Zeg nee tegen azc Brunssum

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie Zeg nee tegen azc Brunssum.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2776 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-07 22:41

O, dat dit land

O, dat dit land terugveroverd wordt
door moeras en purperreigers
O dat dit land terugveroverd wordt
door rietlanden vol karekieten
O dat dit land terugveroverd wordt
door wollegras en veenmos en de grote kraanvogel

Dat terstond de Geblondeerde Grote integraal
verzwolgen moge worden door grondeloze veenlanden
Dat de brullende fascisten allemaal
verzwolgen mogen worden door velden vol vleesetende planten

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2777 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-07 22:44

Hoe intensieve begeleiding jongeren bij de les houdt 

Ruim drie jaar geleden lazen we in het NRC Handelsblad onder de kop ‘In Nederland wonen honderden kinderen in moskee-internaten’ zeer verontrustende berichten over de veiligheid en het pedagogische klimaat in een aantal studiehuizen met inwoning. Het artikel bracht een golf aan negatieve berichtgeving met zich mee. Toch sluiten de auteurs in het betreffende artikel niet uit dat ze ‘tot aller tevredenheid functioneren’. 
Waaruit bestaat dan die ‘tevredenheid’ die men niet uitsluit? Laten we, nu drie jaar later, eens kijken hoe het er aan toe gaat in zo’n ‘moskee-internaat’.

‘Studie-huis’
In het ‘studie-huis’, zoals ze het zelf noemen, werken jongeren in groepjes van hetzelfde niveau aan hun huiswerk, onder begeleiding van rolmodellen. Dat zijn vrijwilligers die vanuit een soortgelijke bi-culturele en bi-religieuze situatie als waarin de jongeren zich bevinden, de middelbare school, een vervolgopleiding en een professionaliseringsproces met succes hebben afgerond en een gerespecteerde plaats in de samenleving innemen. 

Na de gezamenlijke avondmaaltijd (met corvee!) is er opnieuw tijd om huiswerk te maken, om samen een actualiteitenprogramma te bekijken of om met een uitgenodigde gastspreker in debat te gaan over een actueel thema. Gebeurtenissen zoals niet zo lang geleden in de Schilderswijk in Den Haag, en de recente gebeurtenissen in Parijs, en de betekenis daarvan voor het eigen leven-van-alledag, worden niet gemeden. Rond een uur of tien doven de lichten en gaan de jongeren naar bed, om de volgende ochtend na een gezamenlijk, en door hen zelf verzorgd ontbijt, naar school te gaan.

Het ‘studie-huis’ is een intensieve vorm van huiswerkbegeleiding, die, zoals de begeleiders aangeven, de schoolloopbaan en persoonsvorming van leerlingen positief beïnvloedt, vooral van hen die thuis niet of onvoldoende begeleid kunnen worden – hetzij omdat de ouders onvoldoende scholing hebben genoten, hetzij omdat ouders niet de ervaring delen van het opgroeien in twee culturen met een samengestelde identiteit. Ouders die een angstaanjagend perspectief van marginalisering neutraliseren met een angst-doorbrekend initiatief van onderwijs-ondersteuning.

Uitbesteedde discipline
Kracht van het ‘studie-huis’, zo blijkt uit mijn eigen onderzoek zit in het samen werken. In de eerste plaats het samen-werken van ouders, begeleiders en docenten in het motiveren van jongeren om gedisciplineerd, gefocust en met succes hun schoolse verplichtingen na te komen. In de tweede plaats werkt het krachtig (self-empowerment) om samen te reflecteren op actuele thema’s vanuit verschillende perspectieven – verschillend binnen en buiten de islamitische traditie. In de derde plaats, en dat is misschien wel het belangrijkste, het letterlijk samen aan het werk zijn in groepjes scholieren van hetzelfde niveau. Zoals een van hen zegt: ‘Als ze allemaal aan het werk zijn, ga je vanzelf ook wel aan het werk’; deze jongere geeft woorden aan een vorm van uitbesteedde discipline, zoals onze denker des Vaderlands, Marli Huijer, daar in haar publicatie ‘Discipline’ over schrijft. Wat aanvankelijk een externe druk lijkt, verandert in de loop der jaren in een interne motivatie om aan de eigen toekomst te werken. Last but not least leren de jongeren samen-leven met verschillen, binnen en buiten het ‘studie-huis’. De begeleiders zijn daarin voor hen rolmodel.

Vreemd en vertrouwd
Vreemd op het (Nederlandse) oog: een vorm van huiswerkbegeleiding met gezamenlijke maaltijden, corveediensten en overnachting. Vertrouwd als we onze ogen en oren de kost geven in andere culturen, zoals de Afrikaanse Oshivambo cultuur in Namibië waar een schoolhoofd tenten op het schoolterrein opzet, waarin leerlingen wonen en huiswerk maken in tentamen- en examentijd . Thuis zouden ze op het land moeten helpen; het wonen in de tenten op het schoolterrein houdt hen letterlijk bij de les.

Vertrouwd ook als we kijken naar geluiden die momenteel in de pedagogiek te horen zijn over wat men noemt de ‘pedagogische civil society’. Daaronder verstaat men een netwerk van burgers met ‘de attitude om met elkaar in de eigen sociale netwerken en het publieke domein verantwoordelijkheden rond het opgroeien en opvoeden van kinderen te delen, in de vorm van informele wederzijdse steun en informele sociale controle’. Als we door deze bril kijken naar het ‘studie-huis’, dan zien we dat dit huiswerkbegeleidings-concept naadloos aansluit bij het gedachtengoed van de pedagogische civil society. 

Ouders, docenten, begeleiders en jongeren kunnen tevreden zijn: het resultaat van het ‘studie-huis’ is om je vingers bij af te likken. Van de jongeren die in een ‘studie-huis’ samen-leren en samen-leven, heeft in de afgelopen drie jaren ongeveer 90% het schooljaar succesvol afgerond: bevorderd naar een volgend niveau, of een diploma behaald. Deze socialiserende begeleiding en opvang vormt voor de jongeren een leerrijke omgeving, wat de ontwikkeling van een evenwichtige samengestelde-identiteit en een positief zelfbeeld ten goede komt. De kans op afglijden naar ongewenst gedrag dan wel het met de rug naar de samenleving gaan staan wordt hierdoor sterk verminderd of zelfs voorkomen. Het ‘studie-huis’ houdt jongeren bij de les!


Gast

#2778 Re: Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-08 06:22

#2777: Stop de opmars van EXTREEM RECHTS - Het ware gezicht van Extreem Rechts 

 Dus wat een internaat? Ik begeleid mijn kinderen wel!


Gast

#2779 Re: Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-08 08:14

#2777: Stop de opmars van EXTREEM RECHTS - Het ware gezicht van Extreem Rechts 

 Dus wat een internaat? Ik begeleid mijn kinderen wel!

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2780 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-08 10:19

Marjolein Faber (#PVV) organiseert doeltreffende hetze tegen woonzorgcentrum

 

Men organiseert eens iets leuks voor Syrische vluchtelingen in een woonzorgcentrum, een kookavond, maar onder de kinderen van één der bewoners bevindt zich een hersenceluitgedaagde Bezorgde Burger die bezwaar maakt. PVV-apparatsjik Faber van de Provinciale Staten van Gelderland schiet dan ook gelijk in een nog ergere kramp dan waarin ze zich normaalgesproken al  lijkt voort te bewegen, en licht de propagandasite voor Kristallnachtlievend Nederland, ook wel bekend onder de naam GeenStijl, in.

