Zeg nee tegen azc Brunssum

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie Zeg nee tegen azc Brunssum.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1676 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-19 23:51

Breivik: ‘Utrecht islamiseert.’

‘Utrecht is een van de steden in Europa die islamiseren’, aldus Brevik vandaag in de rechtzaal (NRC). Wil je islamiseren dan heb je moslims nodig. ‘De overstroming’, zoals Wilders dat noemt. ‘De tsunami‘.

Even kijken of het al een beetje wil opschieten in Utrecht. 

De CBS-tabel naar gemeenten geeft niet alle moslimlanden, maar wel de acht belangrijkste:  Afghanistan, Egypte, Irak, Iran, Marokko, Pakistan, Somalië, Turkije. Volgens de landelijke tabelmaken deze acht 90% uit van alle mensen herkomstgroep moslimland (excl. Indonesië).

Dit zijn die acht in Utrecht:

 

We zien dat zij totaal 14% van de bevolking uitmaken. Die 14% is dus ongeveer 90% van het totaal aantal uit moslimlanden, maar niet iedereen uit een moslimland is moslim. Als we aanhouden dat 14% van de Utrechtse bevolking moslim is dan hebben wij het wel gehad. En dat is al jaren zo. De groep groeit nog wel omdat zij jong is. Dat betekent meer vrouwen in de vruchtbare leeftijd en veel minder strefte door ouderdom. De groei vlakt echter duidelijk af. Door migratie groeit de groep nauwelijks en het vruchtbaarheidscijfer ligt op een  niveau (2,1 kind per vrouw) die precies genoeg is om een generatie te vervangen.

Conclusie: islamisering in Utrecht? Dan moeten autochtonen zich masaal tot de islam bekeren want anders wordt het niks. Hooguit komt men tot 20% in Utrecht in 2050, maar waarschijnlijk ligt het eronder.

Breivik is alleen verantwoordelijk voor zijn afschuwelijke daden, maar er zijn anderen mede verantwoordelijk door de gigantische overdrijving van de aantallen, de (netto)immigratie en het aantal kinderen dat mensen afkomstig uit moslimlanden krijgen. Helaas gaat die leugencampagne nog steeds door. Het wachten is op de volgende misleidde gestoorde geest.

 

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1677 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-19 23:55

Wilders' 'dikke, vette leugen'

 

Geert Wilders is partijleider van de PVV. Recent werd bekend dat Wilders een film wilde uitbrengen over de koran.

In een interview met de Volkskrant doet Wilders vandaag de volgende uitspraken over het bekend worden van zijn initiatief.

“Ik ben destijds naar Joustra (hoofd terrorismebestrijding, red.) gegaan vanwege mijn bewaking. De volgende dag werd ik ontboden door Hirsch Ballin. Hij beweert dat ik om dat gesprek vroeg, maar dat is een dikke, vette leugen.”

Dat moet een flinke leugen zijn geweest. Is minister Ernst Hirsch Ballin een brenger van ‘dikke, vette leugens’? (Nog iets anders dan een dikke, vette leugenaar.)

“Het ministerie is gesloten”,antwoordt de beveiliging. Maar de woordvoerders komen in actie. De woordvoerster, de eerste keer: “We blijven bij onze versie. De heer Wilders heeft zelf om een gesprek gevraagd.”

Dus de heer Wilders verspreidt in de Volkskrant een ‘dikke, vette leugen’? “Dat hoort u ons niet zeggen. We blijven gewoon bij wat erover naar buiten is gekomen.”

De woordvoerster belt nog een keer: “Het zit zo: de heer Wilders heeft de heer Joustra gevraagd om een gesprek over zijn beveiliging. Vervolgens is hij door de minister uitgenodigd voor een gesprek.”

Dus heeft Wilders dan gelijk en debiteerde Hirsch Ballin een ‘dikke, vette leugen’? “De minister heeft nooit gezegd dat de heer Wilders heeft gevraagd om een gesprek met hem.”

We gaan het na, voor zover mogelijk:

  • De primeur was voor de Telegraaf: “De filmplannen van Wilders hebben in kabinetskringen voor grote onrust gezorgd”¦Achter de coulissen wordt op Wilders ingepraat door drie betrokken departementen: Buitenlandse Zaken, Justitie en Binnenlandse Zaken. Ook de nationaal coí¶rdinator terrorisme bestrijding, Tjibbe Joustra, is bij de gesprekken betrokken. Een woordvoerder van Justitie zegt dat “het kabinet alles in het werk stelt om voorbereid te zijn op een plotseling heftige discussie in binnen- en buitenland.”
  • Elsevier: “Drie ministeries zouden op Wilders in aan het praten zijn: Binnenlandse Zaken, Buitenlandse Zaken en Justitie. Ook Tjibbe Joustra, baas bij de terreurbestrijders van de Nationaal Coí¶rdinator Terrorismebestrijding (NCTb), zou zich hebben bemoeid met de kwestie.”
  • NRC: “De ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken hebben in een gesprek met Wilders begin november hun zorgen tegenover Wilders geuit, en ”žhem gevraagd de mogelijke risico’s voor zichzelf en zijn omgeving mee te wegen”, zegt de woordvoerder. De PVV-leider had in dat gesprek ”žgeschetst wat hij van plan is”. Volgens de woordvoerder had Wilders zelf contact gezocht met Justitie.”
  • ANP: “De ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken hebben de PVV-leider in een gesprek gewezen op de risico’s van zijn filmplannen. Minister Verhagen van Buitenlandse Zaken heeft met Wilders gesproken over de film. Volgens de minister heeft Wilders hem benaderd voor een gesprek over de film.”
  • NOS Journaal: “De ministers Hirsch Ballin (Justitie) en Ter Horst (Binnenlandse Zaken) hebben een gesprek gevoerd met Wilders. Zij hebben hem gewezen op de risico’s van zo’n film voor hemzelf, zijn omgeving en Nederlanders in binnen- en buitenland. Maar ze hebben hem ook duidelijk gemaakt dat hij het volste recht heeft de film te maken.”
  • AD: “Wilders heeft het ministerie van Justitie ingelicht over zijn filmplannen. Daarop hebben de bewindslieden van Justitie en Binnenlandse Zaken met hem gesproken om hun bezorgdheid over mogelijke reacties te uiten. Daarnaast heeft een gesprek plaatsgevonden tussen Wilders en minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken. Die ontmoeting zou hebben plaatsgevonden op verzoek van de PVV-leider.”

