Zeg nee tegen azc Brunssum

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie Zeg nee tegen azc Brunssum.


Gast

#2651 Re: Re: Re: Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-06 11:14

#2642: Stop de opmars van EXTREEM RECHTS - Re: Re: Het ware gezicht van Extreem Rechts 

 Nee leer jij lezen. Het stuk waar ik het over heb staat dat ze niet weten waar ze zijn in Nederland of weg. Van de helft hebben ze bewijs dat ze het land hebben verlaten!!! Moeilijk he

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2652 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-06 11:14

'Geen vluchtelingen in Losser, anders gaat alles in brand'

Geplaatst op 05 december 2015   Laatste update   05 december, 13:42 
LOSSER - De politie onderzoekt de briefjes die werden gevonden op de container aan de Langekamp. In de container woedde in de nacht van vrijdag op zaterdag vroeg een brand. Op het briefje stond de tekst: 'Geen vluchtelingen in Losser, anders gaat alles in brand.'

Bij burgemeester Michael Sijbom zijn niet meteen de alarmbellen gaan rinkelen. 'Maar afwimpelen doe ik dit ook zeker niet, ik vind dat er serieus naar gekeken moet worden. De politie heeft de zaak in onderzoek, dus verder kan ik er ook niet veel over zeggen.' Komende woensdag komt er een groep van 200 vluchtelingen naar sporthal De Fakkel in Losser voor crisisopvang. Afgelopen donderdag was er een voorlichtingsbijeenkomst die zonder wanklank verliep. Het was trouwens al de derde keer dit jaar dat er in een container aan de Langenkamp brand ontstond.

 

Bron


Gast

#2653 Re: Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-06 11:16

#2645: Stop de opmars van EXTREEM RECHTS - Het ware gezicht van Extreem Rechts 

 Brand, maar een briefje overleeft het hmmmm net als opblazen, maar paspoort word gevonden. Jij geloofd ook alleen wat je wilt geloven

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2654 Re: Re: Re: Re: Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-06 11:17

#2651: - Re: Re: Re: Het ware gezicht van Extreem Rechts 

 En dan zijn er nog andere stukken over hetzelfde onderwerp. Moeilijk, hè?

Glas half vol of half leeg, weet je wel? Maar RTL pretendeert wel degelijk zekerheid te hebben over die onbekende helft. Als je dat niet kunt lezen en serieus moet vragen wat het verschil is, dan ben jij niet meer te redden.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2655 Re: Re: Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-06 11:18

#2653: - Re: Het ware gezicht van Extreem Rechts 

 Nee flapdrol, JIJ gelooft alles wat je wilt geloven en dat bewijs je hier keer op keer.


Gast

#2656 Re: Zo kan het ook:

2015-12-06 11:20

#2649: Stop de opmars van EXTREEM RECHTS - Zo kan het ook: 

 van een Turkse maaltijd? Als het nu stamppot was geweest hadden ze meer met Nederland kennis kunnen maken.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2657 Zo kan het ook:

2015-12-06 11:22

Noodopvang vluchtelingen in Limmen

Limmen gaat noodopvang bieden aan vluchtelingen. Het zou gaan om 160 mensen die tijdelijk worden gehuisvest in sporthal De Enterij. Dat heeft de gemeente zojuist laten weten.

Het gaat om een noodopvang van maximaal 12 dagen. Op 16 december komen de mensen aan, op 28 december krijgen de vluchtelingen een nieuwe locatie toegewezen. Na een noodoproep van het ministerie, heeft de Veiligheidsregio een verzoek gericht aan de gemeente Castricum om ook vluchtelingen op te vangen. 

Op 9 december is er een informatieavond voor bewoners. Bewoners zijn tussen 17:00 uur en 19:30 uur welkom in De Burgerij, daarna is er een persmoment. 

De komende dagen zijn vele handen aan het werk om de crisisnoodopvang in De Enterij in gereedheid te brengen, met hulp van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord en vele vrijwilligers.

 

Bron


Gast

#2658 Re: Re: Re: Re: Re: Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-06 11:23

#2654: Stop de opmars van EXTREEM RECHTS - Re: Re: Re: Re: Het ware gezicht van Extreem Rechts 

 Kan zijn wat ik erop heb gezet staat duidelijk dat ze niet weten waar ze zijn in of buiten Nederland. Als je dat biet kan lezen ben je echt dom. Ga je weer andere dingen erbij halen. Ze weten niet waar ze zijn! Zo is het!

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2659 Zo kan het ook:

2015-12-06 11:24

Lossernaren bieden hulp aan vluchtelingen

5 december 2015, 08:00
 
Na de aankondiging door burgemeester Sijbom van de komst van 200 vluchtelingen volgende week naar opvanglocatie De Fakkel in Losser, hebben veel inwoners zich gemeld om vrijwilligerswerk te doen. Op dit moment hebben al circa 100 inwoners, bedrijven en organisaties zich beschikbaar gesteld. En ook de brandweer doet mee!
 

