Zeg nee tegen azc Brunssum

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie Zeg nee tegen azc Brunssum.


Gast

#1626

2015-11-19 09:00

Lui links ligt nog in bed


Gast

#1627 Re:

2015-11-19 09:26

#1625: -  

 dat is idd een veel beter idee. Niet bij het park dat ze vol kunnen gaan poepen. Niet bij kdv niet bij scholen. Zo stom om ze midden in een woonwijk te zetten, terwijl ze nog moeten wennen aan hoe het er in Nederland aan toe gaat buiten de huizen krijgen werk krijgen en geld. 


Gast

#1628 Re:

2015-11-19 10:13

#1622: -  

 Nou, iemand die een bed een brood en een bad zoekt maar dat niet krijgt gaat dood ja aan honger en dorst. Maar ach het zijn er maar een paar miljoen en niet eens bleekscheten zoals jij dus wie boeit het.

Gelukkig zit Brunssum niet vol met mensen als jij maar woont er ook genoeg fatsoenlijk volk.


Gast

#1629 Re: Re:

2015-11-19 10:28

#1628: - Re:  

 wat een onzin als ze weten dat de grenzen tijdelijk dicht zijn gaan ze ergens anders heen. Ze hebben allemaal telefoon en kunnen elkaar goed op de hoogte houden. Ze hebben toch niks anders te doen. En het zou tijdelijk zijn, tot degene die hier zijn onderdak hebben En een baan en een tijdelijke verblijfsstatus. Ze kunnen de vluchtelingen due er al zijn niet eens aan. De vluchtelingen worden ook al ongeduldig, die moeten te lang wachten.


Gast

#1630 Re: Re: Re:

2015-11-19 10:43

#1629: - Re: Re:  

 En dan zijn we weer terug bij de oplossingen van Wilders. Laat anderen het maar opknappen. Nou zo maak je Nederland wel populair in de wereld als je alle problemen afschuift op je buurlanden.

Jullie snappen echt niet dat die haatpruik dit hele land compleet kapot aan het maken is en met jullie hulp. Nou jullie zijn bedankt.


Gast

#1631 Re: Re: Re: Re:

2015-11-19 10:54

#1630: - Re: Re: Re:  

 Wat een onzin! Dat doet deze regering al heel goed uit zichzelf. Jij gaat ook niet je laatste brood aan een ander geven als je thuis kinderen hebt die ook niks hebben. En ja veel kosten worden op ons verhaald door bezuinigingen. Wij moeten gaan inleveren om die mensen hier te laten zijn. Kijk vooruit 


Gast

#1632 Re:

2015-11-19 10:54

#1626: -  

 Als we het daar toch over hebben: klaploper rechts is weer druk bezig met de "ochtenddienst".


Gast

#1633 Re: Re: Re: Re: Re:

2015-11-19 10:56

#1631: - Re: Re: Re: Re:  

 Jawel dat deel je.

De vluchtelingen zoeken bed bad en brood. Dat heb jij allemaal en dat is niet jouw laatste bed jouw laatste bad of laatste brood. Doe niet zo dom dramatisch.


Gast

#1634 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-11-19 11:09

#1633: - Re: Re: Re: Re: Re:  

 er is maar 1 dom. Dat ben jij. Ik zorg eerst voor mijn gezin voor ik voor anderen zorg! Alleen bed bad brood. Word eens wakker. Dat is voor nu even genoeg en dan nog zitten erbij die daar geen genoegen mee nemen en buiten slapen of zelfmoord willen plegen, want ja ze zijn er al een paar maanden. Nou mensen in Nederland staan vaak al jaren op de lijst voor een woning die dreigen niet met zelfmoord. Ben blij dat je uit de oorlog bent en wacht af!!!! Hoeveel zwervers in Nederland???? Maar helaas vluchtelingen mogen niet buiten, maar zwervers moeten bedelen om geld, om te kunnen overnachten waar ze niet overdag moeten zijn. Hoe douchen die en eten die???? Hypocriete regering


Gast

#1635 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-11-19 11:15

#1634: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Waarop moeten zij dan wachten? Tot jij toestemming geeft? Jij bent hypocriet.


Gast

#1636

2015-11-19 11:15

van onze parlementaire redactie


DEN HAAG - Het is ’beroerd gesteld’ met de integratie van de tweede en derde generatie moslims in Nederland. Dat vindt VVD-fractievoorzitter Zijlstra die van het kabinet wil weten wat het daar aan gaat doen.

Zijlstra zei in het Kamer-debat naar aanleiding van de aanslagen in Parijs dat hij is geschrokken van ronduit ’schandelijke reacties’ uit de moslimgemeenschap op andere Facebook, waar werd gejuicht om de aanslagen en het feit dat ’de Jihad in Europa is gearriveerd’. Hij wil een ’krachtige reactie’ van moslims, die afstand moeten nemen van de terreur.

Geld bij

Het kabinet moet nog reageren. De Kamer eist dat er meer gebeurt om onze veiligheid te garanderen. Desnoods moet er geld bij. Ook moet er haast worden gemaakt met de aanpak van teruggekeerde Syriëgangers.

Die moeten wat de PVV betreft linea recta naar de gevangenis. Als het kabinet daar niet toe besluit dan is een aanslag als in Parijs niet ver weg, vreest PVV-leider Wilders. De VVD wil hen het paspoort afpakken.

Wilders pleitte voor het onmiddellijk sluiten van de grenzen. Ook wees hij op het gevaar dat terroristen mee komen in de vluchtelingenstromen richting Europa. Eén van de aanslagplegers in Parijs kwam waarschijnlijk ook als Syrische vluchteling richting Europa.

'Oorlog'

„Hoeveel onschuldige doden moeten er nog vallen voordat bij u het kwartje valt?”, wierp hij premier Rutte voor de voeten. De premier nam na de aanslagen in Parijs voor het eerst het woord ’oorlog’ in de mond met betrekking tot de strijd tegen moslimterroristen. „Natuurlijk is het oorlog. Dat is het al 1400 jaar”, aldus Wilders. Hij dreigde het vertrouwen in de premier op te zeggen.