NRC is het meest duidelijk: Wilders heeft Justitie benaderd. Dat was Joustra, die met zijn club valt onder Justitie en Binnenlandse Zaken.

Of Hirsch Ballin of Wilders hun onderlinge gesprek – met minister Ter Horst – heeft aangevraagd, blijft in het midden in de berichtgeving. 

Duidelijk wordt wel dat Joustra Hirsch Ballin heeft ingelicht die op zijn beurt Wilders uitnodigde (of ‘ontbood’ in de woorden van de parlementarií«r). Wilders heeft niet zelf om de mening van Hirsch Ballin en Ter Horst gevraagd. Duidelijk is ook dat Wilders echter zelf Verhagen heeft benaderd. 

Geen enkele bron bevestigt de ‘dikke, vette leugen’ die Wilders kwijt kan in de Volkskrant.

Moeten we vaststellen dat Geert Wilders bij de Volkskrant de kans krijgt om een ‘dikke vette leugen’ aan het adres van de minister van Justitie kwijt te raken omdat de krant verzaakt om de feiten te checken?

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1678 Kijk eens naar de FEITEN

2015-11-19 23:56

Geert Widers en Alexander Pechtold

Gaan in tegen bezuinigingen op veiligheid, maar hebben daar zelf voor gepleit

Gelezen: NRC, 17 november 2015

Tom-Jan Meeus is een opvallende columnist. Hij baseert zich immers voornamelijk op koele feiten om zijn beweringen te onderbouwen. Of beter nog: vaak spreken de feiten voor zichzelf.

Ze zijn niet bij elkaar geraapt om een mening te ondersteunen. Zoals bij de meeste columnisten. Recent gaf  Leon de Winter nog toe, over zijn diepe wens om Israël te laten ‘overleven’ en de inhoud van zijn columns: ‘En dan ben ik inderdaad op zoek naar feiten die mijn gevoel versterken.’

Nu Meeus vandaag in NRC:

“Terugkijkend vind ik het echt onbegrijpelijk: dat het kabinet in 2012 zo enorm heeft bezuinigd op veiligheid”, zei ”, zei Alexander Pechtold gisteren tegen De Telegraaf

Meeus: “Ik pakte er even het D66-verkiezingsprogramma van 2012 bij, om te zien wat Alexander destijds zélf met onze veiligheid van plan was… D66 wilde een half miljard euro, uh, bezúínigen op veiligheid. Plús een half miljard op Defensie.”

Over Geert Wilders die na de aanslagen in Parijs van vrijdag 13 november twitterde: “Ik zeg het al meer dan 10 jaar. De islam hoort niet bij ons. Brengt overal geweld en gevaar.”

Meeus: “En het CPB plaatste Geerts daadkracht in een nuttige context: óók hij bezuinigde een half miljard op veiligheid én een half miljard op Defensie. Evenveel als Pechtold, zijn favoriete slapjanus. Dit natuurlijk omdat Geert al zolang waarschuwt.”


Gast

#1679 Re:

2015-11-20 00:44

#1668: -  

 En alweer


Gast

#1680 Re: Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-20 03:23


Gast

#1681

2015-11-20 04:54

Tja politiek he. Je kaneel zeuren over andere jaren, maar het is gewoon zo dat ELKE politieke partij ergens voor of tegen stemt op het moment dat het hun uitkomt, zodat ze ergens anders hun zin mee krijgen. Overduidelijk zegt een partij als je dit niet doet ga ik straks daar tegen stemmen. 


Gast

#1682 Re: Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-20 04:55


Gast

#1683

2015-11-20 06:39

Breivik wist kennelijk dat Utrecht bestaat had niet gedacht die een geografie knobbel had  

Dit bericht is verwijderd door de schrijver ervan (Toon details)

2015-11-20 07:13



Gast

#1685

2015-11-20 08:50

door Alexander Bakker


DEN HAAG - De gemeente Den Haag ziet voorlopig af van vluchtelingenopvang in de voormalige Prinses Julianakazerne in de deftige wijk Benoordenhout.

Dat heeft wethouder Joris Wijsmuller bekendgemaakt. Hij laat weten dat Den Haag zich nu volledig richt op huisvesting van statushouders in het oude ministerie van Sociale Zaken.

De eventuele komst van vluchtelingen naar de Julianakazerne, gelegen in de wijk van onder andere minister-president Rutte en oud-minister Brinkhorst, stuitte op fel verzet van de VVD binnen het college en de gemeenteraad.

DAAR LINKS. En maar grote mond oh ze gaan dood. Ze moeten binnen laat maar komen. Goed voorbeeld van links he??????


Gast

#1686

2015-11-20 10:59

Dat de gemeente Den Haag voorlopig afziet van opvang betekent toch niet dat er geen vluchtelingen worden opgevangen? Die worden dan dus verspreid over andere opvangplaatsen. Of is dat te hoog gegrepen voor rechts om te kunnen snappen?

Zóóóóó kinderachtig.


Gast

#1687 Re:

2015-11-20 11:05

#1686: -  

 hahaha ja idd andere opvang plaatsen ver uit de buurt van Rutte. Houd die plank maar voor je kop


Gast

#1688 Re: Re:

2015-11-20 11:28

#1687: - Re:  

Uiteraard niet inhoudelijk, uiteraard meteen weer op de persoon, zo voorspelbaar, zóóóóóóó kinderachtig.

Meanwhile:

Gelezen in De Limburger:

‘En nu vooral tempo maken’

Met nog vijf weken tot de kerst, schakelt commissaris van de Koning Theo Bovens de realisatie van noodopvang in Limburg een tandje hoger. De gouverneur wil af van het gesleep met vluchtelingen. 
Dus is het zaak voor eind december de kleinschalige noodopvang (in grote lijnen) geregeld te hebben.
 
door Hans Goossen en Kim Noach

Met de barmhartigheid van de Limburgers is het niet slecht gesteld.Want op het moment dat gouverneur Theo Bovens eind oktober wereldkundig maakt dat hij in Limburg alleen kleinschalige noodopvang ziet zitten, heeft hij in zijn Maastrichtse werkkamer al een flinke lijst met potentiële locaties klaarliggen.

Wat op deze longlist staat, varieert van zeer bruikbaar tot onrealistisch. Van leegstaande kantoorpanden en verzorgingshuizen tot kloosters, monumentale panden, kerken en hotels. Uiteraard zitten daar (veel) commerciële partijen zitten daar (veel) commerciële partijen bij die brood zien in de vluchtelingencrisis.