Een klein overzicht:

  • De gezamenlijke ondernemers uit Overdinkel stellen toiletartikelen beschikbaar (tandpasta, tandenborstels, shampoo, zeep, e.d.)
  • Kinderen van basisschool de Wegwijzer maken mooie welkomsttekeningen. Die krijgen een geschikt plekje in de sporthal
  • De basisscholen De Wegwijzer, Het Kompas en Meester Snel stellen grof speelgoed beschikbaar voor de kinderen
  • Gymnastiekvereniging AGVL gaat gymnastiekles geven. Hier is al een dag voor geprikt.
  • Tafeltennisvereniging Smash gaat samen met de vluchtelingen tafeltennissen
  • Er komt een opblaasbare voetbalkooi
  • Kringloop De Beurs verstrekt kostenloos kleding
  • Er komen twee muziekuitvoeringen in samenwerking met Muziekschool De Sleutel
  • Voor het wassen van kleding van de vluchtelingen hebben zich tot toe 3 vrijwilligers opgegeven;
  • Tekenmateriaal en een legotafel zijn beschikbaar gesteld.
     

Kleding wassen en tolken Nederlands – Arabisch

Volgens de laatste informatie is er vooral nog behoefte aan mensen die een paar wasjes met kleding van vluchtelingen willen draaien. Ook is er nog behoefte aan vrijwillige tolken die goed Nederlands én Arabisch spreken. Verzoek is om contact op te nemen met het:

 

Bron

 

Gast

#2660 Re: Re: Re: Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-06 11:24

#2655: Stop de opmars van EXTREEM RECHTS - Re: Re: Het ware gezicht van Extreem Rechts 

 Nee jij gelooft niet dat iemand zich opblaast en er wel een paspoort gevonden kan worden, maar als het gaat om wat tegen de vluchtelingen is neem je het meteen aan. Dom!

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2661 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-06 11:25

#2658: - Re: Re: Re: Re: Re: Het ware gezicht van Extreem Rechts 

 En toch zegt RTL dat zij wél weten waar ze zijn.

LEER L-E-Z-E-N!!!

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2662 Zo kan het ook:

2015-12-06 11:28

Vrolijk feest op AZC Amersfoort

zaterdag 5 december 2015, 07:37 | Van de redactie 
 

AMERSFOORT Stichting De Vrolijkheid houdt zaterdag 12 december een vrolijk feest voor bewoners wonend in asielzoekerscentrum Amersfoort. Tijdens dit feest onthullen ze de LED-lichtbak gemaakt door ouders en kinderen, hebben ze verschillende workshops en muzikale optredens van de bewoners. Dit allemaal onder het genot van wereldse hapjes gemaakt door de bewoners. Omwonenden zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan het feest.

 Tegenover de dierentuin wonen gezinnen van over de hele wereld in asielzoekerscentrum Amersfoort. Op het centrum waar ongeveer driehonderd mensen wonen, bestaat de helft uit kinderen onder de 18 jaar. Voor deze kinderen houdt Nationale Stichting ter Bevordering van de Vrolijkheid activiteiten vanuit verschillende kunstdisciplines. De Vrolijkheid Amersfoort organiseert wekelijkse workshops en activiteiten voor alle leeftijdsgroepen. Van muziek op schoot voor de allerkleinsten tot clownerie en schilderworkshops voor de kinderen en rapworkshops en pianoles voor de jongeren.

 Dit evenement is bedoeld voor omwonenden of geïnteresseerden van stichting de Vrolijkheid. Het programma start om 14.00 en eindigt om 18.00 uur. Aanmeldne kan door naam en telefoonnummer te mailen naar Izabel@vrolijkheid.nl. Er is beperkt plek en de ruimte is toegankelijk met een rolstoel.

Nationale Stichting ter Bevordering van de Vrolijkheid (roepnaam 'de Vrolijkheid') is een netwerk van creatieve mensen dat zich inzet voor kinderen en jongeren in zo'n 35 asielzoekerscentra in Nederland. Voor deze jonge doelgroep organiseert de Vrolijkheid creatieve activiteiten. Ze bieden dans, theater, muziek, sport en beeldende kunst om hun verhaal te vertellen en om hun zelfvertrouwen en talenten te ontwikkelen. De Vrolijkheid doet dit met kunstenaars, muzikanten en theatermakers, vrijwilligers en vele anderen.

 

Bron


Gast

#2663 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-06 11:29

#2661: Stop de opmars van EXTREEM RECHTS - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Het ware gezicht van Extreem Rechts 

 LEES het stuk dat ik erop heb gezet!!! Daar heb ik het over en er staat nergens dat ze iets zeker weten. Waar staat RTL dat heb ik nergens neer gezet!!!