Volgens CDA-leider Buma toont premier Rutte niet het moreel leiderschap dat nodig is in de huidige tijden van terroristische terreur in Europa. De premier kan beter een voorbeeld nemen aan de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb, aldus Buma. Die kiest volgens hem „de juiste woorden, is standvastig en verenigt moslims en christenen zonder soft te zijn”.’

Buma zei dat het kabinet verwarring en onzekerheid zaait als men het onderling kennelijk niet eens is over het gebruik van het woord ’oorlog’. Vice-premier Asscher wil de term namelijk niet in de mond nemen. Buma vindt, net als Rutte, dat Nederland in oorlog is met terreurorganisatie Islamitische Staat. Daarom moet er meer geld bij voor Defensie en de inlichtingendiensten. Het extra geld dat is toegezegd is ’een schamele fooi’. Nederland moet ook meedoen met de strijd tegen IS in Syrië, aldus Buma. Nu is Nederland alleen boven Irak actief.

 Hehe ze worden langzaam wakker! Zelfs VVD

 


Gast

#1637 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-11-19 11:16

#1635: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 lezen is moeilijk ja. Wachten tot het in Nederland op orde is. Daarna pas nieuwe binnen. De vluchtelingen worden zelfs agressief


Gast

#1638

2015-11-19 12:40

Wilders zegt Syriëgangers niet vrij rond laten lopen bij terugkomst. Rutte zegt kan niet we hebben een rechtsstaat. We zijn in oorlog zegt Rutte. Neem aan dat je regels aanpast en ONZE veiligheid koste wat kost probeert te waarborgen


Gast

#1639 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-11-19 15:13

#1637: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Ja, dat is vreemd, dat die asielzoekers agressief worden met maniakken zoals jullie om hen heen.


Gast

#1640 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-11-19 15:26

#1639: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 weer alleen stom geklets van links. Ze worden zo omdat ze te lang moeten wachten voor ze een woning krijgen. Dat betekent niet onder controle. GRENZEN DICHT eerst oplossen dan pas nieuwe

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1641 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-19 15:28

De PVV en IS: hand in hand en schouder aan schouder

 

Het is al eerder door anderen geconstateerd: Geert Wilders en zijn PVV zijn zo ongeveer het beste dat IS kon overkomen. Hand in hand, schouder aan schouder zaaien ze angst en haat onder de Nederlandse bevolking en zetten ze die op tegen ‘de’ moslims. Gezamenlijk slaan IS en PVV stukje bij beetje een steeds grotere wig tussen ‘gewone’ Nederlanders enerzijds en moslims en vluchtelingen anderzijds. Terwijl de ene partij (IS) bom- en andere aanslagen pleegt en afschuwwekkende gruweldaden pleegt, stookt de andere partij (PVV) het vuur aan de overkant op, precies zoals IS het graag ziet. Wilders gebruikt daarbij consequent de term ‘moslims’ of ‘de islam’ (en niet: IS), alsof iedere moslim iemand is om beducht voor te zijn.

Zo doet de PVV zijn uiterste best de Nederlander bang te maken voor onschuldige mensen die zelf op de vlucht zijn voor IS (en voor Assad, en voor alle andere partijen die van Syrië moordend en bommen gooiend een puinhoop maken): de voornamelijk Syrische vluchtelingen die in ons land verblijven. En niet te vergeten de moslims in het algemeen, gewone mensen die niets te maken hebben met de gruweldaden van IS.

Wilders probeert de Nederlandse bevolking wijs te maken dat het sluiten van onze grenzen een eventuele aanslag in dit land zou kunnen voorkomen, wat natuurlijk, zoals iedereen met een IQ van boven de 80 kan bedenken, pertinente onzin is. Want ten eerste zou een terrorist wel volkomen krankjorum zijn om zich via een levensgevaarlijke oversteek met een gammel bootje over zee tussen vluchtelingen naar Europa te begeven, terwijl hij met al die Saoedische sponsoren geld genoeg heeft om buisiness class per vliegtuig te reizen. Ten tweede vinden terroristen, als ze per se een aanslag willen plegen, altijd wel een manier om paniek te zaaien, of de grenzen nu wijdopen of potdicht zijn. Tenslotte lopen er in Europa zelf genoeg stelselmatig gediscrimineerde, werkloze, straatarme, vernederde en verveelde jongeren rond die met IS zijn gaan sympathiseren en zich liever in het hiernamaals met een stel mooie maagden vermaken dan nog langer in zo’n strontvervelende banlieu te moeten rondhangen. En in dit laatste feit schuilt natuurlijk zowel het probleem als een deel van de werkelijke oplossing: deze jongeren moet perspectief worden geboden.

En zodoende hebben we hier in Nederland nog geen IS-aanslag gezien, maar worden er door PVV-aanhangers, opgehitst door Wilders’ debiele #kominverzet-tweetjes, AZC’s aangevallen met vuurwerkbommen, gaan er stenen door ramen, verstoren neo-nazi’s raadsvergaderingen en maken ze redelijke mensen het spreken onmogelijk, worden onschuldige moslims bedreigd en uitgescholden en overspoelt een golf van haat en bedreigingen jegens alles wat moslim, vluchteling of links is de sociale media.

Ze lachen zich in het kalifaat helemaal dood om zoveel hulp uit westerse hoek.

