de tafels gaan zitten ? Ik heb volgens mij al contact gezocht

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2253 Re:

2015-11-29 13:03

#2252: -  

 Waarom? Je kunt ook hier, publiekelijk, zeggen wat je te zeggen hebt.


Gast

#2254

2015-11-29 13:04

Als je mensen uitlokt tja.... 

En weer samen tja. ...

F ? M ? 


Gast

#2255

2015-11-29 13:05

Waarom dat weet je zelf heel goed 

HEEEl GOED 

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2256

2015-11-29 13:06

Dus jij beweert dat wij jouw domme commentaren uitlokken? Hebben wij jou verplicht om hier weerwoord te geven? Wij nodigen je uit, ja, om ons een weerwoord te geven en hebben je al talloze malen gevraagd om een beargumenteerde discussie te voeren, maar dat ontwijk je steeds door enkel ballorige antwoorden te geven. Zie bovenstaand.


Gast

#2257

2015-11-29 13:11

Dus niet want je zult nooit water bij de wijn doen 

Nooit nergens in geen 2200 comments want jij hebt gelijk en jij hebt goede argumenten

Nogmaals F M 

Verder met je comments zoals ijzersterk argument wat je al ik weet niet hier hoe vaak hebt gezegd. Niet uitlokken? 

Ik ben ook niet in discussie met jou laat dat duidelijk wezen. Het heeft geen zin. 

 


Gast

#2258

2015-11-29 13:12

Ow en het is dus inderdaad wij 

Meeste mensen leveren commentaar in hun eentje zie je ook hoe jullie het aanpakken om je gelijk te krijgen 

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2259 Re:

2015-11-29 13:16

#2257: -  

 Waarom wil je dan toch met mij (ons?) om de tafel gaan zitten, als jij ervan overtuigd bent dat een discussie geen zin heeft?

Heb je enig vermoeden hoeveel nationaliteiten, geloven, huidskleuren en geslachten je ons al toebedeeld hebt? Heb je enig idee wat dat er überhaupt mee te maken heeft? Zijn argumenten minder valide als ze worden aangedragen door een gekleurde medemens, een medemens met een ander geloofsovertuiging of door een vrouw?


Gast

#2260 Re: Re:

2015-11-29 13:18

#2259: Stop de opmars van EXTREEM RECHTS - Re:  

 Omdat je dan niet achter je leugens kunt verschuilen 


Anonymous

#2261 Re:

2015-11-29 13:18

#2258: -  

 Wij leveren ook commentaar in ons eentje, hoor. We zitten echt niet bij elkaar op schoot en typen om de beurt een woord of een zin. En als dat wel het geval was, wat is jouw probleem daarmee? Wie belet jou om ook een medestander erbij te halen?

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2262 Re: Re: Re:

2015-11-29 13:19

#2260: - Re: Re:  

 Maar hier, in alle openlijkheid, kan ik me wel achter mijn "leugens" verschuilen? Vreemde redenering.


Gast

#2263

2015-11-29 13:22

Mag jij vinden kerel ik zie je wel weer over 500 comments als jullie hier nog steeds levenloos rondhangen vind t leuk om te zien.

Heb je al 1 iemand hier weten te "informeren" 

Met hoeveel mensen ben je al in "discussie" geweest ?

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2264

2015-11-29 13:24

Dat is van geen belang. Punt was dat Brunssum wel voor opvang van asielzoekers moet zorgen en dat gaat dus ook gebeuren.


Gast

#2265

2015-11-29 13:24

Doei tot weer eens wat is 

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2266

2015-11-29 13:33

En tot zover de immer diepgravende discussie met onze anonieme "bezorgde burger".


Anonymous

#2267

2015-11-29 13:41

Gewoon even ter aanvulling:

Utrechtse scholen dumpen Piet helemaal

Aanpassing omstreden figuur opgegeven, nieuwe Sint-hulp geïntroduceerd

Een oude man die een jonge man of vrouw als knecht, slaaf of wat dan ook heeft, is gewoon geen goed idee. Met zo'n ouderwets verhaal moet je de kinderen niet langer opzadelen. Daarom hebben de openbare scholen van de Stichting Openbaar Primair Onderwijs (SPO) Utrecht de hele Piet-figuur uit het Sinterklaasverhaal verwijderd. De radicale aanpak moet de feestvreugde weer terugbrengen in de kwetsende traditie die tot steeds meer conflicten leidt.