Maar er was ook een vrouw die uit naastenliefde aanbood haar caravan in de winterstalling tijdelijk door vluchtelingen te laten bewonen. En waarom zouden de andere caravaneigenaren haar voorbeeld niet kunnen volgen, niet kunnen volgen, luidde haar voorstel aan Bovens.

Kleinschalig

Met de helft van die longlist had de gouverneur het ook al aangedurfd om alleen op kleinschalige noodopvang in te zetten. Dat blijkt uit een gesprek dat deze krant had met de Limburgse commissaris van de Koning. Het Rijk gaf in oktober de gouverneur opdracht een locatie te vinden voor de opvang van 2000 à 2500 vluchtelingen.

Bovens kwam daarop met het voorstel om niet één plek voor 2500 vluchtelingen te creëren, maar 25 voor pakweg 100. Voor de kerst wil hij die grotendeels geregeld hebben. Tempo is dus geboden.

Kleinschalig betekent dat 100 à 200 vluchtelingen voor de duur van 6 maanden tot circa 2 jaar tijdelijk onderdak vinden in een van de 33 Limburgse gemeenten.Waarbij Bovens - waar mogelijk - gemeenten probeert te ontlasten die al een asielzoekerscentrum hebben.

Eind volgende week zouden twee nieuwe noodopvanglocaties aan het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) aangereikt moeten worden voor de kleinschalige opvang van vluchtelingen, meldt de gouverneur.Welke locaties dat zijn, wil hij niet bekendmaken.

Draagvlak

Kleinschalig is niet alleen beter voor vluchtelingen, het werkt ook beter om draagvlak te krijgen bij Limburgers. Bovens schat ook in dat vrijwilligers dat vrijwilligers eerder geneigd zijn om bij kleinschalige opvang te helpen dan in tentenkampen als Heumensoord bij Nijmegen, al was het maar omdat ze in hun eigen gemeente aan de slag kunnen en niet hoeven te reizen naar een centrale opvang.

Kleinschalig betekent ook dat noodopvang waar mogelijk een plek ín de wijk krijgt. Waardoor vluchtelingen letterlijk een gezicht krijgen omdat ze tussen Limburgers wonen.

Slagen

Bovens betreurt het dat de afgelopen maand kostbare tijd ‘verloren' is gegaan. In die tijd had Limburg al flinke slagen kunnen maken. Het wachten was op een Haags antwoord op Bovens' verzoek kleinschalig te mogen opvangen. Formeel heeft de gouverneur overigens nog steeds geen antwoord ontvangen van staatssecretaris Klaas Dijkhoff van Veiligheid en Justitie. Wel liet de bewindsman vorige week in een schrijven naar de Tweede Kamer weten open te staan voor kleinschaligheid. Voor Bovens het sein het tempo op te schroeven.

Grootschalige opvang bood geen soelaas, oordeelt de gouverneur. „Dat zou in Limburg betekenen dat alleen het Pinkpop- en het Floriadeterrein in aanmerking zouden komen”, zegt Bovens, die geen heil ziet in een tentenkamp. Zeker niet nu winter voor de deur staat.

Het COA beslist uiteindelijk of een plek geschikt is voor noodopvang. 
Recent werd bekend dat in Brunssum het oude ziekenhuis de deuren opent voor noodopvang van 200 vluchtelingen.

Die opvang is rechtstreeks geregeld tussen ziekenhuis, gemeente en COA. Het voormalige ziekenhuis stond overigens wel op het lijstje van Bovens. 
De gouverneur geeft aan dat de provincie ook op andere wijze de uitdaging aangaat om opvangplekken te creëren. Hij wijst op het plan van gedeputeerde Daan Prevoo dat de doorstroming van 850 nu nog in asielzoekerscentra verblijvende statushouders naar huurwoningen moet bevorderen.

In de azc's komen dan weer plekken vrij voor vluchtelingen. 
Prevoo's plan zou ook 850 Limburgers aan een huurhuis moeten helpen, zodat de wachtlijst korter wordt. En ook dat helpt om het draagvlak voor vluchtelingenopvang te vergroten."


Gast

#1689

2015-11-20 11:40

Laatste twee alinea's gelezen? Ik zou maar vast gaan verhuizen als ik jou was.


Gast

#1690 Re: Re: Re:

2015-11-20 11:57

#1688: - Re: Re:  

 kinderachtig? DE WAARHEID helaas.


Gast

#1691 Re: Re: Re:

2015-11-20 11:59

#1688: - Re: Re:  

 ook 850 Limburgers???? Waar halen ze die huizen nu opeens vandaan????? 850 staus houders en 850 Limburgers???? 1700 woningen 


Gast

#1692 Re: Re: Re: Re:

2015-11-20 12:17

#1690: - Re: Re: Re:  

 Zóóóóóóóóó kinderachtig.


Gast

#1693 Re: Re: Re: Re:

2015-11-20 12:18

#1691: - Re: Re: Re:  

 Ik zeg toch: ga verhuizen.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1694

2015-11-20 12:51

'Nederland schendt kinderrechtenverdrag'

Nauwelijks zorg en onderwijs voor gevluchte kinderen ... Verbond van 158 organisaties trekt aan noodbel

Duizenden gevluchte kinderen hebben in Nederland nauwelijks toegang tot zorg en onderwijs. Een verbond van 158 organisaties, waaronder Unicef, de Algemene Onderwijsbond en Vluchtelingenwerk Nederland, trekt daarom aan de noodbel. Het Nederlandse asielbeleid is volgens de organisaties schadelijk voor de ontwikkeling van de kinderen.

Dat meldt de Volkskrant vrijdag. Behalve het gebrek aan zorg en onderwijs, moeten de kinderen ook te vaak verhuizen en worden hun sociale contacten te snel onderbroken. Het gebrek aan stabiliteit is volgens de organisaties funest. ‘Lange onzekerheid en kind-onvriendelijke opvang zijn schadelijk voor kinderen,’ aldus Karin Kloosterboer van Unicef, woordvoerder namens het verbond. 

Volgens Kloosterboer schendt de Nederlandse overheid het Kinderrechtenverdrag van de Verenigde Naties. Artikel 2 van dat verdrag zegt dat asielzoekerskinderen dezelfde rechten hebben als ieder ander kind in een land. Ook moet de overheid alle passende maatregelen nemen die te waarborgen. ‘Als het om Nederlandse kinderen ging, zouden we er schande van spreken.’