Intussen lijkt een deel van de overige Nederlandse politici ook besmet te zijn met het type hersenrot dat de PVV en zijn aanhang blijkbaar teistert. Zo loopt Sybrand Buma van het CDA al dagenlang in de Tweede Kamer te zeuren om oorlog. Echte oorlog, met echte Nederlandse bommen op Syrië en liefst ook echte Nederlandse jongens en meisjes op de grond die daar orde op zaken gaan stellen. Het blijft toch een grappig fenomeen, die oorlogszucht van uitgerekend en vooral christelijke partijen. Je hoort ze in Raqqa in hun vuistje lachen. Maar ook zo’n Halbe Zijlstra, de Martin Bosma van de PVV met leden, een PVV-mol in VVD-pak, een man die er geen genoeg van kan krijgen om vluchtelingen te treiteren en te vernederen met steeds weer andere geniepige plannetjes, is een uitstekende bondgenoot van IS.

Nee, we hoeven in Nederland voorlopig niet bang te zijn voor aanslagen van IS. Ze zouden wel gek zijn. Hun bondgenoot Wilders staat immers op 38 zetels in de peilingen. Het is niet nodig om in dit land bommen te laten ontploffen om het volk panisch te krijgen. Daar hebben we hier de PVV voor. Bovendien: nog een stuk of wat zetels erbij en niets staat de PVV meer in de weg om hun eigen versie van de sharia in te voeren.

 

 

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1642 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-19 15:29

Tokkiesharia

 

Wie niet instemt met de Israëlische massamoord in Gaza is antisemiet. Wie erbarmen toont met het Palestijnse volk is een aanhanger van IS. En wie niet Pro Patria is, is ook IS. En alle linksen zijn pro IS, want die linksen pamperen alles wat allochtoon is en daar krijg je IS van. Da’s volstrekt logisch. Althans voor een deel van de Nederlandse bevolking, meer specifiek de door de Telegraaf Media Groep (TMG) in samenwerking met de PVV opgehitste en door gekleurde informatie gehersenspoelde Henken en Ingrids van deze wereld.

De PVV, volgens de minister-president van dit land een volstrekt normale partij waarmee het uitstekend samenwerken is, vormt een steeds grotere bedreiging voor de Nederlandse rechtstaat. Het afgelopen jaar is steeds duidelijker geworden wie de vrienden van de PVV zijn. In Europa zijn dat vooral partijen met een extreemrechtse, fascistische en/of antisemitische achtergrond. En hoewel Geert Wilders dat enerzijds ontkent, staat het vast dat neonazistische en fascistische groeperingen in Nederland tot zijn trouwe aanhang behoren en dat de PVV steeds dichter tegen deze onfrisse clubjes aanschurkt. Zo neemt de PVV het op voor de deelnemers aan de Pro Patria-demonstratie van afgelopen weekend, waarin voornamelijk bekende neonazi’s en fascisten meeliepen.

In de Telegraaf Media Groep heeft de PVV een invloedrijk medestander. De rest van de media slaapt voornamelijk en neemt de gekleurde informatie van TMG vaak klakkeloos over. Zo lijkt slechts een minderheid van de grotere media te hebben opgemerkt dat de Pro Patria-demonstratie bestond uit extreemrechtse types. En zo kan het gebeuren dat hysterische berichtgeving in de Telegraaf er mede toe leidt dat burgemeester Van Aartsen van Den Haag terug moet komen van vakantie om uit te leggen hoe het kan dat een stel neonazi’s niet al scheldend op vreedzame bezoekers van theehuizen door de Schilderswijk mag marcheren.

Als je PVV en Telegraaf moet geloven maken een stuk of vijftien IS-aanhangers en een paar  meelopers in een wijk met zo’n 30.000 inwoners de dienst uit en leven de bewoners daar onder het juk van de sharia. Het ergste is, dat massa’s mensen deze onzin geloven en het allerergste is dat andere media het klakkeloos overnemen.

Een van de hitserige miezermannetjes die stukjes voor de Telegraaf schrijven is een zekere Rob Hoogland. Eerlijk gezegd had ik tot voor kort nog nooit iets van de man gelezen, want zodra mijn blik per ongeluk valt op de foto die altijd bij zijn columns prijkt, heb ik de onbedwingbare aandrang om snel door te scrollen naar een leuk bericht, iets over pasgeboren pandabeertjes of zo. Maar onlangs kwam het er toch van: ik las het columnpje van Rob Hoogland waarin hij schrijft dat we bij Krapuul de gruweldaden van IS downplayen. Ja, dat kwam misschien wat onverwachts, maar het staat er echt: downplayen. Een Engels woordje dat voor het merendeel van zijn lezers waarschijnlijk lastig te duiden is en waarmee hij ze in feite probeert wijs te maken dat Krapuul sympathiek staat tegenover IS. Een grove leugen, maar dat maakt niet uit: het gaat erom dat de onwetende en/of onnozele Telegraaflezer nog meer haat gaat koesteren jegens links en jegens alles wat naar islam ruikt en dat lukt moeiteloos.

Het is maar een voorbeeldje van hoe bij de Telegraaf de zaken worden verdraaid en gekleurd. Want zeg nou zelf, veel rechtser dan die middeleeuwse gewelddadige godsdienstmalloten van IS krijg je het echt niet. IS vertegenwoordigt zo’n beetje alles waartegen hier op Krapuul wordt geageerd: onderdrukking van mensen, extreem geweld, godsdienstwaanzin. In feite vertoont IS veel meer verwantschap met de PVV en met Rob Hoogland en zijn Teletokkie-achterban, zowel qua ideeën als qua gewelddadige inslag.

Zelf ben ik pacifist, ook al valt dat in deze tijd weleens niet mee. Ook al word je daar tegenwoordig door de halve wereld om uitgelachen. Dat interesseert mij geen reet, ik weet zelf heel goed wie en wat ik wil zijn. Ik schrijf onder mijn eigen naam, dit in tegenstelling tot de laffe bruinpiepers met virtuele bivakmutsen over hun hoofden die in het krantje van Rob Hoogland reageren. Ik ben en blijf, ondanks alle zuigende racisten, haatzaaiers en halve en hele nazi’s die dit land vergiftigen, pacifist. Dat maakt de beschuldiging van Hoogland voor mij des te belachelijker.

