Zeg nee tegen azc Brunssum

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie Zeg nee tegen azc Brunssum.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2676 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-06 18:04

Vluchtelingen houden ons een spiegel voor waarin we weigeren te kijken

28 augustus 2015 - De zogenaamde 'vluchtelingencrisis' is hier om te blijven. Hogere muren en scherpere prikkeldraad zullen geen soelaas brengen zolang we ons niet buigen over de structurele problemen en uitdagingen waar we voor staan.

Oorlogsvluchtelingen die het open veld inlopen, weg van agenten die hen bestoken met flashgranaten en traangas. Gezinnen met wenende kinderen die langs een met afval bezaaide spoorberm dagenlang zitten wachten. Honderden mensen die tegelijk hekken bestormen. Hongerigen die elkaar te lijf gaan tijdens voedselbedelingen. Lijken die in het azuurblauwe water van de Middellandse Zee drijven.

Het zijn harde beelden waarmee we het voorbije jaar geconfronteerd werden. Beelden die aan het netvlies blijven plakken, die het geweten een stamp geven.

Politici en media nemen het woord vluchtelingen'crisis' in de mond. Daarmee insinuerend dat de toestroom van vluchtelingen een plotse en onvoorziene uitzonderingstoestand is. Een noodsituatie waarvoor we snel noodoplossingen moeten verzinnen. Maar de zogenaamde uitzondering zal de regel worden in deze eeuw. De beelden die we de voorbije maanden zagen, zullen we blijven zien. Het nodeloze lijden zal blijven plaatsvinden – tenminste, als er niets verandert.

De westerse wereld vertoeft in een pijnlijke illusie, een sprookjeswereld. Het sprookje gaat ongeveer als volgt: we gooien markten open, doen er alles aan om diensten en goederen zo vrij mogelijk te laten circuleren en kapitaal flitst de wereld rond. In naam van vrijheid en gelijkheid smijten we bommen op de halve wereld en laten oorlogen oogluikend gedijen. We houden globale ongelijkheid in stand en ruilen een leefbare wereld in voor economische groei. Maar tegelijk verwachten we dat alles peis en vree zal blijven in onze contreien. Dat al die, doorgaans door ons veroorzaakte, ellende van elders nooit onze richting zal uitkomen. En we snappen maar niet waarom sommigen razend zijn op de politiek van westerse mogendheden. 

De vluchtelingen aan de Europese buitengrenzen houden ons een spiegel voor waarin we weigeren te kijken. Omdat het beeld in die spiegel haaks staat op ons dominante, westerse zelfbeeld. Wie durft het woord vrijheid zonder aarzelen in de mond te nemen in de nabijheid van een gesloten asielcentrum? Wie kan “Alle Menschen werden Brüder” neurieën naast een messcherp hek van prikkeldraad en bewakingscamera's. Wie kan het nog over de superioriteit van de liberale democratie hebben, nadat we landen in puin bombardeerden in naam van diezelfde liberale democratie en vervolgens de vluchtelingen uit die landen weigeren op te vangen?

Zolang we oorlogen laten gedijen, globale ongelijkheid niet aanpakken en ons niet realiseren dat klimaatverandering (die vooral zuiderse landen treft) het voornaamste probleem van deze eeuw is, zullen we blijven kampen met grote vluchtelingenstromen. Als we de illusie blijven in stand houden dat we die die stromen kunnen controleren of buitenhouden, dan kan dat enkel uitmonden in meer geweld ten aanzien van zij die op zoek zijn naar een beter leven.

Flashgranaten, traangas, prikkeldraad zijn vanuit dat opzicht nog maar een begin. Verscheidene Oost-Europese landen kondigden onlangs aan enkel nog christelijke vluchtelingen te willen opvangen. In Duitsland waren er dit jaar reeds meer dan 200 aanslagen tegen vluchtelingencentra. In hetzelfde land protesteerden afgelopen winter tienduizenden mensen tegen de “islamisering van het avondland”, scanderend 'Wir sind das Volk'. Het zijn soms erg donkere wolken die samenpakken boven Europa. Willen we die richting uit? Wordt dat de eenentwintigste eeuw?

Hoe zullen historici binnen honderd jaar terugkijken op deze tijd? Ze zullen vermoedelijk een schizofrene wereld zien. Eén waarin westerse politici een discours verspreiden dat volledig losstaat van de werkelijkheid en waarin geweigerd wordt om de meest dringende problemen nog maar te benoemen, laat staan op te lossen. Ze zullen machthebbers zien die zich vastklampen aan een tanend electoraat en de verkruimelende institutie van de natiestaat. Ze zullen bewindsvoerders en vergeten intellectuelen zien die denken in termen van afgebakende volkeren, landen en culturen terwijl de wereld reeds lang een cross-cultureel netwerk was geworden: gelaagd, complex en pluriform.

Maar historici zullen misschien ook iets anders zien. Iets wat in de toekomst enkel sterker zou worden, en uiteindelijk de komst van een nieuw soort wereld aankondigde. In België bijvoorbeeld zetten burgers een heel netwerk op om spullen te leveren aan vluchtelingen die in Calais bivakkeerden nabij de kanaaltunnel. Dat netwerk kreeg in geen tijd vorm via sociale media. Het nieuws ging viraal. Een overvloed aan spullen werd ingezameld. 

Het waren burgers die doorhadden dat ze niet langer moesten wachten, naar boven kijken of om toestemming moesten vragen om te kunnen handelen. Burgers die buiten staten en grenzen om handelden, net zoals die vluchtelingen die ze gingen helpen. Ze hadden door dat ze zichzelf eigenlijk veel efficiënter konden organiseren dan de overheid. Huizen werden opengesteld, gebouwen gekraakt, voedsel bedeeld en solidariteit werd netwerkgewijs vormgegeven.

En wanneer de historici verder zoeken in de gigantische internetarchieven van het begin van de eenentwintigste eeuw, dan zullen ze zien dat dit niet alleen in België gebeurde, maar in haast ieder Europees land. Terwijl machthebbers talmden in cynische besluitloosheid, werd van onderuit een vorm van grenzeloze solidariteit heruitgevonden.