In Nederland verblijven ruim tienduizend kinderen in asielcentra. Een deel van hen verblijft in nood- en crisisopvang. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) laat in een reactie aan de Volkskrant weten dat de enorme toestroom van vluchtelingen het vaak onmogelijk maakt hen adequate voorzieningen te bieden. 

In juni van dit jaar kreeg Nederland al een ferme tik op de vingers van de Verenigde Naties om het kinderrechtenbeleid. Punten van zorg waren daarbij vooral de decentralisatie van de jeugdzorg, de rechten van kinderen in  het Caribisch gebied en een toenemend aantal kinderen dat in armoede opgroeit. Ook werden grote zorgen geuit om het stijgend aantal kinderen dat in Nederland slachtoffer is van mishandeling, verwaarlozing of seksueel geweld. 

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1695

2015-11-20 12:52

Het mengsel van angst en haat is een zelfmoordcocktail

'Woede botvieren op vluchtelingen en moslims zal ons niet helpen de overwinning te behalen'

Wij zijn in oorlog met IS en we moeten die oorlog winnen. De voortekenen dat dit ook zal gebeuren zijn voor Nederland in ieder geval niet gunstig. Tot de nasleep van de Parijse bloedbaden behoort een verscherping van de angst én de haat in onze samenleving. Dat giftige mengsel, deze dodelijke cocktail bereikt de vijand niet. We zetten die beker aan eigen lippen.

Dinsdag voelde Jan Roos van GeenPeil en GeenStijl op de voor hem karakteristieke wijze een aantal Kamerleden aan de tand. Zij wezen zo ongeveer allemaal met de beschuldigende vinger naar de binnenkomende vluchtelingen. Die vormden een bedreiging. Geert Wilders stelde zelfs in een aanval van niet-gespeelde woede vast dat zij de vijand waren. Er was een hoop gezever over asielzoekers die valse papieren overlegden en als ze echt waren kon je ze ook niet vertrouwen. Op diezelfde dinsdag had Sywert van Lienden, die zelfbenoemde woordvoerder van jong Nederland, het over zijn angst op straat. Hij bracht die in verband met de asielzoekers en kreeg daarbij steun van het Deventer orakel Özcan Akyol.

Zo worden ongezonde volksgevoelens opgeklopt met onzin over controleerbaarheid en oncontroleerbaarheid. Met de werkelijkheid heeft dat allemaal niets te maken. 

Ingestorte staten
Iedereen die lult over papieren, schijnt ervan uit te gaan dat men in Syrië, Irak of Afghanistan keurige bevolkingsregisters bijhoudt met nette ambtenaren die paspoorten en identiteitskaarten uitreiken aan beleefde burgers met een uittreksel uit het geboorteregister in de hand. We hebben echter te maken met ingestorte staten en corrupte instellingen, voor zover ze nog bestaan. Wie genoeg betaalt, kan elk gewenst papier krijgen. Bovendien zijn ongetwijfeld grote hoeveelheden niet ingevulde paspoorten in handen gevallen van allerlei vrije ondernemers en guerrillabewegingen die ze voor hun eigen doelen gebruiken. Daarom dan ook is men in Raqqa in staat elke terugkerende jihadist van een perfecte nieuwe identiteit met even perfect papierwerk te voorzien. Vluchtelingen weten dat westerse autoriteiten op een bepaalde manier wereldvreemd zijn en naar papieren vragen. Dus die nemen ze mee. Of ze raken ze kwijt als dat nuttig is.

Zijn het daarom allemaal IS-agenten? Natuurlijk niet. De grote meerderheid is op de vlucht voor het gevaar in eigen land. Zij zijn op zoek naar nieuwe woonplaatsen waar zij een normaal familieleven kunnen leiden. “Dokter zijn”, zoals het tienjarige vluchtelingetje zei in de eerste Hello Goodbye van de nieuwe reeks. 

Penoze
Zijn het dan zonder uitzondering engelen, die vluchtelingen? Nee, dat zijn het niet. Er zit gegarandeerd penoze tussen op zoek naar graziger weiden. Wie een beetje grasduint in de geschiedenis van spionagediensten, ontdekt al gauw dat vluchtelingenstromen geknipt zijn om er je agenten in onder te brengen. Gegarandeerd zitten er infiltranten van IS en Al Nusra tussen. Van Assad ook trouwens. Alle Arabische landen zijn berucht om hun uitgebreide spionagediensten, die in een aantal gevallen een jaar of dertig geleden nog door de Stasi zijn geprofessionaliseerd. Er zit daar heel wat expertise. We weten dat veel officieren van Saddam Hoessein hun heil bij de kalief gezocht hebben. Dat zal ongetwijfeld ook voor zijn spionnenbestand gelden.

Niets om je druk om te maken
Dit alles is normaal en niets om je druk over te maken. De geheime diensten van het westen zijn ook professioneel, getuige het feit dat er zo weinig aanslagen plaats vinden op ons grondgebied. Nu en dan gaat het gruwelijk mis zoals afgelopen week in Parijs maar dat is de uitzondering en niet de regel. Het is duidelijk dat we de vluchtelingenstromen beter in de gaten moeten houden, maar niet door de binnenkomers naar hun paspoort te vragen of ze te onderwerpen aan allerlei ingewikkelde aanmeldingsprocedures. Buitenlandse agenten ontdek je via contraspionage. Als je er te weinig ontdekt, heeft dat waarschijnlijk met de capaciteit te maken en niet met een gebrek aan bevoegdheden. Dit is geen tijd om op de geheime dienst te bezuinigen. 

Tegelijkertijd beschikken wij over veel te weinig kennis over de talen, de culturen en de geschiedenis van de gebieden waar de oorlog vandaan komt: het Midden-Oosten, Noord-Afrika en het hele gebied tussen de Kaspische Zee en de Chinese provincie Sinkiang. Dat is wel eens beter geweest maar onze regeerders hebben het bezuinigingsmes gezet in de rare exotische studierichtingen voor wie die delen van de wereld geen witte vlekken waren. Die fout moet onmiddellijk hersteld worden door grote instituten te openen voor talen, culturen en geschiedenis van deze gebieden, misschien met speciale faciliteiten voor studenten. De sleutel voor de overwinning ligt niet bij ons. De sleutel ligt daar. 