Laat Rob Hoogland eens naar zijn eigen sympathisanten kijken. Zoals naar de dappere strijder van het vrije woord die zich op 12-08 jl. op Krapuul meldde onder de naam ‘D’ en in een reactie fijntjes liet weten: “Als in Nederland daadwerkelijk de pleuris uitbreekt zijn jullie (krapuul) de eerste die aan de beurt komen.”

Misschien wil Rob Hoogland zijn geestverwant D even vragen hoe die dat precies in gedachten heeft, dat ‘aan de beurt komen’? Onze hoofden afgehakt en op tuinhekjes in zijn tokkiewijk gespietst? De gaskamer in? Of gewoon tegen de muur en de spuit erop? Misschien kan Rob Hoogland ook eens een tijdje de reacties van gehersenspoeld en bruin Nederland in zijn eigen krantje volgen, en de reacties op het mongoloïde neefje van de Telegraaf, GeenStijl. Daar kan hij dingen lezen waar IS nog iets van kan leren.

Daar kan hij, als hij al zijn hersentjes allemaal tegelijkertijd héél hard laat werken, leren dat de diepste wens van dat volk dat zogenaamd tegen de sharia strijdt is, om een eigen variant van de sharia in te voeren. Laten we die de tokkiesharia noemen: dobbernegers eruit, linkse klaplopers tegen de muur, islamieten = terroristen, dus uitroeien tot de laatste man/vrouw, straattuig door de knieën schieten, een hek om Nederland. Dit, in allerlei verschillende en verschrikkelijke bewoordingen, lees je overal in de blaadjes en op de websites van die fijne TMG waarvoor Rob Hoogland schrijft. En overal op de social media waar PVV-aanhangers in de buurt zijn.

Misschien kan Rob Hoogland daar eens tegen ageren in een van zijn flutcolumnpjes.

 

 

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1643 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-19 15:30

PVV vraagt rechter opvang Heumensoord te sluiten

 

De PVV in Gelderland, u weet wel met de zakken van de zoon spekkende Marjolein Faber, die een kerncentrale in de Achterhoek wil, tegen vergroening van de geluidsschermen en tegen Natura 2000 is, die PVV springt plotseling in de bres "voor het milieu". Ze vinden dat de vluchtelingenopvang in Heumensoord dicht moet, want de opvang is in strijd met het bestemmingsplan en met de geldende regels voor waterwinning.
Ze zijn naar de rechter gestapt om een sluiting van de opvang te eisen, want de oliekachels die in de paviljoens gebruikt worden zijn in strijd met de regels.

Dat het niet om het milieu, maar om de aversie tegen de opvang van vluchtelingen gaat geeft de PVV ruiterlijk toe.

Faber laat er geen misverstand over bestaan dat de partij helemaal geen vluchtelingenopvang in Nederland wil, en dat het bezwaar tegen de grondwaterregels dient om dat voor elkaar te krijgen.

De PVV Gelderland is ook tegen de opvang van 600 asielzoekers in Otterloo, maar kunnen daar wegens gebrek aan aanhang, geen bezwaar tegen het wijzigen van het bestemmingsplan aantekenen.

(Bron)

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1644 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-19 15:32

Donald Trump: ik beschik over paranormale gaven

Syrië na het presidentschap van Donald Trump

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trumpbeschikt naar eigen  zeggen over bovennatuurlijke psychische gaven. Tijdens een verkiezingsbijeenkomst in Knoxville, Tennessee, verklaarde Trump over een “aangeboren instinct” te beschikken, dat hem waarschuwt wanneer er een terroristische aanslag op komst is.

“In my book I predicted terrorism because I can feel it,” said Trump, who has made his billions developing casinos and hotels. “I can feel it like I feel a good location.”

Het bewijs? In zijn in 2000 verschenen boek “The America We Deserve” noemde Trump Osama Bin Laden “een gevaarlijke man”, volgens Trump een unieke analyse die je nergens anders tegenkwam. Trump bood niet aan spoorslags naar Frankrijk af te reizen om daar zijn unieke gaven in dienst van de Franse veiligheidsdiensten te stellen, maar besloot in plaats daarvan Obama te bekritiseren omdat die Trump’s onfeilbare strategie tegen ISIS tot op heden heeft genegeerd: “bomb the shit out of them”. En de Syrische burgerbevolking dan? Die kan zolang verblijven in een “grote, prachtige veiligheidszone”, terwijl de rest van het land in een maanlandschap veranderd wordt.

 

Bron

 

 

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1645 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-19 15:34

Tweede Kamer: meer actie tegen oproepen tot geweld 

De Tweede Kamer wil dat het Openbaar Ministerie meer doet om radicalisering en terrorisme te bestrijden. In het debat over de aanslagen in Parijs vroegen onder meer de regeringspartijen meer prioriteit te geven aan de vervolging van het aanzetten tot haat, discriminatie en geweld. 

Volgens de meerderheid wordt nu niet genoeg gedaan tegen het propageren van het gebruik van dodelijk geweld, bijvoorbeeld op internetfora. Minister Van der Steur beloofde de Kamer dat hij hierover met het OM gaat praten. 

Teruggekeerde Syriëgangers

VVD-fractievoorzitter Zijlstra herhaalde dat teruggekeerde Syriëgangers altijd moeten worden opgepakt en dat verblijf in Syrië strafbaar moet worden. Als daar nu juridische bezwaren tegen zijn, moet de wet maar worden aangepast, vindt Zijlstra. In elk geval CDA en SGP zijn het met hem eens. 

Maar Van der Steur ziet weinig in zo'n algemene oproep. Als de Kamer hem opdraagt de wet aan te passen, zal hij dat niet weigeren. Maar hij blijft erbij dat zo'n strafbaarstelling te algemeen is en niet werkt. 