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2664 Zo kan het ook:

2015-12-06 11:29

WAGENINGEN BEREID OM 300 EXTRA VLUCHTELINGEN OP TE VANGEN

Plannen voor uitbreiding bestaande procesopvanglocatie (POL) aan Bosrandweg

De gemeente Wageningen wil graag een bijdrage leveren aan het oplossen van het landelijke probleem van de opvang van vluchtelingen. Het COA onderzoekt de mogelijkheid en haalbaarheid om 300 extra vluchtelingen in Wageningen op te vangen. Het pand aan de Bosrandweg 20 (voormalige Numico-locatie) is hiervoor in beeld. De tijdelijke opvanglocatie krijgt de functie van een procesopvanglocatie, wat inhoudt dat de vluchtelingen hier tijdelijk verblijven en starten met hun asielprocedure. De eigenaar van de locatie, Staatsbosbeheer, is bereid de locatie hiervoor maximaal vijf jaar beschikbaar te stellen. 

Burgemeester Geert van Rumund: “De gemeente Wageningen wil nadrukkelijk een bijdrage leveren aan het landelijke probleem van de opvang van vluchtelingen. Omdat wij zelf niet over geschikte locaties bezitten, zijn wij afhankelijk van derden. Staatsbosbeheer heeft, na een oproep van het COA om locaties beschikbaar te stellen, contact met ons opgenomen over de Bosrandweg 20. Wij zijn vervolgens in gesprek gegaan met hen en met het COA. Er moet het nodige gebeuren, maar we hebben geconcludeerd dat deze locatie het onderzoeken waard is voor de opvang van 300 personen. De komende tijd gaan we dit verder uitwerken. Het is de bedoeling dat de locatie in het tweede kwartaal van 2016 bewoond kan gaan worden.”

Vragenmarkt op 10 december
Wethouder Lara de Brito: “Wij zijn oprecht blij dat we deze mensen een plek kunnen bieden zodat zij hun procedure kunnen opstarten. Op dit moment moeten asielzoekers te lang wachten om de procedure in te kunnen. Met deze locatie draagt onze stad bij aan het oplossen van de tekorten in de opvang van asielzoekers. Maar we beseffen ons terdege dat dit besluit ook tot vragen kan leiden bij een deel van de inwoners. We hebben de direct-omwonenden meteen geïnformeerd via een brief waarin ze ook zijn uitgenodigd voor een vragenmarkt 10 december in Junushoff. Alle geïnteresseerde inwoners van Wageningen zijn hier overigens van harte welkom.” Vanaf 19.30 uur zijn inwoners welkom, om 20.00 uur start de vragenmarkt.

Procedure
Als het COA beslist dat de locatie geschikt te maken is, kan de officiële procedure gestart worden. Vanwege de grote noodzaak om asielzoekers in Nederland op te vangen, zijn de wetten aangepast. Zo kan de locatie Bosrandweg via een reguliere omgevingsvergunning worden geregeld aangezien het om een tijdelijke situatie gaat. Als de gemeente heeft gepubliceerd dat de aanvraag is binnengekomen, bestaat de mogelijkheid voor belanghebbenden om een zienswijze kenbaar te maken. Na publicatie dat de vergunning is verleend, kunnen belanghebbenden eventueel een bezwaar indienen.

Procesopvanglocatie
In Wageningen is al een procesopvanglocatie (pol) aanwezig aan de Keijenbergseweg, de ‘Leemkuil’. Hier kunnen maximaal 330 personen verblijven. De locatie aan de Bosrandweg zou een uitbreiding worden van de Leemkuil en dus ook als ‘pol’ gebruikt worden. Vluchtelingen verblijven hier tijdelijk. In deze periode kunnen ze tot rust komen en wordt de procedure gestart om officieel asiel aan te vragen. Daarna worden ze verplaatst naar een regulier asielzoekerscentrum om vervolgens, als ze een (tijdelijke) verblijfsvergunning krijgen, door te stromen naar een woning ergens in Nederland.

 

Bron

 
Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2665 Zo kan het ook:

2015-12-06 11:32

Manuela uit Oldebroek zamelt honderden cakes in voor vluchtelingen in Zwolle

OLDEBROEK - Honderden cakes heeft de 21-jarige Manuela van ‘t Hof uit Oldebroek ingezameld. De cakes worden zaterdagochtend uitgedeeld aan vluchtelingen in de IJsselhallen in Zwolle.
De cake is ons cadeautje voor hen. Ze zijn welkom in ons land

Groot succesVan complete kunstwerken met toffifee, m&m’s en walnoten tot een simpele Hollandse cake: het was allemaal even welkom in Oldebroek. De actie van Manuela om cakes te bakken voor vluchtelingen is een groot succes geworden. ,,Het raakt mensen. En dat raakt mij weer. Echt ongelofelijk dat zoveel mensen willen meehelpen’’. Manuela van ‘t Hof riep enkele weken geleden in de Stentor mensen op om haar te helpen. Ze heeft er bewust voor gekozen het lekkers op 5 december naar de IJsselhallen in Zwolle te brengen. ,,Sinterklaas is bij uitstek een Nederlands feest. De cake is ons cadeautje voor hen. Ze zijn welkom in ons land’’.