In 32 aangesloten scholen wordt Zwarte Piet niet meer opgevoerd, en ook geen roetpiet, bonte piet of wat voor variaties er ook bedacht mogen zijn. "Een alternatieve Piet is eigenlijk niet aan de orde geweest. Piet blijft een stereotype, welke kleur hij ook heeft. En dat willen we niet," vertelt voorzitter van het bestuur Thea Meijer in nrc.next. De onderwijsorganisatie raakte verzeild in de Pieten-kwestie nadat een moeder naar het College voor de Rechten van de Mens stapte om de kwetsende figuur uit school te verbannen. Die eis werd niet toegekend maar het bestuur besloot wel nader naar het probleem te kijken en kwam tot de conclusie dat de Piet-figuur niet meer van deze tijd is.

Omdat Sint in zijn eentje wat eenzaam is, is er een nieuwe verhaallijn bedacht in de vorm van Jip en Jenny, twee jonge gasten die optreden als een soort manager voor Sinterklaas. In clips vragen zij de leerlingen te helpen met het organiseren van het feest waar door de kinderen zelf onderdeel worden van het verhaal. Dat blijkt goed te werken.

Meester Marco Gerdes verklaart tegenover de krant: "Er hangt geen versiering meer in de school waar Zwarte Piet op staat. We zingen geen liedjes meer waar hij in voor komt. En boeken met Zwarte Piet hebben we weggedaan. Er hangen ook geen zwartepietenpakjes in de kleuterverkleedhoek."

De kwetsende figuur is overigens niet verboden. Kinderen die zich als Zwarte Piet willen verkleden of willen tekenen mogen gewoon hun gang gaan. In het begin was er weerstand onder de ouders, een kind dreigde zelfs van school te worden gehaald. maar inmiddels slaat het nieuwe verhaal aan, aldus het schoolbestuur.

 

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2268 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-29 13:56

Waar staan we voor

 

Angst dat onze cultuur en traditie onder de voet gelopen worden door de komst van al die asielzoekers. Angst dat onze kinderen niet meer veilig zijn. Angst dat onze ouderen niet meer veilig over straat kunnen. Angst dat onze voorzieningen minder worden. Angst dat onze huizen ingepikt worden. Angst dat onze vrijheden verdwijnen…

Ooit was dit een trots en fier land! Stel je toch eens voor dat we alleen maar bang zouden zijn voor het water en het de schuld van alles zouden geven.
Nee, we deden er wat aan. We bouwden een land op en gaven het water een plek.

Voor welke traditie en cultuur sta je als je alleen maar angstig bent? Een sterke cultuur hoef je niet te verdedigen, die werkt aanstekelijk. Vanuit een sterke cultuur pak je problemen zo snel mogelijk aan en keer je ze ten goede.
Vanuit een sterke cultuur ga je onpopulaire maatregelen niet uit de weg maar maak je er het beste van. En dan ga je niet de beslissers bedreigen, want dat bedreigt de democratie. En dat laatste is ook onderdeel van onze cultuur.

Kom op! Help mee de problemen zo snel mogelijk op te lossen in plaats van ze op het bordje van iemand anders te leggen.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2269 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-29 13:58

Een kwaadaardige ideologie

 

QUOTE - Ahmed Marcouch (PvdA) in Trouw (28 november):

Ik vind dat salafisten afstand moeten nemen van hun ideologie. Wie zegt: ik kies voor democratie, rechtsstaat en pluriformiteit kan geen salafist meer zijn. Ik constateer dat het een kwaadaardige ideologie is die als een voorportaal werkt tot gewelddadig jihadisme.

VVD en PvdA willen het OM laten onderzoeken of een verbod van die orthodox-islamitische stroming mogelijk is. Hoe serieus neemt Marcouch de individuele, grondwettelijk vastgelegde, vrijheid van godsdienst? Zijn wij nog vrij in onze gedachten volgens VVD en PvdA?

Op dezelfde pagina van Trouw lezen we dat de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb (ook PvdA) een handelsmissie heeft geleid naar Saoedie-Arabië, een land waar het salafisme welig tiert, waar financiers van IS wonen en waar dit jaar al meer dan 100 mensen zijn onthoofd.

 

In de bijlage van Trouw staat ook een interview met de Britse godsdienstsocioloog Linda Woodhead. Zij erkent dat de meest intolerante vormen van religie optimaal weten te profiteren van de godsdienstvrijheid en vindt dat de overheid daar niet blind voor mag zijn.Maar ze zegt ook:

Extremistisch betekent nog niet noodzakelijkerwijs gewelddadig. De meeste fundamentalisten zijn niet gewelddadig….Op het  moment dat extremisme in aanraking komt met mensen die in conflictsituaties zitten, die geweld hebben gebruikt of willen gaan gebruiken, is het een heel krachtige en bruikbare ideologie om geweld mee te motiveren….De jongens die de aanslagen pleegden in Parijs en elders zaten meestal al op een gewelddadig pad. Op het moment dat ze dan met een extremistische vorm van religie in aanmerking komen hebben ze hun rechtvaardiging om geweld te gebruiken.