Onze vijand heeft ons in het hart geraakt. We hebben dat pas werkelijk gevoeld, toen hij in Parijs toesloeg. We waren onverschillig toen hij in Ankara, Beiroet en andere plaatsen vergelijkbare bloedbaden aanrichtte. Dat pleit niet voor onze samenleving, maar je kunt ook zeggen dat we uiteindelijk de pijn van Ankara, Beiroet of Bagdad hebben leren kennen. We weten nu hoe het voelt en daarom zijn wij vastbesloten om onze vijand te vervolgen tot hij zich onvoorwaardelijk overgeeft. Wat het ook mag kosten. 

Betekent dit boots on the ground? Het westen en Rusland hebben allebei slechte ervaringen opgedaan met conventionele legers die proberen een guerrillamacht te verslaan. Het woord zelf is ontstaan in Spanje, toen het volk een niets en niemand ontziende strijd ontketende tegen de legers van Napoleon. De Franse keizer had daarop geen beter antwoord dan contraterreur. Die werkte averechts. Dat proces heeft zich sindsdien keer op keer herhaald tot op de huidige dag. Dit is dan ook de werkelijke reden waarom de westerse machten zich nu beperken tot bombardementen. Daarmee verbloemen zij hun onvermogen om guerrilleros klein te krijgen. De kalief weet dat en daarom stuurt hij zelfmoordterroristen op ons af, de clusterbommen der armen. 

Stadsoorlog
Ergens moet ik nog het minihandboekje hebben liggen van Carlos Marighella over de stadsoorlog, zoals die een halve eeuw geleden werd gepraktiseerd in de steden van Latijns Amerika. Eilieve, hier is het. Het staat natuurlijk op het internet.   

Marighella zelf overleefde het niet en de stadsoorlog mislukte omdat leger en politie de guerillerros uiteindelijk te pakken kreeg. Marighella richtte zich ook op sleutelfiguren van het regime en probeerde geen angst te zaaien onder gewone burgers zoals de terroristen van tegenwoordig. De nieuwe lichting met het Allahu Akbar op de lippen heeft de bomgordel als ultimum remedium en uiteindelijke vervulling. Toch geeft Marighella's handboekje veel inzicht in wat je nodig hebt om met succes een guerrilla-actie te ondernemen. 

Pappen en nathouden?
Als die boots on the ground zich vastzuigen in een bloedig moeras, wat dan? Het oude Ottomaanse Rijk heeft zich vier eeuwen weten te handhaven met pappen nathouden en het tegen elkaar uitspelen van verschillende stammen, belangen en volkeren. Zijn bestuurders waren corrupt. Aan de andere kant strooide de sultan met gunsten en geschenken. Het kwam ook regelmatig voor dat iemand spoorloos verdween. Met het resultaat strekte zelden tot tevredenheid maar het was wel zo ongeveer dragelijk. Het ging pas fout met het Ottomaanse Rijk toen het nationalisme de kop opstak want dat betekende in die potentieel zo chaotische wereld etnische zuivering en massamoord. 

Een ding is duidelijk: het is noodzakelijk dat wij deze oorlog winnen maar wij hebben geen werkbare strategie. Dat is een akelig maar onmiskenbaar feit. 

In dit licht bezien kunnen wij misschien gebruik maken van het feit dat wij nu aan den lijve de pijn voelen van mensen die moeten leven in een omgeving waar zelfmoordterroristen actief zijn. Als je pijn kunt meevoelen, schept dat een band. Het is een opening voor contact en wederzijds vertrouwen.  Er hangen hier inderdaad veel te weinig Turkse, Koerdische en Libanese vlaggen halfstok. Zonder steun van de gewone mensen kunnen wij deze vijand er niet onder krijgen. Of liever gezegd: alleen de gewone mensen daar kunnen onze vijand er onder krijgen. Wij geven steun en hulp waar we kunnen. Dat zal niet meevallen. Vaak genoeg hebben de westerse mogendheden bondgenoten in het Midden-Oosten de kastanjes uit het vuur laten halen om vervolgens hun beloftes te verbreken. Daar staat tegenover dat veel inwoners van het Midden-Oosten een fascinatie hebben voor de verworvenheden en de vrijheid van het westen. Dat is voor hen een vuurtoren en geen dwaallicht. Deze zaak is daarom niet hopeloos.

Onze woede nu botvieren op vluchtelingen en islamieten, hen apart zetten, hen massaal in de verdachtenbank plaatsen, is niet alleen contraproductief, maar zal ons niet helpen de overwinning te behalen. Maandagavond zei imam Ifekhar Chishti dat in Europa vijftig miljoen moslims wonen. Wie Europa aanvalt, concludeerde hij, valt dus ook die vijftig miljoen moslims aan. Dat is een belangrijk besef. Dat is een boodschap waar je meer aan hebt dan aan al dat onoordeelkundige vijfde kolonne gelul. Daarmee tref je de verkeerden en juist niet de infiltranten. Daarmee breng je onze nederlaag dichterbij. Het mengsel van angst en haat dat nu maar al te vaak wordt opgediend, is een zelfmoordcocktail. De situatie is zo al ernstig genoeg. 

En laat niemand mij nu om een aanvalsplan vragen. Dat heb ik ook niet. Maar het stellen van het probleem is het begin van de oplossing. 

 

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1696

2015-11-20 12:54

Veiligheid voor Europa én vluchtelingen na Parijs

Juist de aandrang om de grenzen te dichten, leidt tot ongecontroleerde toegang

Al snel na de aanslagen in Parijs werden op social media verbanden gelegd tussen terrorisme en het Europees vluchtelingenvraagstuk. Hoewel alles erop wijst dat het merendeel van de aanslagplegers home grown terrorists waren, werd de beschuldigende vinger ook regelmatig op Syrische vluchtelingen gericht.

Het is pijnlijk om te zien hoe sommigen geen onderscheid meer kunnen of willen maken tussen terroristen en mensen die terreur in hun eigen land juist zijn ontvlucht. Maar zorgen over de invloed van de huidige asielproblematiek op onze veiligheid moeten ook niet zomaar worden weggewuifd. We weten niet hoe groot het risico is dat mensen met kwade bedoelingen zich onder de asielzoekers mengen die nu via Griekenland en de Balkan naar West-Europa trekken. Tot nu toe zijn daarvan nauwelijks gevallen bekend. Maar helemaal uit te sluiten is het niet.