Verwachtingen

Honderden mensen leverden een vers gebakken cake bij Van ‘t Hof in. Ze zegt dat de actie haar verwachtingen overtreft. ,,Er staan wildvreemde mensen op de stoep. Allemaal even vriendelijk en behulpzaam. Je maakt een praatje en voelt een soort verbondenheid. En dat allemaal door een cake’’.

 

Bron

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2666 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-06 11:33

#2663: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Het ware gezicht van Extreem Rechts 

 Ik wel en jij hebt daarop geantwoord dat je niet kon zien wat het verschil is. Tja, als je je eigen schrijfsels niet eens meer lezen kunt…

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2667 Zo kan het ook:

2015-12-06 11:34

Crailo: geen 1000 maar 10 X 100 vluchtelingen !!

 

5 dec.- Mede op initiatief van Laren is er door onze regio een heel mooie vluchtelingenopvang bewerkstelligd. In plaats van een groep door het hele land rond te zeulen van sporthal naar sporthal besloten ‘we’ hier om die groep in onze regio te houden. Wel met wat onvermijdelijke verplaatsingen uiteraard, maar steeds ‘hier’. En uiteindelijk kwam de groep van zo’n 110 vluchtelingen op Crailo terecht.

Deze vermenselijkte aanpak is echt prijzenswaardig en de vervolg aanpak op Crailo al evenzeer. Het overbezette COA en diens toch ook wel heel onbevredigende bbb-aanpak (bed,bad,brood-voorziening) bracht onze regio tot het inzicht om het op Crailo anders te doen. Om de opvang, voorlopig, uit handen van het COA te nemen. En uit te besteden aan het Leger des Heils. Vanuit het Leger zonder geloofsmissie maar met als uitgangspunt het door alle vluchtelingen te respecteren artikel 1 van onze Grondwet (iedereen is gelijk!!). En met direct als tweede uitgangspunt: allemaal de handen uit de mouwen, niet passief  procedures afwachten maar intussen ‘doen en actief samen leven’. 

 

De vluchteling mag hier helaas  heel weinig zonder status. Maar alleen maar bbb-verzorgd worden is de dood in de pot. Passiviteit maakt agressief en verhindert elke integratie, sociale interactie en optimisme. Niet zelf actief worden, zelf koken, zelf op de fiets de kinderen naar school brengen, taalles nemen, de boel schoonmaken, vrijwilligerswerk doen, wellicht zelfs bij bedrijven,  afijn niet zoveel mogelijk het eigen lot in handen nemen is fnuikend en werkt uiteraard negatief uit. In korte tijd ben ik na bezoeken aan Crailo en gesprekken daar echt geen expert geworden. Maar dat hoef je ook niet te zijn om te zien dat de persoonlijke aanpak door ‘het Leger’ daar, middels het  inzetten van  en actie door de vluchtelingen zelf ,  enorm  goed werkt. De vluchteling is daar zoveel als mogelijk actief medemens en geen passief afwachtend nummer. 

 

Deze  ‘Gooise aanpak’  is in feite experimenteel. En als in het voorjaar het getal van afgerond 100 vluchtelingen wordt gewijzigd naar zo’n  1000 vluchtelingen dan is het gevaar heel groot dat ‘het Leger’ en daarmee diens aanpak wordt bedankt en de massa-aanpak van het COA weer wordt opgepakt. Crailo is door zijn inrichting met meerdere vrijstaande gebouwen en mogelijkheden daartoe (elk goed voor zo’n 100 gasten) enorm geschikt om de straks 1000 vluchtelingen in groepen van 100 te huisvesten. En dus om daardoor in elke groep straks een  aanpak te realiseren als waarmee nu met ‘het Leger’ ervaring wordt opgedaan. En kan daardoor echt een voorbeeld voor Nederland worden. 

 

Van grote onpersoonlijke  passieve schaal  naar een kleine persoonlijke.  Met straks 1000 betrokken actieve medemensen die zoveel als mogelijk het lot in eigen handen hebben. Zinvol bestaan hier ondanks alle misère. Er beter weer uitkomen in plaats van leeg gewacht. 

 

Kom op Laren, kom op Hilversum, kom op regio: vervolg de mooie weg die jullie zijn ingeslagen en pleit op de daarvoor gewenste niveaus voor de 10 X 100  aanpak. Het liefst  opnieuw door  ‘het Leger’ uit te voeren, maar als dat niet kan op basis van de ervaringen van haar aanpak. Ik roep alle Gooische politici op deze kans te grijpen. En heb er vertrouwen in dat ze na A ook B zullen zeggen. Het kan. Het moet. Het lonkt.

