Zeg nee tegen azc Brunssum

Quoted post


Gast

#997 Re: Re:

2015-11-13 21:01

#995: Stop de opmars van EXTREEM RECHTS - Re:  

 en in de tussentijd leef je op straat? Of denk je dat dat van de ene op de andere dag geregeld is? Maar een asielzoeker mag niet zonder dam boven zijn hoofd.

Reacties

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#999 Re: Re: Re:

2015-11-13 21:12:15

#997: - Re: Re:  

 Ook jij zult niet zonder dak boven je hoofd zijn. Het kan zijn dat je tijdelijk ergens anders moet worden opgevangen (Blijf van mijn Lijf-huis, bijvoorbeeld), maar je zult met voorrang een woning toegewezen krijgen, zeker als er kinderen aan jouw hoede toevertrouwd zijn.

Dat geldt voor de asielzoeker niet anders, die zal allereerst tevreden moeten zijn met noodopvang en dat kan op vandaag een tentje zijn, voordat hij in een AZC (omgebouwde gevangenis, kazerne, klooster, ziekenhuis, bejaardenhuis; dus je kunt je de grootte van de kamers wel voorstellen) terecht kan. Pas als statushouder zal hem een woning worden toegewezen, maar tot die tijd zal hij moeten blijven in het AZC of een ander toegewezen tijdelijk verblijf.

Het aantal woningen dat voor jou beschikbaar is, is vele malen groter dan dat voor asielzoekers gereserveerd wordt. Bovendien hoef jij je geen zorgen te maken dat de uiteindelijk toegewezen woning een omgebouwde container zal zijn. Heel veel asielzoekers mogen zich daar wel al zorgen over maken.