De locatiemanager Grete Visscher van het woonzorgcentrum kreeg gelijk allerlei vrouwenhatende bedreigingen aan haar adres van de vrijheids- en democratielievende Neanderthalers van het vooral door de PvdD en de SP zo bewonderde GeenStijl/GeenPeil, en zag vanwege de commotie geen andere mogelijkheid meer dan de zaak af te blazen.

Mijn vraag is: hoe lang laten we ons nog terroriseren door dit soort vastgekoekte stukken stierenstront die zich op de bodem van de gierput van onze samenleving begeven?

PVV’er Faber is tevreden. Ze gelooft niet dat er alleen Syrische vrouwen zouden koken. “Dat is het begin. Daar blijft het niet bij. Daarna gaan ze de boel oprekken. Je laat toch ook geen vreemden, van wie je niks weet, zomaar in je eigen huis?” (De Gelderlander)

Ik laat willekeurig welke vreemde eerder in mijn huis dan jou, Faber. De brandslang gaat erop als ik die kop van jou voor mijn deur ontwaar.

En de boel oprekken? Hoezo? Wat valt er op te rekken? In Fabers hysterische fantasie is de volgende stap waarschijnlijk het al Allahu Akbar krijsend onthoofden van niet-islamitische bewoners van het wooncentrum, stel ik me zo voor. Weet je wat zaken oprekken is, Faber? Het feit dat jij zonder dwangbuis mag rondlopen, het feit dat er politieke bewegingen bestaan die tot in de achtste dimensie rechtsgedraaide mutanten als jou emplooi bieden, en tenslotte het volslagen surrealistische feit dat incompetente, sociopathische, extreemrechtse haatloeders als jij fractievoorzitter kunnen worden in de Eerste Kamer, dàt is pas zaken oprekken.

 

 


Gast

#2781

2015-12-08 11:23

NIJMEGEN - Een kookavond voor Nijmegenaren en bewoners van de noodopvang Heumensoord in die stad is maandagavond niet doorgegaan omdat scheldpartijen en bedreigingen vanwege het initiatief op internet helemaal uit de hand liepen. De kookavond zou worden gehouden in Boszicht, een dicht bij Heumensoord gelegen woonzorgcentrum voor ouderen. De directie wilde niet dat de kwetsbare bewoners geconfronteerd zouden worden met de onrust, aldus een woordvoerster van ZZG Zorggroep maandagavond.

PVV'ster Marjolein Faber, fractievoorzitter in de Eerste Kamer en in de Gelderse Provinciale Staten, zwengelde de discussie op internet aan. Volgens haar was de veiligheid van de bewoners van Boszicht in het geding. Deelnemers aan de kookavond zouden vooral mannen met andere normen en waarden zijn, die zomaar door het bejaardenhuis zouden kunnen lopen, waar ,,het overwegend vrouwelijk personeel 's avonds vaak alleen is.''

Haar relaas op internet lokte tientallen reacties uit. Faber toonde zich maandagavond tevreden dat haar ,,verzet'' had geholpen.

,,Nu er zoveel zeer nare reacties kwamen en er zelfs haatposters in het huis zijn opgehangen, konden we het niet door laten gaan. We willen niet dat een politiek-maatschappelijke discussie over de hoofden van onze bewoners wordt uitgevochten'', aldus de ZZG-zegsvrouw. De raad van bestuur van de zorggroep en de directie van het woonzorgcentrum besluiten dinsdag of er aangifte bij de politie wordt gedaan.

De kookavond was bedacht door bewoners van de wijk waarin ook het tentenkamp is gevestigd. De directie van het woonzorgcentrum en de cliëntenraad gaven toestemming om de keuken van het huis te gebruiken, onder voorwaarde dat de bejaarde bewoners er geen last van zouden hebben.

Dit is al wat logischer, dan dat 1 persoon dit voor elkaar krijgt

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2782 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-08 11:41

Rapport: Vaker antisemitische en racistische incidenten

„Je bent een Joods gezwel! Je moet vergast worden, net als je opa en oma.” Dat krijgt een 15-jarig Joods meisje door medeleerlingen naar haar hoofd geslingerd. In Nederland. In 2014. 

Het antisemitische incident staat beschreven in een maandag gepresenteerde rapportage over racisme, antisemitisme en extreemrechts geweld in Nederland in 2014. Het rapport is opgesteld door de Anne Frank Stichting en het Verwey-Jonker Instituut. 

Kennelijk alleen om haar Joods-zijn wordt een Joodse vrouw in een lift op haar arm geslagen, meldt het rapport over een ander incident. De vrouw wordt uitgescholden voor „oud, Joods, smerig teringwijf.”

Soms is Jodenhaat verweven met een relatieconflict. Zo krijgt een Joodse jongen die zijn ex-vriendin de groeten doet, via Whatsapp de volle laag van haar nieuwe vriend. „Als je terugkomt dan komen we langs met me Hitlerboys.” Joden worden in één adem genoemd met een ernstige ziekte.

Nogal wat Jodenhaat houdt verband met het Israëlisch-Palestijnse conflict. Dat laaide vorig jaar zomer in alle hevigheid op. Een documentairemaakster wordt via internet bedreigd. „Ik hoop dat Hamas je gevangen neemt en verkracht en dan in stukjes naar je moeder stuurt, zionistisch varken!” „Ik hoop dat jij en je Joodse achterban gecremeerd worden door een kruisraket van Hamas.”

Als een Joodse vrouw zich via Facebook afvraagt hoe het mogelijk is dat in Nederland pro-IS-demonstraties worden getolereerd, krijgt ze een reactie: een foto van een dodelijk verwond kind met onder meer de tekst: „Kijk wat jullie die arme kinderen aandoen.” Als de Joodse vrouw op dit bericht reageert, krijgt ze te verstaan: „Ik praat liever niet met vieze zionisten zoals jij... ooit zal de glorietijd van Hitler terugkeren en dan zul je als een rat wegschuilen, net als die hoer Anne Frank.”

De afgelopen vijf jaar nam het zogeheten institutioneel antisemitisme toe. Dan gaat het bijvoorbeeld om het bekladden van synagoges met hakenkruisen. Afgaand op politiegegevens deden zich vorig jaar 76 incidenten van institutioneel antisemitisme voor. In 2013 waren dat er 61. In 2010 stond de teller nog op 19. 

Anderzijds nam het aantal incidenten in de categorie ”antisemitisch schelden” (”Jood” wordt als scheldwoord gebruikt) flink af. Vorig jaar noteerde de politie op dit vlak 710 incidenten, in 2013 ging het om 872 gevallen, in 2010 nog om 1173. 

Bij incidenten waarbij het antisemitisme een reactie is op pro-Israël-opmerkingen danwel het Israëlisch-Palestijnse conflict, lijken de meeste daders zich verwant te voelen met de Palestijnen. Veelal betreft het dan mensen met een „Noord-Afrikaanse, Turkse of Arabische achtergrond.”

Niet alleen antisemitisme, ook racisme en moslimdiscriminatie vormen een groeiend probleem. Vorig jaar kwamen in de politiesystemen 2764 incidenten voor met een racistisch karakter (inclusief moslimdiscriminatie). In 2013 ging het om 2189 incidenten, in 2012 stond de teller op 2077. De duizenden aangiftes tegen PVV-leider Wilders vorig jaar om diens ”minder, minder Marokkanen”-uitspraken zijn niet meegeteld. Volgens de rapporteurs zijn in Gouda per 1000 inwoners de meeste racistische incidenten gepleegd. Ook Den Haag, Amsterdam en Rotterdam scoren hoog.

Racisme gaat meer dan eens gepaard met geweld. Zo komen ’s nachts vier dronken jongens een frietzaak in. Ze krijgen hun bestelling. De eigenaar vraagt de vier weg te gaan, omdat hij de zaak wil sluiten. De jongens: „Turk, racist, wij zijn blank en jij bent zwart.” De eigenaar duwt het viertal naar buiten. Hij had volgens de jongens een ijzeren staaf in handen. De jongens trappen het raam van de frietzaak in. 