Het is die geschiedenis waarvan ik hoop dat onze kleinkinderen ze zullen lezen. Maar het zal aan ons zijn om ze te maken. 

Bron: dewereldmorgen.be

 

Gast

#2677 Re:

2015-12-06 18:39

#2672: Stop de opmars van EXTREEM RECHTS -  

 mooi! Ik heb geen idee wat je duidelijk probeert te maken! Wat een onzin ik zet een stuk erop Rn jij zegt dat RTL onzin vertelt. Wat heeft dat er mee te maken?????


Gast

#2678 Re: Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-06 18:47

#2673: Stop de opmars van EXTREEM RECHTS - Het ware gezicht van Extreem Rechts 

 Wat een bullshit! Als je naar een stad gaat waar Sinterklaas intocht word gehouden of een school waar Sinterklaas word gevierd zie je niet alleen blanken. Degene die geroepen heeft racistisch is geen blanke geweest en dan heb je altijd van die opruiers die denken yes hebben we weer wat om voor te gaan. Het Sinterklaasfeest met zwarte pieten is Al zo oud en nu peens word er een probleem van gemaakt. Rot op! Het zal gewoon blijven het is traditie. Klaar! Bevalt het niet verhuis naar een land waar het niet gevoerd word! Kinderen zijn bang voor de roe en om meegenomen te worden naar Spanje, maar gen kind zegt oh Sinterklaas heeft slaven. In groep 5 geloof je niet meer en hou je je er niet meer mee bezig en dan denkt een paar debielen laten we een kinderfeest verstoren.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2679 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-06 20:03

Britse Pegida-leider neemt ontslag na 'slechtste interview ooit'

De Britse afdeling van de anti-islamorganisatie Pegida had met Tim Scott nog maar net een nieuwe leider of hij gaf al zijn ontslag. Zijn tenenkrullende interview van donderdag zit daar hoogst waarschijnlijk voor iets tussen, want Scott slaagde erin om in minder dan twee minuten zijn geloofwaardigheid helemaal aan diggelen te slaan.

Tim Scott gaf als nieuwe leider van Pegida een interview aan de Britse nieuwszender Channel 4. Omdat Scott eerst zijn achternaam niet wou prijsgeven, wees journalist Alex Thomson hem erop dat het vrij ongewoon was voor een leider van een politieke beweging om zijn volledige naam niet bekend te maken. Uiteindelijk zwichtte Tim Scott en gaf hij ook zijn achternaam, maar het interview werd er hoegenaamd niet beter op. 

"Het is heel belangrijk dat de waarheid naar buiten wordt gebracht", stak Scott van wal, waarop Thomson vroeg naar wat die waarheid dan precies inhield. "Wat er allemaal in ons land gebeurt", antwoordde Scott, die vergeten leek te zijn wat er allemaal in zijn land aan het gebeuren was. 

"Meisjes worden seksueel misbruikt, jongeren radicaliseren", zegt Scott, maar hij slaagt er niet in meer argumenten te vinden. "Er zijn zoveel dingen", zegt hij nog, maar wanneer Thomson dan vraagt naar die dingen, moet hij het antwoord schuldig blijven. "Jij zegt dat er een probleem is, maar als ik je ernaar vraag, kan je het mij niet zeggen", zegt Thomson, waarna Scott over "Irak... en zo", begint.

"Gemanipuleerd"

Scott heeft ondertussen ontslag genomen als leider van Pegida, maar hij beweert dat zijn ontslag niets te maken heeft met het interview. "Ik ben gestopt om redenen waarover ik geen controle heb", luidt het. Hij zegt dat Channel 4 in het interview geknipt en geplakt, zodat het in hun linkse agenda zou passen. 

"Ik had de beweging goed kunnen leiden, omdat ik hier voor één ding ben: omdat ik van mijn land hou", besluit hij op Facebook.

 

Bron

 

Tuurlijk joh, het is links knip- en plakwerk dat jij geen flauw benul hebt waar je het over hebt. Wat Domrechtse leugens blootlegt is immers altijd links gemanipuleer.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2680 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-06 20:07

"Er is nog nooit een politicus geweest met zo'n donkere taal als Trump"

"Er staat iets naars te gebeuren", zei Donald Trump dinsdag in New Hampshire, daarbij refererend aan moslims en moskeeën. "Er is iets heel gevaarlijks aan de gang." Een dag later was het raak in San Bernardino. 14 mensen lieten daar bij een schietpartij in naam van de islam het leven.

De dreigende taal die Trump gebruikt is ongewoon voor een politicus. De manier waarop Trump speecht is dreigend; reden voor The New York Times om zijn taalgebruik te analyseren. Alle woorden die Trump de afgelopen week publiekelijk uitsprak werden daarbij geanalyseerd - 95.000 in totaal. De krant concludeerde dat Trump de 'donkerste presidentskandidaat ooit' is. Waar andere politici het hebben over verandering op een positieve manier, is het bij de Republikeinse miljardair veel dreigender; onheilspellende uitspraken doen lijkt zijn strategie om kiezers voor zich te winnen.

'Wij' tegen 'zij'

Hij maakt daarbij veel gebruik van de sportretoriek: 'wij' tegen 'zij', en 'winnen' komen vaak terug. 'Wij' zijn goed en 'zij' zijn slecht. Trump heeft daarbij vaak over de verdeeldheid, gebruikt harde woorden en gewelddadige beelden. 

Volgens experts heeft Trump een van de meest verrassende bewegingen van de laatste decennia op poten gezet. Zijn podiumpresentatie in combinatie met de uitgesproken woorden maken de boodschap alleen maar krachtiger en effectiever. 

Daarbij valt hij mensen meer op de persoon aan dan op wat iemand doet. Presidentskandidaat Jeb Bush is 'sloom', over zijn plannen heeft Trump het niet. Verder zijn de tegenstanders van Trump 'dom' en ziet hij overal 'problemen'. En Trump zelf? Hij zal alles (weer) 'goed maken'.