 

Bron

 

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2668 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-06 11:35

Honderden vluchtelingen geëvacueerd in België

SINT-TRUIDEN - 

Zo'n zeshonderd vluchtelingen zijn vrijdagavond vanwege een bommelding geëvacueerd uit een asielzoekerscentrum in het Belgische Sint-Truiden. Het bleek vals alarm te zijn, liet de politie weten. 

,,Rond 21:45 uur hebben we de melding gekregen dat er een bom zou ontploffen in het gebouw'', zei korpschef Steve Provost. ,,We zijn meteen ter plaatse gegaan en hebben de ongeveer zeshonderd bewoners geëvacueerd"

De politie kamde daarop het gebouw uit, maar vond geen explosieven. Na enkele uren konden de vluchtelingen weer naar binnen. De politie zoekt nog uit wie verantwoordelijk is voor de bommelding.

 

Bron

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2669 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-06 11:39

NRC vergeet te googelen, publiceert oproep fundamentalist

NRC-bericht: 'Universiteit VS roept studenten op zich te bewapenen tegen moslims' laat nogal wat belangrijke feiten weg

In de NRC is vandaag te lezen dat 'De voorzitter van een universiteit in Virginia' studenten heeft opgeroepen zich te bewapenen tegen moslims. Die voorzitter die ruimschoots geciteerd wordt heet Jerry Falwell Jr. Maar wat NRC er niet bij vermeldt, is dat het gaat om een oerconservatieve christenextremist. Zoon en opvolger van Jerry Falwell, een voormalig televisiedominee die bekend stond om zijn antisemitisme, homohaat, racisme en kruistocht tegen pornografie. De 'Universiteit in Virginia' is een door hem persoonlijk opgerichte Christelijke privéschool, Jerry Falwell Jr. volgde hem op als voorzitter bij de dood van zijn vader in 2007.

NRC drukt dus opruiende teksten als "Laten we die moslims een lesje leren als ze zich hier ooit laten zien." "We zullen die moslims stoppen voor ze hier een voet hebben kunnen neerzetten." "Ik ben altijd al van mening geweest dat als meer goede mensen wapens zouden dragen, we die moslims op tijd een halt zouden kunnen toebrengen." van een bekende haatprediker af zonder enige context. En laten we daar in deze turbulente tijden nou net al te weinig van hebben.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2670 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-06 14:05

Leider Pegida Engeland stapt op na desastreus verlopen inteview

 

Tim Scott, de leider van het Britse afleggertje van de Duitse naziclub Pegida, is na een desastreus verlopen interview met Channel 4 opgestapt. Interviewer Alex Thompson betitelde het interview na afloop als “een auto-ongeluk” en dat is niet teveel gezegd. Hieronder het hilarische interview met de hakkelende en stotterende Scott. Volgens Scott is het allemaal de schuld van het door cultuurmarxisten geïnfiltreerde Channel 4, maar dat vermoedde je ongetwijfeld al.

Nog meer humor: Scott’s rol wordt overgenomen door  ex-EDL leider en veroordeelde vastgoedfraudeur Tommy Robinson (echte naam Stephen Lennon).

 


Gast

#2671 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-06 14:51

#2666: Stop de opmars van EXTREEM RECHTS - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Het ware gezicht van Extreem Rechts 

 Ik heb gelezen wat ik erop heb gezet en er staat duidelijk dat ze niet weten waar ze zijn!!!

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2672

2015-12-06 15:20

Nou, ik heb heel duidelijk gelezen wat ik heb geschreven en daar staat heel duidelijk: " Ik wel en jij hebt daarop geantwoord dat je niet kon zien wat het verschil is. Tja, als je je eigen schrijfsels niet eens meer lezen kunt…"

Goed, lezen zul je dus nooit meer leren. Je snapt dan ook wel dat ik geen enkele aandacht meer aan jou ga geven.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2673 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-06 17:11

De exclusiviteit van assimilatie, de exclusiviteit van White Privilege en Zwarte Piet

 

Waar ligt de exclusiviteit van ons volk?

Het ligt overal maar ook vooral in het feit dat wij als een groep bevoorrechte burgers menen dat de andere groep burgers die door ons als buitenstaanders die erbij niet horen wordt beschouwd, eufemistisch opgedragen wordt om zich “volledig” aan te passen, laten assimileren oftewel in klare taal verteld – zichzelf weg te laten cijferen zuiver op grond van het absolute monopolie van de eerste groep – de Assimilators.

Deze exclusiviteit ligt ook ten grondslag aan onze eis het belachelijke Zwarte Piet-beeld steeds aan te houden tegen beter weten in.