Van der Steur benadrukte dat mensen die in Syrië lid worden van een terroristische organisatie of zich op een andere manier schuldig maken aan misdrijven al strafbaar zijn en op die manier kunnen worden aangepakt. 

Wantrouwen

In het debat diende PVV-leider Wilders een motie van wantrouwen in. Volgens hem maakt het kabinet Nederland onveiliger. Hij zei dat hij zelden met zoveel overtuiging met een motie van wantrouwen is gekomen als vandaag. Wilders vroeg zich af wat voor een land het is waar je vrij kunt "rondlopen als je in Syrië bent geweest om te moorden". 

De motie werd verworpen. Behalve de PVV stemde alleen de groep-Bontes/Van Klaveren ervoor.

 


Gast

#1646 Re: Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-19 15:34

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1647 Re: Re: Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-19 15:38

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1648

2015-11-19 15:41

Het regent haat op Facebook 

Belgische blogger houdt maatschappij spiegel voor met video ontsluierde moslimhaat

Het was te verwachten dat de onderbuik het bij sommigen zou overnemen, na de aanslag in Parijs. De Belgische securityblogger Inti De Ceukelaire heeft een filmpje gemaakt van alle online moslimhaat die boven komt drijven. Hij hoopt op die manier de samenleving een spiegel voor te houden.

Op zijn Vimeokanaal benadrukt De Ceukelaire zijn boodschap en doet hij een oproep aan de gehele samenleving.

"Ik schaam mij diep. Een groep onnozelaars probeerde afgelopen weekend het Westen te raken in alles waar ze voor staat: vrijheid, gelijkheid en broederschap. Maar hoe meer reacties ik lees, hoe minder van deze waarden ik terugvind. Angst en vooroordelen onderdrukken is niet makkelijk. Ook ik tref schuld. Op ons zwakste moment proberen partijen en personen deze angst te misbruiken. 

Maar ik ben niet bang. Er is geen enkel wapen dat onze naastenliefde kan vernietigen, dus laat ons ze koesteren. Of je nu moslim, jood, blank, zwart of Nickelbackfan bent: elk liefhebbend persoon verdient een plaats in onze maatschappij. Op dit moment moeten we vooral steun zoeken bij elkaar, en geen ruzie. 

Laat ons samen verzetten tegen de mensen die onze idealen proberen kapot te maken. Niet door angst en haat te spuien, maar door vrij te zijn. Ga naar buiten en geniet van het leven waar zij zo jaloers op zijn. Ook vrijheid van meningsuiting behoort tot dit leven. Maar een beetje nuance is welkom.

Ik maakte een compilatie die de ziekmakende reacties op afgelopen gebeurtenissen weerspiegelt. Met dit filmpje probeer ik zoveel mogelijk auteurs te bereiken. Niet om ze een podium te geven, wel om hen een spiegel voor te houden. Ik geloof dat het anders kan. Je suis gentil. Jij ook, toch? Helpen jullie de boodschap te verspreiden"

 
Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1649 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-19 15:45

Het is voor ons een grote eer om een van de scherpste denkers van Nederland op ons platform te publiceren. Slechts weinigen zien, benoemen en argumenteren zo scherp en origineel als de Rotterdamse socioloog Willem Schinkel.

Na de aanslagen in Parijs verklaarde premier Mark Rutte dat we in oorlog zijn met Islamitische Staat. Een week eerder steunden verschillende Kamerfracties nog het voorstel Defensie te depolitiseren door het budget ervoor voor lange tijd vast te leggen. Oorlogstaal en technocratie: een gevaarlijke combinatie.

Waarom aanslagen geen aanval op onze waarden zijn (en politici ons dat wel willen doen geloven)

Nog geen week voordat premier Mark Rutte verklaarde dat we ‘in oorlog’ zijn met IS, gaven verschillende Kamerfracties blijk van sympathie voor het PvdA-voorstel Defensie te ‘depolitiseren.' Daarmee bedoelden ze het vastleggen van de begroting van Defensie voor meerdere jaren zonder tussentijdse herziening omdat - bijvoorbeeld na verkiezingen - politieke voorkeuren anders liggen. In de context van aanslagen in Europa vormen een oorlogsverklaring en de depolitisering van de oorlogsmachinerie een gevaarlijke combinatie.

De depolitisering van oorlogsvoering blijkt uit het vooralsnog beperkte vocabulaire om met aanslagen in West-Europa om te gaan door regeringsleiders. De constante erin is het depolitiseren. Oorlog wordt zo voorgesteld als iets onvermijdelijks, iets waar politieke afwegingen niet voor nodig zijn.

En dat is een slechte zaak. Want van regeringsleiders mogen, nee moeten, we meer verwachten dan de vreemde combinatie van emotie (die blijkt uit de stoere oorlogstaal) en technocratie (die blijkt uit de oplossing: bommen gooien in plaats van politieke reflectie op de contraproductieve werking daarvan).

Want hoe reageert de politiek tot nu toe? Vijf elementen keren terug.

1. De aanslagen heten een 'aanval op onze waarden'

Dat is het frame dat gehanteerd wordt door regeringsleiders als Mark Rutte, David Cameron en François Hollande. Maar voor wie met enige afstand naar de geopolitieke ontwikkelingen kijkt, is een duidelijk verband zichtbaar tussen de aanslagen in West-Europa en de aanvallen door West-Europese legers in Irak en Syrië. De terroristen zeggen letterlijk: val ons aan en je krijgt aanslagen.

Dit was geen aanval op onze waarden, dit was een aanval op onze mensen

Het is duidelijk dat het in het belang van de regeringsleiders is om die keten van causaliteit af te kappen voorbij noties als ‘gefrustreerde jongeren,' want het zijn hun beslissingen geweest die terroristen nu als reden aanvoeren voor hun daden.