De rapporteurs signaleren een verschil tussen antisemitisch en racistisch geweld. Jodenhaat is vaak dé reden voor antisemitisch geweld. Racistisch geweld is daarentegen vaker „onderdeel van een escalatie van een ander incident.”

 
Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2783 Kijk eens naar de FEITEN

2015-12-08 11:43

Vluchteling doet economie groeien

De extra overheidsuitgaven aan de opvang van vluchtelingen, doen de economie een klein beetje extra groeien, stelt De Nederlandsche Bank. Daarna dragen ze daar zelf aan bij.

De massale instroom van vluchtelingen in Nederland heeft per saldo een klein, positief effect op de economie. Het bbp zal hierdoor met 0,14 procent extra stijgen, maar dat gebeurt pas in 2017. Volgend jaar is het effect positief noch negatief.

Met die voorspelling heeft De Nederlandsche Bank (DNB) maandag een duit in het zakje gedaan van de dit jaar hoog oplopende discussie over de komst van asielzoekers en hun impact op de economie. De centrale bank heeft de effecten van de vluchtelingenstroom op de Nederlandse economie proberen te berekenen op grond van de impact op de overheidsuitgaven, de werkgelegenheid, de woningmarkt en het consumentenvertrouwen.

Hiervoor is een model gemaakt dat uitgaat van de komst van 60 duizend asielzoekers in 2015 en 2016 en 40 duizend in 2017. Dat zijn er 80 duizend meer dan bij de prognose in juni van dit jaar. Verder veronderstelt DNB dat de overheid in die jaren van 80 procent van de 160 duizend vluchtelingen het asielverzoek honoreert.

Op korte termijn zijn er, berekent DNB, forse kosten in verband met huisvesting, juridische bijstand en het aanspreken van andere collectieve voorzieningen. Deze uitgaven geven een positieve impuls aan de economie. Daarnaast staan er op dit moment geen lastenverzwaringen of bezuinigingen tegenover die het oplopende overheidstekort moeten compenseren.

Op langere termijn moeten de opvangkosten wel worden terugverdiend. Doordat de vluchtelingen als werknemer of ondernemer een positieve impuls aan de economie leveren, compenseren ze de kosten die Nederland eerst voor ze maakte.

Ook de behoefte aan nieuwe woningen voor de opvang van vluchtelingen die een verblijfsvergunning hebben gekregen, ziet De Nederlandsche Bank als een positieve bestedingsimpuls. 'De extra overheidsuitgaven, het hogere arbeidsaanbod en de woninginvesteringen verhogen de bbp-groei enigszins.'

De vluchtelingenstroom heeft volgens DNB wel een negatief effect op het consumentenvertrouwen. Dat stelt de bank op basis van ervaringen tijdens eerdere vluchtelingencrises. 'Indien alle vier effecten zich voordoen, resulteert dat in een positief effect van 0,14 procent op de bbp-groei in 2017. In lijn daarmee neemt de werkloosheid met 0,1 procent af.' Daartegenover staat dat het overheidstekort met 0,1 procent toeneemt, wat Den Haag in de loop der tijd moet corrigeren.

Hoogleraar economie Sweder van Wijnbergen van de Universiteit van Amsterdam zou de studie graag over doen en daarbij kijken naar de optie vluchtelingen sneller in staat te stellen aan het werk te gaan. 'Nu sluiten we ze jaren op zonder dat ze iets kunnen doen. In Groot-Brittannië zijn vluchtelingen netto contribuanten aan de welvaartstaat, omdat ze sneller mogen werken. Duitsland gaat ook die kant op. Dat zou zeker met een aantrekkende economie het positieve effect versterken.'

In Nederland zouden mensen met een asielstatus te vaak werkloos aan de zijlijn staan. Daarmee onderscheidt Nederland zich van landen als de VS, Canada, Australië en Groot-Brittannië, waar de sociale regelingen minder goed zijn en waar ze gedwongen zijn snel werk te zoeken. Asielzoekers in Nederland blijven relatief lang werkloos aan de kant staan.

 

Gast

#2784 Re: Kijk eens naar de FEITEN

2015-12-08 12:00

#2783: Stop de opmars van EXTREEM RECHTS - Kijk eens naar de FEITEN 

 zelfs als ze mogen werken gaat maar 20% werken stond in een eerder stukje van je. Dan zal het nog laaaang duren voor de opvangkosten terug verdiend gaan worden


Gast

#2785

2015-12-08 12:01

Ik zie sowieso niet in, waarom vluchtelingen zorgen voor een beetje betere economie. Zet de 600000 werkelozen aan het werk heb je dat ook!

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2786 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-08 14:21

Solliciteer bij Geerd!

 

Geert Wilders zoekt nieuw talent! Of zeg maar gewoon talent. Of zeg maar gewoon mensen die helemaal, maar dan ook he-le-maal vastgelopen zijn in hun leven, werkelijk overal uitgekotst zijn en daar de islam graag de schuld van willen geven, want waarom zou je anders de rest van je leven gebrandmerkt als PVV’er door willen brengen:

De PVV zoekt kandidaat TK-leden. Mensen met lef, liefde voor NL en een afkeer van islam. Interesse? Stuur motivatie en CV: kandidaat@pvv.nl

— Geert Wilders (-at-geertwilderspvv) December 7, 2015

Schiet u ’s nachts wakker van dromen over huizen met ingegooide ruiten en mannen met petjes en fakkels ervoor en heeft u spijt dat de droom afgelopen is, krijgt u een warm gevoel bij het idee van rassenrellen waar geen negatieve werking vanuit hoeft te gaan, rukt u graag hoofddoeken af waar geen belasting op betaald is, trapt u graag in doodsnood gevluchte oorlogsslachtoffers de goot in, dan is de PVV iets voor u.

Omdat dit harde eisen zijn, wil de PVV een strafblad, een IQ onder de 75, een CV van minder dan een half A4-tje of wat losse handjes best door de vingers zien, zolang u maar kunt garanderen dat een en ander niet aan het licht komt. Grote talenten als een Erik Lucassen of James Sharpe zijn op die manier namelijk eerder verloren gegaan. Hoe Dion Graus desondanks zijn positie heeft weten te handhaven is overigens niet bekend.

Maar stuurt u vandaag nog een mail aan Geerd! Voor de zuivere, onversneden islamhaat in de Kamer hebben wij immers PVV-ers nodig, niet van die achterkamerxenofoben als bij de VVD!

 

Vooal doen ja, stemmen op een partij die maar één lid heeft (dus dictatoriaal is) en die mensen met nul komma niks ervaring moet ronselen om zteeltjes bezet te krijgen. SDat is waar Nederland op zit te wachten: geleid worden door totale nitwits met absoluut geen ervaring. Krijgt Domrechts dit land toch nog echt kapot.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2787 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-08 14:25

VVD-statenlid Marian Propstra pleit voor moslimghetto/concentratiekamp UPDATE en liegt over “hack”

 

We hadden gisteren al een VVD-bestuurder met alle begrip voor Breivik, en vandaag hebben een statenlid dat dit zegt:


Sniegoehe


Wordt het niet eens tijd dat het OM deze terreurorganisatie genaamd “Volkspartij voor Vrijheid en Democratie” (sic, what’s in a name) eens gaat oprollen? Of moet ik BP Schut of R Hoogland stijl zeggen, “elimineren tot de laatste man”? Want dat schijnt tegenwoordig allemaal te kunnen.