 

Bron

 

Wie nu nog Domrechts niet herkent zal de rest van zijn leven ziende blind blijven.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2681 Zo kan het ook:

2015-12-06 20:09

Acute noodopvang 500 asielzoekers in Tilburg

Geplaatst op 06 december 2015 
Een voormalig belastingkantoor in Tilburg wordt in sneltreinvaart omgebouwd tot noodopvang voor maximaal vijfhonderd vluchtelingen. De gemeente maakte zondag bekend dat een dag later al mensen worden opgevangen in het gebouw aan de Professor Cobbenhagenlaan.

Hoe lang de opvang gaat duren is nog niet bekend. Het gemeentebestuur van de Brabantse stad heeft eerder aangegeven liever niet aan crisisopvang voor 72 uur te doen, omdat het niet wenselijk is dat vluchtelingen telkens weer verder moeten trekken. 

Wel staat vast dat in dit geval de gemeente het opstarten van de opvang de eerste drie etmalen voor haar rekening neemt. Daarna wordt de organisatie overgedragen aan het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA), dat een ,,dringend beroep'' op de gemeente heeft gedaan voor de opvang.

In Tilburg ging vorige week al een nieuw asielzoekerscentrum open dat voor langere tijd blijft bestaan. De vierhonderd mensen die daar hun intrek hebben genomen, zaten eerst in een noodopvangcentrum elders in Tilburg. Dat pand is verkocht en niet meer beschikbaar.

 

Bron


Gast

#2682

2015-12-06 20:23

Wat denk je nu eigenlijk? Ik plak allemaal stukjes, want dat is de waarheid? Waarheid voor een dag of mss waarheid voor die persoon en alle linkse die het willen geloven ja! Een eigen mening heb je niet

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2683 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-06 20:32

Dutch crap fascist media

 

Sheeple-paper ‘Metro’ – chances are that if you have even been only for 10 minutes in our nutsyland that you have already encountered dozens of this ‘newspaper’ – is part of the ‘United Dutch Hate Spreaders’ i.e. the ‘Telegraaf Media Groep’. Just like hate-mongers’ media ‘Geen Stijl’ and ‘POWNed’.

(The latter being the broadcastingcompany of nutsyland’s foremost assh0le Jan Bennink,  whose corebusiness it is to harass, under the pretext of “journalism”, innocent people who can hardly or not at all defend themselves against these dirty practices.  Sometimes people even wind up in hospital with a heartattack after a visit by this modern version of the SA).

So, even if you would want to (and you would want to if you are a civilized, decent person) you cannot ignore the hatred these criminals of words are spreading, if only because of the sheer numbers of their editions.

However, back to ‘Metro’ and to be more specific: to its handbook.

Rule # 1: If a person of islamic religion (or being suspected thereof) expresses threatening statements: front page, capital letters and emphasize that it is a muslim or they are muslims! Print bold!

Rule # 2: If a white-as-sour-cream Dutch cheese head expresses threats or hatred towards people of muslim origin: do not mention it, or if that is not possible, play it down by using harmless and/or endearing qualifications like ‘poldergekkies’ (nutties from the polder’).

End of handbook of ‘Metro’, proud member of the ‘United Dutch Hate Spreaders’.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2684 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-06 20:35

Enkele opmerkingen bij de vluchtelingenhysterie

Door Chris Steijvers

25 oktober 2015 - Een groot deel van de Europese bevolking laat zich stevig opnaaien door de vluchtelingenproblematiek. Natuurlijk, men moet niet doen alsof er niets ernstigs aan de hand is wanneer miljoenen mensen een goed heenkomen trachten te zoeken in een ander werelddeel. Maar het heeft toch geen enkele zin er hysterisch bij te worden. Hysterisch zijn vatten we dan hier op als een toestand waarbij het verstand op nul staat en allerlei emoties op overdreven wijze worden geuit. Daarbij gaat het vooral om woede en haat, emoties die de mensheid in verband met de vluchtelingenproblematiek niet verder helpen.

Het heeft ook geen zin het bestaan van negatieve emoties te ontkennen of te bagatelliseren. Voor wie oplossingen zoekt is dat een doodlopende weg. Toch wordt die weg ingeslagen. Er zijn mensen die denken wonderen te kunnen verrichten met al dan niet christelijk geïnspireerde preken over naastenliefde. Grotendeels verspilde energie! Ondanks dat verdienen zij meer respect dan de politieke criminelen, Wilders voorop, die negatieve emoties exploiteren. Daaruit blijkt immers een fundamentele minachting voor het leven van andere mensen. Los daarvan, wie het met Wilders eens is dat het ongeremd uiten van haat ten opzichte van mensen die niet tot de eigen groep behoren een oplossing brengt voor het vluchtelingenprobleem, dient zich toch wel te realiseren dat net dat ongeremd uiten van haat ten opzichte van mensen die niet tot de eigen groep behoren in landen als Irak, Syrië en Libië de vluchtelingenstroom op gang brengt. Daar wemelt het van politici die deze gevoelens exploiteren. Het enige verschil met Wilders is dat zij regelrecht bloed aan hun handen hebben. Daar is Wilders veel te laf voor. De man die zich op kosten van de belastingbetaler (enkele miljoenen per jaar, daar kan een verzorgingstehuis van open blijven) constant laat bewaken, trekt zijn keutel snel in wanneer door hem opgehitste mensen tot daden overgaan.

VS, EU en Israël

Dat politieke criminelen van allerlei pluimage op dit moment in de Arabische wereld de boventoon voeren, heeft veel te maken met de politiek die de VS, de EU en Israël voeren. In 1916 kwam door toedoen van de Britse ambtenaar Sykes en de Franse ambtenaar Picot een berucht en naar hen genoemd verdrag tot stand. De kern van het verdrag bepaalde dat Arabië na de Eerste Wereldoorlog en de te verwachte Ottomaanse nederlaag verdeeld zou worden in Britse, Franse en later ook Italiaanse invloedssferen. Die invloedssferen werden met potlood en liniaal op de kaart getekend, vandaar die eigenaardige kaarsrechte grenzen in het Midden-Oosten. De bevolking werd niks gevraagd.