Zoals u dat zelf ook kunt inzien is het harde assimilatieverlangen ook een teken van onmiskenbare exclusiviteit. Van bevoorrechte White Privileges. Net dat soort privileges dat de blanken toen in de plantages hadden over de zwarte slavenwerkers. Tijdens de slavernij. Het blijft maar in de cultuur hangen.

Assimilatiedrang is weer een teken van totalitarisme, oftewel sociale dictatuur. Alle neuzen een kant en allemaal in dezelfde pas lopen!

Of het over klompen gaat, of over het gezicht met zwart schminken – privileges blijven een exclusief verschijnsel. Daarom hebben vooral de witte mensen het geweldig grote, onherroepelijk en exclusieve recht om zich bij gelegenheid zwart te schminken. De gekleurde mensen doen dat liever niet. Je krijgt haast de neiging om je even af te vragen waarom dat zo is gesteld?

Ja, simpel – omdat donkere mensen zich nu eenmaal niet zwart hoeven te schminken. Indien u dit antwoord moeilijk vindt, gaat u maar naar Afrika en vraagt u even bij de bevolking aldaar wat de reden is dat ze zich “voor een feestje” niet zwart willen schminken. Ze zullen zeker gauw en spontaan met een antwoord komen.

De discussie rond de belachelijke figuur Zwarte Piet splitst de maatschappij genadeloos in twee, mede door het volledig ontbreken van empathie, medeleven en elk begrip voor de gekwetsten en benadeelden net als in het geval van de inherente discussie over de chronische xenofobie en racisme die onze maatschappelijke verhoudingen gelijk zo donker kleuren.

Wat de houders van het White Privilege in deze botsing daadwerkelijk in alle toonaarden ontkennen en proberen weg te wuiven is dat de Zwarte Piet-discussie wezenlijk en onlosmakelijk onderdeel is van de algemene discussie over discriminatie, racisme en xenofobie in ons land.

Daar houdt de groep exclusieve mensen met White Privileges heimelijk de hoop dat ze, indien de groep van de gekwetsten (oftewel minderheden – naar eigen woorden) zich in kleine stukjes uiteen laat drijven en doen verdelen, ze makkelijker hun zin zullen kunnen krijgen. Feministen apart, holebi apart, allochtonen apart, zwarte piet apart. Daar hebben ze blijkens alle feiten ook de politiek achter zich en dit voelen de racisten met hun klompen aan.

Het staatsapparaat doet niets om de heersende xenofobie, racisme en discriminatie actief te bestrijden behalve wat holle retoriek af en toe. White privilege moet er zijn, blijven ze daar boven denken.

De barbaarse assimilatiehorden liepen met brandende fakkels door Steenbergen en hebben hun zin gekregen. Daarom ook dit verkrampen, verbeten vasthouden aan het Black Face-verschijnsel. “Ook al ben ik zwart als roet, ik meen het toch goed”

Het herhaaldelijk ontkennen van de realiteit, het wegkijken van ernstige sociale problemen, is een keihard kenmerk van het Nederlandse politieke establishment geworden en deze problematiek proberen ze ons, de burgers, als culturele eigenschap te verkopen.

 

 

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2674 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-06 17:59

Tu quoque

 

Politicoloog in ruste en raadslid voor GroenLinks in Bloemendaal Meindert Fennema fulmineerde in een opiniestuk op TPO in reactie op de obscure historicus Dirk Jan van Baar. Volgens de neoconservatieve historicus, die eerder vond dat Balkenende en Bush prima hadden gehandeld inzake Irak, is Wilders een fascist. Dat is een opmerkelijke uitspraak voor iemand die in 2011 schreef na een bezoek aan het Zweedse Malmö: “De weinige kleurlingen die je zag, maakten een welopgevoede indruk.” Volgens Van Baar is Wilders “volgens het schoolboekje” een fascist. Zo’n statement geeft geheel volgens plan een stortvloed aan verontwaardigde reacties uit de rechtse hoek. Volgens het recept van de echte die hard Wilders fans is Van Baar een landverrader, links en dom.

Fennema reageerde op Van Baar door hem te citeren en zich vervolgens af te vragen welk geschiedenisboek Van Baar had gelezen. “Het belangrijkste ideologische element van het fascisme is mijn inziens een principiële verwerping van de parlementaire democratie en van het idee van de fundamentele gelijkheid tussen de burgers van een land.” Hoe Wilders al dan niet in dit plaatje past, nadat hij de Tweede Kamer een “nepparlement” noemde, opriep tot verzet tegen gekozen volksvertegenwoordigers en al ruim tien jaar pleit voor vervolging van en minder burgerrechten voor minderheden, lijkt me een interessante studie voor zowel politicologen als historici. Volgens Fennema snapte Van Baar het allemaal niet. Wilders zou volgens hem juist dè geduchte concurrent van Hitler en Mussolini zijn geweest. Wilders is voor referenda, dus een democraat. Dat Hitler referenda gebruikte om de democratie buiten werking te stellen is Fennema blijkbaar ontgaan.