 

UPDATE: Ze heeft haar account achter slotje nu want ze was zogenaamd “gehackt”. Maar dat was wel een hele bijzondere hack dan. Blijkbaar was niet haar account gehackt maar waren haar hersentjes (voorzover uiteraard aanwezig) “gehackt”.

UPDATE 2: kijk haar mede-VVD’ers spelen het spelletje mee. Dit is bv vice-fractievoorzitter VVD-Barneveld:

-at-marianpropstra Gelukkig kennen we je goed genoeg om te weten waar je écht voor staat Sterkte met oplossen #accountgehackt #lelijkeneptweets

— Mijntje Pluimers (-at-MijntjePluimers) August 16, 2014

 

UPDATE 3: Beide “dames” maken deel uit van de liberale denktank Liberale denktank van VVD leden het Pastinaeckberaad 

 

 

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2788 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-08 14:29

Elke vorm van beschaving voorbij

 

Weet u het nog? Zomer 2011? Of bent u het na alle drukte van met name de laatste week rondom ‘oorlog‘ in een hele rustige Haagse volkswijk of het selectief omgaan met ambtenaren die ‘opmerkelijke’ tweets verspreiden al lang en breed vergeten? Verder kan het natuurlijk ook zijn dat u zich deze dagen het hoofd loopt te breken over de commotie die ongetwijfeld zal komen rondom ‘zwate piet’ (Quincy Gario, de zeg maar gangmaker van die terechte aversie jegens racistische gewoontes verpakt als kinderfeestje is al door massamoordverheerlijker en ‘ik ben een jood krijsertje’ Bart Schut uitgemaakt voor ‘mediahoer’ dus ik veronderstel dat de inleidende ‘beschietingen’ in deze plaats vinden as we speak) en wat daar verder mee.
Maar het was deze zomer wel drie jaar geleden dat de door wannabe massamoordenaar, etnisch zuiveraar Wilders geïnspireerde Anders Breivik zijn versie van ‘minder, minder, minder’ aan de wereld openbaarde en 77 kinderen als waren ze beesten afknalde.

Die gruweldaad leidde niet bij iedereen tot weerzin en walging. Verre van dat.
Theodor Holman, de totaal doorgedraaide stukjesschrijver van voormalige verzetskrant ‘Het Parool’, voelt zich naar eigen zeggen verwant met Breivik en zegt zich daar absoluut niet voor te generen. Denkt u zich eens in hoe ouders van die afgeslachte kinderen zich moeten voelen als ze iemand zoiets horen zeggen. Of broertjes, zusjes of klasgenoten die het gemis en de leegte de rest van hun leven met zich mee moeten dragen…

Sterker nog: De Schlümpfe-Führer is volgens deze gek (citaat) ‘im letzten Ende democraat, Breivik is daaraan voorbij’ (einde citaat) aldus deze goorlap die dat met welhaast hoorbare spijt verkondigt, die verder vindt dat je een pistool moet kopen om mensen uit Polen dood te schieten en die onlangs op de stoffelijke overschotten stond te dansen van 194 mensen van vlucht MH17.

U dacht dat Holman de enige was? Op twitter en feesboek wemelt het van de fans van de ‘Tokkiesharia‘ die massamoord à la Breivik en de praktijken van IS als het ware evangelie zien om hun van vreemde smetten vrij zijnde heilstaat onder prinsenvlag te realiseren:

Nogmaals: denkt u zich eens wat nabestaanden van de gruwelijke slachting op Utøya wel niet moeten voelen wanneer een gek als in bovenstaande tweets zoiets tegen ze zou zeggen.
En deze gek is niet zomaar een gek. Deze gek is lid van het bestuur van… de VVD.

Ik voel geen enkele vreugde als ik constateer dat ik al heel lang geleden heb gezegd dat de VVD net zo’n vunzige fascistenbende is als die club waar men massamoord verheerlijkt en ‘minder, minder, minder’ staat te joelen.
Trouwens, ik neem overigens aan dat deze meneer Neerhof door Esther Voet gevraagd zal worden zijn naam te verbinden aan de volgende CIDI poster ter bevordering van haat jegens islamitische medeburgers.
Kan ie mooi naast Henk Bres komen te staan.

Maar het kan natuurlijk ook zijn – al waag ik het te betwijfelen – dat de premier (van de partij waar men Verhofstadt linker vindt dan antisemiet en ebola-exterminator LePen en die een club van wannabe massamoordenaars en etnisch zuiveraars een hele normale partij met hele normale standpunten vindt waar je heel erg prettig mee kan samenwerken) voor één keer consequent is en ook zijn partijgenoot Neerhof niet spaart bij het ‘hard aanpakken’ van mensen die aanzetten tot haat, zoals hij gisteren beloofde.

 

 

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2789 Geen asielzoekers voor nodig: de PVV levert voldoende perverselingen

2015-12-08 14:31

Oud-Europarlementariër PVV veroordeeld tot 5 maanden cel

De 35-jarige Daniël van der Stoep probeerde volgens de rechter minderjarige meisjes te verleiden tot seks. 

8 december 2015 om 13:46

Een voormalig Europarlementariër voor de PVV is dinsdag veroordeeld tot vijf maanden celstraf, waarvan drie maanden voorwaardelijk. Dat meldt de rechtbank in Den Haag. De 35-jarige Daniël van der Stoep probeerde volgens de rechter minderjarige meisjes te verleiden tot seks.

Ook kreeg Van der Stoep een taakstraf van 240 uur opgelegd en werd hij schuldig bevonden aan het bezit van cocaïne. De oud-politicus bood de kinderen (tussen de 14 en 16 jaar oud) cadeaus, geld en zelfs cocaïne aan. Een van de drie meisjes was de dochter van een collega van Van der Stoep. De incidenten zouden twee jaar lang hebben aangehouden. De meisjes weigerden met de man naar bed te gaan.

‘Zeer geraffineerd te werk’

Volgens de rechter ging Van der Stoep op “een zeer geraffineerde wijze te werk” en zocht hij keer op keer de grenzen op van de minderjarigen. In de uitspraak staat:

 

“De politicus heeft niet geaarzeld om bij de pogingen zijn seksuele verlangens te bevredigen, gebruik te maken van het leeftijdsverschil, zijn positie en status als Europarlementariër en zijn riante inkomen. Ook heeft hij getracht de meisjes te isoleren van hun omgeving.”

Van der Stoep ontkent seksuele bedoelingen te hebben gehad met de giften, maar dat geloofde de rechter niet. De vader van een van de meisjes deed aangifte tegen de voormalige Europarlementariër, nadat hij pikante berichten van Van der Stoep op de telefoon van zijn dochter had aangetroffen. Hierop werd een rechtszaak aangespannen.

Eerder aanrijding veroorzaakt

De celstraf was conform de eis van het Openbaar Ministerie. Van der Stoep zat van juli 2009 tot juli vorig jaar in het Europees Parlement. Hij begon als parlementslid van de PVV, maar gaf zijn zetel onder druk op nadat hij hij onder invloed van alcohol een auto-ongeluk had veroorzaakt. 

Vanaf december 2011 ging hij verder als onafhankelijk lid en startte hij de eurosceptische fractie Artikel 50. Die partij wist bij de Europese Parlementsverkiezingen in 2014 geen zetel te veroveren. Begin 2015 ging de partij op in VNL, de partij van oud-PVV’ers Louis Bontes en Joram van Klaveren.

 

Bron

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2790 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-08 14:33

Ineke van der Valk: Dutch Islamophobia

Na de boeken Islamofobie en Discriminatie (2012) en Monitor Moslim Discriminatie (2015) is er nu van de hand van Ineke van der Valk een Engelstalig boek verschenen over islamofobie in Nederland. Het boek Dutch Islamophobia gaat voor een Engelstalig publiek in op islamofobie en discriminatie van moslims. Van der Valk is als onderzoeker verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en het Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam. Zij doet onderzoek naar discriminatie en extremisme, de laatste jaren vooral naar islamofobie.