Uit de invloedssferen ontstonden later met steun van de westerse machten Arabische koninkrijken die geheel naar de pijpen van die westerse machten dansten. De bevolking was het daar niet mee eens en al snel werden een aantal van die koninkrijken vervangen door republieken, vaak geregeerd door socialistische Baathpartijen. Dat was niet naar de zin van de VS en de Europese grootmachten. Toen Egypte en Syrië de Verenigde Arabische Republiek oprichtten, die overigens door interne tegenstellingen al weer snel ter ziele ging, was de boot helemaal aan. Het Westen trachtte met alle mogelijke middelen te voorkomen dat het Arabische volk zich zou verenigen. Alle Arabieren onder één vlag, dat betekent immers een nieuwe wereldmacht. De VS en EU provoceerden de ene oorlog na de andere, daarbij steevast geholpen door Israël. Het doel van die oorlogen was de infrastructuur (wegen, bruggen, elektriciteitscentrales, scholen, ziekenhuizen, bedrijven etc.) te vernielen. Voorzieningen die vaak door jarenlange inspanningen waren opgebouwd, lagen na een paar dagen oorlog in puin. Geen wonder dat de gemiddelde Arabier uiterst vijandig staat ten opzichte van het Westen.

Westerse propaganda

De bevolking in het Westen wordt ondertussen onophoudelijk getrakteerd op propaganda met als doel de Arabieren als achterlijk voor te stellen en het Westen in de rol van de behulpzame buitenstaander te plaatsen. In feite deden Saddam Hoessein, Gaddafi en Assad het nog niet eens zo slecht. Ze hielden een systeem van sociale zekerheid in stand waar menig Amerikaan naar snakt. Het onderwijs stond op redelijk niveau. Er zijn mensen die er op wijzen dat de integratie, wat dat ook mag voorstellen, van Syriërs in Europa geen probleem zal zijn dankzij hun hoge opleidingen. Onbedoeld is dat een pluim voor Assad. Ook de felste critici van Hoessein, Gaddafi en Assad zullen inzien dat ze aan het hoofd stonden van functionerende staten. Deze staten hebben opgehouden te bestaan. De mensen leven er nu in complete chaos. In de "Vertellingen van duizend-en-één nacht" staat een zeer toepasselijk spreekwoord: "Beter honderd jaar onderdrukking door een sultan dan dat de onderdanen elkaar één jaar onrecht aandoen." De westerse elite heeft daar geen boodschap aan. Die wrijft zich liever de handen bij de onvoorstelbare winsten die worden behaald met de productie en handel in oorlogstuig.

Rusland

Zelfs de recente inmenging van Rusland in Syrië heeft geen ander doel dan de positie van de Russische kapitaalbezitters veilig te stellen, ook al laat Poetin daarmee voor de zoveelste keer zien dat hij in staatsmanschap alle westerse leiders in hun hemd zet. Poetin heeft geen enkele compassie met Assad of met de Syrische bevolking. Overigens ook niet met zijn eigen bevolking. Een andere cynicus is de Turkse president Erdogan. Hij dwingt allerlei voordelige transacties met de EU af door te chanteren met het doorlaten van nog meer vluchtelingen.

Saoedi-Arabië

Er is een Arabisch land dat door de jaren een trouwe bondgenoot van het Westen is gebleven: Saoedi-Arabië. Wat heeft dat de Arabieren gebracht? In ieder geval volkomen scheve inkomensverhoudingen. Bij een kleine toplaag van superrijken kent Saoedi-Arabië grote massa's werkloze armen. Maar een ander aspect is de religie. De soennitische Islam kende in het begin van de twintigste eeuw nog vier rechtsscholen. Eén van hen was de Hanbalitische school. Tot die Hanbalitische school behoort weer de stroming van de Wahhâbieten. Over deze Wahhâbieten schrijft de islamgeleerde Dr. Th.W.Juynboll (1866-1948) in 1930: "De Wahhâbieten worden wegens hunne met den idjmâ strijdige opvattingen door de overige Moslims als ketters beschouwd( ). Wat hen bovendien bij hun oorspronkelijk optreden van anderen onderscheidde, was vooral, dat zij zich niet ontzagen, hunne afwijkende opvattingen met geweld aan de andere geloovigen op te dringen." (Idjmâ betekent: overeenstemming van gevoelen onder de geleerden. Het is één van de vier rechtsbronnen van het islamitische recht.) 

Juynboll schrijft ook: "Deze madzhab (rechtsschool) heeft steeds de minste aanhangers gehad en zal mettertijd wellicht geheel verdwijnen". Die verwachting is niet uitgekomen. In tegendeel, de Wahhâbieten roeren de trom als nooit te voren. Hoe kan dat? Natuurlijk zijn daar meerdere oorzaken voor aan te wijzen, maar de belangrijkste is toch dat het koningshuis van Saoedi-Arabië Wahhâbitisch is. Met andere woorden, de westerse leiders steunen al decennia lang een tak van de Islam die ze officieel als uiterst gevaarlijk voorstellen. 

Al Qaida, Hamas, IS

Dat staat niet op zich. De verhalen over de steun die de VS aan de voorlopers van Al Qaida gaf, zijn overbekend. Hamas ontving bij zijn oprichting alle hulp van Israël. En hoe komt IS aan inkomsten? We moeten er toch vanuit gaan dat een land dat grotendeels uit woestijn bestaat niet zonder handel met het buitenland kan. Ga er maar van uit dat die handel er is en dat de westerse elite daar grof aan verdient!

Natuurlijk gaat het niet aan om het Westen verantwoordelijk te houden voor iedere misstand in het Midden-Oosten. Voor hun hardnekkig tribalisme en de daaruit voortvloeiende constante onderlinge onenigheid hebben de Arabieren door de eeuwen heen nooit een oplossing gevonden. De weg naar eenheid die door Mohammed werd gewezen, werd door zijn volgelingen al snel na zijn dood verlaten. En Hoessein, Gaddafi en Assad, die ondanks alle etnische, religieuze en tribale tegenstellingen het kunststukje volbrachten om een staat functionerend te houden, hebben ze als bakstenen laten vallen.