Als je zegt dat dit extremisme het ware gezicht is van de islam, doe je precies wat IS wil. Waarom vermoorden extremisten mensen? Omdat ze gruwen van het bewijs dat Europa daadwerkelijk liberaal is en positief kan zijn tegenover de islam….Hoe meer wij zeggen: ‘We vertrouwen moslims niet, islam is inherent gewelddadig’, hoe gelukkiger IS wordt. Het bevestigt hun beeld: de ongelovigen willen de kinderen van Allah vernietigen…Je zegt wat zij ook zeggen: ‘Wij zijn goed, jullie zijn slecht. Fundamentalistisch, zwart-wit.

Marcouch zou het OM moeten vragen een onderzoek te doen naar dergelijke vormen van steun voor IS.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2270 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-29 14:00

White privilege en racisme

 
 

QUOTE van Arzu Aslan in NRC:

Een witte persoon kan kosteloos tegen racisme zijn als die niet ook tegen white privilege strijdt.

Een nogal opmerkelijke zin, en niet alleen omdat “ergens tegen zijn” wordt gekoppeld aan “strijden”, want ik vermoed dat ze het gezien de voorbeelden, heeft over mensen die actief racisme proberen te bestrijden, en niet alleen “tegen zijn”.

 

Ik vind de uitspraak vooral opmerkelijk omdat het veronderstelt dat de begrippen white privilege en racisme compleet los staan van elkaar. Alsof ze niet de twee kanten zijn van dezelfde medaille. Want als er ergens gediscrimineerd wordt, dan is het onvermijdelijke gevolg dat een andere groep daarvan (indirect) profiteert.

Zo ook hier. White privilige is niets anders dan een gevolg van racisme, het is niet een op zichzelf staande entiteit. En dat het lastiger te herkennen is, is ook logisch. Want het probleem is cumulatief net zo groot, maar doordat er in de racistische groep* veel meer mensen zitten, is het gemiddelde voordeel dat die groep individueel ervaart klein ten opzichte van het nadeel dat de onderdrukte groep ervaart.

Maar op het moment dat je racisme effectief aanpakt, kan het niet anders dan dat je daarmee tegelijkertijd ook white privilege bestrijdt. Want een samenleving zonder racisme is een samenleving zonder privilege en andersom, en het bestrijden van een van de twee verminderd beide vormen. “Kosteloos tegen racisme zijn”, lijkt me dan ook een onmogelijkheid. 

*Ik heb het hier over het gemiddelde racisme in een groep, hiermee wil ik uitdrukkelijk niet zeggen dat iedereen in die groep racistisch is.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2271 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-29 14:03

             


Gast

#2272 Re:

2015-11-29 19:03

#2267: -  

nou gelukkig hebben we hier in Brunssum nog katholieke scholen, waar wel gewoon Sinterklaas en zwarte piet komt!


Gast

#2273 Re: Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-29 19:08

#2268: Stop de opmars van EXTREEM RECHTS - Het ware gezicht van Extreem Rechts 

 De problemenworden bij ons op het bordje gelegd! Er is een reden waarom de mensen uit die landen anders zijn. In Nederland is er hard aan gewerkt, om alle vrijheden te krijgen die er zijn. Nu moet er telkens meer ingeleverd worden, want ja je moet je wel aanpassen aan de mensen die komen. Nee! Zij moeten zich aanpassen en niet alleen de dingen die ze leuk vinden, maar ook de dingen die ze vanuit hun geloof niet goed vinden. Voorbeeld homo lesbi. 

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2274 Re: Re: Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-30 00:46

#2273: - Re: Het ware gezicht van Extreem Rechts 

 Nou, als je nu had opgelet dan had je geweten dat dat ook een voorwaarde is voor het verkrijgen van een status.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2275

2015-11-30 02:22

De reis van een Syrische vluchteling

 

Stel, je woont in Raqqa, de hoofdstad van ISIS. Je wordt dagelijks gebombardeerd, ISIS gebruikt jou als menselijk schild en je zoon dreigt door de jihadisten gerekruteerd te worden om ten noorden van de stad tegen de Koerden te vechten. Wat doe je?  Blijf je in Raqqa, met de kans dat je morgen na een Frans bombardement eindigt als een vlek op de muur? Vlucht je naar een ander deel van Syrië, waar je er al snel achter komt dat ze daar al net zo hard aan het knokken zijn als in Raqqa? Of besluit je toch de overtocht naar Europa te maken? Bij Middle East Monitor kun je de hele reis nu zelf meemaken. Of je kunt besluiten in Raqqa te blijven. Elke keuze die je maakt heeft consequenties. Schrijver dezes is zojuist midden op zee samen met zijn hele gezin  verdronken, na eerst gebombardeerd en vervolgens geripped te zijn door een Libische mensensmokkelaar. Ten zeerste aanbevolen.