Het probleem is echter niet zozeer dát er mensen naar Europa toekomen. Het is de manier waarop ze dat nu moeten doen. Die maakt goede screening moeilijk. Door de chaotische situatie aan de Europese buitengrenzen trekken nu grote aantallen mensen ongecontroleerd naar en door Europa. Terwijl de roep om nog meer grenscontrole na Parijs toeneemt, is het goed te erkennen dat juist de Europese controledrift tot die chaos heeft geleid.

Zelfgecreëerde chaos aan buitengrenzen

Dinsdag bracht Amnesty het rapport Fears and fences. Europe’s approach to keeping refugees at bay uit. Dat laat in detail zien hoe de afgelopen jaren de mogelijkheden voor vluchtelingen om op een veilige en legale manier naar Europa te komen, één voor één werden weggenomen. Zo plaatste Spanje hoge hekken op de grens tussen de Spaanse enclaves Ceuta en Melilla en Marokko, kwamen op de Balkan hekken te staan en zetten grensbewakers langs vrijwel alle grenzen van Europa mensen hardhandig terug de grens over naar het land waar ze vandaan komen. Illegaal – en daarmee veelal ongecontroleerd – binnenkomen is hierdoor nog de enige optie.

Door falend beleid van de internationale gemeenschap om vluchtelingen in de eigen regio voldoende te ondersteunen, ontvluchten nu grote groepen vluchtelingen de uitzichtloosheid in landen als Libanon, Turkije en Jordanië. Zij hebben geen andere optie dan zich via gevaarlijke routes door de weinige overgebleven openingen in de muren rond Fort Europa te persen. Landen aan de randen van Europa laten hen onder druk van de aantallen vrijwel ongecontroleerd doorreizen. Ziehier het huidige veiligheidsprobleem.

Veiliger voor vluchtelingen én Europeanen
De paradox is dus: juist onze aandrang om de grenzen te dichten, leidt tot ongecontroleerde toegang. De grenzen nog verder sluiten, is daarom geen oplossing. Vluchtelingen zullen blijven komen. De uitdaging is dan ook om te zoeken naar andere oplossingen, waarbij vluchtelingen gecontroleerd de EU binnenkomen. Veilige, legale routes zijn een belangrijk deel van die oplossing. Dat maakt niet alleen de levensgevaarlijke oversteek voor vluchtelingen overbodig, maar geeft ook Europeanen meer veiligheid. Veilige, legale routes zorgen ervoor dat vluchtelingen voor vertrek al gescreend kunnen worden. Bijvoorbeeld door de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR, die kwetsbare vluchtelingen selecteert die een hervestigingsplek in de EU krijgen aangeboden. Of screening kan plaatsvinden op de Nederlandse ambassade, als vluchtelingen daar een visumaanvraag kunnen doen. Die visa worden nu vrijwel standaard afgewezen, wat vluchtelingen ontmoedigt om eerst toestemming te vragen om naar Nederland te komen.

Door vluchtelingen legale routes naar Europa te bieden kunnen we het aantal vluchtelingen dat spontaan voor onze deuren staat wellicht ook beperken. Als vluchtelingen namelijk weten dat ze een eerlijke kans krijgen om veilig en legaal te komen, zullen ze zich wel tweemaal bedenken voordat ze hun hele hebben en houden aan mensensmokkelaars overdragen en de levens van henzelf en hun gezinsleden op het spel zetten voor een gevaarlijke overtocht. Daarmee kan ook de asielsituatie aan de Europese buitengrenzen weer wat normaliseren. Dat geeft extra tijd en capaciteit bij die grenzen om in te schatten of degenen die toch spontaan komen geen bedreiging vormen.

Leiderschap gevraagd
Het gaat misschien enigszins tegen onze intuïtie in, maar door zelf op grote schaal vluchtelingen vanuit de regio naar Europa over te brengen, kunnen we weer enige grip krijgen op de internationale vluchtelingencrisis. En daarmee een grotere voorspelbaarheid, controleerbaarheid en veiligheid creëren.

De grote vraag is nu: hebben politici het lef om te gaan staan voor deze impopulaire, maar uiteindelijk onvermijdelijke, stap? Wie maakt een einde aan de chaos?

 

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1697

2015-11-20 12:56

Protesterende vluchtelingen blijken Nederlandse statushouders

COA blundert door verkeerde migranten naar noodopvang Den Haag te sturen...Demonstranten verwachtten woning na lange asielprocedure...Ophef vanwege zogenaamde 'ondankbaarheid' vluchtelingen

De afgelopen dagen zijn er veel berichten in de media verschenen over klagende vluchtelingen die tegen de omstandigheden in de Haagse noodopvang protesteerden. Het blijkt nu dat het statushouders zijn die op een woning wachten die het Centraal Opvangorgaan Asielzoekers verward heeft met migranten die net zijn aangekomen. Dat meldt omroep West vrijdag.

Het zal je vast niet ontgaan zijn. Het filmpje met de vluchtelingen die buiten sliepen uit protest en klaagden over kleine ruimtes, het ontbreken van een televisie en het slechte eten. Omroep West maakt nu bekend dat het Nederlandse statushouders zijn die in de noodopvang geplaatst zijn. Gemeente Den Haag bevestigt dat. 

Migranten met een verblijfsvergunning mogen in Nederland blijven en krijgen meestal na een periode in het asielzoekerscentrum een woning toegewezen. Dat verklaart de teleurstelling van de protesterende groep statushouders toen zij in Den Haag in het voormalig ministerie van Sociale Zaken terechtkwamen op een kluitje met andere mensen. 

De buurtbewoners organiseerden een protest tegen de - in hun ogen - ondankbare vluchtelingen die blij zouden moeten zijn met eten en onderdak. De gemeente had in een brief beloofd enkel asielzoekers te plaatsen die nog in de procedure zitten en bed, bad en brood te leveren na 'de lange reis'. De buurt was dus niet op de hoogte van de situatie. Het pand zou pas na 1 januari gereed gemaakt worden voor eventuele tijdelijke opvang van statushouders. 

Door alle ophef zijn een aantal vluchtelingen ergens anders geplaatst. Daarnaast heeft gemeente Den Haag laten weten het aantal vluchtelingen in de noodopvang bij tweehonderd te houden in plaats van de zeshonderd die verwacht werden. Dit omdat COA de beloften niet na zou komen. Het is niet bekend of men toen al op de hoogte was van de blunder. 

