Zeg nee tegen azc Brunssum

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

/ #1414 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-17 12:46

Bij rechts regeert de leugen

Voor de PVV geldt wat Jaap de Hoop Scheffer ooit inzake Afghanis­tan riep: er kan niemand weg en er gaat niemand weg.

Van hoeveel oplichters, opsnijders, plein-, buurt- en sportveldterroristen, ontucht­ple­gers, vrouwenmishandelaars en notoire alcoholisten moet Rutte voor verder verblijf in Het Torentje afhankelijk worden, alvorens hij beseft dat hij met zijn Tucht-en-Orde-kabinet een geloofwaardigheidspro­bleem heeft en concludeert: daarop kan zelfs ík geen coalitie bouwen?

De Gorilla van de Vondelbuurt, zoals de Volkskrant Eric Lucassen al doopte, mag van Wilders immers het PVV-volk blijven verte­gen­woordi­gen. Misschien gaat hij dat inderdaad voortreffelijk doen. Ik sluit namelijk niet uit dat één op de vierentwintig PVV-kiezers zelf ook een gorilla is. Onze Haagse heeft zich, net als soortgenoot Bokito vanuit diens Rotterdam­se kooi, in elk geval vroeger in zijn Ermelose kazerne eveneens aan enkele dames vergrepen die voor gorillacharme niet ongevoelig waren.

Duidelijk
De reden van Lucassens aanblijven is duidelijk: hij wil niet weg, omdat hij nooit meer zoveel zal verdie­nen, en Wilders durft hem niet weg te sturen, omdat zijn Droom­kabinet dan zijn meerderheid kwijt is. En dus plakt de hele PVV-fractie aan het pluche in een mate die nog geen enkele partij ooit heeft vertoond.

De onthullingen volgen elkaar in adembenemend tempo op. Zo beschikt de PVV intussen met James Sharpe over haar eigen Antilliaan­se jongeren­pro­bleem. In sommige takken van sport schijnt het gang­baar te zijn om na een verloren hordeloop de winnaar met de eigen schoen in het gezicht te timmeren. Ik snap nu wel waarom zoveel jeugdge­vangenissen kunnen sluiten. Niet omdat er minder delinquenten zijn, maar omdat er steeds meer van hen parlemen­tair onschendbaar zijn.

Snakkend
Recent heeft Sharpe voorts met zijn internetbe­drijf honder­den naar vrouwelijke warmte snakkende Hongaarse heren in de kou laten staan teneinde de eigen schoorsteen gemakkelijker te kunnen laten roken. Had Lucassen hem niet op grond van zijn eigen gorilla-erva­ring kunnen uitleg­gen, hoe je zulke erotische tekorten in je klantenkring het handigst uit de wereld helpt?

En dan is er nog die arme Richard de Mos, recent al door buschauffeurs voor draaikont uitgescholden omdat hij nu plotseling wèl voor de verpatsing van het Haagse vervoerbedrijf had gestemd. De schat! Hij had toch zo graag directeur van een school in een achter­standsbuurt (geweest) willen zijn. Hij had er nog wel zo ijverig voor gestudeerd, en daartoe "met bloed, zweet en tranen al mijn diploma's ge­haald".

Toverstaf
En zie: op de PVV-website had hij nu ook zo'n mooi verleden als school­leider gekregen! De histori­sche toverstaf van Grote Geert staat voor niets - want waar Zijn Bosma vijftien eeuwen geschiedenis van de islam moeite­loos in de gewenste zin kan herschrijven, lukt dat natuurlijk ook wel met het cv van een eenvoudig Kamerlid.

Dat laatste is in het verleden inciden­teel weliswaar eveneens bij andere partijen voorge­komen, alleen waren die toen, nadat dat was uitgeko­men, wel binnen een paar dagen weg. De Mos mag van Wilders blij­ven zitten. Maar die anderen wisten toen ook niet zo'n prachtige smoes te verzin­nen: "Als ik het ambieer, zou ik het kunnen zijn".

Dat zou heel interessante lessen voor die achter­standsschool van hem opleveren, als daarin de leerlingen bij Geschiedenis niet wordt bijgebracht wat er gebeurd ís, maar wat er gebeurd zou kunnen zijn als men dat maar iets meer had geambieerd. Ik vrees dan alleen nog meer achterstand.

Ontroerend
Wel ontroerend, hoe nu plotseling het papiertje, dat officiële erkenning van eigen moeizaam kunnen en kennen behelst, als zijn laatste strohalm dienen moet, terwijl de PVV anders in deze zelfkazende internet-tijden met kennis van zaken weinig opheeft, van islam tot klimaat, omdat deskundigheid immers gelijk staat aan de verfoeilijke 'linkse elite' - en dan blijft het stemvee van Wilders natuurlijk liever paranoïde, onwetend en dom.

Wie Vondel was, zal de nieuwe Buurtgorilla van het Binnenhof daarom ook wel niet weten, maar misschien dat Grote Geert, die altijd zo pal staat voor ons joods-christelijk erfgoed, hem dezer dagen de troostende eerste woor­den van de Gijsbrecht kan voorhouden - Het hemelsche gerecht heeft zich ten langen leste erbarremt over my en myn benauwde veste.....

Waarbij dat zich ontfermende hemelse gerecht nu vooral uit Maxime Verhagen bestaat, die in elk geval binnen het CDA tot almachtige god is uitgegroeid en wiens woordvoerder in de Kamer bij al dat gerom­mel binnen Geerts veste maar even snel de andere kant opkeek.

Leugen
Toen Wijnand Duyvendak zijn eigen glazen ingooide met onthullingen over eigen daden een kwart eeuw eerder, stonden VVD en CDA samen met de PVV vooraan om diens parlementa­i­re hoofd te eisen - nu houden zij op langzaamaan genante wijze stelselma­tig over alle wantoestan­den bij de PVV hun mond, zodat ook bij 'fatsoenlijk' rechts de leugen nu regeert.

Voor de PVV geldt namelijk, wat Jaap de Hoop Scheffer ooit inzake Afghanis­tan riep: er kan niemand weg en er gaat niemand weg. Anders blijft er niemand meer over - nu al moet Wilders het ene gat met het andere dichten, dus dat belooft wat als straks de lijsten voor de Staten­verkiezingen moeten worden opgemaakt. Zullen die opnieuw allemaal slechts uit goud­eerlijke kandidaten bestaan die met de handjes boven de dekens slapen?

Slap
In de Kamer had Wilders slechts slappe teksten. De Geblondeerde Grote Mond sprak vooral met veel meel in de mond. Het was een en al huilie-huilie en sorry-democratie zonder dat dat personele consequenties had.

Zijn Volendamse aanhang schijnt het nog allemaal prachtig te vinden: "Berlusconi blijft ook bezig". Op die trede is de PVV-verdedi­ging intussen al aangeland. Maar inderdaad, Silvio: daar kan geen Eric Bokito tegenop.