Er kwam dus geen discussie van mensen die, althans op papier, ergens verstand van zouden moeten hebben, maar een herhaling van beledigingen, verwijten en insinuaties die je ook op een Facebook-forum tegenkomt, bijvoorbeeld over het nationale immateriële erfgoed Zwarte Piet. Het was een juweeltje voor iedereen die wil begrijpen waarom je in het buitenland vrijwel nooit over een Nederlander hoort met een reputatie op het gebied van politieke wetenschap of geschiedenis. Dat werd nog eens bevestigd toen Joshua Livestro, hoofdredacteur van het conservatieve blog Jalta, zich in de discussie mengde. De voormalige adviseur van toen EU-commissaris Frits Bolkenstein en, op freelance-basis, van Sarah Palin was het helemaal eens met Van Baar en noemde Wilders een bedreiging voor de rechtsstaat. De voorspelbare reactie was dat ook Livestro nu links, dom en een landverrader werd genoemd.

Fennema slaat de plank volledig mis als hij argumenteert dat Wilders geen fascist kan zijn, omdat hij de democratie en de rechtsstaat respecteert. Volgens Wilders is zijn aanstaande proces een politiek en dus geen eerlijk proces en hebben de rechters zelfs voordat het proces is begonnen hun oordeel al klaar liggen. Daaruit blijkt nou niet bepaald respect voor de rechtsstaat. De talloze oproepen tot geweld, repressie en intimidatie onder zijn aanhangers ook niet. Fennema slaat de plank nog een keer mis als hij noemt dat Wilders pleit voor een referendum. Adolf Hitler was ook een fan van referenda, vooral waarin de bevolking gevraagd werd hem de absolute macht toe te kennen en het parlement buiten werking te stellen. Fennema noemt dat zijn politiek leider ook vegetariër is en zich net als Adolf Hitler zich afzet tegen ‘economisme’, maar “dat maakt van Jesse Klaver nog geen fascist”. Toen de CPN nog bestond was zo’n kanttekening waarschijnlijk goed geweest voor een royement.

Is Wilders een fascist? Er zijn veel klassieke fascistische kenmerken terug te vinden in zijn standpunten en uitlatingen en er zijn er die niet op hem of zijn beweging van toepassing zijn. De PVV is geen partij maar een manifest met een losse structuur van sympathisanten en een nogal liquide electoraat. Voor hen is Wilders gewoon de baas en is zijn wil wet. Kritiek wordt niet getolereerd en critici worden geweerd. De boodschap moet eenvoudig zijn omdat die anders niet begrepen kan worden. Wilders is een sentimenteel merk met alomtegenwoordigheid in de media. Wilders zegt dat hij als enige ‘het volk’ vertegenwoordigt, hij vertelt ‘het volk’ dat zij het enige echte volk zijn. Met andere woorden, iedereen die niet op hem stemt hoort niet bij ‘het volk’. De eenvoud van al deze punten en de herhaling ervan spreekt blijkbaar een hoop mensen aan.

Dat Fennema Wilders voorstelt als een geduchte concurrent van Hitler illustreert dat men Wilders meer kwaliteiten toedicht dan hij in werkelijkheid heeft. Eerder dit jaar was hij voor de zoveelste keer in de VS, dat hij bij ieder optreden het beste land ter wereld noemt, waar hij een etentje had met Michele Bachmann, de uitgerangeerde Republikeinse politica. Hij stuurde op Twitter een bericht waarin hij haar een geweldige en dappere vrouw noemde, wat opmerkelijk is in de wetenschap dat Bachmann vindt dat de vrouw ondergeschikt is aan de man. Het is nog opmerkelijker nadat Bachmann enkele weken terug vertelde dat ze opriep de joden in Israël te bekeren tot het christendom omdat de terugkeer van de messias aanstaande was. Je vraagt je af hoe zulke kronkels passen in het beeld van een Nederlandse politicus die zegt liberaal en pro-Israël te zijn.

Maar de PVV is meer. De beweging bestaat uit een bont gezelschap dat persoonlijk is geselecteerd door Wilders. Belangrijkste motief van het gezelschap is de strijd tegen de islam en links. Alles wat er mis is in de wereld is daarop terug te voeren en iedereen die dat niet onderschrijft is een handlanger dus de vijand. Vrijheid betekent dat je geen last hebt van de buren en jouw zuurverdiende geld kunt uitgeven aan zaken die het paradijs beloven. In het universum van de PVV gelooft men ook dat de islam zich via de baarmoeder verspreidt en ziet men in halfnaakte verweesde vluchtelingen een bedreiging voor het eigen bestaan in de marge. In een deel van onze samenleving wordt gejuicht als hulp aan verschoppelingen wordt ontzegd. Het is de ideologie van angst die maakt dat dat deel buiten de eigen kring en belevingswereld helemaal niemand meer vertrouwt. De perfecte terreur die door de consumenten zelf betaald wordt.