Stop agressie

Tegen deze achtergrond mag het wel duidelijk zijn dat de vluchtelingenproblematiek niet is op te lossen met agressie tegen die vluchtelingen. Ze zullen op alle mogelijke en onmogelijke manieren blijven komen zolang de achterliggende politieke problemen niet worden opgelost. Maar voor die achterliggende politieke problemen hebben de gevestigde partijen nauwelijks belangstelling. Laat staan dat ze het standpunt innemen dat het Westen eens moet ophouden met een op eigen belang gerichte bemoeienis met het Midden-Oosten. Ook de gigantische winsten van de productie en de handel in wapens laten ze ongemoeid.

De mensen moeten zich niet laten opnaaien maar handelen vanuit het inzicht dat zij, in meerdere of mindere mate, slachtoffer zijn van één en hetzelfde systeem. Een systeem dat zich richt op het maken van superwinsten en waarin mensen, of ze nu de Nederlandse of de Syrische nationaliteit hebben, niet ter zake doen.

 

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2685 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-06 20:39

Radicalisering

 

Een beetje verdwaasd loop ik in de straten van het geïslamiseerde Europa. Ik voel het zweet op mijn voorhoofd. Ik voel de angst voor het onbekende. Ik voel me als een kind dat de weg kwijt is in het donker met Sint Maarten. Ik voel me als een Zwarte Piet in een willekeurige zwarte wijk in New York bij daglicht. Voorzichtig sluip ik door de schemering. Een islamist kijkt me recht in de ogen, grijpt naar zijn kalashnikov en blaast zichzelf op. Ik kan nog net wegduiken voor rondvliegende restanten van de extremist. Dan ontwaar ik een verdacht pakketje dat op het punt van ontploffen staat. Ik ga liggen en wacht op de knal die komen gaat.

Als de rook is opgetrokken en ik weer vrij zicht heb voel ik hoe de aarde onder mij trilt. Ben ik in Groningen? Ik open mijn ogen. Nee, ik was in dromenland.

Ik sta op, eet een boterhammetje en drink een bakje oploskoffie. Ik zie dat het al 9 uur is. Ik scheer mijn schedel extra glad en oefen mijn gezicht en houding nog even voor de spiegel, want ik strijd met mijn maten tegen de islamisering.

 

Alles wat links is, islamieten knuffelt en het opneemt voor de vluchtelingen moet voor ons oppassen. Want wij waken over Nederland, waar geen plek is voor islamieten en oorlogsvluchtelingen. En binnenkort komen we in actie. En we weten waar u woont.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2686 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-06 20:40

Eigen hachje eerst

 

Uw huis daalt niet in waarde als er een azc bij u in de buurt komt. Maakt u zich geen zorgen. Ook het aantal inbraken zal niet toe nemen.

Het enige waar u zich zorgen over hoeft te maken is het tuig van Pegida, de tokkies van de PVV en de hooligans van ultrarechts. Want zij komen bij u langs als u publiekelijk zegt dat u geen probleem heeft met een azc bij u in de buurt. Zij komen uw ramen ingooien, uw huis bekladden en sturen u dreigbrieven waarin ze duidelijk maken dat uw dochter voldoende rijp is voor voor een aanranding omdat u een azc in de buurt geen probleem vindt.

U kunt dan beter uw huis verkopen, desnoods voor minder dan het waard is en gaan verhuizen naar een plek waar niemand een azc een probleem vindt.  U, uw gezin en uw nieuwe huis zullen er wel bij varen.

Of heel hard: ‘azc nee!’ roepen, dat kan natuurlijk ook. Eigen hachje eerst nietwaar?

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2687 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-06 20:41

Afstand nemen

U kent het gedoe wel rond het afstand nemen van Daësh. Vooral moslims hebben daar last van. Onschuldige mensen die niets met Daësh van doen hebben worden lastiggevallen met de vraag of ze al publiekelijk afstand hebben genomen van de aanslag in Parijs. Dus niet alleen hun afschuw hebben betuigd in hun familie- vrienden- en kennissenkring, nee ook moet men afstand nemen tegenover de blanke, christelijk-joodse bevolking om de bekrompen geest van xenofobisch Europa gerust te stellen. Puur op je religie afgerekend worden op de misdaden van het Daësh tuig.

Wie denk je dat je bent afstandroepers, met je bommen op Syrië, je bommen op Libië, met je drenkelingen die als ratten verzuipen op de middellandse zee,  met je toevoer van wapentuig naar het Midden-Oosten, met je hoge hekken om oorlogsvluchtelingen tegen te houden, met je regering die voorstelt oorlogsvluchtelingen op straat te laten slapen, wie denk je in godsnaam dat je bent. 

Een minuut stilte voor Parijs is hypocriet. Net als een Frans vlaggetje voor je ava. Het is kortzichtig en dom. Want er is zoveel meer aan de hand. Er zijn zoveel meer onschuldige slachtoffers.

En dan komen er meldingen dat kinderen zich niet stil konden houden tijdens een minuut stilte voor Parijs. En dan buitelen Asscher en Zijlstra over elkaar heen en roepen ze om het hardst: ‘Schande!, Afstand nemen.’

Als de kinderen een kruis hadden geslagen en hardop ‘God hebben hun ziel’ hadden gezegd, of zelfs geroepen, was er niets aan de hand geweest.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2688 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-06 20:42

Ik woon lekker hier

 

Gisteravond, hier in Canada op het lokale nieuws, pakte men groots uit over een mevrouw die, omdat ze een moslima was,  in elkaar geslagen werd. Tijdens de actie riepen de daders dat ‘ze een terrorist was‘ en dat ‘ze terug moest naar haar eigen land.‘ [bron]

Supt. Mark Barkley called the attack on the woman ‘horrendous’ and vowed that Toronto police would find those responsible. (CBC News)

Wat me vooral opviel is de wijze en de hoeveelheid aandacht die aan deze aanslag [hate crime] werd besteed.

Blijkbaar tolereert men dergelijke aanslagen hier niet. Is er geen enkele begrip voor de daders en gaat de politie op jacht naar dit tuig. De hele gemeenschap staat als één persoon achter haar. Enzovoort enzovoort.

