Zeg nee tegen azc Brunssum

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

/ #1341 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-16 13:43

De zoveelste leugen van Geert Wilders

Van de redactie


16 september 2014
 - En voor de zoveelste keer wordt iets dat bij herhaling door Geert Wilders wordt geroepen een feitelijke realiteit. Het maakt niet uit dat zijn bewering ook in de Tweede Kamer onderuit gehaald is, hij blijft zijn bewuste leugen gewoon roepen en gebruiken voor weer een kansloos voorstel. 

Volgens Wilders steunt 73% van de Nederlandse moslims jihadgangers. Hij gaat nog een stapje verder door te zeggen dat driekwart van de Nederlandse moslims de Islamitische Staat steunt. 

Hij baseert zich op dit rapport van Motivaction dat in opdracht van het NCRV-programma 'Altijd Wat' enkele steekproeven deed. In mei 2013. En dat in verband met de burgeroorlog in Syrië. 

Dit is de uitkomst waarop Wilders zijn leugen meent te kunnen baseren: 

Bijna driekwart van de moslims keurt het vertrekken van Nederlandse moslims naar Syrië goed. 

72% van de moslims vindt het goed dat Nederlanders naar Syrië vertrekken om mee te vechten tegen het regime van president Assad, terwijl slechts 8 % van de autochtonen dit goedkeurt. 14% van de Nederlandse moslims en 63% van de autochtonen vindt het geen goed idee. 

En dit is de basis voor de uitslag: 

Een representatieve steekproef onder Turkse en Marokkaanse moslims in Nederland in de leeftijd van 18 tot 60 jaar (n=370).
Er is gekozen voor deze afbakening, omdat Nederlandse moslims voor het overgrote deel bestaan uit Turkse- en Marokkaanse Nederlanders. 

Motivaction heeft 370 Nederlandse moslims met een Turkse of Marokkaanse achtergrond ondervraagd. Dat is een wel heel erg smalle basis om zonder wroeging te beweren dat driekwart van de Nederlandse moslims jihadgangers als helden beschouwt. Sterker, het is blatante onzin die overigens prima past in de context van het betreffende televisieprogramma van de NCRV. Het doel destijds was ophef en verontwaardiging te veroorzaken en dat is mooi gelukt. Bijna anderhalf jaar geleden. 

Desalniettemin misbruikt Geert Wilders dit 'onderzoek' om zijn strijd tegen de door hem zelf verzonnen islamisering van Nederland kracht bij te zetten. 

Wilders gaat serieus voorstellen om iedereen met een Nederlands paspoort én een paspoort uit een Islamitisch land (sic) te verplichten een anti-shariaverklaring te ondertekenen. 

Dit is niet alleen een schandalige vorm van discriminatie die Wilders voorstelt, het is bovendien een voorstel dat de vergelijking met de niet-joodverklaringen in 1940 met glans kan doorstaan. Bijna nog erger is dat de reguliere media de stelling van Wilders, driekwart van de Nederlandse moslims steunt de IS, overnemen. 

Het was overigens Machiel de Graaf die namens de PVV in een Kamerdebat in juli 2014 de stelling die Wilders nu bij herhaling gebruikt naar voren bracht en toen genadeloos werd afgeserveerd.
Het is niet alleen Ivo Opstelten die het zonder geheugen schijnt te moeten doen. Ook het Nederlandse volk en het journaille lijdt aan een gevaarlijke vorm van geheugenverlies. Vandaag werd deze peiling gepubliceerd. De pathetische leugenaar Wilders en de kruimelaar Krol zijn weer ontzettend populair.