Dutch Islamophobia is gepubliceerd in het kader van een meerjarig monitorproject dat ondersteund wordt door de Open Society Foundation en Stichting het PALET. In dit project worden de ontwikkelingen rond discriminatie van moslims en islamofobie in de Nederlandse sociaal-politieke context over meerdere jaren gevolgd. Periodiek wordt daarbij een deelthema uitgediept. Het boek valt inhoudelijk grotendeels samen met de monitorrapportage van 2015. Het begint met een theoretisch hoofdstuk. Verder komen moskeebestuurders zelf aan het woord over discriminatoire agressie gericht tegen moskeeën. In een apart hoofdstuk wordt ingegaan op discriminatie in het voortgezet onderwijs, met onder meer aandacht voor de stereotypen over moslims die leerkrachten tegenkomen onder leerlingen en in lesmaterialen. 

Daarnaast wordt ingegaan op uitingen van islamofobie in de politiek. Uitkomsten van onderzoek door derden en dataverzameling door meldorganisaties komen aan de orde. Er wordt een kritische analyse gegeven van de categorieën die door de politie worden gebruikt om voorvallen van discriminatie te rubriceren naar discriminatiegronden. Het onderzoek laat zien dat het bij agressie en geweld tegen moslims niet gaat om incidentele voorvallen of uitingen van religiekritiek maar dat we hier te maken hebben met een structureel voorkomende en verontrustende vorm van discriminatie. 

Aan het eind van zijn voorwoord roept professor Ernst Hirsch Ballin, verwijzend naar artikel 1 van de Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens, de lezers van het boek op ‘to make a difference as a person committed to human dignity for all’.

Ineke van der Valk: Dutch Islamophobia  Reihe: Islam in der Lebenswelt Europa Bd. 9, 2015, 192 S., 29.90 EUR, 29.90 CHF, br., ISBN 978-3-643-90662-5

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2791 Waarom zou Domrechts alleen in Nederland liegen over moslims?

2015-12-08 15:11

In VS melden moslims meer terreurverdachten bij politie dan de inlichtingendiensten

 

Donald Trump, die hoopt presidentskandidaat te worden, oogstte bijval én kritiek toen hij aankondigde dat hij moslims de toegang tot de VS wilde ontzeggen. De kans dat zo'n verbod ingevoerd wordt in een land dat door immigranten is opgericht, lijkt zeer klein. De waarheid over moslims in de VS is niettemin schokkend. Alleen niet op de manier dat Trump en zijn sympathisanten het zien.

 

De voorbije jaren werden tal van studies en polls omtrent moslims in de VS verricht. CNN legde die bij elkaar en stelt vast dat moslims een cruciale rol hebben gespeeld in het rapporteren en bestrijden van terrorisme in de VS. Moslims maken deel uit van het weefsel van de Amerikaanse samenleving, zijn etnisch de meest diverse religieuze groep en leven als alledaagse Amerikanen. De waarheid over moslims in de VS maakt brandhout van een aantal stereotiepen.

Ze vormen een klein deel van de bevolking
Precieze aantallen zijn er niet omdat de Amerikaanse bevolkingsdienst geen religieuze gegevens bijhoudt. Maar de angst dat moslims de zaak zullen overnemen en de Sharia-wet invoeren, is ongegrond. Moslims maken naar schatting 1% uit van de totale Amerikaanse volwassen bevolking. Tegen 2050 zal dat 2,1% zijn. Van de Amerikaanse moslims is 63% van het soort dat Trump wil bannen: immigranten.

Ze zijn beter opgeleid dan de meeste Amerikanen
Amerikaanse moslims hebben, na Joden, de tweede hoogste opleidingsgraad van alle grote religieuze groepen in de VS. Het aantal moslims met een universitair diploma ligt hoger dan het nationale gemiddelde.

Ze hebben meer gendergelijkheid
Hoewel vrouwen in grote delen van de moslimwereld een tweederangsstatus hebben, is dat niet het geval bij de Amerikaanse moslims. 90% van hen vindt dat vrouwen buitenshuis moeten kunnen werken. Meer moslimvrouwen hebben een universitair diploma of diploma hoger onderwijs dan moslimmannen. Er werken meer moslimvrouwen dan vrouwen van de andere religies.

Ze zijn er al sinds het begin
Wetenschappers schatten dat zowat eenderde van de Afrikanen die als slaven naar de VS werden gebracht moslims waren. De meesten werden gedwongen zich tot het christendom te bekeren.

Ze zijn niet geconcentreerd in grote steden
Amerikaanse moslims wonen in grote en kleine steden over het hele land, van Alaska tot Hawai. In 1929 werd de eerste Amerikaanse moskee gebouwd in Ross, North Dakota.

Ze zijn zo religieus als christenen
De algemene perceptie van moslims klopt op dit vlak: de meeste moslims zijn religieus. Ongeveer de helft stelt dat ze elke vrijdag de moskee bezoeken. Maar dat geldt ook voor christenen: ongeveer 70% van de Amerikaanse christenen verklaart dat religie belangrijk is in hun leven en ongeveer 45% gaat wekelijks naar de kerk.

Ze zijn niet zo dogmatisch als ze worden afgeschilderd
Het moslimfundamentalisme, met een strikte interpretatie van de koran, vindt amper voedinsgbodem in de VS. Een rondvraag bracht aan het licht dat 57% van de Amerikaanse moslims vindt dat er meer dan één manier is om de leer te interpreteren. Een zelfde percentage stelt dat verschillende religies tot het eeuwige leven kunnen leiden.

Ja, er zijn moslims bij terrorisme betrokken
Sinds 9/11  tot het eind van 2014 hebben 109 Amerikaanse moslims terreurdaden tegen doelwitten in de VS beraamd. In diezelfde periode kwamen 50 mensen om bij terreurdaden door Amerikaanse moslims. In 2014 alleen kwamen in de VS 136 mensen om in grote schietpartijen. Meer dan het dubbele van alle doden door 13 jaar Amerikaans moslimterrorisme. 

Maar ze spreken zich ook uit tegen terreur
"Waar blijft de afkeuring van de moslimwereld?", zo klinkt het refrein telkens ergens een terreuraanslag wordt gepleegd. Wel, Amerikaanse moslims spreken zich uit tegen terrorisme. En ze doen nog meer. Onderzoek van de Duke universiteit wijst uit dat meer terreurverdachten en daders door Amerikaanse moslims bij de politiediensten worden gemeld dan door onderzoek van de overheid aan het licht komen. Uit een ander onderzoek blijkt dat ongeveer de helft van de Amerikaanse moslims vinden dat religieuze leiders zich onvoldoende uitspreken tegen islamistisch extremisme".

 

Bron

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2792 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-08 17:02

Bedankt, Van Druiten!

 

Gisteren tijdens de inspraakbijeenkomst over de langdurige opvang voor vluchtelingen in de gemeente Ede wierp Burgerbelangen-fractievoorzitter Van Druiten zich wederom op als Redder van Neêrlands’ Schoon.
Want, zo stelt Van Druiten, beter komen er geen asielzoekers naar Ede, omdat die onomstotelijk de veiligheid van ‘onze’ roomblanke vrouwen en dochters in gevaar brengen doordat ze – ik citeer – ‘er niet met hun tengels vanaf kunnen blijven’.

Eerst maar eens over dat ‘onze’. Het is kennelijk voor Westerse mannen nog steeds net zo moeilijk als voor mannen van de rest van de wereld om te begrijpen dat wij, vrouwen en dochters, geen eigendom zijn. Maar goed, een kniesoor die daarop let en per slot van rekening ging het om de goede bedoeling.