Terwijl, dit was geen aanval op onze waarden, dit was een aanval op onze mensen. Net zoals nu al geruime tijd aanvallen op mensen uitgevoerd worden in Irak en Syrië. De dag dat dit geweld zich in Nederland voordoet, is dan ook de dag om Mark Rutte persoonlijk verantwoordelijk te houden. Ervoor kiezen te bombarderen, wetende dat precies dat aanleiding geeft tot aanslagen en dan, als men inderdaad terugslaat, de waardigheid van slachtoffers ondermijnen door te zeggen dat het niet mensen maar waarden waren die aangevallen werden, hoe bedenk je het? Erger nog: de achtergrond van het ontstaan van IS is de door het Westen gecreëerde chaos in Irak.

Maar dat was geen chaos die we niet zagen aankomen. Miljoenen mensen hebben die chaos voorspeld en hebben gedemonstreerd tegen de oorlog in Irak. Naar hen is niet geluisterd. Ook nu vriend en vijand toegeeft dat George W. Bush en Tony Blair fout zaten, blijven westerse landen kiezen voor bombarderen. En om de irrationaliteit daarvan compleet te maken, krijgen we als alternatieve probleemdiagnose voorgeschoteld: ze hebben een probleem met onze waarden. Ook binnen de staat is dat een leugen: weinig generaals en veiligheidsexperts zullen een ‘aanval op onze waarden’ serieus als oorzaak hanteren als ze inschatten hoe de geweldsdynamiek zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld.

2. Onze 'vrijheid' is leeg

Om welke waarden gaat het volgens onze regeringsleiders dan? Om met Mark Rutte te spreken: het ging om ‘onze manier van leven' en die bestaat uit het op een terras zitten, naar een restaurant gaan, een concert bezoeken en naar een voetbalwedstrijd gaan. Bedoelde Rutte nu te zeggen dat het ging om een aanval op onze horeca en entertainmentindustrie? Vast niet, maar dat hij het niet anders deed, illustreert de ontstellende leegte die ‘onze waarden’ markeert.

Het punt is dat onze regeringsleiders niet in staat zijn om de zogenaamde fundamentele waarden die ‘ons’ kenmerken op een andere manier te verwoorden dan onze vrijheid tot horecabezoek en niet in staat zijn de daar achterliggende waarden uit te drukken. Rutte was al niet verder gekomen dan de definitie van vrijheid als de vrijheid om in je eigen huis op je eigen bank te zitten – hij probeerde die vrijheid fundamenteler te verwoorden, maar er stond een olifant in de weg.

Inmiddels is er tenminste een uitgaanselement aan toegevoegd, maar is het werkelijk niet mogelijk te beschrijven wat fundamenteel is voorbij de trivialiteit van de consumptie? Niet alleen wordt gedaan alsof mensen in het Midden-Oosten niet naar restaurants, concerten en voetbalwedstrijden gaan – het gaat daarbij immers om ‘onze manier van leven’ – die ‘manier van leven’ wordt ook nog eens als volstrekt leeg gepresenteerd.

Dat is natuurlijk de kern van de huidige neoliberale vrijheid: leegte. Geen enkele substantiële kijk op het leven mag aangehangen worden; de vrijheid is een vrijheid in vorm, niet in inhoud. De neoliberale burger wordt door die leegte gekenmerkt en alleen consumptie – die altijd vliedend is en direct vervangen moet worden door iets nieuws – mag hem of haar tijdelijk vullen.

Hetzelfde zagen we bij de aanslag op Charlie Hebdo. De ‘vrijheid van meningsuiting’ werd naar vorm gewaardeerd, maar moest een lege huls blijven. Meningen mochten nooit tot overtuigingen stollen, dat zou te veel substantie, te veel inhoud zijn voor de lege vorm die het vrijheidsconcept kenmerkt. Gevaarlijke mensen hebben overtuigingen; de rest heeft meningen. En alleen gevaarlijke mensen denken dat woorden daden zijn, bijvoorbeeld dat ze geweld kunnen uitoefenen en kunnen beledigen.

Neoliberale taal is onschuldig, want leeg. De neoliberale vrijheid van meningsuiting is de vrijheid tot volstrekt consequentieloze uitingen. Je moet wel onredelijk zijn, primitief religieus bijvoorbeeld, om te denken dat taal niet onschuldig is. Zo leeg en consequentieloos als de vrijheid van meningsuiting die begin 2015 werd gevierd, zo leeg en consequentieloos zijn de ‘waarden’ die ‘onze manier van leven’ kenmerken eind 2015. Wie zo redeneert, is nog niet begonnen te begrijpen waarmee hij eigenlijk vecht.

3. De daders heten ‘lafaards,’ ‘gekken’ en ‘barbaren’

De duistere ondertoon van de geopolitieke wereldgeschiedenis is hoorbaar wanneer neoliberalen als Rutte, Hollande en Cameron ineens gewichtig doen over ‘beschaving’ en over ‘barbaren.' Willen ze de klok 2.000 jaar terugzetten door zo’n klassiek Grieks vocabulaire te hanteren?

Vast niet, want dan wisten ze dat zulk pathos gevaarlijk was omdat het tot hybris, overmoed, leidt. En lafaards, werkelijk? Is het laffer jezelf op te blazen dan op afstand vliegtuigen of drones te sturen om bommen te werpen op mensen die je nooit in de ogen hoeft te kijken? Of zijn het dan ‘gekken,' die Frankrijk duidelijk maken dat ze precies die bombardementen betaald komen zetten?

En als het ‘gekken’ zijn, moeten we dan niet maar meteen toegeven dat preventie in welke zin ook onmogelijk is omdat gekte fundamenteel onvoorspelbaar is? Is het misschien omgekeerd? Zijn de terroristen hier rationeler dan hun verklaarders van staatswege? Zijn ze, ook al zijn het veelal jongens uit verwaarloosde buurten in het hart van Europa, misschien moediger met hun ‘weapons of the weak’ omdat ze niet de technologie hebben om zich lafheid te veroorloven?