De nieuwslezer was zichtbaar verafschuwd, en maakte, zoals het een strenge schoolmeester betaamt, onomwonden duidelijk dat zoiets nooit getolereerd mag en zal worden.

Ik dacht even aan de benadering van het nieuws in Nederland. Waar men gewezen wordt op de gevaren van de islam. Waar men begrip heeft voor de xenofoob. Waar men.., ach, wat kan mij het ook schelen. Ik woon lekker hier.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2689 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-06 20:43

We zullen doorgaan

Intussen gaat het verdrinken in de Middellandse zee onverdroten verder. Want het leven gaat gewoon door, ook na de aanslag in Parijs. Bommen zullen blijven vallen, Daësh (IS) zal doorgaan met terroriseren, vluchtelingen zullen blijven vluchten en de grenzen van Europa blijven dichtgetimmerd met hekken.

Met dit verschil dat de bombardementen verhevigd zullen worden, het aantal verdrinkingsdoden zal toenemen, en de hekken om Europa zullen versterkt worden. En de xenofobie zal toenemen

Op deze manier ontwikkelt Europa zich tot een potdicht xenofoob bolwerk waar ultra-rechtse partijen kunnen groeien als schimmels in een slecht geventileerd huis. Een perfecte voedingsbodem voor het rekruteren van kansloze allochtonen die hun toekomst in Europa door de plee zien worden gespoeld door xenofobie en rassenhaat.

Alleen een tolerant en open Europa zal terrorisme het hoofd kunnen bieden. Xenofobie is nooit de oplossing. Haat is nooit de oplossing. Hoge hekken lossen niets op. Onderdrukking is geen oplossing en bommen, hoe precies ook, hebben niets opgelost. Maar we zullen doorgaan.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2690 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-06 20:44

Stelt u zich eens voor

 

Stel je voor dat Parijs in Syrië zou liggen. Laten we zeggen, op de plek van Aleppo. En dat Aleppo in Frankrijk zou liggen, laten we zeggen op de plek van Parijs. Dan zou de aanslag van Parijs in Aleppo gepleegd zijn. En zou heel de wereld treuren om de aanslag in Aleppo.

Stelt u zich eens voor dat alle Europeanen een tintje zouden hebben en grote zwarte baarden. Alle dames een modieus hoofddoekje zouden dragen. En de mensen in het Midden-Oosten roomblank zouden zijn, zonder hoofddoekjes en zwarte baarden. En dat Europeanen die Arabieren maar eng zouden vinden met hun witte gezichten en hun geschoren kinnen, en de dames met hun onbedekte hoofden, barbaars! 

Stel je voor dat alles omgekeerd is. Behalve de omstandigheden in Syrië, Libië, Irak, en Afghanistan. En dat het getinte Europa met zijn zwarte baarden en modieuze hoofddoekjes de grenzen dicht zou houden voor al die roomblanke vluchtelingen omdat die Europa zouden ontwrichten en terrorisme zouden importeren.

Stel je voor hoe het is om in Aleppo te wonen. En dat u moet vluchten voor het geweld daar. Met uw gezin. En dat u een nummertje bent op een bootje op de Middellandse zee, een statistiek bent die dreigt te verzuipen. Dreigt te worden tegengehouden bij een of andere Europees hekwerk. Omdat u eng bent, omdat u blank bent, en omdat u een terrorist zou kunnen zijn.

Zou u zich dan niet gelukkig prijzen dat u een tintje had en in Parijs woonde?

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2691 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-06 20:46

Could we start again please?

 

Vandaag, tijdens mijn ochtendwandeling mijmerde ik over hoe het allemaal zover heeft kunnen komen. Bommen op Libië, bommen op Syrië, bommen op Irak. En als slagroom op de taart, politieagenten in de hoofdstad van Afghanistan… Alles om de westerse normen en waarden in die landen aan de man te brengen. Terrorisme moest gestopt worden.

En na al onze pogingen om vrede te stichten in die landen, vluchten mensen voor onze vredesbommen, vluchten mensen voor een of andere rebellenbeweging, vluchten mensen voor IS of een ander product van de westerse vredesvoedingsbodem die we geplant hebben in die streken.

En daar zit je dan met de puinzooi. En een aanval op Parijs. Ik voelde me een beetje verdrietig worden. Want zonder te kijken hoe het allemaal zover heeft kunnen komen roept men nu om nog meer oorlog tegen terrorisme, nog meer bommen, nog meer geweld. Want dat zal ze leren. Jaja.

Intussen zetten we nog grotere oogkleppen op, gooien we hekken met prikkeldraad om onze grenzen en laten we toe dat er duizenden vluchtelingen verzuipen die vluchten voor het geweld waar wij ooit mee begonnen zijn. En nog steeds mee bezig zijn. En toen dacht ik: ‘Jezus!, kunnen we alsjeblieft weer opnieuw beginnen?’

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2692 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-06 20:47

Schoorsteenroetmoppen

Hoewel het duidelijk is voor de weldenkende Nederlander dat blackface niet kan heeft het de publieke omroep behaagd, u weet wel de omroep die gesponsord wordt met uw belastingcenten, Zwarte Piet in zijn volle glorie op uw breedbeeld-tv te tonen.

En u kunt nu wel roepen dat de lippen niet dik rood geschminkt waren, dat de oorbellen weg waren, u mag zelfs suggereren dat de Pieten niet dom overkwamen, u mag beweren dat Zwarte Piet niets met slavernij te maken heeft, u mag beweren dat ze eigenlijk zwarte raven zijn, en van mij mag u zeggen dat schoorsteenroetmoppen er nu eenmaal zo uit zien. U mag er zelfs moeilijke woorden bij gebruiken.

BLACKFACE doe je NIET. Nu niet, later niet, nooit niet. Dus ook niet in Het Sinterklaasjournaal.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2693 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-06 20:49

Volksvervanging

 

En dan legt iemand uit dat Syrische mensen gewone mensen zijn. Want hij is in een azc geweest en heeft ze gezien, hij heeft ze gesproken. De onophoudelijke propaganda, de angstmachine stokt even. Even geen islamisering, geen xenofobie, geen geschreeuw, even wordt het heel stil. Je kunt een speld horen vallen.