Want hij bedoelt het goed, toch? Jazeker! Ik ben blij dat Van Druiten – en alle PVV- en andere rechts-stemmers die ik het argument hoor hanteren – eindelijk opstaan en strijden voor onze veiligheid en fysieke integriteit.
Want seksueel geweld tegen vrouwen is een levensgroot probleem, ook hier in Nederland. Het rapport ‘Violence against women’, gebaseerd op een onderzoek onder 42.000 vrouwen in de EU en in 2014 gepubliceerd, laat een glashelder en schrijnend beeld van de situatie in Nederland zien.

Eén op de vijf vrouwen in Nederland krijgt te maken met seksuele intimidatie.

Eén op de tien Nederlandse vrouwen is het slachtoffer van seksueel geweld.

En één op de twintig vrouwen in dit land wordt minimaal één keer in haar leven verkracht.

Ja, dat zijn schrikwekkende cijfers. Gezien het aantal aanwezigen gisteren in de raadzaal (college, raad en belangstellenden op de publieke tribune) is de kans statistisch gezien erg groot dat daar dus slachtoffers van seksueel geweld aanwezig waren.

Maar… volgens diezelfde statistieken was de kans ook erg groot dat er daders van seksueel geweld bij zaten. Want het onderzoeksrapport stelt het duidelijk: seksueel geweld wordt in het overgrote gedeelte van de gevallen gepleegd door mensen dichtbij. Niet de ‘enge man in de bosjes’ (of de asielzoeker, zoals Van Druiten ons wil laten geloven) vormt de grootste bedreiging, maar de vaders, broers, de huisvrienden.

De meest onveilige plek voor vrouwen en dochters is thuis, zegt het rapport. En niet de omgeving van een AZC.

Over veiligheid, criminaliteit en AZC’s gesproken, het loont de moeite om er eens de criminaliteitscijfers van het CBS bij te pakken. Wat blijkt? Er is geen verschil in geregistreerde criminaliteit per 1000 inwoners tussen gemeenten met een AZC en gemeenten zonder een AZC, ook niet bij gemeenten waar grootschalige AZC’s gevestigd zijn, zoals Ter Apel waar 1.300 plaatsen beschikbaar zijn.

Maar goed, laten we het Van Druiten vergeven dat hij deze cijfers niet noemt en zijn rol als goedbedoelende Vrouwenredder voor ogen houden. Het had op zich wel wat eerder gemogen. Want, Van Druiten, waar was je met je daadkracht toen ik als kind door mijn – roomblanke – stiefvader en zijn – net zo roomblanke – beste vriend aangerand werd? En waar was je met je verzetsmentaliteit toen mijn puberdochters in de Edese kroegen lastig gevallen werden door hun melkwitte stadsgenoten?

Weet je, Ruben, laat maar. We bedanken voor de eer om ingezet te worden voor je eigen politieke belang.

We komen wel voor onszelf op.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2793 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-08 17:04

Verboden voor honden en niet voor nazi’s? Absurd!

 

 

 Als ik winkelier of filiaalhouder zou zijn van een supermarkt en ik zou zou constateren dat klanten in mijn winkel na thuiskomst mijn personeel door het slijk halen, zou de boot goed aan zijn.

Ik zou als winkelier vuil dat mijn personeel belaagt, belastert, beledigt, bedreigt of anderszins door het slijk haalt zoals deze PVV-nazi doet, het verbieden ooit weer een voet in mijn winkel te zetten.
Ook zou ik hopen en verwachten van collega winkeliers dat ze hetzelfde zouden doen ter bescherming van de fysieke veiligheid en de integriteit van hun en mijn personeel alsook van onze klanten.
Als ik collega was van iemand die zó door het slijk gehaald zou zijn, zou ik onmiddellijk uit solidariteit een hoofddoek om doen en ik hoop dat men dat ook daadwerkelijk doet.

Verder ben ik het roerend eens met vriend en mede-schrijver Laurent die vandaag over een andere PVV-nazi schreef:

Het feit dat jij zonder dwangbuis mag rondlopen, het feit dat er politieke bewegingen bestaan die tot in de achtste dimensie rechtsgedraaide mutanten als jou emplooi bieden, en tenslotte het volslagen surrealistische feit dat incompetente, sociopathische, extreemrechtse haatloeders als jij fractievoorzitter kunnen worden in de Eerste Kamer, dàt is pas zaken oprekken.

Het is inderdaad van de pot gerukt dat tot in de achtste dimensie rechtsgedraaide sociopathische haatmutanten als die Eric Venema zonder dwangbuis en zonder professionele begeleiding vrij rond kunnen lopen, winkels met hun aanwezigheid kunnen vervuilen en achteraf ongestraft kutopmerkingen over personeel kunnen maken op het internet terwijl wanneer ze in de winkel zijn, te schijterig zijn om hun gore bek open te trekken omdat de kans er dan dik in zit dat ze lik op stuk krijgen.
Hoe het ook zij, ik hoop dat Eric Venema nergens meer terecht kan voor zijn boodschapjes en dat winkeliers er samen voor zullen zorgen dat winkels in het hele land vrij blijven van nazi-vuil. Omwille van hun personeel, hun klanten die zich wel normaal gedragen en omwille van een samenleving die echt een samenleving is. Dat wil zeggen: vrij van nazi-tuig als Eric Venema.
Voor honden zijn de meeste winkels ook verboden en dan zou je nazi’s zonder discussie accepteren in je winkel en achteraf op internet dan ook nog de meest walgelijke kutopmerkingen over je personeel moeten lezen? Absurd.
Racisme en xenofobie zijn geen meningen maar delicten.

 

 

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2794 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-08 17:08

Schengen afschaffen lost vluchtelingenproblematiek niet op

Over het voorstel van de regering om een een ‘mini-Schengen-zone’ te vormen

Nog geen week na de aanslagen in Parijs kondigde het kabinet aan dat het de mogelijkheid aan het verkennen was om Nederland uit de Schengen-zone terug te trekken en in kleiner verband grenzen te delen met de buurlanden. Officieel omdat men zei het groeiende aantal vluchtelingen niet meer aan te kunnen. Men noemde het een ‘mini-Schengen’, maar in feite gaat het om de afschaffing van Schengen.

Door het moment waarop de regering dit plan kenbaar gemaakt heeft lijkt het alsof Schengen de schuld voor de aanslagen in de schoenen krijgt geschoven. Het gebrek aan Europese samenwerking wordt daarentegen gevrijwaard. Het afschaffen van de bewegingsvrijheid binnen de Unie zal op geen enkele wijze de vluchtelingenproblematiek oplossen. Het zou slechts een daad zijn van politieke lafheid en kortzichtigheid. Een typisch voorbeeld van de extend and pretend aanpak: doorgaan met falend beleid en volhouden dat het werkt zonder enig bewijs.

Deze aanpak verleidt Nederlandse en de Europese politiek tot maatregelen die slechts van symbolische of symptoombestrijdende waarde zijn. Oplossingen die problemen bij de wortel aanpakken worden vermeden. In plaats daarvan kiest men ervoor om zaken zo lang mogelijk te negeren, en als dát niet meer kan ze af te wentelen of te verschuiven.

De huidige vluchtelingenproblematiek is het resultaat hiervan. De afzijdigheid van Europa in 2011 maakte de escalatie van de Syrische burgeroorlog onvermijdelijk. De grote toename van het aantal vluchtelingen en migranten in de daaropvolgende periode is onder andere veroorzaakt doordat de situatie in Syrië uit de hand is gelopen. Echter, in plaats van zich in te zetten voor vrede en internationale vluchtelingenopvang koos men voor de intensivering van grensbewaking. Dit beleid bleek niet uitvoerbaar te zijn op een wijze die overeen kwam met het maritiem recht of de mensenrechten en werd daarom stopgezet. Ondertussen proberen Europese staten – nu geconfronteerd met de gevolgen jarenlange gebrekkige internationale vluchtelingenopvang – het probleem telkens op het bord van de volgende te schuiven.