De oud-VVD-er Wilders is in de eerst plaats een conservatieve opportunist die graag de media opzoekt. Hij plakt evenzo goed kapitalistische en nationalistische als quasi-socialistische standpunten bij elkaar, naar gelang het hem uitkomt. In die zin is Wilders een soort eclectisch politicus. Hij harkt op basis van krantenberichten en opiniepeilingen van alles bij elkaar, waardoor er altijd wel wat bijzit dat mensen aanspreekt. Vooral de aversie tegen ‘de elite’, de immigrant, de EU en de moslim spreekt veel mensen tot de verbeelding. Het geeft hen de mogelijkheid de ander de schuld te geven van hun eigen mislukte leven. Voeg daaraan toe de verandering van vermeende tradities die als bedreigend wordt ervaren, zoals het veranderen van de kleur van zwarte piet, en je hebt een potentieel leger van fanatici die de onaantastbare leider annex sinterklaas voor het hele jaar tot in de dood zullen volgen. Of in ieder geval gehoor geven aan zijn verzoek de samenleving geweldloos te ontwrichten. Er was maar één Hitler, er waren vele Eichmannetjes.

Stop de opmars van EXTREEM RECHTS

#2675 Het ware gezicht van Extreem Rechts

2015-12-06 18:02

“DE WAANZIN ROND WILDERS”.

‘Wilders verhoudt zich tot Nederland als een TBS-patient tot een TBS-kliniek. Gestoord gedrag van de patiënt wordt gespiegeld in de inrichting waarin hij verblijft, waar medewerkers zich gaan gedragen als hun patienten. Datzelfde zien we in Nederland gebeuren: het debat wordt letterlijk ‘waanzinnig’.’

Dat betoogt psycholoog Joost Bosland in een boek dat deze week uitkomt. In Dit is de Dag een gesprek over de polarisatie van het publieke debat naar aanleiding van het boek ‘De waanzin rond Wilders’.

bron

We worden in de samenleving meer en meer geconfronteerd met mensen die niet meer instaat zijn in het contact met anderen in te schatten wat er gebeurt, zijn achterdochtig en worden door hun gebrek aan over- en inzicht vaak teleurgesteld door de dagelijkse praktijk. Ter compensatie en/of in reactie daarop gaan deze mensen steeds meer ageren en worden in toenemende mate agressief. Bosland stelt dat deze verschijnselen lijken op zaken die in de psychiatrie al jaren bekend zijn, zoals borderline en regressie.

Een (groeiende) groep Nederlanders, onzeker geworden door de toenemende individualisering het wegvallen van een vijandsbeeld, de doorschietende privatisering en financiële crisis , lijken en masse op zoek te zijn naar simpele antwoorden op moeilijke vragen. Een deel van ons is hun angsten en frustraties gaan afreageren op de nieuwe Nederlanders, een ander deel maakt deze groep weer af en zo komen we meer en meer tegenover elkaar te staan. Daardoor wordt meer en meer de fundamenten van onze samenleving in twijfel getrokken. 

De samenleving in zijn geheel verzwakt.. Het nieuwe populisme speelt hier handig op in. Het benoemen, uitkristaliseren en objectief analyseren van problemen in de samenleving heeft plaats gemaakt voor een zwart/wit denken. Men spreekt alleen nog in tegenstellingen. Het zoeken naar een overlappende consensus is verdwenen. Men sneert, veroordeelt en beschimpt. 

Volgens Bosland zijn wij in de samenleving meer en meer tegen over elkaar komen staan en dit heeft tot een splijting geleid.  Wilders, en ook Pechtold in zijn reactie op hem, spelen hierop in, door groepen tegen elkaar op te zetten en de tegenstelling uit te vergroten.  Dit proces werkt staatsondermijnend en kan een samenleving uiteindelijk totaal verscheuren met als  uiteindelijk gevolg dat de natie uit elkaar valt.

Wat kunnen therapeuten ons leren over de omgang met deze staat van opwinding? Hoe kunnen we uit de beklemmende tweespalt komen ? In elk geval niet, betoogt Bosland, door voortdurend de aandacht te blijven richten op de persoon van Wilders, maar integendeel door onze hand in eigen boezem te steken en zelf te zorgen voor herstel van de sociale samenhang.

We zullen moeten zoeken naar wat Joost Bosland  een verbindende visie op de problemen in de samenleving. Dat is iets anders dan het grote verhaal op een totalitaire wijze aan de samenleving opleggen. Nee, de verbindende visie, wat ik noem overlappende consensus, moet gevonden worden in het aangaan van een fatsoenlijke debat, waar je visie en standpunten onderbouwt, zoekt naar het gemeenschappelijk belang en uitelkaar spelen en tegenelkaar opzetten wordt vermeden.