Stilte voor de storm. Want holle vaten klinken het hardst. De realiteit doet er niet toe. Het gaat om het gevoel. Dat ze onze dochters komen verkrachten, dat ze Nederland komen islamiseren. Dat ze het Nederlandse volk komen vervangen. (‘Volksvervanging’)

En de islamofoob, de neonazi, de xenofoob en ander tuig zullen alles doen om die waanideeën aan de man te brengen. Zal doorgaan met haat en angst zaaien. En mocht u een weldenkend persoon zijn, dan zal u met geweld en bedreiging op andere gedachten worden gebracht. En als de nood aan de man komt zullen ze uw dochter verkrachten, zullen ze u overhoop steken.

Roep daarom azc nee!, alle grenzen dicht! en minder minder minder!, voor uw dochter, voor uw gezin en voor uw lijf en leden.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2694 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-06 20:51

Bootvluchtelingen in de wintertijd

 

Het wordt kouder, het gaat harder waaien. Bootvluchtelingen blijven vluchten voor oorlogsgeweld. Ik maak me zorgen. Dat u het maar even weet. Wat gaat er de komende maanden gebeuren?

Meer bommen op Syrië?
Meer oorlogsgeweld in Syrië?
Meer mensen die met een boottocht aan de dood en alle ellende proberen te ontsnappen? En onderweg verdrinken in gammele bootjes?

Meer mensen die de grenzen dicht willen?
Meer xenofoben die geweld niet schuwen om vluchtelingen tegen te houden?
Meer mensen die PVV gaan stemmen?

Het wordt een kille winter voor de Syriërs. Als de ‘stroom’ zo doorgaat als hij nu doet zullen er velen sterven. Want de grenzen moeten dicht. De stroom moet beheersbaar blijven. Opvangen in de regio. 

Mooie woorden voor een volksverhuizing waar velen bij zullen sterven, verkommeren of gedegradeerd zullen worden tot tweederangs burger.

Het wordt winter in Europa en ik verwacht extreme kou.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2695 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-06 20:52

En de pooier is Geert Wilders

 

Hoewel de media en de politici blijven mekkeren over het vluchtelingenprobleem moet het de weldenkende persoon (inmiddels) duidelijk zijn dat er sprake is van een xenofobenprobleem. Het is alsof Nederland, wat zeg ik, Europa, een petrischaaltje voor xenofoben is geworden.

En zolang het xenofobenprobleem valselijk vluchtelingenprobleem wordt genoemd zullen er meer en meer mensen besmet worden met het xenofobenvirus.

Auto’s in de fik gestoken door het vluchtelingenprobleem.
Dreigbrieven verstuurd door het vluchtelingenprobleem.
Stenen door de ramen door het vluchtelingenprobleem.
Kogelbrieven door het vluchtelingenprobleem.

Vluchtelingen die part nog deel hebben aan de tsunami van nazi’s, tuig, xenofoben, PVV-fanaten en schreeuwers die het gezellig vinden te rellen, zijn niet te oorzaak van de idiotie die in Nederland en andere delen van Europa plaatsvindt.

Het zijn de politiek en de journalistiek, die laf en opportunistisch inspelen op de xenofobengolf die Nederland overspoelt. Hoereren met het morrende volk. Hoereren met de bezorgde burger. Alles voor een stem. Alles voor een sappig berichtje in de krant.

En de pooier is Geert Wilders. Haatzaaier met flyers. Gefaciliteerd door media en politiek. Roept op tot haat en noemt het verzet. Menner van de ‘bezorgde burger.’ Terwijl ik dit schrijf verschijnt er wederom een tweet van de schoft. Of u in verzet wil komen tegen onschuldige vluchtelingen. En niemand die er iets van durft te zeggen.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2696 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-06 20:53

Maar het waren geen terroristen

 

Twee auto’s in de fik. Vanwege een informatiebijeenkomst over vluchtelingenopvang. Tja. Want daar mag de brave burger haar zegje doen. Wat niet zal gebeuren. Want daar zal de brave burger de bek worden gesnoerd door xenofobe tokkies. Schreeuwers die met plezier de ramen bij je ingooien als je ook maar durft te hinten naar een positieve inbreng. Die je mooie dochters een bezoekje komen brengen.

Informatiebijeenkomst me hoela. Het wordt een bijeenkomst voor xenofoben, tuig, gajes, rapalje en hooligans. Weldenkende mensen blijven weg. Bij voorbaat. Om op hun mooie dochters te passen. En het tuig voelt zich sterk. Want neonazi Constant Kusters heeft de bende van de NVU (Nederlandse Volks-Unie), tokkies, tuig, en mede-neonazi’s, nieuw elan gegeven.

Kusters mocht namelijk ‘shinen’ bij bij Jeroen Pauw. Zijn zegje doen. Zijn gezicht laten zien. Reken maar dat er geschreeuwd werd bij het xenofobe tuig toen ze Kusters op de buis zagen, reken maar dat er: ‘Daar moet een piemel in!’, werd geschreeuwd.

Twee auto’s in de fik. In de nacht van maandag op dinsdag. Nadat Kusters vol in beeld was bij Pauw. Hebben de daders Kusters bij Pauw gezien en moed gevat? Ik weet het niet. Maar het zou me niets verbazen.

Maar het waren geen terroristen.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2697 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-06 20:54

Schreeuwers

 

Dat angst een slechte raadgever is wijd en zijd bekend. Angst doet het bewustzijn vernauwen, maakt onrustig en kan tot paniek leiden. Met alle gevolgen van dien.

Houdt u daarom het hoofd koel als u de berichten leest over de vluchtelingen uit Syrië. Het zijn over het algemeen mensen als u en ik. Ze kunnen weliswaar een ander geloof hebben, een andere taal hebben en een tintje hebben, maar dat betekent niet dat, zoals de PVV en andere angst- en haatzaaiers u willen doen geloven, ze uw dochters komen verkrachten, bij u aan de deur komen om Allah te brengen, uw cultuur komen afpakken, uw baan komen afpakken, u de armoede injagen of uw kop komen snellen.