Ook de Nederlandse regering is schuldig aan het te lang ontkennen van de realiteit. Al sinds 2011, het jaar van de eerste grote schipbreuk bij Lampedusa, is Syrië al in oorlog. Echter, in plaats van voldoende voorbereidingen te treffen heeft de regering het probleem weg willen wensen, de Zuidelijke lidstaten zoveel mogelijk met de kosten van grensbewaking laten zitten en zich maar mondjesmaat ingezet om opvang in de regio te faciliteren. Het idee van een verkleinde Schengen-zone, of zelfs het volledig herintroduceren van nationale grensbewaking zoals Premier Rutte aankondigde deze week, is slechts een aanvulling op deze kortzichtigheid.

De huidige Europese vluchtelingenpolitiek werkt niet. Zoveel is duidelijk. Zolang het grens- en vluchtelingenbeleid een nationale aangelegenheid is zullen Noord-Europese lidstaten het delen van de kosten van grensbewaking vermijden, terwijl Zuid- en Oost-Europese lidstaten het delen van de last van opvang ontwijken. Verandering is dan ook noodzakelijk, maar een mini-Schengen zou slechts meer van hetzelfde zijn op kleinere schaal. Vluchtelingen zullen op nieuwe een knelpunten vast komen te zitten. Nieuwe Calais jungles zullen aan de verkleinde gedeelde grenzen verschijnen, met alle humanitaire gevolgen van dien.

De maatregelen die wél een interim oplossing zouden kunnen bieden voor de vluchtelingensituatie zijn al bekend. De huidige opvang van vluchtelingen regionaal faciliteren, Europa’s grens- en vluchtelingenbeleid europeaniseren, de binnenkomst en verdeling van vluchtelingen in Europa regelen vanuit de regio, Europese wetgeving hervormen zodat vluchtelingen Europa legaal kunnen bereiken en landen buiten Europa aansporen om vluchtelingen op te vangen. Zelfs het beperken van de bewegingsvrijheid van vluchtelingen zelf, met als doel het verbeteren van de opvang, zou een optie kunnen zijn.

Écht duurzame oplossingen zijn dit echter niet. Zij zullen het probleem niet op kunnen lossen. Daarvoor heeft de politiek te lang niets gedaan. In het geval van Syrië zal enkel vrede werken. Tot dat moment is het opvangen van vluchtelingen in daadwerkelijk Europees en internationaal verband de beste optie en een mini-Schengen een schijnoplossing, een onterechte afbreuk van onze vrijheid als Europese burgers en een vorm van capitulatie tegenover het nihilisme van IS. 

 

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2795 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-08 17:10

De tweet van Geert Wilders

 

‘En een afkeer van islam,’ aldus de tweet van Geert Wilders. Kunt u zich dat voorstellen. Dat u alleen welkom bent als Kamerlid als u een hekel heeft aan islamieten.

En dat u dat dan moet bewijzen. Met uw afkeer-tweets, uw Facebookpagina die bol staan van de afkeer van islam, met foto’s van u, protesterend bij alle azc’s die men wilde openen om oorlogsvluchtelingen op te vangen. U moet bewijzen dat u intolerant bent en een echte Hollander, een Germaan, blond en met blauwe ogen, net als Geert Wilders. Kuch. U moet bewijzen dat u actief de islam heeft bestreden.

U moet bewijzen dat u een racist bent. En roepen dat islam geen ras is. Maar dat een islamiet nu eenmaal vaak een tintje heeft. Daar komen Amerikaanse toestanden van. Maar waar gestreden wordt vallen spaanders, had hij maar geen tintje moeten hebben.

Het hoge woord is eruit. Een Kamerlid van de PVV dient een schaamteloze afkeer van de islam te hebben. En mensen die op de PVV stemmen weten dat nu. Een ‘Wir haben es nicht gewusst’ zal niet volstaan als u PVV stemt want u zal, zo is mijn overtuiging, daar op een goede dag op afgerekend worden. Net als al die andere slappe politici die lafjes met de racistische PVV-wind meewaaien voor eigen gewin en een Kamerzetel.

De PVV zoekt kandidaat TK-leden. Mensen met lef, liefde voor NL en een afkeer van islam. Interesse? Stuur motivatie en CV: kandidaat-at-pvv.nl

— Geert Wilders (-at-geertwilderspvv) December 7, 2015


Gast

#2796

2015-12-08 18:02

DEN HAAG - Het is niet zinvol om geradicaliseerde personen of teruggekeerde Syriëgangers te verplichten aan een programma mee te doen dat erop is gericht om ze van hun extreme overtuiging af te brengen. Uit onderzoek blijkt dat deze programma's alleen effectief zijn als de betrokkene openstaat voor verandering.

Dat schrijft minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie dinsdag aan de Tweede Kamer. SP en GroenLinks hadden onlangs gevraagd of zo'n verplichting mogelijk is. Aanleiding daarvoor waren de terreuraanslagen in Parijs. De minister wijst erop dat er wel ,,inspanningen'' zijn om weigerachtige personen te stimuleren afstand te doen van hun jihadistische denkbeelden en weer mee te doen aan de maatschappij.

De minister is ook niet positief over preventieve hechtenis van jihadisten. Deze maatregel houdt in dat mensen die mogelijk een gevaar vormen voor de maatschappij worden vastgezet, ook als zij nog niets hebben gedaan. Dit past volgens het kabinet niet in een rechtsstaat.

Wel is hij bereid te onderzoeken of op geradicaliseerde lieden intensiever toezicht mogelijk is door een elektronische enkelband. Dan kan de overheid bijvoorbeeld makkelijker controleren of een gebiedsverbod wordt overtreden.

Van der Steur heeft al wel een meldplicht en een gebiedsverbod in de planning in de strijd tegen terrorisme. Hij heeft dit wetsvoorstel dinsdag ingediend bij de Tweede Kamer en hoopt dat dit snel wordt behandeld. Als blijkt dat een enkelband mogelijk is, zal hij dit later toevoegen aan zijn wetsvoorstel.

Hahaha wat een bullshit. Alsof je ze een enkelband mag om doen als ze niks hebben gedaan. Die mogen gaan en staan waar ze willen. Hoeveel enkelbanden zou Nederland hebben? Aangezien IS verdubbeld is?

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2797 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-08 18:07

Tweet PVV-Statenlid schiet ministers in verkeerde keelgat

Even naar de #alberthein voor de laatste boodschapjes. Krijg ik weer de Islam in mijn gezicht geblaft. #hoofddoek#kassa#islamisering

— Eric Venema (-at-ENVenema) December 6, 2015

"Wel kunnen discrimineren, maar niet weten hoe je Albert Heijn spelt", twitterde minister Plasterk van Binnenlandse Zaken vanmorgen. Hij reageerde op een tweet van het Gelderse PVV-Statenlid Eric Venema. Venema beklaagde zich over een vrouw met een hoofddoek bij de kassa van de supermarkt waar hij zijn "boodschapjes" deed.  

Wel kunnen discrimineren, maar niet weten hoe je Albert Heijn spelt.https://t.co/J4hBOrViDp

— Ronald Plasterk (-at-RPlasterk) December 8, 2015

De tweet lokte niet alleen een reactie uit van minister Plasterk. Ook minister en vice-premier Asscher mengde zich op het sociale medium in de kwestie.

boodschapjes (...) fijn dat de PVV onze beschaving verdedigt https://t.co/yKOvxxtxsl

— Lodewijk Asscher (-at-LodewijkA) December 8, 2015

In een reactie op een kritische noot op Twitter gaf Venema toe dat zijn formulering "ongelukkig gekozen" was. "Dat spijt mij."