De gemeente Den Haag weet niet om hoeveel statushouders het gaat maar een woordvoerder laat aan omroep West weten dat het er 'veel' zouden zijn. Het COA heeft nog niet gereageerd op de situatie. 

 
Tja, we zijn gewend van Domrechts dat ze heel snel alles aangrijpen om hun ongenoegen over de viuchtelingen kenbaar te maken. Maar hoor je ooit excuses als ze het weer eens bij het verkeerde eind hebben?
Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1698 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-20 12:57

Elsevier zit mogelijk te liegen dat ze barst over route terroristen

 

“Franse veiligheidsdiensten hebben geen idee hoe Abdelhamid Abaaoud, het vermeende brein achter de aanslagen, terug Europa is ingekomen. Dat gaf de Franse premier Manuel Valls donderdagavond toe in het journaal op France 2.”

Dit staat in een artikel van Elsevier te lezen. geen idee hebben ze, in Frankrijk. Wat zet dit tijdschrift van weldenkend Rechtsch Nederland echter als kop – als feit, zonder aanhalingstekens –  boven het artikel?

Ook Abaaoud ging als ‘vluchteling’ naar Europa (Elsevier)

Dat staat zelfs niet eens in hun eigen artikel! Er staat:

Bernard Cazeneuve, de Franse minister van Binnenlandse Zaken zei eerder op de avond dat ook Abaaoud mogelijk heeft geprofiteerd van de ‘vluchtelingenroute’ via Griekenland en de Balkan.

Mogelijk. Ja, mogelijk is er van alles. Maar ze hebben geen idee.

 

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1699 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-20 12:58

De PVV en IS: hand in hand en schouder aan schouder

 

Het is al eerder door anderen geconstateerd: Geert Wilders en zijn PVV zijn zo ongeveer het beste dat IS kon overkomen. Hand in hand, schouder aan schouder zaaien ze angst en haat onder de Nederlandse bevolking en zetten ze die op tegen ‘de’ moslims. Gezamenlijk slaan IS en PVV stukje bij beetje een steeds grotere wig tussen ‘gewone’ Nederlanders enerzijds en moslims en vluchtelingen anderzijds. Terwijl de ene partij (IS) bom- en andere aanslagen pleegt en afschuwwekkende gruweldaden pleegt, stookt de andere partij (PVV) het vuur aan de overkant op, precies zoals IS het graag ziet. Wilders gebruikt daarbij consequent de term ‘moslims’ of ‘de islam’ (en niet: IS), alsof iedere moslim iemand is om beducht voor te zijn.

Zo doet de PVV zijn uiterste best de Nederlander bang te maken voor onschuldige mensen die zelf op de vlucht zijn voor IS (en voor Assad, en voor alle andere partijen die van Syrië moordend en bommen gooiend een puinhoop maken): de voornamelijk Syrische vluchtelingen die in ons land verblijven. En niet te vergeten de moslims in het algemeen, gewone mensen die niets te maken hebben met de gruweldaden van IS.

Wilders probeert de Nederlandse bevolking wijs te maken dat het sluiten van onze grenzen een eventuele aanslag in dit land zou kunnen voorkomen, wat natuurlijk, zoals iedereen met een IQ van boven de 80 kan bedenken, pertinente onzin is. Want ten eerste zou een terrorist wel volkomen krankjorum zijn om zich via een levensgevaarlijke oversteek met een gammel bootje over zee tussen vluchtelingen naar Europa te begeven, terwijl hij met al die Saoedische sponsoren geld genoeg heeft om business class per vliegtuig te reizen. Ten tweede vinden terroristen, als ze per se een aanslag willen plegen, altijd wel een manier om paniek te zaaien, of de grenzen nu wijdopen of potdicht zijn. Tenslotte lopen er in Europa zelf genoeg stelselmatig gediscrimineerde, werkloze, straatarme, vernederde en verveelde jongeren rond die met IS zijn gaan sympathiseren en zich liever in het hiernamaals met een stel mooie maagden vermaken dan nog langer in zo’n strontvervelende banlieu te moeten rondhangen. En in dit laatste feit schuilt natuurlijk zowel het probleem als een deel van de werkelijke oplossing: deze jongeren moet perspectief worden geboden.

En zodoende hebben we hier in Nederland nog geen IS-aanslag gezien, maar worden er door PVV-aanhangers, opgehitst door Wilders’ debiele #kominverzet-tweetjes, AZC’s aangevallen met vuurwerkbommen, gaan er stenen door ramen, verstoren neo-nazi’s raadsvergaderingen en maken ze redelijke mensen het spreken onmogelijk, worden onschuldige moslims bedreigd en uitgescholden en overspoelt een golf van haat en bedreigingen jegens alles wat moslim, vluchteling of links is de sociale media.

Ze lachen zich in het kalifaat helemaal dood om zoveel hulp uit westerse hoek.

Intussen lijkt een deel van de overige Nederlandse politici ook besmet te zijn met het type hersenrot dat de PVV en zijn aanhang blijkbaar teistert. Zo loopt Sybrand Buma van het CDA al dagenlang in de Tweede Kamer te zeuren om oorlog. Echte oorlog, met echte Nederlandse bommen op Syrië en liefst ook echte Nederlandse jongens en meisjes op de grond die daar orde op zaken gaan stellen. Het blijft toch een grappig fenomeen, die oorlogszucht van uitgerekend en vooral christelijke partijen. Je hoort ze in Raqqa in hun vuistje lachen. Maar ook zo’n Halbe Zijlstra, de Martin Bosma van de PVV met leden, een PVV-mol in VVD-pak, een man die er geen genoeg van kan krijgen om vluchtelingen te treiteren en te vernederen met steeds weer andere geniepige plannetjes, is een uitstekende bondgenoot van IS.

Nee, we hoeven in Nederland voorlopig niet bang te zijn voor aanslagen van IS. Ze zouden wel gek zijn. Hun bondgenoot Wilders staat immers op 38 zetels in de peilingen. Het is niet nodig om in dit land bommen te laten ontploffen om het volk panisch te krijgen. Daar hebben we hier de PVV voor. Bovendien: nog een stuk of wat zetels erbij en niets staat de PVV meer in de weg om hun eigen versie van de sharia in te voeren. 