Uiteindelijk, denk ik, brengen oordelen als ‘lafaards,’ ‘gekken’ en ‘barbaren’ ons geen stap verder. Alle pathos over lafaards en barbaren, over beschaving en over waarden zorgt er vooral voor dat de politieke dimensie systematisch ondergesneeuwd raakt. Het feit dat aanslagen voortkomen uit politieke keuzes om bommen te gooien; keuzes die met belangen in het Midden-Oosten te maken hebben.

4. We denken dat oorlog ‘daar’ gebeurt

Een van de terugkerende elementen in reacties op aanslagen lijkt een oprecht ongeloof te zijn over het feit dat hier, bij ‘ons,' geweld plaatsvindt. Het lijkt het bevattingsvermogen te boven te gaan dat oorlogsgeweld twee kanten op gaat. Oorlogsgeweld, lijkt de aanname, gebeurt ‘daar.' In de chaos bij ‘dat soort mensen,' bij die lui die hun democratische zaakjes niet op orde hebben. Wie zo denkt, heeft zich een neo-imperialistische denkstijl eigen gemaakt.

Gedurende enkele decennia die we ‘Koude Oorlog’ noemen, was het inderdaad zo dat het gebruik van wapens elders niet tot het gebruik van wapens thuis leidde. Die tijd is voorbij, en daarmee is een historisch veel gangbaarder conditie hersteld.

Laten we vooral niet vergeten dat het niet meer dan logisch is dat mensen die gebombardeerd worden, geneigd zijn geweld te gebruiken tegen de landen die hen bombarderen. De waan van immuniteit die spreekt uit de verbazing over geweld op eigen bodem komt voort uit een misplaatste ‘sense of entitlement.'

Alsof ons privilege, dat bestaat uit de minieme kans op oorlogsgeweld, een natuurlijke en terechte toestand is. Dat is het pas als we werkelijk kunnen rouwen om de dood die elders geleden wordt en daar werkelijk politieke consequenties uit kunnen trekken door ook anderen de relatieve veiligheid te gunnen die momenteel ons privilege is.

5. ‘Terrorisme’ en ‘militair ingrijpen’ worden te makkelijk gescheiden

Augustinus vroeg zich al af wat het verschil is tussen Alexander de Grote en een piraat. En ook nu is de vraag of de terrorist zich niet verhoudt tot de terreur die op Irak en Syrië is losgelaten. Want dat is wat bombarderen uit de lucht is: een terreurwapen. Ondanks alle welbekende filmpjes over ‘precisie-aanvallen’ is bombarderen het militaire equivalent van het opereren op een lichaam met een hakbijl. Geen oorlog is duurzaam gestopt (ook die met Japan in de Tweede Wereldoorlog niet) en geen democratie is gevestigd door middel van bombardementen.

Dat voor bombarderen gekozen wordt, heeft alles te maken met de reden die ook steekt achter de inzet van gewapende drones: geen ‘boots on the ground’ betekent geen ‘body bags’ die terug naar huis komen. En dat betekent minder zichtbaarheid en dus urgentie voor een democratie om de inzet van grootschalig geweld te controleren.

Wat weten we eigenlijk van de inmiddels maandenlange inzet van bommenwerpers in Irak en Syrië door westerse mogendheden? Dagelijks worden daarmee mensen gedood. Wat een onvoorstelbare onvoorstelbaarheid is het dan dat het ons, met alle beperkte maar niettemin gruwelijke middelen, betaald wordt gezet?

Het gevaar van deze retoriek

Deze vijf elementen vormen de kern van de recent gedane oorlogsverklaring door Rutte. Het probleem daarmee is dat het geen echte oorlogsverklaring in de juridische zin is. Dat kan ook niet, want het gaat om een ‘oorlog’ met een ‘beweging' of een ‘groep.'

Zo zijn de recente gebeurtenissen een illustratie van wat ik beschreef in het eerste lemma van dit Politiek Lexicon: oorlog wordt quasi-permanent en gebeurt zonder oorlogsverklaring. In plaats van een echte oorlogsverklaring komt een warrige, pathetische retoriek over ‘barbaren’ die ‘onze manier van leven aanvallen.'

Het gevaarlijke van deze situatie is dat dit alles zich afspeelt in de context van een al enige tijd bestaande lobby voor militarisering. Recent culmineerde die zelfs in het genoemde voorstel de Defensiebegroting te ‘depolitiseren.'

De depolitisering van Defensie

Dat terwijl depolitisering nu juist het grootste probleem is van onze democratie. Neem het omgaan met Griekse schulden volgens technocratische afspraken, het beslissen over vluchtelingen op basis van kostencalculaties in plaats van werkelijke hulpoverwegingen en het feit dat het vorig jaar in de Eerste Kamer sneuvelen van de Zorgwet van minister Edith Schippers (Zorg, VVD) als een ‘groot probleem’ gezien werd omdat er afspraken waren gemaakt met Kamerleden en met zorgverzekeraars. Het laat zien dat politiek is vervangen door probleemmanagement, dat ideologische strijd plaatsmaakt voor technocratisch calculeren en dat fundamentele verschillen tussen politieke partijen zijn verdwenen.

Nu wordt oorlog als enig mogelijke optie gezien, terwijl de geopolitieke achtergrond van aanslagen weggedrukt wordt

Gevolg? Politiek verandert in bestuur en beslissingen veranderen in calculaties. Verschillen tussen politieke partijen, zoals tussen VVD en SP bij de laatste verkiezingen, zijn daarom nog slechts procentpunten in koopkrachtcijfers of in toegestane begrotingstekorten.

Zulke depolitisering is een probleem voor de democratie omdat iedereen lijkt mee te gaan in het idee dat er geen alternatieven zijn voor de manier waarop de maatschappij is ingericht. De vraag is dan wat vrijheid nog betekent in een democratie, want wat is vrijheid anders dan het hebben van alternatieven?