Volgens Omroep Gelderland zijn er ook Gelderse partijen die vinden dat de PVV'er te ver gaat met het bericht op sociale media. GroenLinks heeft het over een permanente haatcampagne en de PvdA vindt het verbazingwekkend dat een partij die zegt voor fatsoen te strijden, "zich altijd zo onfatsoenlijk uitlaat".

 
Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2798 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-08 18:10

Vrouwelijke vluchtelingen leren Nederlandse schoonmaakmethoden

 

Omdat zij binnenkort een contract moeten ondertekenen dat zij erkennen dat mannen en vrouwen gelijke rechten hebben krijgen vrouwelijke vluchtelingen van een schoonmaakbedrijf in Dronten les in typische Nederlandse schoonmaakgewoonten. Ja, de vrouwen. Glazen wassen, betekent dit nu het drinkgerei schoonmaken of ramen lappen? Vragen, vragen, vragen. Ook de vraag wie zoiets nou weer verzint.

Of het schoonmaakbedrijf die vluchtelingen ook echt typisch Nederlands gaat afleren de handen te wassen na het bezoek aan het toilet vermeldt het bericht niet. Zou er toch wel bij moeten horen.

 

 

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2799 Zo kan het ook:

2015-12-08 18:12

Refugee Buddy App maakt vluchtelingen wegwijs 

Het Rode Kruis lanceert applicatie voor informatievoorziening en nieuws migranten

De Refugee Buddy app wordt dinsdag door het Rode Kruis gelanceerd en is precies zoals het klinkt. Een applicatie die ontheemde vluchtelingen als vriend begeleidt in een nieuw land. Hiermee kunnen de migranten ziekenhuizen, locaties, reistijden en nog veel meer opzoeken.

Het Rode Kruis geeft aan met de app te willen aansluiten bij de behoefte van een grote groep vluchtelingen. Velen hebben als enig persoonlijk bezit hun smarttelefoon waarmee ze contact met familie, vrienden en kennissen onderhouden. 

De app is ontwikkeld in samenwerking met vluchtelingen, het COA en Vluchtelingenwerk Nederland. Die zullen updates en nieuws blijven verwerken om de applicatie up-to-date te houden. 

De Refugee Buddy app is via de Google Play Store te downloaden in Engels, Arabisch, Frans en Tigrin (Eritrea). 

 
Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2800 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-08 19:05

De onmogelijke opgave: burgerslachtoffers tellen in Syrië

Het is als zoeken naar korrels in de woestijn, terwijl de storm het zand in je ogen blaast - vaststellen hoeveel burgerslachtoffers er tot nu toe zijn gevallen in Syrië is vrijwel onmogelijk. Er zijn te veel partijen, het gebied is onbegaanbaar en onoverzichtelijk en de methodes zijn onbetrouwbaar. De schattingen lopen uiteen van meer dan 88.000 tot net onder de 180.000 doden.

De Verenigde Naties, de aangewezen onafhankelijke partij om iets over slachtoffers over te zeggen, kondigde begin 2014 al aan geen eigen tellingen meer te verrichten. De bronnen in Syrië waren te onbetrouwbaar. Diverse lokale organisaties wagen zich er nog wel aan, maar ook die hebben het moeilijk. Inspecteurs verdwijnen, kantoortjes worden weggebombardeerd, gegevens gaan verloren of er zijn gewoon te weinig pennen en camera's beschikbaar om goed te kunnen werken.

Gezamenlijk brachten de nog in het gebied aanwezige Syrische burgerorganisaties vorig jaar augustus in opdracht van de VN een rapport uit over de stand van zaken. Ze telden 191.369 slachtoffers sinds het begin van het conflict in 2011, maar durfden niet te zeggen of dit alleen om burgers ging of ook om strijders. 

Daar zit alvast het eerste probleem: die grens is in de praktijk ook niet altijd helder. In de Syrische oorlog pakken ook burgers regelmatig de wapens op.

Methode Irak
Hoe moeilijk het is goede berekeningen te maken van oorlogsslachtoffers, bleek ook  in eerdere conflicten, zoals de oorlog in Irak. Daar werd in eerste instantie ook gebruik gemaakt van cijfers, vergaard door mensen 'in het veld'. In 2006 kwam het medische vakblad The Lancet met een opzienbarend onderzoek, waarbij epidemiologen de slachtoffers aan de hand van demografische gegevens berekenden. Dat leidde tot een veel hoger aantal: 655.000 doden sinds de start van de invasie in Irak in 2003. 

De epidemiologen telden sterfgevallen. Voor de invasie in Irak op 18 maart 2003 overleden er per duizend inwoners jaarlijks 5,5 mensen. Dat cijfer klom tijdens de oorlog snel op en bereikte in 2006 19,8 per duizend. De onderzoekers vertaalden dat naar de hele Iraakse bevolking en berekenden dat er sinds de invasie 655.000 extra doden moeten zijn gevallen, grofweg 2,5 procent van de totale populatie.

Het is op dit moment nog niet mogelijk om deze 'methode Irak' ook toe te passen op de situatie in Syrië, alleen al omdat 6,5 miljoen mensen op de vlucht zijn geslagen voor het geweld. De organisaties zijn dus aangewezen op veldwerk. In Irak waren in 2005 al nieuwe verkiezingen geweest en de situatie enigszins gestabiliseerd.

Nu doden tellen 'in het veld' in Syrië is een vrijwel onmogelijke opdracht volgens Wael Ajeli, woordvoerder van het Syrische Netwerk voor Mensenrechten (SNMR) "Wij zijn bij niemand populair: niet bij het regime en niet bij de gewapende oppositie. Het is een smerig conflict en er zijn veel partijen bij betrokken", zegt hij tegen de humanitaire onafhankelijke nieuwssite IRIN.

Betrouwbaarheid
Een van de organisaties die ondanks alle problemen het aantal doden blijft tellen is het Syrische Centrum voor Statistiek en Onderzoek (SCSO). Het centrum heeft 122 vrijwilligers, die onderzoek doen in veertien van de zestien provincies, vertelt directeur Tareq Bilal aan nieuwssite IRIN. Twee bronnen, onder wie ooggetuigen, moeten een melding bevestigen voordat een slachtoffer wordt geregistreerd. 

Worden deze vrijwilligers niet beïnvloed door de strijdende partijen of zijn ze speelbal in een propaganda-oorlog? Dat spreekt Bilal in het interview met IRIN tegen: "Al het werk wordt uitgevoerd door vrijwilligers, daar komt geen geld bij kijken." Ook het Syrische Netwerk voor Mensenrechten (SNMR) is volgens woordvoerder Wael Ajeli volledig onafhankelijk. "Wij hebben geen ondersteuning nodig van welke regering of organisatie dan ook." 

Lage schatting
De organisaties zijn ervan overtuigd dat hun data betrouwbaar zijn, omdat de veldwaarnemingen van de organisaties in grote lijnen overeen komen. Maar ze zijn het er ook over eens dat het werkelijke aantal slachtoffers waarschijnlijk nog hoger ligt. 

Volgens Stephen Rapp, voormalige ambassadeur voor oorlogsmisdaden van de Verenigde Staten, moet er nog veel verbeteren op het gebied van dataverzameling in Syrië. "Maar het is al geweldig dat er iets gebeurt. Volgens mij hebben deze organisaties al veel informatie in handen en dat kunnen we moeilijk zomaar negeren."