 

 

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#1700 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-11-20 13:00

Tokkiesharia 

 

Wie niet instemt met de Israëlische massamoord in Gaza is antisemiet. Wie erbarmen toont met het Palestijnse volk is een aanhanger van IS. En wie niet Pro Patria is, is ook IS. En alle linksen zijn pro IS, want die linksen pamperen alles wat allochtoon is en daar krijg je IS van. Da’s volstrekt logisch. Althans voor een deel van de Nederlandse bevolking, meer specifiek de door de Telegraaf Media Groep (TMG) in samenwerking met de PVV opgehitste en door gekleurde informatie gehersenspoelde Henken en Ingrids van deze wereld.

De PVV, volgens de minister-president van dit land een volstrekt normale partij waarmee het uitstekend samenwerken is, vormt een steeds grotere bedreiging voor de Nederlandse rechtstaat. Het afgelopen jaar is steeds duidelijker geworden wie de vrienden van de PVV zijn. In Europa zijn dat vooral partijen met een extreemrechtse, fascistische en/of antisemitische achtergrond. En hoewel Geert Wilders dat enerzijds ontkent, staat het vast dat neonazistische en fascistische groeperingen in Nederland tot zijn trouwe aanhang behoren en dat de PVV steeds dichter tegen deze onfrisse clubjes aanschurkt. Zo neemt de PVV het op voor de deelnemers aan de Pro Patria-demonstratie van afgelopen weekend, waarin voornamelijk bekende neonazi’s en fascisten meeliepen.

In de Telegraaf Media Groep heeft de PVV een invloedrijk medestander. De rest van de media slaapt voornamelijk en neemt de gekleurde informatie van TMG vaak klakkeloos over. Zo lijkt slechts een minderheid van de grotere media te hebben opgemerkt dat de Pro Patria-demonstratie bestond uit extreemrechtse types. En zo kan het gebeuren dat hysterische berichtgeving in de Telegraaf er mede toe leidt dat burgemeester Van Aartsen van Den Haag terug moet komen van vakantie om uit te leggen hoe het kan dat een stel neonazi’s niet al scheldend op vreedzame bezoekers van theehuizen door de Schilderswijk mag marcheren.

Als je PVV en Telegraaf moet geloven maken een stuk of vijftien IS-aanhangers en een paar  meelopers in een wijk met zo’n 30.000 inwoners de dienst uit en leven de bewoners daar onder het juk van de sharia. Het ergste is, dat massa’s mensen deze onzin geloven en het allerergste is dat andere media het klakkeloos overnemen.

Een van de hitserige miezermannetjes die stukjes voor de Telegraaf schrijven is een zekere Rob Hoogland. Eerlijk gezegd had ik tot voor kort nog nooit iets van de man gelezen, want zodra mijn blik per ongeluk valt op de foto die altijd bij zijn columns prijkt, heb ik de onbedwingbare aandrang om snel door te scrollen naar een leuk bericht, iets over pasgeboren pandabeertjes of zo. Maar onlangs kwam het er toch van: ik las het columnpje van Rob Hoogland waarin hij schrijft dat we bij Krapuul de gruweldaden van IS downplayen. Ja, dat kwam misschien wat onverwachts, maar het staat er echt: downplayen. Een Engels woordje dat voor het merendeel van zijn lezers waarschijnlijk lastig te duiden is en waarmee hij ze in feite probeert wijs te maken dat Krapuul sympathiek staat tegenover IS. Een grove leugen, maar dat maakt niet uit: het gaat erom dat de onwetende en/of onnozele Telegraaflezer nog meer haat gaat koesteren jegens links en jegens alles wat naar islam ruikt en dat lukt moeiteloos.

Het is maar een voorbeeldje van hoe bij de Telegraaf de zaken worden verdraaid en gekleurd. Want zeg nou zelf, veel rechtser dan die middeleeuwse gewelddadige godsdienstmalloten van IS krijg je het echt niet. IS vertegenwoordigt zo’n beetje alles waartegen hier op Krapuul wordt geageerd: onderdrukking van mensen, extreem geweld, godsdienstwaanzin. In feite vertoont IS veel meer verwantschap met de PVV en met Rob Hoogland en zijn Teletokkie-achterban, zowel qua ideeën als qua gewelddadige inslag.

Zelf ben ik pacifist, ook al valt dat in deze tijd weleens niet mee. Ook al word je daar tegenwoordig door de halve wereld om uitgelachen. Dat interesseert mij geen reet, ik weet zelf heel goed wie en wat ik wil zijn. Ik schrijf onder mijn eigen naam, dit in tegenstelling tot de laffe bruinpiepers met virtuele bivakmutsen over hun hoofden die in het krantje van Rob Hoogland reageren. Ik ben en blijf, ondanks alle zuigende racisten, haatzaaiers en halve en hele nazi’s die dit land vergiftigen, pacifist. Dat maakt de beschuldiging van Hoogland voor mij des te belachelijker.

Laat Rob Hoogland eens naar zijn eigen sympathisanten kijken. Zoals naar de dappere strijder van het vrije woord die zich op 12-08 jl. op Krapuul meldde onder de naam ‘D’ en in een reactie fijntjes liet weten: “Als in Nederland daadwerkelijk de pleuris uitbreekt zijn jullie (krapuul) de eerste die aan de beurt komen.”

Misschien wil Rob Hoogland zijn geestverwant D even vragen hoe die dat precies in gedachten heeft, dat ‘aan de beurt komen’? Onze hoofden afgehakt en op tuinhekjes in zijn tokkiewijk gespietst? De gaskamer in? Of gewoon tegen de muur en de spuit erop? Misschien kan Rob Hoogland ook eens een tijdje de reacties van gehersenspoeld en bruin Nederland in zijn eigen krantje volgen, en de reacties op het mongoloïde neefje van de Telegraaf, GeenStijl. Daar kan hij dingen lezen waar IS nog iets van kan leren.

Daar kan hij, als hij al zijn hersentjes allemaal tegelijkertijd héél hard laat werken, leren dat de diepste wens van dat volk dat zogenaamd tegen de sharia strijdt is, om een eigen variant van de sharia in te voeren. Laten we die de tokkiesharia noemen: dobbernegers eruit, linkse klaplopers tegen de muur, islamieten = terroristen, dus uitroeien tot de laatste man/vrouw, straattuig door de knieën schieten, een hek om Nederland. Dit, in allerlei verschillende en verschrikkelijke bewoordingen, lees je overal in de blaadjes en op de websites van die fijne TMG waarvoor Rob Hoogland schrijft. En overal op de social media waar PVV-aanhangers in de buurt zijn.

Misschien kan Rob Hoogland daar eens tegen ageren in een van zijn flutcolumnpjes.