Nee, de vluchtelingen zijn veelal meer dood dan levend gearriveerd met een bootje aan de Europese kusten van de Middellandse Zee om aan oorlogsgeweld te ontkomen.

Mocht u het raar vinden dat de vluchtelingen veelal een mobieltje bij zich hebben, vraagt u zich dan af wat het eerste is wat u zou doen als u moet vluchten voor een oorlog. Als het antwoord is dat u als eerste uw mobieltje weggooit, mag u het raar vinden.

Als u weer eens mensen ziet die met verwrongen gezichten ‘azc-nee!’, schreeuwen, denkt u dan even na. Die schreeuwers willen u bang maken. En als die schreeuwers u niet bang maken met hun geschreeuw, komen ze u wel bang maken met geweld, bakstenen en dreigbrieven waarin staat dat ze weten dat u mooie dochters heeft.

En stelt u zich eens voor, zo’n xenofobe tokkie die verkering heeft met uw mooie dochter, is dat geen nachtmerrie?

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2698 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-06 20:55

Intimidatiecircus NVU

‘De Nederlandse Volks Unie, (NVU) vanaf nu tuig te noemen, struint azc-bijeenkomsten af omdat het hun democratisch recht is.’

Het tuig overschreeuwt en intimideert mensen die een inspraakavond willen bezoeken om zijn of haar duit in het zakje te kunnen doen. Mensen blijven daarom maar thuis omdat ze geen problemen met het tuig willen. Mensen blijven maar thuis om te voorkomen dat er een steen door het raam wordt gegooid. Mensen blijven thuis omdat ze door tuig gehinderd worden om hun recht op inspraak uit te oefenen. Mensen blijven thuis om te voorkomen dat hun huis beklad wordt met leuzen en hakenkruizen. Had ik het al over dreigbrieven gehad?

Intimidatie is een oud middel om redelijke mensen de mond te snoeren en is in de geschiedenis vaker met succes toegepast. Nee, ik ga niet zeggen hoe en wanneer, dat mag u zelf doen.

Ik wil dat slappe politici en slappe journalisten deze verkrachters van de democratie in daad en woord gaan aanpakken. De zweep erover. Afschrijven dat gajes. Afranselen is nog te goed voor dit tuig. Mensen voelen zich onveilig op straat omdat er xenofobe testosteron-nazi’s op straat lopen die zowel de brave burger als de vluchteling bedreigen en er mee wegkomen.

Schande!

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2699 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-06 20:56

Door het slijk gehaald

Gisteravond liepen mensen met fakkels door de straten van Steenbergen. Schreeuwden en overstemden mensen in Steenbergen de weldenkende Steenberger. Om, naar verluidt, tegen een op te richten azc in de buurt te protesteren. Ik vraag me af wat voor mensen dat zijn die Steenbergen door het slijk halen. Die de vluchtelingen willen tegenhouden. Die Steenbergen verkrachten namens ‘de bezorgde burger.’

Natuurlijk is die vraag retorisch, want u begrijpt dat het gewoon xenofobisch tuig is, in voor een rel en, als het even kan, een knokpartij tegen de brave inwoners van Steenbergen die niets te maken willen hebben met xenofobisch tuig. U mag nu roepen dat Steenbergen zich moet schamen, maar ik kan u verzekeren, dat doet Steenbergen al.

Nederland moet zich schamen dat dit soort taferelen mogelijk zijn. Het eens zo tolerante Nederland heeft zijn reputatie verkwanseld aan xenofobie, racisme, opportunisme en lafheid. Ik voel me als een naald die door een kras in een plaat in de groef is blijven steken. Iedere dag hetzelfde verhaal. En iedere dag wordt het met de mantel der liefde bedekt.

Netanyahu haat Palestijnen erger dan de nazi’s die de Joden poogden uit te roeien dat het een lieve lust was. Daarom besloot de man te verklaren dat een Palestijnse moefti Hitler op dat idee heeft gebracht. De betreffende moefti was inderdaad fout destijds, maar  het was toch echt Hitler met zijn trawanten die hier verantwoordelijk voor waren. Het was werkelijk gênant hoe Netanyahu de geschiedenis van de Shoah vervalste om de door hem gehate Palestijnen door het slijk te kunnen halen.

Merkel moest zelfs ingrijpen en verklaren dat het toch echt Duitsland was die verantwoordelijk was voor al dat leed destijds.

En u kunt nu wel roepen dat Israël zich moet schamen maar dat doet de weldenkende inwoner van Israël allang. Dat doen weldenkende Joden allang. Helaas wordt Israël vertegenwoordigd door een regering waar haat de boventoon voert. Haat die zo ver gaat dat zij zelfs bereid is de verschrikkelijke geschiedenis van ‘Die Endlösung’ te vervalsen.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2700 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-06 20:58

‘7500 Asielzoekers,’ hashtag aanslag

 

Het zat me al een paar dagen dwars, de stuitende domheid en kwaadaardigheid van mensen die zoiets tweeten:

Keulen e.o. werd gistermiddag verrast met opdracht binnen enkele dagen 7500 asielzoekers onderdak te geven #aanslag

— Syp Wynia (-at-sypwynia) October 17, 2015

En de brave mijnheer Syp Wynia was niet de enige kan ik u verzekeren.

Ik word dan een beetje misselijk. Dat insinueren. Alsof we begrip moeten hebben voor die neonazi. Alsof het begrijpelijk is dat iemand de controle verliest, naar een mes grijpt en een politica overhoop steekt. Dat de lezer wel moet weten waaróm de aanslag is gepleegd. ‘Een gevalletje eigen schuld,’ lijkt mijnheer Wynia te willen zeggen. Want 7500 asielzoekers. Maar toch ook weer niet, hashtag aanslag.

Laf en kwaadaardig zijn dat soort tweets, tenenkrommend voor de weldenkend persoon, een vernedering voor het verkrachte meisje dat een dergelijke tweet leest.

‘Ze had wél een kort rokje aan,’ hashtag verkrachting.