Depolitisering is kortom een ultiem politiek proces dat allerhande beslissingen als noodzakelijk presenteert en daarmee politiek maskeert en onzichtbaar maakt. En nu wordt oorlog als enig mogelijke optie gezien, terwijl de geopolitieke achtergrond van aanslagen weggedrukt wordt. 

Wat zegt dit over Nederland?

Depolitisering lijkt nu zover te zijn doorgedrongen dat Kamerleden ongegeneerd voorstellen haar maar te institutionaliseren. De redenering is dat Defensie niet afhankelijk moet zijn van veranderingen in politieke voorkeuren. Zulke veranderingen zouden met name internationale samenwerking in de weg staan. Internationale verbanden worden dus strategisch ingezet om nationale soevereiniteit te beperken. Het uiteindelijke doel lijkt vooral te zijn de begroting van Defensie op te krikken – een lobby die dus al enige tijd gevoerd wordt.

Want waarom zou Defensie niet afhankelijk zijn van politieke voorkeuren? Juist bij zaken die betrekking hebben op leven en dood is het cruciaal politieke strijd te blijven voeren. De voorgestelde depolitisering is onherroepelijk een stap naar minder democratische controle op cruciale beslissingen binnen Defensie.

Het voorstel tot expliciete depolitisering lijkt verder geboren uit het door elkaar halen van politiek en partijpolitiek. Men lijkt te denken dat ‘politiek’ hetzelfde is als ‘partijpolitiek geharrewar’ – en wie te vaak naar het achtuurjournaal kijkt, krijgt inderdaad die indruk. De VVD-lobby voor meer geld voor Defensie lijkt zo voor de PvdA reden de Defensiebegroting dan maar te depolitiseren. Maar partijpolitieke zorgen zijn iets anders dan politieke strijd. Het effect van hun verwarring is een herhaling van de Paarse jaren: het expliciete afscheid van ideologische visies – die zijn maar lastig, een ‘olifant’ die het zicht ontneemt – en de verheffing van probleemmanagement tot politiek.

Het is te begrijpen dat Kamerleden minder aandacht aan Defensie wensen te besteden, omdat ze een overvolle agenda hebben en te weinig ondersteuning zich alle dossiers eigen te maken. Toch: in het licht van de recente aanslagen in Europa lijkt zulke ondersteuning democratisch gezien urgenter dan meer geld voor Defensie. Het zou tevens betekenen dat Kamerleden bij een volgende gelegenheid bijvoorbeeld door zouden hebben dat bankiers wetten schrijven.

Wat zegt het over een land dat militaire fantasieën belangrijker gevonden worden dan een onderzoekende houding naar de toekomst? Het zegt dat we in de ban zijn van een gebrek aan verbeelding van alternatieve levensvormen. Ik zei al dat zulke depolitisering ultiem politiek is. In dit geval is de signatuur ervan een rechts-neoliberale, precies als in de Paarse jaren. Daarachter liggen belangen van een wapen- en Defensielobby waarin de minister van Defensie zich een paar weken geleden liet rondrijden met de voorzitter van de Jongerenorganisatie Vrijheid en Democratie. Dat de ‘boys’ van Defensie hun ‘toys’ willen hebben, is begrijpelijk.

Maar laten we de democratische controle en politieke strijd erover openlijk voeren en laten we die opvoeren in plaats van afbouwen. De macht dood te brengen verdient een politieke strijd voorbij de holle retoriek over onze ‘waarden.' Wat zijn we waard, wat is onze democratie waard, als we oorlogsgeweld permanent maken zonder daarover politiek te strijden?

 

 

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1650 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-19 15:49

Gemeentemedewerker onder vuur: 'kalasjnikov voor roetmop' 

Redactie De Limburger
Geplaatst opdonderdag 19 november 2015 - 6:31
 

Een medewerker van werkbedrijf Werk Voor Heerlen ligt onder vuur, nadat hij op Facebook had gemeld een kalasjnikov te kopen voor als er een 'roetmop aan de deur komt.'

Het stadsbestuur heeft de stichting, in zijn rol als toezichthouder, gevraagd actie te ondernemen, nadat de Facebook-community Wij eisen het ontslag van... een actie was begonnen tegen de betrokken medewerker. Die community is een soort digitaal volksgericht, waarop leden mensen voordragen voor ontslag en bijvoorbeeld bij een bepaald aantal ‘likes’ aangifte doen. 

'Roetmop krijgt kogel'
Werk Voor Heerlen is door de gemeente opgericht om banen voor medewerkers van de Sociale Werkvoorziening te behouden en mensen in de bijstand perspectief te bieden. De medewerker deed zijn uitlatingen op de morgen na de moordpartijen door moslim-terroristen in Parijs. Hij begint met een mededeling: ‘Bij de volgende extra inkomsten komt toch een wapen. AK47 ofzo. Eerste beste roetmop aan deur krijgt kogel.’ 

'Rot op naar je eigen land mafkees'
Deze bijdrage veroorzaakte een discussie, waarin ene Ali R zijn afkeuring uitsprak. Daarop deed de gewraakte medewerker er nog een schepje bovenop: 'Ali R ontsnapt uit Gaia Zoo. Rot op naar je eigen land mafkees.' En daarna: 'Trouwens, ik werk zwarte aap voor idioten die de handjes ophouden zoals jij. Ga naar je eigen land, samen met de rest van de apen (...).'

Op de Facebookpagina Wij eisen het ontslag van... reageren mensen met niet-Westerse namen geschokt. Zij stellen dat er na de aanslagen angst is voor vijandige reacties. 

'Géén ambtenaar'
Het Heerlense stadsbestuur distantieert zich van de gewraakte uitlatingen, aldus een woordvoerster: "Verder kunnen wij er niks over zeggen.Wij doen nooit mededelingen over ambtenaren, laat staan over medewerkers van zulke stichtingen. De gemeente wil duidelijk stellen dat hij géén ambtenaar is."